Angajatii Apple evitau sa ia masa cu Steve Jobs, din cauza unei intrebari incomode pe care acesta obisnuia sa le-o adreseze, a povestit un fost coleg de-al regretatului antreprenor american.
David Black a lucrat in compania care produce iPhone-uri si iPad-uri timp de 12 ani, scrie Business Insider.
Astfel, el a avut timp sa observe cum se comportau angajatii in momentul in care Steve Jobs era in preajma lor.
De exemplu, cand fostul CEO al Apple intra in sala de mese, toti ceilalti terminau de mancat in urmatoarele 15-20 minute.
Apple pe vremea lui Steve Jobs: Cuvintele care au bagat frica in angajati
Motivul? Multi dintre ei voiau sa evite o intrebare-capcana pusa de omul de afaceri: "La ce lucrezi azi?".
David Black si-a amintit si cateva intamplari care ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care angajatii Apple nu voiau sa ia masa cu Steve Jobs" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Iulie 2014, ora 10:55
Un fost angajat al Apple a marturisit care erau cuvintele interzise in cadrul gigantului IT pe vremea cand era condus de Steve Jobs.
Fostul vicepresedinte al diviziei de comunicare de la Apple, Allison Johnson, a declarat intr-un interviu recent ca "branding" si "marketing" erau atunci cuvintele cele mai "urate, temute" in companie, scrie
Business Insider.
Intre 2005 si 2011, ea se numara printre putinii oameni care aveau contact cu antreprenorul.
"Steve Jobs se gandea ca oamenii asociaza brandurile cu reclamele de la televizor, anunturile de pe strada si cu alte lucruri artificiale. Insa el considera ca cel mai important lucru trebuia sa fie relatia utilizatorului cu produsul respectiv. De aceea, de fiecare data cand mentionam cuvantul 'brand', parea a fi o injuratura", a marturisit Allison Johnson.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste marketing-ul, Johnson l-a citat pe Steve Jobs ...citeste mai departe despre "Apple pe vremea lui Steve Jobs: Cuvintele care au bagat frica in angajati" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 11:46
Apple este o companie atat de "secreta", incat multi incep sa se intrebe ce se intampla, de fapt, in interiorul ei. Apple este o poveste de succes, insa parerea angajatilor este la fel de importanta. Asadar, ce spun ei despre o zi obisnuita de munca?
Dupa ce unii dintre fostii angajati ai Facebook au spus ca nu se vor intoarce la vechiul loc de munca, si angajati ai Apple, anonimi sau nu, au dezvaluit secrete depre cultura interna a companiei, conform celor de la BusinessInsider, care au preluat postarile acestora de pe Quora.
Maxwell, user interface designer: Prima regula la Apple, nu vorbi despre Apple
"Daca as fi fost inca la Apple, nu as fi raspuns la aceasta intrebare, dar nici nu m-as fi simtit neindreptatit din aceasta cauza", a spus Justin Maxwell, user interface designer.
"... Ideea este aceasta: Tu esti parte din ceva mult mai mare. Ideile despre care vorbesti la locul de munca, noua tehnica discutata, este parte din job-ul tau, ceva pentru care esti platit sa faci pentru succesul Apple, nu ceva care trebuie sa postezi pe propriul blog pentru a-ti satisface ego-ul".
Brandon Carson, contractor: In toate companiile trebuie sa se colaboreze
"Doresc si cer o atmosfera colaborativa. (...) Trebuie sa prezentam echipei ce am facut si sa asteptam reactiile.
La inceput, am gasit aceasta un pic deranjant, pentru ca eram obisnuit sa lucrez la propriul proiecet singur, dar la sfarsitul zilei, colaborarea a asigurat un produs mai bun. Si aceasta nu ar... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 16:58
Cofondatorul Apple, Steve Jobs, a fost unul dintre cei mai recunoscuti, respectati si temuti oameni de afaceri din industria IT, iar cei care aspira la un succes urias continua sa se ghideze dupa realizarile sale.
Jobs si-a condus compania catre inovatie si o glorie fara precedent. Desi a fost considerat adesea ca fiind prea dur, viziunea sa despre "calculatoarele pentru toti" a determinat crearea unor produs revolutionar, cum ar fi mp3 player-ul iPod, magazinul de muzica iTunes, smartphone-ul iPhone si tableta iPad.
Nolan Bushnell, autorul cartii "Finding the Next Steve Jobs", l-a cunoscut personal pe regretatul CEO al Apple.
Potrivit Entrepreneur.com, acesta l-a angajat pe Jobs la compania sa de jocuri, Atari, ca tehnician in 1974 si, chiar daca el a fondat Apple doi ani mai tarziu, cei doi au ramas prieteni.
Citeste mai multe despre Sfaturi de afaceri de la Steve Jobs - Cum sa-ti aduci compania pe culmile gloriei pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Mai 2013, ora 10:45
Apple a publicat, pe pagina sa oficiala, filmarea evenimentului de comemorare a vietii lui Steve Jobs care a avut loc in 19 octombrie, la sediul companiei din California. Evenimentul a fost unul privat si, dupa zile intregi de asteptare, filmarea a ajuns si in fata publicului larg.
Tim Cook, Al Gore si Jonathan Ive, sute de angajati Apple, dar si Coldplay, formatia preferata a lui Steve Jobs au fost prezenti la festivitatea de comemorare a vietii lui Steve Jobs, fostul CEO, pentru care au avut numai cuvinte de lauda.
"Ultimele doua saptamani au fost pentru mine cele mai triste din viata mea", si-a inceput discursul Tim Cook, cel care a preluat scaunul de CEO al Apple, si cel care a mediat intregul eveniment de la sediul Apple din Cupertino, California.
"Steve Jobs a fost numit de catre lumea intreaga drept 'un vizionar', 'un rebel', 'un nonconformist', cel mai mare CEO si cel mai mare inovator din toate timpurile, un antreprenor autentic. Toate aceste atribute il caracterizeaza, insa cel mai extraordinar este faptul ca toate aceste elemente erau incorporate intr-un singur om: Steve Jobs", a spus Tim Cook in fata multimii.
Mai departe, cuvantul i-a revenit lui Bill Campbell, membru al boardului Apple si bun prieten cu Steve Jobs. Campbell a facut o incursiune in istoria Apple, a vorbit despre plecarea si revenirea lui Jobs in companie si l-a caracterizat succint, din perspectiva acestei intregi perioade.
"Era carismatic, punea suflet, era genial. De asemenea,... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 13:27
Biografia lui Steve Jobs a fost lansata luni, sub semnatura lui Walter Isaacson. Cartea scoate la iveala conflictele pe care Steve Jobs le avea cu rivalii sai, Google si Microsoft, dar si respectul pe care il purta pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.
"Vorbim despre retelele sociale la plural, dar eu nu vad pe altcineva acolo decat Facebook. Facebook domina mediul de social networking. Il admir pe Mark Zuckerberg pentru ca nu a vandut nimic si pentru ca si-a dorit sa faca o companie de succes. Admir asta foarte mult", spunea Steve Jobs in interviurile sale cu Walter Isaacson, potrivit TechCrunch.
Cuvintele de lauda pentru Google lipsesc complet, in biografia lui Steve Jobs
El era suparat pe Google pentru tentativa lor de a copia sistemul de operare al iPhone prin sistemul Android. Dar, in momentul in care Larry Page a devenit CEO, Jobs a acceptat o intrevedere personala cu el, in care i-a dat o serie de sfaturi: "Nu lua modelul Microsoft, ci invata sa te concentrezi asupra produselor tale. Si nu te chinui sa fii prea bun ca CEO", spunea Jobs pe atunci.
Windows, "marul discordiei" intre Apple si Microsoft
Relatia lui Jobs cu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a avut o istorie destul de complicata, insa cei doi s-au intalnit pentru ultima data chiar inainte ca Steve Jobs sa moara, si au stat de vorba pret de cateva ore.
In aceasta ultima intalnire Gates i-a spus lui Jobs ca modelul sau de a controla toate produsele de computing de la un capat la... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:22
Apple va inchide magazinele sale de retail, miercuri, pentru cateva ore, pentru ca angajatii sa poata urmari o manifestare de comemorare a fondatorului Apple, Steve Jobs, dupa cum informeaza o persoana din cadrul familiei.
Memorialul va avea loc la ora 10. a.m. ( ora Romaniei - n.r.) la sediul Apple din Cupertino si a fost anuntat angajatilor printr-un email inca de saptamana trecuta, de catre CEO-ul Apple, Tim Cook. Acest eveniment este privat, fiind destinat exclusiv angajatilor companiei, relateaza Associated Press.
Un alt memorial privat pentru comemorarea lui Steve Jobs a avut loc duminica, la Biserica Memoriala Stanford University, iar Apple a declarat ca nu va tine niciun serviciu public.
Steve Jobs a decedat pe 5 octombrie, la 56 de ani, in urma cancerului pancreatic cu care se lupta din 2004. In 2009, Jobs a suferit un transplant de ficat, iar in ianuarie 2010 a fost nevoit sa isi intrerupa din nou activitatea pentru ingrijiri medicale. Din august 2010, Jobs s-a retras de la conducerea Apple, predand fraiele conducerii lui Tim Cook, actualul CEO al companiei.
Steve Jobs a fost o persoana vizionara care a pus bazele Apple in garajul parintilor sai din Silicon Valley, alaturi de prietenul sau Steve Wozniak, in 1976. In 1985, Jobs a parasit compania, in urma unui conflict cu directorul executiv de atunci, John Sculley, insa Jobs a revenit ca director executiv interimar in 1997, cand compania se confrunta cu dificultati financiare.
De-a lungul timpului, Steve... mai mult
Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:56
Grupul american Apple a anuntat miercuri demisia patronului si cofondatorului Steve Jobs, aflat in concediu medical din ianuarie, el urmand sa fie inlocuit in functie de Tim Cook.Consiliul de administratie l-a numit in locul acestuia pe Tim Cook, numarul doi in ierarhia companiei si angajat de 13 ani la Apple.
" Am spus intotdeauna ca, daca va veni ziua in care nu-mi voi mai putea indeplini indatoririle in calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si "comunitatii Apple".
" Din nefericire, aceasta zi a venit. Demisionez deci din functia de director general al Apple ", adauga el. Jobs, in varsta de 56 de ani, se afla in concediu medical din ianuarie, pentru o durata nedeterminata.
Cu doi ani in urma a suferit o grefa de ficat, iar in 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas. Capitalizarea bursiera a producatorului iPhone si iPad se ridica la 346 de miliarde de dolari. mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 07:12
Cu 13 ani in urma, Apple a fost in pragul falimentului. Astazi, este cea mai admirata companie din lumea IT. Iata cum a reusit Steve Jobs sa transforme Apple in cea mai "de succes" companie din lume, potrivit Business Insider.A intrat in parteneriat cu "dusmanul"
Va puteti imagina un parteneriat intre Pepsi si Coca Cola? La fel de ciudat a fost si parteneriatul intre Apple si Microsoft din 1997.
Dupa 12 ani de pierderi financiare, Jobs avea nevoie de bani pentru a pune pe picioare Apple, asa ca a apelat chiar la adversarul lui principal, Bill Gates, care a investit 150 milioane de dolari in Apple.
A schimbat viziunea originala si planul de business
Apple a inceput ca o companie de calculatoare, insa Jobs si-a dat seama la timp ca, pentru a obtine succesul, trebuie sa extinda afacerea.
Astfel, Apple a inceput sa produca programe ca Final Cut Pro, urmate de MP3 playere, iPhone-uri si iPad-uri.
Jobs a schimbat numele companiei din Apple Computer Inc. in Apple Inc. in 2007, pentru a simboliza noua viziune.
A gasit solutii la orice obstacol
Multi comercianti nu ofereau produselor Apple pozitionarea adecvata. Solutia? Magazinul Apple.
Imprastiate in intreaga lume, aceste puncte de vanzare sunt acum "favoritele" industriei de calculatoare.
Nu a cerut feedback consumatorilor ci le-a spus ce trebuie sa cumpere
Jobs nu foloseste focus grup-uri, in schimb le spune clientilor ce-si doresc.
"Apple are puterea de a te face sa vrei si sa cumperi lucruri care credeai ca nu-ti trebuie",... mai mult
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 23:05