Valoarea banilor in Romania este mult mai mare decat afara, iar 100 de euro valoreaza cat 200 euro in Marea Britanie si cat 150 euro in Germania, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.
"Este important sa promovati conceptul 'value for money'. Foarte multi oameni care viziteaza tara noastra sunt surprinsi de serviciile si de calitatea serviciilor pe care le pot gasi in Romania si pretul foarte redus pentru acestea. Discutam de la restaurante, la alt tip de servicii, cumparaturi si asa mai departe.
Este un lucru crucial cateodata, cand, o companie multinationala decide sa vina intr-o anumita zona, pentru ca exista multi expati. Si ei isi doresc un standard de viata cat se poate de bun", le-a spus Laufer, diplomatilor si oamenilor de afaceri prezenti.
El a precizat ca valoarea banilor in Romania este mult mai mare.
"Va dau un exemplu: 100 de euro in Romania valoreaza cat 200 de euro in marea Britanie si cat 150 euro in Germania. Valoarea banilor in Romania este mult mai mare. Lucrul acesta este un element serios pe care trebuie sa-l vindeti mai departe", a mai aratat ministrul.
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe organizeaza joi Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR), cu tema "O lume in schimbare: Mizele politicii externe a Romaniei".
La eveniment au fost invitati Mihai Daraban, presedintele CCIR,... mai mult
Joi, 31 August 2017, ora 17:59
Ministrul de Finante al Marii Britanii, George Osborne, a pus deja in cui planul de a iesi pe surplus bugetar la sfarsitul acestui deceniu, iar situatia bugetara de acum este deja alarmanta pentru oficialii de la Londra.
Dintre tarile grupului G7, Marea Britanie inregistreaza al doilea mare deficit bugetar, dupa Japonia, iar unele grupuri de analiza din regat refuza sa mai emita prognoze in urmatoarele luni. In plus, nici nivelul datoriei publice nu este unul scazut, mentioneaza CNN Money.
Britanicii au fost avertizati inca dinaintea referendumului ca exista o gaura in buget de aproximativ 30 de miliarde de lire care nu are de unde fi acoperita.
"Vom continua sa luptam impotriva deficitului, dar trebuie sa fim realisti in ceea ce privreste sansa de a obtine surplus bugetar la sfarsitul acestui deceniu", a explicat Osborne.
Biroul pentru Responsabilitate Bugetara, un organism independent care ofera analize guvernului de la Londra, a anuntat ca, luna aceasta, nu va publica nicio prognoza pentru situatia post-Brexit, urmatoarele calcule urmand sa fie facute publice abia in toamna.
Economistii bancilor vorbesc deja de o scadere economica a Marii Britanii, iar multi nu ezita sa foloseasca cuvantul recesiune, incurajati si de retrogradarea ratingului de tara anuntata de "greii" Standard&Poor's si Fitch, fapt ce ingreuneaza accesul Regatului Unit pe pietele financiare internationale.
Marea Britanie are un grad de indatorare de 90% din PIB, guvernul de la Londra... mai mult
Luni, 04 Iulie 2016, ora 16:40
Votul care a decis iesirea Marii Britanii din UE ameninta sa arunce economia regatului in criza, fapt care il face pe guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, sa reconsidere pozitia institutiei fata de instrumentele de lucru create dupa criza din 2008.
Riscul de instabilitate financiara ce planeaza asupra Regatului Unit il forteaza pe Carney sa iasa la rampa pentru a treia oara la mai putin de doua saptamani dupa referendumul care a decis iesirea din UE pentru a anunta masurile macroprudentiale ce pot fi adoptate in acest caz, informeaza Bloomberg.
Masuri noi
Printre acestea se numara incurajarea imprumuturilor catre companii si reducerea cerintelor de capital pentru institutiile financiare.
Posibila separare a Marii Britanii de cel mai important partener comercial al sau, UE, a aruncat serioase umbre de indoiala asupra potentialului economiei din insula, iar agitatia politica din regat l-a lasat pe Carney in postura de unic factor de stabilitate al momentului.
"Banca centrala are acum mai multe instrumente pe care le poate folosi, fata de cele existente in timpul crizei precedente. Pot actiona acum prin intermediul vitezei prin care vor cere bancilor sa se adapteze noilor standarde de lichiditate si capital", a explicat John Gieve, fost guvernator adjunct al Bancii Angliei in 2007.
Comitetul pentru Politici Financiare din cadrul Bancii Angliei lucreaza deja la raportul bianual care urmeaza sa fie prezentat pe 5 iulie, iar guvernatorul Mark Carney a... mai mult
Luni, 04 Iulie 2016, ora 12:37
Pietele din Marea Britanie au avut o reactie pozitiva, inregistrand un avans important, dupa ce aproximativ 55% dintre scotieni au votat impotriva independentei Scotiei, informeaza Financial Times.
Actiunile bancilor din Scotia au avut un crescut semnificativ inca de la deschiderea pietelor. Astfel, titlurile RBS au crescut cu 3,5%, actiunile Lloyds au urcat cu 1,5%, in timp ce Standard Life au avansat cu 1,7%, informeaza Mediafax.
"Acest rezultat va fi salutat de comunitatea oamenilor de afaceri. O campanie atat de dificila lasa, in mod inevitabil, cicatrici care vor avea nevoie de timp ca sa se stearga", a declarat John Cridland, director general al Federatiei Angajatorilor.
Votul impotriva independentei Scotiei reprezinta o usurare mai ales pentru sectorul financiar si pentru investitori.
Saptamana trecuta, atat RBS, cat si Lloyds au anuntat ca si-ar fi mutat afacerile in Anglia, in cazul in care scotienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie.
Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a deschis in urcare cu 0,7%, aproape de cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani.
De asemenea, lira a inceput sa recupereze din deprecierea suferita in cursul acestei saptamani, inregistrand un avans de 0,3%, la 1,6447 unitati pentru un dolar. mai mult
Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 13:26
Marea Britanie va adopta propuneri menite sa sporeasca standardele in sistemul bancar, in urma unui sir de scandaluri privind remuneratia bancherilor.
Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a anuntat luni ca va implementa principalele propuneri stabilite de Comisia parlamentara britanica pentru standardele bancare (PCBS), infiintata anul trecut dupa ce Barclays a fost anchetata pentru manipularea dobanzii Libor, pentru care a acceptat sa plateasca o amenda de 453 milioane de dolari, precum si pentru comercializarea ilegala a unor produse financiare, transmite Reuters.
Libor este un indicator de referinta pentru produse financiare in valoare de peste 300.000 de miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai urmariti indici din lume.
Propunerile Comisiei includ noi reglementari pentru o mai buna monitoriza a modului in care se comporta bancherii. Principalele propuneri vor fi adaugate propunerii de reformare a sistemului bancar, care se dezbate in Parlamentul de la Londra.
"Reformarea sistemului bancar marcheaza urmatorul pas din planul Guvernului de a schimba intregul sector, de la salvare la redresare, si de a da asigurari ca bancile din Marea Britanie demonstreaza cele mai ridicate standarde si sunt capabile sa sprijine afacerile si sa conduca redresarea economiei", a afirmat Osborne.
Acesta a explicat ca va colabora cu autoritatile de reglementare pentru a se stabili o legatura mai stransa intre plata bancherilor si performanta lor, pentru ca... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 16:55
Cinci banci din Marea Britanie trebuie sa-si majoreze capitalul cu inca 13,7 miliarde de lire sterline (21,2 miliarde de dolari) pana la sfarsitul lui 2013 pentru a-si acoperi riscurile si a face fata posibilelor pierderi din imprumuturi si amenzi, a anuntat joi Autoritatea britanica de supervizare bancara (Prudential Regulatory Authority).
La sfarsitul lui 2012 valoarea totala a capitalului de care aveau nevoie cele cinci institutii de creditare, Royal Bank of Scotland, Barclays, Co-operative Bank, Lloyds si societatea de constructii Nationwide era de 27,1 miliarde de lire sterline iar in martie bancile au anuntat ca vor sa obtina 12,5 miliarde de lire sterline anul acesta, iar PRA a majorat joi estimarea la 13,7 miliarde de lire sterline, transmit Bloomberg si BBC.
Principalele banci britanice, Royal Bank of Scotland, Barclays si Lloyds, trebuie sa-si majoreze capitalul cu inca 13,6 miliarde de lire sterline si, respectiv, 3 miliarde de lire sterline si 8,6 miliarde de lire sterline. Alte banci britanice, cum ar fi HSBC, Santander UK si Standard Chartered, nu trebuie sa ia masuri pentru majorarea capitalului.
Pana la sfarsitul acestui an, bancile din Marea Britanie vor avea nevoie de un capital tampon, echivalentul a cel putin 7% din activele lor riscante.
Autoritatea britanica de supervizare bancara a anunta ca bancile ar putea finaliza operatiunile de majorare a capitalului in prima jumatate a anului viitor.
Guvernul Marii Britanii a cheltuit mai mult... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:54
Zeci de mii de manifestanti au venit sambata in capitala britanica pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate anuntate de guvern.
Politica de austeritate a guvernului britanic are ca scop reducerea deficitului bugetar, potrivit Agerpres.
Demonstrantii cer sa fie adoptate politici care sa poata genera crestere economica si crearea de noi locuri de munca.
Potrivit organizatorilor, peste 250 de autocare au fost inchiriate pentru a aduce protestatarii in capitala britanica.
Proteste similare vor avea loc la Glasgow, cel mai mare oras din Scotia, si Belfast, capitala Irlandei de Nord.
La inceputul lunii octombrie, premierul britanic David Cameron a avertizat ca vor fi necesare "decizii dureroase" suplimentare pentru a rezolva problemele economice, adaugand ca nu va renunta la implementarea masurilor de austeritate.
Secretarul general al federatiei sindicale Trades Union Congress (TUC), Brendan Barber, declara ca peste 2,5 milioane de persoane sunt somere, iar alte trei milioane nu lucreaza cu norma intreaga, astfel ca nu se pot descurca din punct de vedere financiar.
In plus, salariile au scazut in fiecare luna in ultimii trei ani, a adaugat liderul sindical.
"Presiunea imensa asupra salariilor si a standardului de viata" a dus la o "lovitura imensa asupra increderii si cererii in economie", a declarat Barber, precizand ca unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, care au rezerve mari de bani, nu investesc in economie.... mai mult
Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 18:20
Bancile britanice trebuie sa aiba in vedere consolidarea in fata riscurilor din categoria "sfarsitul lumii", intrucat aceastea se pot materializa, iar perioada cea mai dificila pentru institutiile de credit s-ar putea sa nu fi fost inca depasita, a declarat viceguvernatorul Bancii Angliei Paul Tucker.
"Daca se produce un tsunami, am putea fi cu totii bucurosi in cazul in care sunt cateva miliarde in plus la capital prin industria bancara, pastrand astfel bancile in sectorul privat si nu in mainile statului", a spus Tucker, favorit pentru preluarea postului de guvernator al Bancii Angliei la incheierea mandatului actulului sef al institutiei, Mervyn King.
Exista o probabilitate tangibila ca cea mai dificila perioada sa nu fi fost inca depasita de sectorul bancar, a avertizat oficialul la conferinta anuala a Asociatiei Bancherilor Britanici.
Seturile de reglementari Basel gandite dupa criza financiara nu sunt suficiente pentru a asigura ca bancile au o situatie suficient de solida, a adaugat el.
"Basel I, II, III, IV si V nu sunt calibrate pentru riscurile de tip sfarsitul lumii, care se afla in sfera posibilitatilor in acest moment", a spus Tucker.
Comitetul de Politica Financiara al Bancii Angliei, in care este membru Tucker, a cerut de mai multe ori bancilor britanice sa-si creasca ratele de adecvare a capitalului.
Industria bancara s-a plans ca Marea Britanie adauga o povara prea mare asupra institutiilor de credit, suplimentar fata de standardele... mai mult
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 17:30
Cele mai mari cinci banci britanice, inclusiv Royal Bank of Scotland si Lloyds, au desfiintat peste 103.000 de locuri de munca, circa 11% din numarul total de angajati la nivel international, de la declansarea crizei financiare la sfarsitul anului 2008, iar procesul continua, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.Cel putin 34.500 de posturi au fost reduse in Marea Britanie, potrivit documentelor transmise de banci autoritatilor de reglementare.
Bancile au planuri "agresive" de control al costurilor, "ceea ce sugereaza ca vor avea loc noi desfiintari de locuri de munca.
In multe dintre cazuri, vor fi necesare reduceri de costuri ale operatiunilor la nivel global", a declarat Andrew Gray, sef al diviziei bancare la PricewaterhouseCoopers Londra.
Institutiile de credit britanice au desfiintat locuri de munca si au vandut active, reducandu-si portofoliul cu 1.500 de miliarde de lire sterline (2.500 de miliarde de dolari) de la declansarea crizei, in contextul reducerii indatorarii si a necesitatii de a respecta reglementari mai stricte privind capitalul.
Companiile din sectorul financiar britanic intentioneaza sa reduca 16.000 de posturi in prima jumatate din 2011, potrivit grupului de lobby Confederatia Industriei Britanice.
Cele mai mari reduceri au avut loc la bancile RBS si Lloyds, care au primit ajutoare de stat in perioada crizei.
RBS, banca la care guvernul britanic controleaza 83% din actiuni, a taiat 74.000 de locuri de munca, cea mai mare parte a declinului rezultand... mai mult
Vineri, 03 Iunie 2011, ora 19:55