Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit 1,26 milioane dolari pentru anul fiscal 2013, incheiat in iunie, incasand mai putin de jumatate din bonusul maxim posibil, din cauza vanzarilor slabe de tablete Surface si a dificultatilor pe piata PC-urilor.
Ballmer a incasat un bonus de 550.000 de dolari, reprezentand 79% din salariul de baza, potrivit unor documente publicate pe bursa de Microsoft si citate de Bloomberg. Directorul Micosoft avea dreptul la un bonus maxim de doua ori salariul de baza.
Salariul lui Ballmer, care urmeaza sa se retraga in urmatoarele 12 luni, a fost de aproape 700.000 de dolari in anul fiscal 2013.
Board-ul a invocat in evaluarea directorului general vanzarile dezamagitoare de tablete Surface si dificultatile grupului pe piata PC-urilor.
Seful Microsoft a primit mai putin de jumatate din bonusul maxim si in 2012, iar in anul anterior jumatate, din cauza rezultatelor sub asteptari ale unor divizii, printre care Windows si operatiunile pentru telefoane mobile.
Compania va creste insa pachetele salariale ale directorilor
Grupul a informat, de asemenea, ca va creste pachetele salariale ale directorilor, pentru a ramane competitiv. Anterior, Microsoft a anuntat in luna septembrie ca va acorda bonusuri speciale unor directori, pentru ca acestia sa nu plece in perioada tranzitiei la un nou director general si reorientarii companiei catre dispozitive mobile si servicii.
Producatorul Windows a intrat anul trecut pe piata... mai mult
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 15:40
Steve Balmer a renuntat de curand la pozitia de CEO al Microsoft, punand capat uneia dintre cele mai agitate perioade din domeniul tehnologiei. In urma lui au ramas erori de management si de strategie, prin care Microsoft a batut pasul pe loc, ratand oportunitati de miliarde de dolari.
Desi a avut multe rezultate pozitive cat timp a fost la Microsoft - cum ar fi triplarea veniturilor si a profitului, infiintarea grupului Server&Tools - Ballmer va fi tinut minte ca fiind presedintele companiei in perioada in care si-a pierdut dominatia din piata, dar si pentru greselile facute, comenteaza BusinessInsider.
Si a facut cateva greseli importante in ultimii 13 ani
A platit 500 milioane dolari pentru Danger. A dezvoltat Kin, care nu a avut succes
Microsoft a dezvoltat Kin, care nu a avut succes
A fost o perioada cand Sidekick a fost o platforma smartphone populara. Asa ca Microsoft a platit 500 de milioane de dolari pentru companie, Danger, in 2008. Doi ani mai tarziu, echipa a prezentat Kin, un terminal ieftin care nu se ridica, insa, la asteptarile din acea vreme. Dupa mai multe luni in piata, Microsoft a renuntat la acest proiect.
A platit 6,3 miliarde de dolari pentru aQuantive
In 2007, Microsoft a platit 6,3 miliarde de dolari pentru compania de digital marketing aQuantive. Cinci ani mai tarziu, Microsoft a trebuit sa contabilizeze acest cost, respectiv 6,2 miliarde de dolari, si a raportat pierderi.
A cheltuit 900 milioane de dolari pentru... mai mult
Sambata, 31 August 2013, ora 10:05
Lansarea Microsoft Surface ar putea fi doar inceputul unei intregi serii de lansare de dispozitive branduite sub umbrela Microsoft, a lasat CEO-ul companiei, Steve Ballmer, sa se inteleaga in cadrul intalnirii anuale a actionarilor.
Unul dintre actionarii companiei l-ar fi intrebat pe Steve Ballmer de ce Microsoft este atat de in urma in razboiul tabletelor, potrivit TabTimes.
Steve Ballmer ar fi declarat ca Microsoft s-a bazat prea mult pe partenerii sai producatori de hardware, pentru a dezvolta cele mai bune tablete, dar acest lucru se va schimba.
"Nu este vorba ca n-am avea parteneri hardware buni, dar cateodata sa aduci inovatia chiar la punctul de intalnire dintre hardware si software este dificil de indeplinit, doar daca nu le faci pe amandoua", a declarat Steve Ballmer.
Practic, exact acest lucru l-a facut Apple cu produsele sale de-a lungul anilor, a controlat atat hardware-ul, cat si software-ul, iar acest lucru il face acum Microsoft cu Surface.
"Ceea ce ne-am spus noua insine este faptul ca nu exista limite intre hardware si software pe care le-am putea lasa pe viitor sa actioneze ca o bariera asupra inovatiei", a spus Ballmer.
Microsoft va continua sa concureze cu partenerii hardware
Anuntul tabletei Surface a deranjat anumiti parteneri ai Microsoft care nu se asteptau sa concureze chicar cu furnizorul lor de software. Compania Acer a fost in mod particular mai vocala.
Microsoft se asteapta sa vanda in jur de doua milioane de tablete... mai mult
Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 10:14
Tableta Surface, care va fi lansata de Microsoft impreuna cu sistemul de operare Windows 8 luna viitoare, va avea un pret situat intre tabletele ieftine si iPad-ul Apple, a declarat Steve Ballmer, CEO Microsoft.
Steve Ballmer nu a oferit prea multe detalii despre pretul tabletei Surface, precizand insa ca "Microsoft are un produs foarte competitiv din punct de vedere al caracteristicilor tehnice". Oficialul Microsoft a adaugat ca pretul acestui gadget nu a fost inca stabilit de catre companie, potrivit ZDNet.
"Daca ne uitam la majoritatea produselor de pe piata PC, pretul noului produs se va situa, probabil, intre 300 de dolari si 700 sau 800 de dolari", a declarat Steve Ballmer intr-un interviu acordat The Seattle Times.
Este putin probabil ca pretul tabletei Microsoft Surface sa fie sub 500 de dolari. Reprezentantul Microsoft a declarat ca tabletele mai ieftine nu sunt performante si a adaugat ca iPad-ul Apple a stabilit valoarea de referinta a preturilor pe piata tabletelor.
Steve Ballmer a aratat ca tabletele mai ieftine, precum Kindle Fire, comercializata la un pret de 199 de dolari, au o arie de functionare redusa.
iPad-urile au preturi cuprinse intre 399 de dolari (iPad 2 cu retina display) si 829 de dolari (iPad 3). mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 15:15
Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a dezvaluit preturile orientative pentru noile tablete Microsft Surface, asteptate pe piata la sfarsitul lunii octombrie, odata cu lansarea Windows 8.
Ballmer a explicat ca tabletele vor costa intre 300 si 700-800 dolari, in pragul de pret cu cele mai mari vanzari pe piata de PC-uri. Seful Microsoft a spus, intr-un interviu acordat SeattleTimes, ca orice gadget mai ieftin decat Microsoft Surface pierde in mod semnificativ din functionalitate, numind in mod special Kindle Fire.
Steve Ballmer sustine ca lansarea noilor produse Microsoft in aceeasi perioada, de la Windows 8 la Windows Phone 8 si Office 2013 nu este o coincidenta, ci o incercare de a reconstrui de la 0 experienta pe PC, tableta si smartphone.
Citeste mai multe despre Vezi preturile tabletelor Microsoft Surface pe Hit.ro. mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 13:40
Microsoft se reinventeaza iar anul acesta va fi cel mai bun an al Microsoft, a declarat Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, in cadrul discursului care a deschis Microsoft Worldwide Partners Conference, in desfasurare zilele acestea in Toronto, Canada.
Conferinta Microsoft dedicata partenerilor a stabilit un nou record de participare: peste 16.000 de parteneri din 156 de tari. Din acestia, 4.391 participa in premiera.
Ecosistemul de parteneri Microsoft a generat anul trecut venituri de 690 de miliarde de dolari, spune Steve Ballmer, citat de TechCover.
Potrivit sefului Microsoft, ecosistemul companiei se mareste in fiecare luna cu 1.000 de noi parteneri, iar numarul celor care ofera solutii de tip cloud creste cu 10%.
"Windows 8 este, pur si simplu, cel mai important lucru pe care compania noastra l-a facut in ultimii 17 ani (de la Windows 95 - n.r.). Este o oportunitate uriasa, uuuriasa pentru parteneri", a spus Ballmer.
Pentru prima oara, Microsoft a facut publica disponibilitatea Windows 8, care va fi comercializat incepand cu prima saptamana din august. Clientii enterprise vor avea acces la sistem inainte de lansarea comerciala.
Microsoft vrea sa unifice experienta de utilizare a PC-ului, tabletelor si smartphone-urilor, printr-o singura interfata a trei sisteme de operare: Windows 8 Pro (versiunea de PC), Windows RT - dedicata tabletelor cu procesoare pe arhitectura ARM, care impartasesete destul de multe linii de cod comune cu 8 Pro, si Windows Phone 8,... mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 09:01
Microsoft a prezentat luni tableta Surface, un dispozitiv prin a carui lansare se urmareste castigarea unei cote de piata in defavoarea Apple si Google. Comparand Microsoft Surface cu iPad, se constata o serie de diferente, dar exista si puncte comune.
Microsoft a prezentat doua vesiuni ale acestei tablete, una dintre acestea ruland sistemul de operare Windows RT, iar cealalta ruleaza Windows 8, fiind bazata pe platforma Intel, potrivit Washington Post.
Versiunea cu Windows RT va avea modele cu optiuni de memorie de 32 GB si 64 GB, in timp ce versiunea cu sistemul de operare Windows 8 Pro va fi disponibila pentru modele de 64 GB si 128 GB.
Tabletele au lungimi de 9,3 milimetri si 13,5 milimetri, cu doua porturi USB. Greutatile acestora sunt de 680 de grame si 861 grame, iar ecranul are 10,6 inci.
Pentru a concura cu Apple, carcasa dispozitivului va functiona ca tastatura, avand o grosime de trei milimetri care se ataseaza cu o margine magnetica asemanatoare iPad-ului Smart Cover. Exista doua versiuni ale carcasei: subtire si groasa, in functie de preferintele consumatorului.
Comparatie intre Microsft Surface si iPad
Marimea ecranului: ambele versiuni ale tabletei au ecrane de 10,6 inci, mai mari decat ale ecranului iPad-ului, care masoara 9,7 inci. Microsoft promite ca tableta Surface va avea un ecran HD, dar nu a oferit detalii care ii pot oferi un avantaj in fata ecranului Retina de la iPad. Microsoft Surface are un format al imaginii 16:9, ceea ce... mai mult
Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:35
Microsoft a prezentat tableta Surface, cu diagonala de 10,6 inci si urmatoarea versiune a sistemului de operare Windows, compania incercand astfel sa propuna un concurent puternic pentru iPad-ul celor de la Apple, transmite Bloomberg.
Surface reprezinta o abatere de la strategia traditionala a Microsoft de a se concentra pe dezvoltarea de software pentru sisteme hardware produse de companii partenere.
Tableta va fi echipata cu Windows 8 Pro sau Windows RT, urmand sa apara pe piata in a doua jumatate a acstui an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, in evenimentul de prezentare organizat luni seara la Los Angeles.
Varianta cu Windows 8 Pro este bazata pe o platforma Intel, in timp ce versiunea cu Windows RT este construita pe hardware ARM.
Surface vine imbracata intr-o husa, iar partea care acopera ecranul poate servi drept tastatura si track pad.
Noua strategie ar putea deteriora relatiile companiei cu unii producatori de PC-uri, care au investit masiv pentru a-si dezvolta propriile tablete Windows 8 si ar putea fi nemultumiti ca sunt nevoiti sa concureze cu un produs Microsoft.
Sistemul de operare al noii tablete este optimizat pentru interfata touch-screen si va functiona atat pe platforme x86, precum cele produse de Intel, cat si pe hardware ARM, regasit acum in majoritatea smartphone-urilor si tabletelor de pe piata, inclusiv iPad.
Pretul Surface va fi anuntat la scurt timp inainte de data lansarii si va fi "competitiv cu... mai mult
Marti, 19 Iunie 2012, ora 10:46
Daca isi joaca cartile corect, Microsoft ar putea sa isi revina pe piata tabletelor si sa lupte de la egal la egal cu Apple. iPad-ul domina piata tabletelor, oricat de mult le-ar displacea ideea producatorilor concurenti ai Apple. Platofrma Android dezvoltata de Google poate ajuta unele companii, asa cum e Motorola, sa se apropie de primul loc.
Insa in acest moment nu se stie daca mult trambitata tableta Xoom va putea oferi cu adevarat tot ceea ce a aratat la CES 2011. Cel putin Xoom are o sansa. Dupa prezentarea tinuta de CEO-ul Microsoft la aceeasi conferinta de la Las Vegas, Microsoft pare sa nu aiba obiective precise pentru piata tablet-PC-urilor. Totusi, nu ar trebui ignorata puterea gigantului de a reveni in forta. Iata cateva mutari care ar reporni batalia pentru suprematie, pe piata tabletelor, potrivit eWeek.com.Sa vina cu o tableta adevarataPrimul lucru pe care ar trebui sa-l faca Microsoft pentru a putea concura cu Apple este sa dezvolte o tableta adevarata. In acest moment, Windows 7 nu este o platforma indeajuns de buna, asa cum sunt iOS si Android.Microsoft nu se poate astepta sa concureze cu Apple fara ca macar sa poata dezvolta un sistem de operare foarte bun.Sa formeze parteneriate cu producatorii de hardwareDupa ce va trasa liniile unui sistem de operare special pentru tablete, Microsoft ar trebui sa isi concentreze toate eforturile pe incheierea de parteneriate cu producatorii de hardware pentru aceste tablete. In acest razboi, hardware-ul este la... mai mult
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 16:07