Compania YouTube, detinuta de grupul Alphabet Inc, a lansat joi un serviciu de streaming dedicat videoclipurilor scurte pe platforma sa din Statele Unite, pentru a face astfel concurenta serviciului rival TikTok intr-o categorie care se bucura de o popularitate foarte mare, informeaza Reuters.
Noul serviciu, Shorts, permite utilizatorilor sa inregistreze cu telefoanele lor mobile videoclipuri in format vertical, care pot fi "condimentate" cu mai multe efecte speciale si cu secvente muzicale extrase dintr-o biblioteca muzicala virtuala.
"Incepand de azi si pe parcursul urmatoarelor saptamani, vom extinde versiunea beta a serviciului nostru Shorts in Statele Unite", au declarat reprezentantii YouTube, joi. Ei au precizat ca noul serviciu va include si o serie de functii suplimentare, precum posibilitatea de a adauga fisiere text in anumite momente ale videoclipurilor.
YouTube a lansat deja noua functie in India in septembrie 2020, dupa ce TikTok a fost interzis in aceasta tara - una dintre cele mai mari piete din lume. In prezent, videoclipurile in format scurt atrag peste 6,5 miliarde de vizualizari in fiecare zi la nivel global, au precizat reprezentantii YouTube.
Si Netflix are o noua sectiune, numita Fast Laughs, care foloseste formatul popularizat de TikTok pentru a livra secvente amuzante alese din continutul disponibil in cadrul platformei, pentru a promova anumite titluri si a convinge utilizatorul sa petreaca mai mult timp in cadrul aplicatiei, chiar... mai mult
Vineri, 19 Martie 2021, ora 03:00
Statele Unite au devenit prima natiune care a depasit pragul de 10 milioane de infectii cu noul coronavirus de la inceperea pandemiei, conform unui bilant realizat duminica de Reuters, pe masura ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde in intreaga tara.
Punctul de referinta sumbru a fost atins in aceeasi zi in care la nivel mondial s-a depasit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus.
Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri in ultimele zece zile, cea mai mare rata de infectare de la momentul in care tara a anuntat primul sau caz de coronavirus nou, in statul Washington, in urma cu 293 de zile.
Tara a raportat sambata un numar record de 131.420 de cazuri de COVID-19 si peste 100.000 de infectii zilnice de cinci ori in ultimele sapte zile, potrivit unui bilant al Reuters.
Media pe sapte zile de 105.600 de cazuri zilnice inregistrata in SUA - o crestere cu cel putin 29% - este mai mare decat media combinata din India si Franta, doua dintre cele mai afectate tari din Asia si Europa.
Peste 237.000 de americani au murit de COVID-19 de la momentul in care boala provocata de coronavirus a aparut pentru prima data in China, la finalul anului trecut.
Media zilnica de noi decese raportate in Statele Unite reprezinta unu din unsprezece decese inregistrate la nivel mondial in fiecare zi, conform unei analize Reuters.
Numarul deceselor raportate la nivel national a crescut cu mai mult de 1.000 pentru a cincea zi consecutiv,... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 10:21
Participarea la alegerile prezidentiale desfasurate marti in SUA si al caror rezultat este inca incert ar putea fi cea mai ridicata din ultimii o suta de ani, potrivit presei locale, citate de agentia EFE.
Portalul Edison Research estimeaza peste 157 de milioane de voturi la acest scrutin, adica o rata de participare de circa 65,7%, cu mai mult de cinci puncte procentuale peste rata participarii, de 60,1%, la alegerile desfasurate cu patru ani in urma. Potrivit US Elections Project, numarul celor care au votat este de circa 160 de milioane. Participarea la vot ar putea sa depaseasca acum recordul de 65,7% din anul 1908, scrutinul din acel an avand insa loc inaintea revizuirii Constitutiei prin care li s-a acordat femeilor dreptul de vot.
Scrutinul de marti s-a desfasurat in conditiile pandemiei de COVID-19, care in SUA a ucis pana in prezent peste 232.000 de oameni. S-a ajuns astfel la un record al votului anticipat, peste 100 de milioane de alegatori alegand aceasta modalitate de vot, dintre care 35,9 milioane au venit la urne inainte de 3 noiembrie si 64,7 milioane au optat pentru votul prin corespondenta.
Conform ultimelor date, Donald Trump are asigurati 213 electori din cei 270 necesari in Colegiul Electoral pentru a castiga alegerile si Joe Biden 224 de electori.
Mai multe state-cheie in deznodamantul scrutinului prezidential american - respectiv Pennsylvania, Michigan si Wisconsin - au avertizat ca vor mai avea nevoie de ore sau poate chiar zile pentru a... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 16:12
Rezultatul alegerilor prezidentiale americane, oricare va fi acesta, nu va avea un impact comercial major pentru Europa, pentru care Statele Unite nu mai constituie un partener amical, a afirmat miercuri, 4 noiembrie, ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, transmite AFP.
Alegerile americane, indiferent de rezultatul lor, 'pe fond nu vor schimba mare lucru in privinta intereselor noastre comerciale', a spus Le Maire, la microfonul Radio Classique.
Interventia sa a avut loc inainte ca presedintele Donald Trump sa revendice victoria, chiar daca numararea voturilor nu s-a incheiat in mai multe state-cheie.
'Nu trebuie sa ne facem nicio iluzie. Statele Unite nu mai sunt deja de foarte multi ani un partener amical al statelor europene', a explicat Le Maire.
'Sunt in rivalitate, cateodata in confruntare, cand suntem amenintati cu sanctiuni, cand suntem loviti de sanctiuni americane', a adaugat ministrul francez.
'Pe fond, singurul pivot al reflectiei americane este China, este relatia lor cu China si, mai larg, cu Asia', a remarcat Le Maire.
'Europa este de acum pentru Statele Unite o variabila de ajustare', potrivit lui Le Maire, care a chemat statele europene sa 'constientizeze' aceasta realitate si sa 'construiasca o suveranitate europeana'.
'Fie ca Joe Biden sau Donald Trump va fi ales in aceasta seara, maine de catre americani, nu schimba cu nimic acest fapt strategic', a mai afirmat ministrul francez, in opinia caruia 'continentul american s-a... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 13:43
Ministrul francez al Finantelor, Bruno Le Maire, sustine ca Uniunea Europeana trebuie sa devina mai unita si mai ambitioasa, asa cum sunt Statele Unite ale Americii. Acesta a explicat ca vede zona euro, in viitor, ca pe SUA, deci ca pe o republica federala.
Afirmatia vine in contextul in care UE iese dintr-o perioada turbulenta de escaladare a nationalismului si de provocari la adresa unitatii sale, asa cum este Brexitul, arata The Local.
"Cred ca in zona euro avem nevoie de mai multa unitate si de mai multa ambitie", a spus Le Maire in timpul unei intalniri anuale, la Washington, a Fondului Monetar International si Bancii Mondiale.
"Nu vreau sa vorbim despre zona euro. Vreau sa vorbim despre un continent economic", a mai spus ministrul francez.
Potrivit acestuia, membrii zonei euro ar trebui sa tinteasca spre coeziunea Statelor Unite.
"Acum nu vorbim despre zona dolar, vorbim despre Statele Unite ale Americii, care reprezinta o tara mareata. Iar de maine nu vreau sa mai vorbim despre zona euro, ci despre Europa, tot ca despre o tara mareata, cu o economie grozava, cu crestere economica, cu locuri de munca, educatie, investitii si inovatie", a mai spus Le Maire.
Citeste si cand preconizeaza ministrul roman de Externe ca Romania va intra in zona euro.
A.S. ...citeste mai departe despre "Franta pregateste terenul pentru Statele Unite ale Europei: Zona euro trebuie sa devina o tara mareata, asa ca SUA" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 18:00
Cand e sa dea dovada de tupeu, grupurile infractionale din Turcia se dovedesc extrem de ambitioase. O dovedeste pe deplin istoria falsei ambasade SUA din Ghana, care a functionat la vedere vreme de un deceniu, usurand credulii de sume uriase pentru acordarea unor vize false.
Grupul infractional compus din cetateni turci si ghanezi a mentinut vreme de un deceniu o ambasada falsa a Statelor Unite in Ghana, prin care vindeau vize de intrare in SUA, documente falsae si certificate de nastere americane pe mii de dolari, anunta Hurriyet Daily News.
"Ambasada nu era condusa de reprezentanti SUA, ci de diverse figuri din lumea interlopa din Ghana si Turcia si de un avocat ghanez", a anuntat Departamentul de Stat al SUA, dupa ce a reusit sa demaste inselatoria pusa in practica de turci.
Membrii gruparii mafiote erau vorbitori de limba engleza si olandeza, in acelasi sediu functionand si o ambasada olandeza la fel de falsa. Infractorii turci pozau in ofiteri consulari si conduceau intreaga operatiune.
In timpul raidului, soldat cu zeci de arestari, autoritatile americane si ghaneze au confiscat 150 de pasapoarte false si reale provenind din zone precum Africa de Sud, India si spatiul Schengen, pe care gruparea infractionala intentiona sa le vanda.
Gruparea isi facea reclama la programul de vize prin intermediul unor panouri stradale imprastiate in orasele din Ghana, Togo si Coasta de Fildes, iar clientii erau nevoiti sa isi faca programare pentru a fi primiti la... mai mult
Luni, 05 Decembrie 2016, ora 13:29
America ramane destinatia cea mai atractiva pentru cele mai dotate creiere din lume, dupa cum dovedesc datele statistice prelucrate de Serviciul pentru Migratie si Cetatenie din Statele Unite.
Numarul solicitantilor care au completat cererea de acordare a vizei H-1B, cea mai comuna forma de obtinere a vizei de sedere pentru cetatenii straini super-calificati, este in crestere fata de anii precedenti, anunta postul CNN Money.
Loterie dura
236.000 de cereri de viza H-1B au fost depuse in acest an inainte de initierea Loteriei Vizelor. Cifra este cu 3.000 mai mare decat cea inregistrata in 2015 si mult peste cele 172.500 de solicitari din 2014.
Doar 85.000 de solicitari vor primi un raspuns pozitiv, 20.000 dintre acestea fiind oricum rezervate pentru absolventii cursurilor de master ale unor universitati americane.
Procesul selectiei a inceput deja de pe 9 aprilie, iar autoritatile statale din anumite zone ale SUA cauta deja modalitati prin care sa ajute unii solicitanti valorosi sa scape de furcile caudine ale loteriei vizelor.
"Loteria face totul mai nesigur pentru aplicanti", spune Tahmina Watson, un avocat specializat in drepturile imigrantilor, care a si anticipat ca anul acesta numarul solicitarilor va fi in crestere.
In New York, Massachusetts si Colorado, autoritatile apeleaza la programele unor universitati din zona pentru a-i ajuta pe solicitantii bine pregatiti sa scape de selectia dura facuta de autoritati.
Lideri in inovatie... mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 13:14
Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, care anunta la inceputul acestei saptamani ca va opera zboruri ieftine in Statele Unite, a revenit asupra deciziei.
Consiliul de Administratie al Ryanair a transmis, intr-un comunicat, ca "nu a analizat si nici nu a aprobat vreun proiect privind zborurile transatlantice si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru", relateza BBC.
Cand vom zbura spre SUA cu doar 15 ...citeste mai departe despre "Ryanair s-a razgandit - Nu mai zburam in Statele Unite cu 15 euro" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Martie 2015, ora 16:36
Presedintele Barack Obama va declara in Congresul american ca Statele Unite intra intr-o noua era si ca "intorc pagina" dupa o "recesiune violenta", potrivit unor fragmente preluate din discursul sau despre Starea Natiunii.
Evidentiind drumul parcurs de la sosirea sa la putere in 2009, in contextul unei crize economice mondiale, cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite, a carui popularitate este in crestere, va prezenta, in traditionalul discurs despre Starea Natiunii, o serie de propuneri in favoarea clasei de mijloc, potrivit Mediafax.
Insa aceste propuneri au sanse minime de a fi adoptate, din cauza opozitiei republicanilor, care detin majoritatea in ambele camere ale Congresului.
Barack Obama, care va lauda "o economie in crestere, un deficit in scadere, o industrie dinamica si o productie energetica in plina expansiune", va insista, de asemenea, cu doi ani inainte de incheierea celui de-al doilea mandat la Casa Alba, asupra necesitatii unei reforme fiscale.
"Ne aflam de 15 ani intr-un nou secol. Cincisprezece ani care au inceput cu un atac terorist pe teritoriul nostru, care au generat doua razboaie lungi si costisitoare, care au fost martorii unei recesiuni violente ce s-a extins in tara noastra si in lume", va declara Obama.
"Dar, in aceasta seara, intoarcem pagina", urmeaza sa incheie presedintele american. mai mult
Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 09:29