Steva Ballmer a plecat din board-ul Microsoft la opt luni dupa ce s-a retras din functia de director general si dupa trei decenii de activitate la cel mai mare producator de software la nivel mondial, transmite Bloomberg.
Ballmer, in varsta de 58 de ani, ramane cel mai mare actionar individual al Microsoft. In luna februarie, Ballmer a renuntat la functia de CEO in favoarea unuia dintre adjunctii sai, Satya Nadella.
Recent, Ballmer a cumparat clubul de baschet Los Angeles Clippers, pentru 2 miliarde de dolari, iar in aceasta saptamana a aparut in fata echipei si a fanilor, angajandu-se sa ridice echipa pe noi varfuri si sa se implice in conducere.
Balmer pleaca de la Microsoft dupa 34 de ani
Plecarea fostului director general pune capat unei cariere de 34 de ani la Microsoft, companie pe care a condus-o din cea mai inalta functie din anul 2000 si pana in februarie 2014.
In mandatul sau veniturile s-au triplat, chiar daca Microsoft a avut dificultati sa concureze cu Apple si Google pe piata telefoanelor mobile, tabletelor PC si serviciilor de cautare pe Internet.
"Vreau sa fiu un actionar foarte bun, vreau sa dau atentia cuvenita actiunilor mele, dar intre activitatea de profesorat, noile responsabilitati de la Clippers si activitatile mele civice, este foarte mult. Iubesc Microsoft", a spus Ballmer.
In acest an au avut loc mai multe schimbari in board-ul Microsoft, inclusiv plecarea lui Bill Gates din functia de presedinte, acesta fiind inlocuit de... mai mult
Joi, 21 August 2014, ora 08:20
Steve Balmer a renuntat de curand la pozitia de CEO al Microsoft, punand capat uneia dintre cele mai agitate perioade din domeniul tehnologiei. In urma lui au ramas erori de management si de strategie, prin care Microsoft a batut pasul pe loc, ratand oportunitati de miliarde de dolari.
Desi a avut multe rezultate pozitive cat timp a fost la Microsoft - cum ar fi triplarea veniturilor si a profitului, infiintarea grupului Server&Tools - Ballmer va fi tinut minte ca fiind presedintele companiei in perioada in care si-a pierdut dominatia din piata, dar si pentru greselile facute, comenteaza BusinessInsider.
Si a facut cateva greseli importante in ultimii 13 ani
A platit 500 milioane dolari pentru Danger. A dezvoltat Kin, care nu a avut succes
Microsoft a dezvoltat Kin, care nu a avut succes
A fost o perioada cand Sidekick a fost o platforma smartphone populara. Asa ca Microsoft a platit 500 de milioane de dolari pentru companie, Danger, in 2008. Doi ani mai tarziu, echipa a prezentat Kin, un terminal ieftin care nu se ridica, insa, la asteptarile din acea vreme. Dupa mai multe luni in piata, Microsoft a renuntat la acest proiect.
A platit 6,3 miliarde de dolari pentru aQuantive
In 2007, Microsoft a platit 6,3 miliarde de dolari pentru compania de digital marketing aQuantive. Cinci ani mai tarziu, Microsoft a trebuit sa contabilizeze acest cost, respectiv 6,2 miliarde de dolari, si a raportat pierderi.
A cheltuit 900 milioane de dolari pentru... mai mult
Sambata, 31 August 2013, ora 10:05
Microsoft nu ia in calcul numirea lui Bill Gates in functia de director general, dupa plecarea actualului CEO, Steve Ballmer, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Gates, confodator al companiei, face parte dintr-o comisie speciala desemnata pentru cautarea unui nou director general, citate de Bloomberg.
Sursele citate au afimat ca Bill Gates intentioneaza sa se concentreze in continuare pe activitatile filantropice.
Microsoft a anuntat vineri ca Steve Ballmer se va retrage in urmatoarele 12 luni, dupa ce a petrecut mai mult de 30 de ani in cadrul companiei, din care 14 ani in functia de CEO.
Numele Bill Gates si Steve Ballmer sunt sinonime cu ascensiunea Microsoft. In anul 2000, cand functia de CEO a fost preluata de Ballmer, apoximativ 97% din PC-urile din lume rulau sistemele de operare Windows.
Ballmer, considerat unul dintre cei mai de succes "vanzatori" din industria IT, nu a reusit un nou succes similar in cei 13 ani petrecuti la conducerea companiei, potrivit unei analize Bloomberg. mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 08:47
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, se va retrage de la conducerea grupului in urmatoarele 12 luni, dupa gasirea unui succesor, a anuntat cel mai mare producator de software la nivel mondial, iar informatia a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%.
Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administratie, directorul independent John Thomson, si din care va face parte si Bill Gates, va cauta un nou director general, potrivit Microsoft, transmite MarketWatch.
Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmand sa fie analizati atat candidati din afara companiei cat si din interiorul acesteia.
"Nu este niciodata momentul perfect pentru acest tip de tranzitie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.
Thomson a adaugat ca board-ul Microsoft este dedicat transformarii grupului intr-o companie de succes furnizoare de dispozitive si servicii. mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 17:05
Microsoft ar putea anunta, pana la 1 iulie, o restructurare majora a companiei, scrie All Thinngs Digital, citat de The Verge. Restructurarea, care pare sa fi fost decisa exclusiv de Steve Ballmer fara consultarea celorlalti executivi ai companiei, se va manifesta prin unificarea tuturor diviziilor Windows sub o singura unmbrela.
Asta i-ar permite lui Steve Ballmer sa-si puna in aplicare mult mai usor viziunea proprie asupra viitorului companiei. Microsoft ar urma sa se concentreze foarte mult asupra dezvoltarii de device-uri si servicii pentru consolidarea ecositemului Windows, iar aceasta idee pare sa aiba inclusiv binecuvantarea lui Bill Gates.
Desi momentan nu exista o confirmare oficiala din partea Microsoft, restructurarea este extrem de posibila. Steve Ballmer, care a preluat atributiile de la Bill Gates in 2008, a precizat, recent, ca Microsoft va trece printr-o "schimbare fundamentala". Iar aceasta schimbare se refera la unificarea diviziilor hardware si software.
Citeste mai multe despre Microsoft ar putea suferi o restructurare majora pe Hit.ro. mai mult
Luni, 24 Iunie 2013, ora 18:00
Lansarea Microsoft Surface ar putea fi doar inceputul unei intregi serii de lansare de dispozitive branduite sub umbrela Microsoft, a lasat CEO-ul companiei, Steve Ballmer, sa se inteleaga in cadrul intalnirii anuale a actionarilor.
Unul dintre actionarii companiei l-ar fi intrebat pe Steve Ballmer de ce Microsoft este atat de in urma in razboiul tabletelor, potrivit TabTimes.
Steve Ballmer ar fi declarat ca Microsoft s-a bazat prea mult pe partenerii sai producatori de hardware, pentru a dezvolta cele mai bune tablete, dar acest lucru se va schimba.
"Nu este vorba ca n-am avea parteneri hardware buni, dar cateodata sa aduci inovatia chiar la punctul de intalnire dintre hardware si software este dificil de indeplinit, doar daca nu le faci pe amandoua", a declarat Steve Ballmer.
Practic, exact acest lucru l-a facut Apple cu produsele sale de-a lungul anilor, a controlat atat hardware-ul, cat si software-ul, iar acest lucru il face acum Microsoft cu Surface.
"Ceea ce ne-am spus noua insine este faptul ca nu exista limite intre hardware si software pe care le-am putea lasa pe viitor sa actioneze ca o bariera asupra inovatiei", a spus Ballmer.
Microsoft va continua sa concureze cu partenerii hardware
Anuntul tabletei Surface a deranjat anumiti parteneri ai Microsoft care nu se asteptau sa concureze chicar cu furnizorul lor de software. Compania Acer a fost in mod particular mai vocala.
Microsoft se asteapta sa vanda in jur de doua milioane de tablete... mai mult
Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 10:14
Microsoft se reinventeaza iar anul acesta va fi cel mai bun an al Microsoft, a declarat Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, in cadrul discursului care a deschis Microsoft Worldwide Partners Conference, in desfasurare zilele acestea in Toronto, Canada.
Conferinta Microsoft dedicata partenerilor a stabilit un nou record de participare: peste 16.000 de parteneri din 156 de tari. Din acestia, 4.391 participa in premiera.
Ecosistemul de parteneri Microsoft a generat anul trecut venituri de 690 de miliarde de dolari, spune Steve Ballmer, citat de TechCover.
Potrivit sefului Microsoft, ecosistemul companiei se mareste in fiecare luna cu 1.000 de noi parteneri, iar numarul celor care ofera solutii de tip cloud creste cu 10%.
"Windows 8 este, pur si simplu, cel mai important lucru pe care compania noastra l-a facut in ultimii 17 ani (de la Windows 95 - n.r.). Este o oportunitate uriasa, uuuriasa pentru parteneri", a spus Ballmer.
Pentru prima oara, Microsoft a facut publica disponibilitatea Windows 8, care va fi comercializat incepand cu prima saptamana din august. Clientii enterprise vor avea acces la sistem inainte de lansarea comerciala.
Microsoft vrea sa unifice experienta de utilizare a PC-ului, tabletelor si smartphone-urilor, printr-o singura interfata a trei sisteme de operare: Windows 8 Pro (versiunea de PC), Windows RT - dedicata tabletelor cu procesoare pe arhitectura ARM, care impartasesete destul de multe linii de cod comune cu 8 Pro, si Windows Phone 8,... mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 09:01
Steve Ballmer, CEO al Microsoft inca din anul 2000 a declarat recent ca slujba lui a devenit cu totul alta odata ce Bill Gates a renuntat la functia executiva din cadrul propriei companii.
Retragerea lui Bill Gates din 2008 de la conducerea Microsoft a insemnat un transfer de responsabilitate in "curtea" lui Ballmer. Iata cateva lucruri care s-au schimbat in companie de cand la conducere se afla Steve Ballmer, listate de Business Insider.
Inginerii, la conducere
Pana la plecarea lui Gates, Ballmer ii cerea sfaturi atunci cand era vorba de lucruri de natura tehnica. Odata ce a ramas singur, el a desemnat cate un tehnician pentru fiecare grupa de produse. Spre exemplu, Qi Lu, fost angajat al Yahoo, se ocupa de Online, Steven Sinofsky de Windows, Kurt DelBene de Office, Satya Nadella de servere si serviciul cloud, iar Don Mattrick de Xbox.
Mai multa cooperare
Microsoft este o companie cunoscuta pentru competitivitatea dintre angajati si pentru neintelegerile care izbucneau la tot pasul. Ballmer a incurajat o mai stransa colaborare si coordonare intre diversele departamente ale companiei.
Spre exemplu, interfata Windows Metro, creata initial pentru Windows Phone, este acum integrata in Windows, Office si Xbox Live.
Proiectele proaste, oprite din fasa
Una din calitatile lui Ballmer este identificarea produselor care nu functioneaza cum trebuie si eliminarea acestora inainte ca ele sa fie prea costisitoare si sa ocupe prea mult timp.
Un bun exemplu... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:29
Microsoft se afla in "razboi" cu Apple, Google si altii, iar smartphone-urile si strategiile de cloud computing se afla sub atac. Actionarii sai se tem ca Microsoft va pierde teren. Cine ar fi in masura sa intoarca roata in favoarea acestui gigant?Administratorul de fonduri speculative David Einhorn a pornit o furtuna in momentul in care a deshis subiectul eliminarii lui Steve Ballmer, de la conducerea Microsoft.
Cu toate ca board-ul Microsoft si-a exprimat public sprijinul pentru Ballmer, acest lucru nu a impiedicat analistii din industria de la speculatii cu privire la un posibil inlocuitor al acestuia. Iata pe cine pariaza PCWorld ca ar putea ajunge pe scaunul de CEO al lui Steve Ballmer:
John Sculley
Cea mai mare amenintare la adresa Microsoft ar putea fi Apple, iar unul din vechii CEO ai gigantului Apple, Sculley, a demonstrat o data ca poate ajunge sus.
Poate cineva ar trebui sa-i dea sansa de a termina ceea ce a inceput in anii '80.
Scully a fost concediat pentru ca a investit foarte mult pentru inovativul gadget Newton, primul PDA, iar in locul sau a fost plasata o echipa de management care sa scape de noul produs si sa isi reorienteze intreaga atentie asupra Macintosh.
Acesta este vazut ca o varianta extrem de buna, in conditiile in care cunoaste modul de operare al principalului rival.
Arnold Schwarzenegger
Cine ar putea sa puna la pamant un Android mai bine decat insusi Terminatorul?
Cu toate ca nu s-ar agita atat de mult ca Ballmer, Schwarzenegger... mai mult
Sambata, 28 Mai 2011, ora 23:23