Românii au ales, mai mult că oricând, protecția oferită de asigurările de viață. Chiar și așa, tara noastră se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state analizate ale Uniunii Europene.
Dacă în România asigurările de viață reprezentau la nivelul anului 2020 circa 19% din piață, în țările din Europa Centrală și de Est este de peste 31% iar în alte țări din Europa procentul depășește chiar 50%. Aceasta ne indică, pe lângă potențialul deosebit al pieței locale, și deficitul de protecție al românilor.
Ziare.com iți explica în cadrul rubricii Banii tai de ce este recomandat să iți faci o asigurare de viață şi care sunt beneficiile financiare.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ajungem în momentul în care ne dorim să ne întemeiem o familie sau simțim că a venit momentul ne mutăm la casa noastră. În aceste situații, ar trebui să ne asigurăm că ne vom bucura din plin de momentele petrecute alături de familie și cei dragi, dar și că vom reuși să construim un viitor financiar stabil, indiferent de situațiile neprevăzute (boli grave, accidente, invaliditate sau deces). Aceste situații nu pot fi controlate și creează panica.
Nimeni nu-și dorește să se gândească la cele mai rele scenarii, dar faptul că ai încheiat o poliță de asigurare de viață îți va oferi liniștea și siguranța de care tu sau familia ta aveți nevoie.
Astfel că oricine ar trebui să ia în calcul... mai mult
Marti, 24 August 2021, ora 10:36
Activitatea derulata in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii va inregistra o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni, in timp ce preturile vor creste in industria prelucratoare si constructii, conform tendintelor pe care managerii romani le anticipeaza pentru perioada decembrie 2019 - februarie 2020, potrivit anchetei de conjunctura publicata de Institutul National de Statistica (INS).
In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimeaza crestere (sold conjunctural +18%).
Referitor la numarul de salariati, se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).
Potrivit estimarilor din luna decembrie 2019, in activitatea de constructii se va inregistra, in urmatoarele trei luni, o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -32%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -15%).
In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o crestere moderata a acestora (sold conjunctural +9%).
In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 10:47
La momentul actual nu se manifesta riscuri de natura severa la adresa stabilitatii financiare din Romania, dar nivelul general de risc este in crestere, similar evolutiilor de pe plan global, a declarat, marti, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu, la conferinta de presa de lansare a Raportului asupra stabilitatii financiare.
"Concluzia principala care se desprinde din aceasta a doua editie din anul 2019 a Raportului este ca, la momentul actual, nu se manifesta riscuri de natura severa la adresa stabilitatii financiare din Romania. Cu toate acestea, nivel general de risc este in crestere, similar evolutiilor pe plan global", a spus Georgescu.
Acesta a afirmat ca riscul cu privire la tensionarea macroeconomice interne este determinat de continuarea deteriorarii deficitelor gemene, respectiv cel bugetar si cel de cont curent.
"Deficitul bugetar este estimat, pentru finalul anului 2019, sa depaseasca semnificativ nivelul de 3% stabilit atat prin Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, cat si prin Pactul de Stabilitate si Crestere al Uniunii Europene. Soldul negativ al contului curent este previzionat sa ajunga la 5,1% din PIB.
Pe plan regional, Romania consemneaza deci cele mai ridicate valori ale celor doua deficite. In acest context, este important sa reiteram faptul ca, la nivel national, se impune un mix echilibrat de politici macroeconomice, prin corectii in privinta politicii fiscal-bugetare, coroborat cu implementarea... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2019, ora 12:19
Este responsabilitatea Bancii Centrale Europene sa mentina stabila valoarea monedei euro si sa o faca un mijloc sigur de plata, a afirmat miercuri noul presedinte al BCE, Christine Lagarde, transmite Reuters.
"Asadar, este de datoria noastra sa sporim si sa sustinem aceasta incredere - garantand ca bancnotele sunt sigure, sistemele de plati sunt robuste si valoarea monedei euro este stabila", a declarat Lagarde inainte de a semna noile bancnote euro, in cadrul unei ceremonii oficiale.
Moneda euro a implinit, la 1 ianuarie 2019, varsta de 20 de ani, o perioada in care s-a impus pe pietele financiare si a supravietuit marii crize mondiale. Lansarea euro a stimulat de asemenea comertul intra-comunitar. Euro este a doua cea mai utilizata moneda la nivel mondial, chiar daca ramane mult in urma dolarului american. mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 14:53
Unii vin, altii pleaca. In Germania, din 2010, numarul persoanelor nou-stabilite in tara este mereu mai mare decat al celor care parasesc Republica Federala.
Romanii sunt cei mai numerosi in cifre privind migratia neta.
In 2018, numarul nou-venitilor care s-au stabilit in Germania a fost cu 400.000 mai mare decat al celor care au parasit Republica Federala. Potrivit Oficiului federal de Statistica, in 2018 au existat in total 1.585.000 de nou-veniti din strainatate, in timp ce 1.185.000 de persoane au plecat din Germania. Cifra neta a celor ramasi a fost deci ceva mai mica decat cea din 2017 (416.000).
Din 2010 incoace, persoanele straine care raman in Germania sunt mai numeroase decat cele care parasesc tara. In 2015 s-a atins cel mai ridicat nivel - 1,5 milioane - dar cifrele au fost atunci influentate major de afluxul masiv de refugiati primiti in Republica Federala.
In anii de dupa criza refugiatilor, cifra s-a redus la 500.000 pe an, acum ea continua sa scada, dupa cum a explicat un purtator de cuvant al Agentiei Catolice de Presa, Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).
Numarul net al cetatenilor germani care si-au parasit tara a scazut in 2018 la 60.000, dupa ce in 2017 fusese de 82.000. Anul trecut, mai multi germani care traiau in strainatate s-au intors acasa: 202.000 (2017: 167.000) . In schimb, 262.000 de germani au parasit Germania (2017: 249.000).
87% dintre toti nou-venitii din 2018 (1.384.000 de persoane) aveau pasaport strain (2017: 89%),... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 15:23
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, a declarat marti, la Zalau, ca predictibilitatea si stabilitatea sunt foarte importante pentru Romania si spera ca, odata cu instalarea noului Guvern, se va intra intr-o perioada de stabilitate.
Intrebat de jurnalisti ce parere are despre schimbarile de Guvern din ultimul an, Hans Klemm a spus ca "nu este o situatie ideala".
"Predictibilitatea, stabilitatea sunt foarte importante pentru Romania si, de asemenea, pentru partenerii sai. Sper ca acum vom intra intr-o perioada de stabilitate", a afirmat inaltul oficial american.
Ambasadorul SUA a precizat ca nu si-a format o parere despre noul guvern, deoarece nu-i cunoaste pe prim-ministru si pe membrii cabinetului si nu s-a intalnit, pana in prezent, cu acestia.
"Nu am avut inca sansa sa ma intalnesc cu prim-ministrul sau cu cineva din cabinet. Le doresc mult succes, care sa aduca pace, stabilitate si prosperitate tuturor romanilor. (...) Sa fiu sincer, trebuie sa accept ce prim-ministrul a spus ieri, ca intentioneaza sa implementeze programul de guvernare al coalitiei. Nu stiu inca foarte multe despre prioritatile dansei. Astept momentul potrivit, pentru viitor, sa ma prezint prim-ministrului si personal. Ii doresc numai bine", a conchis Klemm.
Citeste mai departe despre "Ambasadorul Klemm, despre Guvernul Dancila: Sper ca acum vom intra intr-o perioada de stabilitate" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 12:20
Donald Trump a publicat sambata trei mesaje pe contul sau de Twitter in care si-a aparat capacitatea mentala si faptul ca este potrivit pentru a ocupa functia de presedinte, descriindu-se ca un "geniu" si, in fapt, "un geniu foarte stabil".
In seria de mesaje - raspuns la cartea "Fire and Fury: Inside the Trump White House" a lui Michael Wolff - Donald Trump trece in revista momentele importante ale vietii lui profesionale, culminand cu ocuparea functiei de presedinte. Spune ca cele doua principale calitati ale lui "au fost stabilitatea mentala si sa fiu, cumva, foarte destept".
Volumul lui Wolff descrie o Casa Alba cuprinsa de haos, un presedinte care a fost nepregatit sa castige in 2016, si pe ajutoarele lui Trump care desconsidera abilitatile lui si care il descriu ca dezinformat si capricios.
Trump a mai scris ca trecerea in scurt timp de la un afacerist de succes la star de televiziune apoi la presedintie - "la prima mea incercare" - il califica "nu drept destept, ci un geniu... si un geniu foarte stabil la asta".
Donald Trump va fi supus saptamana viitoare unui examen medical, insa testele pe care le fac presedintii nu presupun si verificarea acuitatii mentale, scrie New York Times.
Presedintele SUA se afla weekendul acesta la Camp David, resedinta prezidentiala din Maryland, unde se intalneste cu liderii republicani pentru a discuta agenda pe 2018.
Citeste si:
Detalii picante despre Trump din cartea lui Wolff: De la poze nud cu Melania la... mai mult
Sambata, 06 Ianuarie 2018, ora 20:36
Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate, spune, duminica seara, premierul Sorin Grindeanu, intr-o postare pe Facebook.
Ziua in care prim ministrul a decis sa transmita acest mesaj coincide cu termenul-limita anuntat de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru evaluarea implementarii programului de guvernare si stabilirea ministrilor care sa fie remaniati.
Azi, Dragnea termina evaluarea aplicarii programului de guvernare. De luni incep discutiile cu ministrii
Mai mult, in ultima vreme, tot mai multi lideri PSD l-au atacat chiar pe premierul Grindeanu, cea mai vocala fiind primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a lasat sa se inteleaga ca sustinerea PSD pentru Grindeanu e ca si inexistenta in acest moment.
Firea descrie scenariul schimbarii lui Grindeanu: Are un alt "spate". Viitorul premier - o femeie
Acesta este contextul in care premierul Sorin Grindeanu a decis sa posteze un mesaj pe Facebook, care aparent nu are un subiect foarte clar, insa lasa sa se inteleaga ca nu este momentul pentru o schmbare la nivelul guvernului.
"Romania are astazi in fata mai multe oportunitati, care ne pot indrepta decisiv pe drumul progresului si prosperitatii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate si predictibilitate", se arata in mesajul prim ministrului.
"Votul din decembrie 2016 ne-a aratat ca si romanii vor acelasi lucru: un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil. Aceasta incredere pe care ne-au acordat-o romanii nu poate fi inselata cu noi... mai mult
Duminica, 11 Iunie 2017, ora 21:00
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a prezentat luni Raportul asupra stabilitatii financiare, in document unul dintre riscurile mentionate fiind instabilitatea legislativa.
Isarescu a precizat insa ca impredictibilitatea in ce priveste legile care sunt date in Romania e trecuta la categoria de risc moderat si in descrestere.
"In raportul actual veti vedea ca riscul privind riscul de instabilitate se mentine, nu se va diminua usor, pentru ca ramane aici in mintea oamenilor. Cand te aventurezi in asemenea modificari legislative care privesc bazele juridice stabilite in urma cu mii de ani, sa spun asa, nu exagerez, de catre romani, bineinteles ca publicul mentine o anumita impreviziune, ca sa folosesc cuvantul. Nu stim ce se va intampla in Romania in urmatoarea perioada, deci de aceea noi am pastrat acest risc, dar l-am trecut la categoria risc moderat si in descrestere", a declarat Isarescu.
Acesta a precizat ca BNR a avertizat anul trecut asupra acestui risc, facand referire la Legea darii in plata si la Legea privind conversia creditelor luate in franci, dar ca in prezent riscurile sunt diminuate.
"Anul trecut, noi am avertizat in acest Raport privind stabilitatea financiara asupra unui risc sistemic sever. In acest raport veti vedea ca s-a trecut in mod special: Romania nu este in fata unui risc sistemic sever in domeniul financiar. Anul trecut am considerat ca avem si acela a fost incertitudinea legislativa rezultata din cele doua proiecte de lege care... mai mult
Joi, 25 Mai 2017, ora 16:12