20 de statii de incarcare a masinilor electrice vor fi amplasate pe A1 si A2, cu finantare totalmente privata.
Statiile vor fi amplasate pe A1, tronsoanele Nadlac - Timisoara - Sibiu si Pitesti - Bucuresti si pe A2, Bucuresti - Constanta, transmite CNAIR intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.
Pe A1, tronsonul Nadlac - Timisoara - Sibiu, statiile vor fi amplasate in Orastie, Pecica si Recas, precum si in comunele Itia (Hunedoara) si Cristian (Arges).
Pe A1, tronsonul Bucuresti - Pitesti, doua statii vor fi amplasate in Pitesti.
Pe A2 Bucuresti - Constanta, doua statii vor fi amplasate in Fetesti, doua in Murfatlar, doua in comuna Valcele (Calarasi) si doua in comuna Cernica (Ilfov).
Finantarea proiectelor va fi facuta in intregime din fonduri private, in baza unui contract de utilizare a drumului, cu o durata de noua ani.
Citeste si: Statul va da granturi de 53 de milioane de euro pentru statii de incarcare a masinilor electrice ...citeste mai departe despre "Vom avea 20 de statii de incarcare a masinilor electrice pe A1 si A2. Iata unde" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 Februarie 2020, ora 15:58
Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie a anului viitor, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit termenul initial care urma sa expire in 13 decembrie.
"Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finantare in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie 2020. Obiectivul Programului il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale - resedinte de judet si municipiul Bucuresti, iar suma alocata sesiunii de finantare este de 92 milioane lei", se arata intr-un comunicat al AFM, remis joi AGERPRES.
Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite in functie de numarul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.
Suma maxima finantata de Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei statii de reincarcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezinta 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile. mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 11:34
eGO, primul serviciu de car sharing din Romania cu flota exclusiv electrica, devine accesibil, din aceasta luna, tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitenta.
Lansat la finalul anului 2017 in parteneriat cu BCR, eGO este un brand 100% romanesc, disponibil in Bucuresti, si ofera o flota exclusiv electrica de 40 masini BMW i3, destinata atat clientilor corporate, cat si mediului retail, persoane fizice.
Peste 3,800 de utilizatori au incercat deja serviciile eGO si au simtit placerea electrizanta de a conduce un BMW i3, bucurandu-se de principalul beneficiu oferit de sistemul de car sharing: platesti cat timp utilizezi efectiv masina.
Astfel, ai la dispozitie o masina cu stil si design inovator ori de cate ori ai nevoie de ea, fara a avea grija unor costuri suplimentare generate de o masina in proprietate personala, precum costuri de intretinere, asigurari, taxe sau parcare.
In prezent, serviciul este folosit in procent de peste 80% de clienti din retail, persoane cu stil de viata activ, care fac decizii inteligente in ceea ce priveste cheltuielile lunare.
Utilizarea masinilor din flota eGO aduce beneficii importante precum zero costuri de combustibil, zero costuri de incarcare, atat in reteaua dezvoltata de Primaria Capitalei, dar si in statii din benzinarii si parcari ale unor hipermarketuri, parcare gratuita in toate spatiile publice special amenajate, zero emisii poluante.
Cu o cifra de afaceri de aproximativ 1 milion de euro in 2018,... mai mult
Joi, 08 August 2019, ora 10:32
Enel X Romania, companie membra a diviziei de servicii avansate de energie a Grupului Enel, intentioneaza sa instaleze circa 2.500 de puncte de incarcare pentru masinile electrice in toate regiunile Romaniei, in perioada 2019-2023, in urma unor investitii totale de 15 pana la 20 de milioane de euro.
"Enel X Romania se angajeaza sa ofere posesorilor si flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa in toata tara, de la nord la sud si de la est la vest, fara sa se ingrijoreze unde vor gasi urmatorul punct de incarcare. Prin acest plan ambitios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de incarcare in urmatorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat si mai sustenabil in toata Romania", a declarat Marius Chiriac, director al Enel X Romania, companie prezentata oficial marti.
Primele puncte de incarcare vor fi instalate in 2019 in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Planul acopera toate zonele Romaniei, astfel incat pozitionarea si instalarea infrastructurii de incarcare sa fie adaptata cresterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodariilor, al institutiilor, precum si in randul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte incarcare urmeaza sa fie instalate in 2019.
"Noi estimam ca, la inceputul anului viitor, vor fi primele statii disponibile in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Finalizam niste discutii si apoi depinde de procesul de racordare, instalare etc. Noi dorim sa le avem gata in prima... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:43
Retailerul Kaufland Romania si producatorul de energie regenerabila Renovatio Group deschid inca sase statii de incarcare a masinilor electrice pana la finele acestui an, ajungand la aproape 30 de locatii, potrivit datelor furnizate de companii.
Cele doua companii, care au inceput un parteneriat acum doi ani, au inaugurat joi, 25 octombrie, primul hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice din Romania si Europa de Est, amplasat in parcarea magazinului Kaufland din zona Barbu Vacarescu, din Nordul Bucurestiului.
In acest hub, pot fi incarcate simultan sase vehicule electrice, dintre care trei pot fi incarcate in regim rapid, la o putere de maximum 50 kW (80% din capacitatea bateriei), in mai putin de o ora, iar trei puncte sunt de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22 kW.
Statiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, au un regim de functionare non-stop, iar costurile incarcarilor sunt suportate de catre Kaufland Romania.
In plus, in paralel, pana la finalul anului, Kaufland Romania si Renovatio vor sa deschida cel putin cinci noi puncte de incarcare a automobilelor electrice, puncte amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din tara, parte dintr-un proiect inceput acum doi ani.
In anul 2016, cele doua companii au initiat o retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, care, anul acesta, a ajuns la 23 de locatii in parcarile magazinelor Kaufland.... mai mult
Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 17:19
Prima statie rapida de incarcare a masinilor electrice si hibrid a fost inaugurata, joi, in incinta benzinariei OMV din zona Aerogarii, un "plin" putand fi realizat in 20-30 de minute.
Clientii care achizitioneaza si serviciul de spalatorie auto nu vor plati nimic, iar pentru cei care doresc exclusiv sa-si incarce autovehiculul ecologic costurile vor fi de 1 leu/kwh. Astfel, pretul final pe care un client poate sa-l plateasca pentru un "plin" va fi cuprins, in medie, intre 22 de lei (in cazul bateriilor de 22 kw) si 36 de lei pentru acumulatorii din noua generatie, montati pe masinile aduse in Romania.
Statia face parte dintr-un proiect-pilot derulat de OMV Petrom si Electrica SA, care va cuprinde sase puncte rapide de incarcare ce vor fi inaugurate in decursul acestui an. Patru puncte de incarcare vor fi situate in benzinariile OMV din bulevardele Aerogarii, Corneliu Coposu, Titan si Iuliu Maniu, iar doua la sediile celor doua companii.
Directorul comercial al companiei ...citeste mai departe despre "Soferii bucuresteni isi pot incarca masinile electrice sau hibrid in maxim 30 de minute" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 16:37
Prima infrastructura privata de incarcare a masinilor electrice din Romania a fost pusa la punct pe Autoklass, dealer autorizat Mercedes-Benz, smart si Honda, care a investit peste 25.000 de euro in dotarea celor sapte centre pe care le detine la nivel national cu statii de incarcare.
Statiile sunt disponibile in toate centrele Autoklass din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Sibiu, Timisoara si Ploiesti, astfel ca orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasari atat in regim extra-urban, pe axele principale de transport din Romania, cat si in regim urban, in orasele unde exista statii de incarcare Autoklass, se arata intr-un comunicat de presa remis Business24.
"Prin aceasta investitie, ne dorim sa incurajam politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 si sa ne aliniem la standardele si practicile internationale, unde a detine o masina electrica e un lucru firesc si foarte util, in niciun caz un moft. Si in tara noastra observam din ce in ce mai puternic aceasta tendinta.
Daca ne uitam doar la anul 2015, in Romania s-au vandut in total aproximativ 165 de masini 100% electrice. In cele din urma, cresterea numarului de posesori de masini electrice e strans legata de existenta unei infrastructuri de incarcare.
Consideram ca anul 2016 este un an de referinta pentru aceasta piata - politica de acordare a eco-bonusului la achizitionarea unui automobil electric si cererile de masini hybrid sau plug-in hybrid sunt... mai mult
Luni, 14 Martie 2016, ora 13:00