Omul de afaceri Stefan Vuza, proprietarul grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), a fost ales joi presedinte al Consiliului de Administratie al producatorului de utilaje Uzuc Ploiesti, in locul lui Dumitru Coman.
In aceasta functie Vuza va fi remunerat cu 15.000 euro pe luna, potrivit unui comunicat al Uzuc transmis Bursei de Valori de Bucuresti.
Uzuc face parte, de asemenea, din SCR.
Coman a fost revocat, tot joi, de la sefia Consiliului de Administratie si a ramas simplu membru. Membrii Consiliului de Administratie vor primi indemnizatii nete de 2.000 euro pe luna.
Din grupul SCR mai fac parte firmele Chimcomplex Borzesti, Somes Dej, Iaritex, Nova Textile Bumbac Pitesti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebes, Contactoare Buzau si Inav Bucuresti. mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:41
Omul de afaceri Stefan Vuza a participat la licitatia pentru privatizarea Oltchim cu doua firme: Chimcomplex si AISA Investment. In timp ce la licitatia de vineri Chimcomplex a anuntat ca vrea actiuni si creante, AISA Investment a ofertat doar pentru actiuni.
"Diaconescu s-a detasat cu mult, fata de noi, care suntem in business. (...) El a dat declaratii ca dispune de fonduri si poate sa isi gaseasca parteneri sau nu. Nu mi se pare ca suma lui Diaconescu este ireala. Vanzatorul este multumit daca obtine 18 milioane. Noi am dat de doua ori cat pretul lor tinta. Sa dai de zece ori...este o alta politica", a declarat Stefan Vuza, la Digi 24.
Intrebat de ce a licitat doar pentru creanta Electrica, Vuza a spus ca aceasta are garantii ferme.
"Am licitat creanta Electrica pentru ca are garantii ferme, in timp ce la creanta AVAS este mai mult interpretabil. S-ar putea sa castigam, daca oferta lui Diaconescu este conditionata".
Omul de afaceri a mai spus, despre ofertele celorlalti participanti la licitatie ca nu sunt bani aruncati intr-o gaura de stat, ci la stat. "Statul da inapoi la popor. Vorbim de rentabilitate. Jocul banilor care nu au tinta este doar un joc de specula.
Nu doar pretul conteaza ci si ce cumperi", concluzioneaza Stefan Vuza. mai mult
Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 14:55
Amanarea privatizarii combinatului Oltchim a dus la schimbarea strategiei de ofertare, motiv pentru care grupul SRC si-a retras oferta si va inainta una noua.
"Decizia de retragere a ofertelor SC Chimcomplex SA si de imbunatatire a celor depuse de SC Aisa Invest SA a venit si pe fondul declaratiilor premierului Romaniei, care este dezinformat cu privire la capacitatea investitionala a ofertantului SC Chimcomplex SA", au declarat reprezentantii grupului SCR, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.
Victor Ponta a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul procesului de privatizare pentru Oltchim au fost depuse o "oferta exotica" (n.r. cea inaintata de Dan Diaconescu) si una care "trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar".
"Precizam ca in caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare in acest sens, iar daca ar fi fost, competitorii de tip "exotici" nu ar mai fi avut posibilitatea de a se inscrie, insa poate ca s-a dorit acest lucru", spun reprezentantii SCR.
Privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea a fost amanata pana in data de 20 septembrie, potrivit lui Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), care a invocat procesele deschise in ultimele zile de Dan Diaconescu, prin care acesta a cerut suspendarea privatizarii Oltchim.
Combinatul a fost inchis in urma cu o luna din cauza ca nu mai are bani pentru achizitia materiei prime si pentru plata salariilor celor... mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:18
Omul de afaceri Stefan Vuza, unul dintre investitorii care au depus o oferta in cadrul procesului de privatizare a combinatului Oltchim, a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24, ca datoriile companiei, de peste 700 milioane de euro, nu pot fi stinse in mai putin de sapte ani.
Omul de afaceri a vorbit despre privatizarea Oltchim, dar si despre ce alte scenarii ar mai putea fi aplicate, despre inchiderea combinatului, despre salariati si despre Arpechim, despre care a spus ca este o rafinarie de care Oltchim nu este dependenta.
Va asteptati ca procesul de privatizare a combinatului Oltchim sa fie amanat?
Remus Vulpescu, cand am depus la 11.00 oferta, ne-a chemat separat pe fiecare si ne-a zis de cele doua ordonante ale lui Diaconescu si sa ne facem o pozitie proprie, pana la 12.30, cand ne va intreba.
Deci, era un deznodamant asteptat.
E clar ca acesta amanare favorizeaza pe PCC. Este fara sens. Nimeni nu depune dosarele in trei zile, cum sunt rusii. Texte din astea, ca rusii cer caietul de sarcini in limba rusa...asta-i motiv? Sa fim seriosi, in business-ul asta totul se face in engleza. Mai asteptam, sa vedem ce se intampla in urmatoarele zile.
Probabil ca se va anula de tot, toata privatizarea. Sunt 50% sanse sa se amane sine die.
Credeti ca, daca procesul de privatizare se va amana inca o data, exista sanse mari ca Oltchim sa fie lichidata?
Nu, ci sa se porneasca fara atata graba in a converti datoriile in actiuni, in a reesalona,... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:01
Dan Diaconescu si omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), au depus oferte pentru preluarea Oltchim. Si compania PCC SE a depus o oferta pentru combinat.
Actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) au inregistrat un avans de 10% in jurul orei 11:20, in contextul in care la ora 12:00 a expirat termenul la care investitorii interesati puteau depune ofertele pentru licitatia de vanzare a companiei.
Stefan Vuza a depus oferta pentru Oltchim
Implicarea lui Stefan Vuza in procesul de privatizare a Oltchim vine in contextul in care in primavara acestui an Vuza a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim, iar atunci documentele au fost inaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controleaza indirect.
Firma Aisa Invest administreaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR).
Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzesti, Somes Dej, Iaritex, Uzuc Ploiesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebes, Contactoare Buzau si Inav Bucuresti.
Compania PCC SE interesata de privatizarea combinatului
Reprezentantii PCC SE au ajuns luni inainte de ora 12 la sediul a sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru a depune oferta pentru privatizarea Oltchim.
La finele lunii iunie, PCC SE a anuntat ca actioneaza in mod concertat cu fondul de investitii... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 12:23
Presedintele Grupului Servicii Comerciale Romane a declarat pentru Business24, ca suspendarea presedintelui Basescu nu va avea niciun fel de influenta asupra mediului de afaceri.
El are si un exemplu la indemana, care sa certifice spusele: Italia anilor '60-'70 care a schimbat aproape 100 de prim-ministri, iar unul dintre ei chiar a fost asasinat si cu toate acestea, economia italiana a mers ca unsa.
"In urmatorii 4-5 ani, mediul politic din Romania va fi caracterizat de o puternica instabilitate. Cred ca vom asista la schimbari de prim-ministri la fiecare sase luni, se vor intensifica jocurile de culise, pentru ca numai la asta se pricep politicienii damboviteni", a declarat Stefan Vuza.
Economia se descurca si fara mediul politic
Industriasul sustine ca economia tarii isi va purta singura de grija, si fara aportul clasei politice, si va reusi sa treaca peste starea mediului politic, pana cand acesta se va maturiza. El este ferm convins ca niciun om de afaceri nu a luat vreodata in serios vreun premier, ori l-a afectat prea mult deciziile acestuia.
"Basescu este bun pentru romani, fiindca acestora le plac circarii, insa, trebuie sa vedem, concret, ce a intreprins locatarul de la Cotroceni pentru mediul de afaceri romanesc. Nu-mi aduc aminte sa-l fi vazut pe Basescu de multe ori inconjurat de oameni de afaceri in delegatiile oficiale. El doar a stiut sa distruga mediul de business romanesc", subliniaza Stefan Vuza.
El sustine ca daca mediul de afaceri... mai mult
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 14:50
Stefan Vuza, presedintele grupului AOAR, vorbeste despre beneficiile unui an sabatic, despre delegari si viata fara iPad sau iPhone. Desi este pasionat de aviatie, nu are in plan achizitia vreunui avion si nici alte mofturi scumpe.
Dupa ce a facut inconjurul lumii in anul sau sabatic, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania s-a suparat pe agentiile de turism din Romania si alege pentru anul acesta sa mearga ca un turist "flower-power": cu rucsacul in spate, cazat la hoteluri de una-doua stele.
Va merge in 2012 la campionatul european de fotbal, la Jocurile Olimpice si la Garana. Va dormi la cort si va asculta jazz, sustine acesta intr-un interviu acordat Business24.
Tinand cont de contextul economic actual, care este tara in care ati dori sa investiti acum?
In criza nu prea se fac investitii, dar tara care are mediul cel mai bun de afaceri este Germania. Aceasta tara este de departe o economie sanatoasa, fara riscuri. Germania este singura tara din Europa care ar merita.
Aveti vreun model in businessul international?
Eu as zice ca Patriciu este cel mai bun antreprenor din Romania. Ai ce invata de la Patriciu, si chiar si de la Tiriac. Dar pe plan international nu cred ca am fost atent la o valoare care sa ma inspire. Warren Buffett este un model bun.
La polul opus este Soros care nu a scos niciodata o judecata de valoare, el este doar un speculant. Buffett ar fi clar un model din economia americana. In Europa, pentru mine nu s-a... mai mult
Sambata, 02 Iunie 2012, ora 00:00
Aproape toate domeniile de activitate din Romania pot deveni profitabile pentru investitori, daca acestia vin cu ceva nou. Mentalitatea lui "merge si asa" nu va da rezultate, ultimii veniti urmand sa fie si primii care pleaca daca inovatia lipseste din reteta folosita.
Stefan Vuza, om de afaceri roman cu o avere impresionanta, estimata de Forbes la 140 milioane de euro in 2011, considera ca Romania duce lipsa de manageri competenti, dovada stand in faptul ca nu gaseste oameni pentru a inlocui managerii pe care i-a concediat.
Despre starea mediului de afaceri romanesc, industria locala si secretul succesului, a vorbit pentru Business 24, Stefan Vuza, seful grupului Serviciile Comerciale Romane, care administreaza companii precum Contactoare, Sinterom, Uzuc, Caromet, Iasitex, Somes si Chimcomplex.
Business24: Daca ar fi sa o luati de la capat astazi, in ce domenii ati investi?
Stefan Vuza: Parerea mea care e destul de aproape de realitatea cruda, directa si nu fatada a ce se intampla, e ca toate domeniile dupa criza sunt foarte slabite. In orice domeniu, daca vine un investitor, si este serios, si nu are comportamentul celor din trecut, reuseste.
Chiar si in industrie, din cauza crizei e loc sa iti faci propriul tau business, dar cu o conditie, sa nu faci ce s-a facut pana acum. Adica "merge si asa". "Merge si asa", nu o sa mearga.
Daca noii investitori au aceeasi mentalitate cu cei care se afla acum pe piata vor da faliment repede pentru ca sunt... mai mult
Vineri, 25 Mai 2012, ora 14:32
Intr-o economie mondiala in care se clatina si economiile din top, cum ar putea o tara ca Romania sa creasca mai repede? Mai trebuie sa ne gandim in astfel de perioade la stimularea acumularii, sa mai vorbim despre reducerea taxarii si acceptarea de deficite temporare?
Economiile de top se clatina, intr-adevar. Franta este in pericolul de a-si pierde calificativul AAA pe care il detine in prezent din partea agentiilor de rating. Pe de alta parte, in actualele conditii de recesiune, statele dezvoltate incep sa se pregateasca psihologic sa traiasca si in "The Day After" (Ziua de Dupa), adica dupa ce ratingul le va fi redus.
Incep sa se obisnuiasca cu ideea ca se poate trai si fara "Triplu A". In ceea ce priveste Romania, ea are de depasit probleme reale in industrie - unde ne confruntam cu concurenta chineza, in agricultura - unde, in mare parte, proprietatea este pulverizata in loturi mici, in transporturi - unde "ne mandrim" cu circa 300 de km de autostrazi, din care aproape jumatate sunt din "celelalte vremuri", in invatamant - care este o "Cenusareasa", in sistemul de sanatate - care determina chiar si persoanele din conducerea tarii sa se trateze in strainatate.
Deci: putem creste ? Parerea mea este ca da. Prin oamenii capabili pe care (inca) ii mai avem. Prin agricultura si turism. Prin readucerea in tara a miilor de tineri care studiaza in strainatate si se familiarizeaza cu realitatile de azi.
Prin masuri care sa stimuleze mediul de afaceri, nu sa il... mai mult
Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 21:15