Daca ti-ai imaginat vreodata ca o sa iei o cina romantica in Paris, Lisabona sau Viena, e foarte simplu sa transformi gandul acesta in realitate, pentru ca toamna ai bilete de avion catre cele mai frumoase destinatii din Europa si cazare ieftina, care nu depaseste cativa zeci de euro pe noapte, iar ofertele city break in afara tarii sunt cam toate intrate la reducerile dinaintea ninsorii.
Prima varianta ti se potriveste daca iti place sa alegi tu fiecare detaliu din vacanta in care urmeaza sa pleci, inclusiv data plecarii, iar cea de-a doua, daca preferi sa ai zborul si cazarea asigurate dinainte, de multe ori chiar si mic-dejunul.
Dar cum te asiguri ca cina romantica pe care o planuiesti de atata timp o sa fie intr-un restaurant unde mancarea e nemaipomenita? Sigur, poti verifica zecile de recomandari online de la cei care poate au fost sau nu acolo, dar sunt atat de multe variante incat s-ar putea sa nu faci alegerea cea mai buna pentru ca parerile sunt subiective.
Iti propun alta varianta. De ce nu alegi un restaurant catalogat Michelin? Sansele sunt mari sa iei decizia potrivita pentru ca recomandarile si stelele Michelin sunt date de specialisti in arta culinara. Stiai ca in Romania nu este niciun restaurant catalogat Michelin? Ei bine, ai inca un motiv sa exploreziturismul culinar din afara tarii si sa pleci intr-un citybreak.
Cat de scump este sa mananci intr-un restaurant Michelin?
Sigur, primul gand care iti trece prin minte e ca preturile sunt... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 18:18
1Vacanta gourmet este cea mai noua tendinta in materie de turism de lux, iar in acest weekend iti propunem un pachet de sase luni, ce cuprinde cate o masa in fiecare restaurant cotat cu trei stele Michelin din intreaga lume.
Printre cele mai faimoase specialitati pe care le vei savura se numara "Salmon Poached in a Liquorice Gel" (somonul fiert in gel din lemn dulce - n.red.) la restaurantul The Fat Duck, din Anglia, delicatesele preparate de chef Alain Ducasse din Monaco sau "Pineapple Bubbles" din Tara Bascilor.
Michelin ofera note pentru excelenta anual pentru doar cateva locatii din intreaga lume. Restaurantele care primesc trei stele sunt recunoscute, astfel, ca avand o cea mai inalta calitate in materie de preparate fine si ambianta.
Vizitand aproximativ un restaurant pe zi, vei avea timp sa savurezi experiente culinare spectaculoase, bucurandu-te, in acelasi timp de locuri exotice din intreaga lume. Printre restaurante se mai numara si King Heen (Hong Kong); Sushi Yoshitake (Tokyo); Per Se (New York) sau Meurice (Paris).
Foto: thatfoodcray.com
Te vei bucura, cu aceasta ocazie, de aventuri "gourmet" intr-un stil luxuriant, calatorind la clasa business si cazandu-te la hoteluri de top. Vei fi cazat la hoteluri de cinci stele precum Trump International (New York); Conrad (Tokyo): Hotel De Paris (Monte Carlo) sau Claridges (Londra).
Porneste in excursia vietii tale: Doi ani de lux, in jurul lumii
Costul acestei vacante este de 211.000 de euro de... mai mult
Sambata, 20 Iulie 2013, ora 00:00
Este steaua spre care tinde orice restaurant sau bucatar care se respecta. In lumea buna, cand vine vorba despre arta culinara, diferenta este facuta de numarul de astfel de stele pe care le poti arbora la intrarea in local sau in CV-ul de chef. Insa v-ati intrebat vreodata care este istoria acestei celebre distinctii?
Stelele Michelin sunt o creatie a ghidului cu acelasi nume, publicat pentru prima data in Franta de catre Andre Michelin. In mod ciudat, acesta nu avea nicio legatura cu arta culinara, Michelin fiind nimeni altul decat unul dintre proprietarii celebrului producator de cauciucuri.
In 1900, primul Ghid Michelin a listat locurile in care conducatorii auto pot manca sau se pot caza, scopul fiind cresterea calitatii experientei automobilistilor care vizitau Franta.
Pana in 1920, partea referitoare la mancare devenise atat de populara, incat Michelin a infiintat o echipa de inspectori care vizitau in secret restaurante si le dadeau note pe baza a trei categorii de factori, cunoscute acum ca Stelele Michelin pentru restaurantele din afara Parisului.
Acest nou sistem de clasificare pe trei categorii a fost extins in scurt timp in Paris. Pana in 1933, un numar de 23 de restaurante din Franta se puteau lauda cu detinerea a trei stele.
Mai departe, sistemul a fost extins pentru a acoperi si alte state europene. Cu toate ca a suferit o intrerupere, editia din 1951 a relansat sistemul de rating. De data aceasta, exigentele crescusera, iar numarul... mai mult
Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
Restaurante in care nu ai acces decat daca esti o celebritate sau daca ai un card de credit cu limita pana la cer. Mancare preparata doar de bucatari cu stele Michelin si servire studiata in cel mai mic detaliu. De aceste lucruri au parte bogatii lumii, in cele mai bune restaurante de pe glob.
Stil, rafinament, traditie, mancaruri fine si bauturi scumpe. Asa ar caracteriza orice turist Europa, iar aceste trasaturi au ajutat "batranul continent" sa ocupe sapte pozitii in top 10 al celor mai bune restaurante din lume, conform unui clasament realizat de S. Pellegrino.
Locul 10 - Per Se - New York, SUA
Per Se si-a schimbat meniul in fiecare zi din ultimii opt ani. Ceea ce inseamna ca aici au fost servite peste 30.000 de feluri de mancare.
Detinator a trei stele Michelin, restaurantul si-a obtinut succesul prin consistenta si creativitate, ramanand una dintre destinatiile preferate de bogatii Americii.
Locul 9 - Le Chateaubriand - Paris, Franta
Este foarte greu sa nu devii fascinat de Le Chateubriand. Este un loc relaxant, minimalist, democratic, accesibil si, cel mai important, este distractiv.
Lipsa de aere si mofturi nu este pe gustul tuturor, insa celor de la Le Chateubriand nu le pasa. Restaurantul are un meniu cu tarife fixe ce contine nu mai mult de cinci feluri de mancare.
Locul 8 - Arzak - San Sebastian, Spania
Daca preferati mancarea cu aspect cat mai sofisticat, acesta este restaurantul potrivit. Farfuriile pregatite de echipa formata din Juan... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 18:12