Cel mai mare salon anual din sectorul electronicii, Consumer Electronics Show (CES), se va desfasura in perioada 7-10 ianuarie la Las Vegas, unde aproximativ 4.500 de expozanti si 175.000 de vizitatori vor putea descoperi ultimele noutati in materie de ecrane inteligente, roboti inventivi si obiecte din ce in ce mai conectate cu corpul uman, transmite AFP.
Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca in 2019 la nivel mondial au fost vandute peste 800 milioane de echipamente domestice conectate, cu 23% mai multe decat in 2018, iar in 2013 ar urma sa se ajunga la o cifra de 1,39 miliarde. Toate aceste obiecte sunt acuzate in mod frecvent ca isi spioneaza proprietarul insa chiar si asa spatiul alocat lor la CES va fi mai mare in acest an gratie conexiunilor in crestere dintre ele si inteligenta artificiala.
Provocarea pentru aceste obiecte nu este acea de a surprinde, ci de a-si dovedi valoarea si utilitatea pentru un consumator care este deja conectat. Accesoriile si hainele conectate nu se mai pot multumi doar sa masoare ritmul cardiac sau distantele parcurse, ele trebuie sa puna inteligenta artificiala in serviciul utilizatorilor in mod concret de exemplu alertandu-i cu privire la eventualele anomalii si indicandu-le directia pe care trebuie sa o urmeze.
In ultimii ani mai multe asociatii au tras un semnal de alarma cu privire la folosirea datelor utilizatori de catre retelele sociale, marci, guverne si hackeri. Organismele de reglementare din SUA si Europa au dat... mai mult
Duminica, 05 Ianuarie 2020, ora 18:18
Mastercard (MA) si Revolut au anuntat astazi un nou parteneriat prin care urmeaza sa lanseze primele carduri pe piata americana pana la final de an, ca parte din extinderea parteneriatului dintre cele doua companii, ce presupune emiterea cardurilor in oricare piata din lume unde Mastercard este acceptat.
Mastercard si Revolut au construit o relatie solida inca de la lansarea fintech-ului londonez in 2015, care include si participarea in programul de accelerare al retelei, Start Path.
Mastercard si Revolut s-au bucurat impreuna de un real succes pe teritoriul Europei, acolo unde furnizeaza clientilor servicii financiare revolutionare, de la gestionarea zilnica a finantelor pana la schimburi valutare unice pe piata.
Prin anuntul de astazi cele doua companii confirma faptul ca se vor alia pentru emiterea a cel putin 50% din totalul cardurilor existente si viitoare in Europa.
In afara Europei parteneriatul are ca scop sustinerea Revolut in atingerea obiectivelor sale ambitioase la nivel global.
Principalul scop al companiei este sa ofere servicii financiare utilizatorilor din Statele Unite ale Americii, urmand ca pana la final de an cele doua branduri sa lanseze primele solutii financiare pe piata americana. De asemenea, expansiunea globala presupune lansarea Revolut in zone precum Asia Pacific si America Latina: Australia, Singapore, Japonia, Noua Zeelanda, Brazilia si Mexic.
"Ca partener in lansarea Revolut, Mastercard a contribuit intotdeauna in mod... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 11:05
Guvernul Statelor Unite a extins o lista neagra de companii, pentru a include unele startup-uri chineze de Inteligenta Artificiala, penalizand Beijingul pentru modul in care trateaza minoritatile musulmane si amplificand tensiunile inaintea discutiilor comerciale la nivel inalt, care urmeaza sa aiba loc in aceasta saptamana.
Decizia, care a atras o reactie dura din partea Beijingului, are ca obiect 20 de birouri de securitate publica din China si opt companii, intre care firma de supravegheri video Hikvision, precum si liderii in tehnologia de recunoastere faciala SenseTime Group si Megvii Technology.
Masura interzice companiilor respective sa cumpere componente fabricate de companii americane fara acordul Guvernului SUA si urmeaza aceeasi procedura ca in cazul Huawei Technologies, respectiv motivarea cu riscuri de securitate nationala.
Oficialii americani au afirmat ca masura nu are legatura cu reluarea in aceasta saptamana a negocierilor comerciale cu China, dar semnaleaza ca nu va avea loc o relaxare a atitudinii ferme a presedintelui Donald Trump, transmite Reuters.
Departamentul pentru Comert a anuntat ca "entitatile au fost implicate in incalcarea drepturilor omului si abuzuri in aplicarea campaniei de represiune a Chinei, a detentiilor arbitrare si a supravegherii prin mijloace tehnologice a uigurilor, kazahilor si altor membri ai minoritatilor musulmane".
"Guvernul american si Departamentul pentru Comert nu pot si nu vor tolera suprimarea... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 09:35
Masinile care se conduc singure nu mai par de ceva vreme o nebunie, caci acest concept castiga teren tot mai mult. De curand, o noua companie a obtinut aprobarea pentru a testa automobilele sale autonome pe drumurile din SUA.
E vorba de startup-ul NuTonomy, informeaza The Verge.
Compania a facut deja teste in Singapore, insa acum a obtinut aprobarea si pentru a aduce masinile care se conduc singure pe soselele din SUA. Deocamdata, zona e limitata. Mai exact, vehiculele electrice Renault Zoe vor circula doar intr-un parc industrial din Boston.
Primarul ...citeste mai departe despre "O noua companie testeaza masini care se conduc singure pe drumurile din SUA" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 14:02
Departamentul pentru Securitate Interna al SUA a propus introducerea unei vize speciale pentru antreprenorii care pot demonstra un potential semnificativ de crestere si de creare de locuri de munca, a anuntat vineri Casa Alba.
"Ziua de astazi marcheaza un pas important pentru atragerea celor mai buni si straluciti antreprenori ai lumii, pentru a porni alaturi de marile companii si a crea locuri de munca, aici in Statele Unite", se afirma in document.
Asa-numita "startup visa" - viza pentru o firma noua - a fost intotdeauna parte a politicii presedintelui Barack Obama de reforma a principiilor imigratiei, sustine Casa Alba. O tentativa de a introduce aceasta masura intr-o lege a imigratiei a esuat in 2013.
Poate te intereseaza si cand am putea calatori in Canada fara vize
In absenta legislatiei, ...citeste mai departe despre "Esti om de afaceri? Ai putea obtine o viza speciala de acces in SUA" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 27 August 2016, ora 09:30
Intr-o lume in care sedentarismul face tot mai multe victime, legatura cu un nutritionist sau un instructor de sport devine tot mai importanta. Si cum timpul ne impiedica sa cautam solutia potrivita, trei tineri romani au pus bazele unui startup care rezolva aceasta problema a angajatilor din marile companii.
De fapt, romanii mizeaza pe ideea ca un angajat cu obiceiuri sanatoase scuteste compania de cheltuieli medicale suplimentare.
getfittter™ a fost validat in cadrul programului de pre-accelerare MVP Academy si este, dincolo de toate, o solutie de preventie si management al riscului bolilor profesionale, care asigura legatura angajatilor din companii cu experti in domeniul sanatatii (antrenori personali, nutritionisti, kinetoterapeuti etc).
Startup-ul romanesc evaluat la 4,2 milioane de dolari are si un partener de incredere: Compania Wellington (cunoscuta pana acum sub numele de Max Relax) care are deja in portofoliu peste 100 de corporatii.
Oricum, sansele sunt mari ca acest proiect sa fie unul de succes sunt foarte mari, mai ales ca este sustinut de cel mai apreciat accelerator in domeniul sanatatii din SUA, Health Wildcatters.
Lansarea getfittter™ a fost anuntata miercuri de Dan Nica, Bogdan Predusca si Alina Grozescu. Acestia au vorbit despre lansarea primei versiuni a platformei web si deschiderea fazei de beta testing pentru getfittter™.
In decursul acestei luni, startup-ul va lansa si o versiune imbunatatita a aplicatiei lor mobile de iOS... mai mult
Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:33
Paradoxul antreprenoriatului in Romania este ca, desi sunt infiintate foarte multe companii, am ocupat penultimul loc in UE in ceea ce priveste durata de viata a startup-urilor.
Principalele probleme sunt lipsa accesului la finantare, respectiv lipsa unor planuri de dezvoltare durabila a afacerilor.
Cum arata atunci perspectivele unui tanar antreprenor roman in 2015?
Cea mai buna solutie - acceleratorul potrivit pentru idei si produse la inceput de drum
Programul de pre-accelerare Innovation Labs vine cu solutii concrete de dezvoltare, finantare si crestere a unui start-up, pentru cei care doresc sa intre in zona de antreprenoriat tehnologic.
Cele 4 etape ale Innovation Labs - Hackathonul, Tech Talks, Workshops, si Pitching at Boost Day & Demo Day - ofera tinerilor sansa sa-si gaseasca echipa potrivita, sa dea viata ideilor lor si sa le testeze practic viabilitatea pe piata.
A treia editie Innovation Labs va incepe in data de 7 Martie 2015, iar cei interesati pot afla noutati urmarind pagina Facebook.com/ILabsRo si site-ul 2015.innovationlabs.ro.
Un exemplu de afacere lansata cu ajutorul Innovation Labs este Wyliodrin - platforma ce permite programarea de la distanta printr-un browser a placutelor Arduino, Raspberry Pi, BeagleBone si Intel Gallileo pentru construirea de roboti si device-uri DIY.
La doi ani dupa lansare, munca este mai intensa ca niciodata, iar rezultatele sunt pe masura: Wyliodrin este startup-ul care a convins Intel ca au dezvoltat... mai mult
Luni, 23 Februarie 2015, ora 13:20
Dan Dascalescu, co-fondator BlueSeed, vorbeste despre o idee indrazneata care s-a transformat in business de succes. Romanul a facut parte din echipa Yahoo!, dar si-a insusit o multime de principii ale Google si Apple, pe care incearca sa le puna in aplicare, pentru a produce o schimbare radicala in ecosistemul antreprenorial.
BlueSeed este un startup din Silicon Valley ce isi propune lansarea unui vas de croaziera la 22 de kilometri de coasta, in ape internationale, prin urmare in afara jurisdictiei Statelor Unite.
Amplasarea vasului de croaziera permite antreprenorilor din intreaga lume sa-si porneasca propria afacere, fara a avea nevoie de un permis de lucru in Statele Unite. Si daca credeti ca sunt blocati pe vas, nimic mai gresit - pot merge pe teritoriul Statelor Unite prin obtinerea unei vize de turist sau de business.
Lansarea oficiala a vasului de croaziera este programata pentru a doua jumatate a lui 2013, iar pana acum peste 850 de antreprenori din 50 de tari si-au manifestat interesul de a face parte din comunitatea BlueSeed.
Dan Dascalescu a fost prezent in Romania pe 31 mai la cea de-a cincea editie VentureConnect si vorbeste despre ideea lui intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne mai multe despre proiectul dumneavoastra de business. De unde a pornit ideea?
Nu trebuie sa fii "paranoic" pentru a observa modurile in care guvernele de la ora actuala incalca din ce in ce mai mult drepturile cetatenilor lor. In SUA, UK, China si... mai mult
Sambata, 07 Iulie 2012, ora 00:00
O companie din California vrea sa lanseze un proiect prin care antreprenorii straini care viseaza sa creeze multinationale, dar care nu au viza pentru SUA, sa isi poate incepe afacerea pe un vas langa coasta californiana.
Compania Blueseed este de parere ca normele actuale de imigratie nu promoveaza inovatia in afaceri si crearea de joburi, de aceea isi propune sa furnizeze antreprenorilor straini care nu au viza de munca pentru SUA un vas, pe care acestia sa-si poata incepe afacerile, scrie Businessinsider.com.
Astfel, Max Marty, directorul executiv al Blueseed isi doreste ca vasul sau sa inlocuiasca garajurile din Silicon Valley si sa fie un loc prosper pentru initierea de noi afaceri.
Absolventii straini din SUA nu au sansa de a ramane si de a munci aici
Ideea originala i-a venit lui Marty, el insusi fiu de imigranti cubanezi, cand si-a ascultat colegii de la Universitatea de Business din Miami, plangandu-se ca dupa terminarea studiilor vor fi nevoiti sa paraseasca SUA.
In ceea ce priveste problema imigratiei si a oamenilor talentati care vor sa ramana sa munceasca in SUA, aceasta e una reala, chiar Barack Obama exprimandu-si preocuparea despre acest fenomen si afirmand ca isi doreste ca oamenii talentati care studiaza in SUA sa poata ramane aici si sa creeze locuri de munca, ajutand la dezvoltarea economiei.
In acest sens, chiar anul acesta s-a introdus "Startup Visa" care sa permita antreprenorilor imigranti si absolventilor straini ale... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:10