Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca firmele care isi vor trimite angajatii in somaj tehnic vor primi sprijin financiar in termen de cel mult 30 de zile de la momentul la care se vor adresa Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Violeta Alexandru (foto) le recomanda angajatilor care pot fi victimele unor abuzuri din partea angajatorilor sa se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Munca, spunand ca, desi controalele au fost suspendate in aceasta perioada, reclamatiile de acest gen vor fi luate in considerare.
Ministrul a spus ca a primit mesaje de la persoane care ii cer sprijinul, in conditiile in care unii angajatori incearca sa comita abuzuri legate de statutul angajatilor. Ea a precizat ca a primit de la angajati mesaje prin care acestia se plangeau ca au fost anuntati prin SMS ca vor fi concediati.
"Sunt momente de panica, care se regasesc in atitudini luate de angajatori ca urmare a presiunii pe care o traiesc si anume de a-si vedea resurse limitandu-se de la o zi la alta. E vorba despre angajatori care au tendinta, unii dintre dansii, sa ia masuri radicale, sper sa nu le mai ia odata ce sunt popularizate masurile Guvernului, cum este cea privind somajul tehnic", a afirmat Violeta Alexandru luni seara, la Digi 24.
Aceasta le-a cerut angajatorilor sa apeleze la masurile de protectie din partea autoritatilor.
"Sunt convinsa ca exista solutii pe care sa le folosim de asa maniera incat sa trecem impreuna prin aceasta criza, una... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 22:50
Guvernul italian analizeaza posibile masuri de urgenta in vederea sprijinirii companiilor si familiilor afectate de epidemia de coronavirus care a lovit regiunile din nordul tarii, transmite Bloomberg.
Potrivit unui proiect de decret guvernamental consultat de Bloomberg, printre posibilele masuri se numara suspendarea platii taxelor locale si amanarea platii la creditele ipotecare. Aceasta ultima masura ar avea insa nevoie de un acord cu Asociatia bancilor din Italia.
De asemenea, companiile mici si mijlocii din zonele afectate de coronavirus ar urma sa aiba acces preferential la un fond public de asistenta. In plus, unele companii ar urma sa primeasca si sprijin financiar pentru a-si putea reporni afacerile.
Cotidianul italian Il Messaggero informeaza si el ca, in urmatoarele saptamani, Guvernul de la Roma ar putea adopta si alte masuri structurale, inclusiv sprijin financiar pentru sectoarele cele mai afectate de impactul economic al epidemiei de coronavirus, precum turismul si moda.
Italia este deja in pragul unei recesiuni tehnice, dupa ce in ultimul trimestru al anului trecut economia din peninsula a inregistrat o contractie de 0,3%.
Randamentele pentru obligatiunile guvernamentale italiene au crescut luni, in timp ce actiunile companiilor italiene s-au prabusit, dupa ce autoritatile de la Roma au raportat peste 200 de cazuri de infectie cu coronavirus, ceea ce face din Italia cea mai afectata tara din Europa.
Presa italiana relata luni despre... mai mult
Luni, 24 Februarie 2020, ora 12:49
Uniunea Europeana este gata sa sporeasca sprijinul financiar pentru Republica Moldova, a declarat luni, la Bruxelles, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul moldovean Maia Sandu, cu ocazia celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana, informeaza Radio Chisinau.
Cu toate acestea, sprijinul financiar european pentru Chisinau ramane conditionat de realizarea reformelor in Republica Moldova, a subliniat Mogherini.
'Sprijinul nostru va ramane conditionat de progresul reformelor. Suntem gata sa sporim atat sprijinul financiar, cat si pe cel de consultare si speram sa putem debloca in curand prima transa a asistentei financiare', a afirmat sefa diplomatiei europene. 'Toate sunt un semnal fata de reformele pe care le-ati facut deja', a spus ea, adresandu-se prim-ministrului moldovean.
Federica Mogherini s-a referit si la reglementarea transnistreana, spunand ca este nevoie de noi progrese la negocierile in formatul '5+2' (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE, plus UE si SUA ca observatori).
'Uniunea Europeana continua sa sprijine integritatea si suveranitatea teritoriala a Republicii Moldova si un statut special pentru regiunea transnistreana in frontierele recunoscute international ale Republicii Moldova. Negocierile '5+2' au inregistrat niste progrese, care trebuie sa continue in cadrul rundei... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2019, ora 21:20
Cultivatorii de usturoi vor putea primi din 2019 un sprijin financiar de circa 4.650 de lei/hectar (circa 1.000 de euro/ha) printr-o schema de ajutor de minimis sustinuta de la bugetul de stat cu doua milioane de euro, potrivit unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
"Sprijinul se acorda incepand cu anul 2019 in cuantum de 1.000 euro/hectarul cultivat cu usturoi, suprafata minima eligibila fiind de 0,3 hectare. Calculul sprijinului se face proportional cu suprafata de pe care s-a valorificat o cantitate minima de 5.000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de doua milioane de euro, reprezentand echivalentul in lei a sumei de 9,3 milioane de lei", se arata in nota de fundamentare.
Bugetul schemei,, Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi' se aproba anual, iar programul se desfasoara pe o perioada de 3 ani, respectiv 2019 - 2021.
Conform documentului, beneficiarii acestui sprijin financiar sunt: producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de
producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, valabil pana la data platii ajutorului de stat; producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele... mai mult
Luni, 24 Decembrie 2018, ora 11:29
Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, a promulgat joi legea de ratificare a acordului dintre guvernul moldovean si cel roman, in baza caruia Romania ofera Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro.
Presedintele Republicii Moldova "a promulgat Legea 149, privind ratificarea celui de-al treilea Protocol aditional la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Romaniei, care se refera la implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in Republica Moldova, in baza unui ajutor nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania", potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala de la Chisinau.
Cat de realist este proiectul unirii Romaniei cu Republica Moldova
La sfarsitul lunii iunie, ...citeste mai departe despre "Presedintele R. Moldova a dat unda verde sprijinului financiar oferit de Romania" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 13:30
Vesti destul de proaste pentru BlackBerry: oficiali din guvernul canadian au afirmat intr-un interviu acordat Bloomberg ca "statul" nu va interveni pentru salvarea companiei in cazul in care o astfel de situatie critica va aparea.
Declaratia privind refuzul guvernului de a arunca un colac de salvare producatorului de smartphone-uri apartine chiar ministrului canadian al Industriei, James Moore.
Chiar daca in interviu oficialul nu a facut referire directa la neinplicarea statului in rentabilizarea BB, el a lasat sa se inteleaga ca guvernul nu va interveni in cazul in care compania nu va gasi singura o solutie pentru revenirea pe linia de plutire.
Citeste mai multe despre Blackberry nu primeste sprijin financiar de la guvernul canadian pe Hit.ro. mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 16:32
Cei cu varste de pana la 35 de ani pot aplica pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.
Avand in vedere succesul de care s-a bucurat inca de la lansare, acest program a fost prelungit recent de autoritati pana in anul 2020, pentru un numar de cel putin 550 de beneficiari pe an.
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care transpune o schema transparenta de ajutor de minimis, a fost lansat, in urma cu 2 ani, prin OUG nr. 6/2011, in timp ce normele sale de aplicare au fost aprobate prin HG nr. 96/2011.
Avand in vedere succesul de care s-a bucurat in randul aplicantilor, programul a fost prelungit pana in anul 2020, anunta Guvernul intr-un document de presa remis redactiei noastre la jumatatea lunii aprilie.
"Luand in considerare necesitatea aplicarii lui si in urmatorii ani, Guvernul a aprobat prin hotarare prelungirea aplicarii acestui program pentru perioada 2013-2020, pentru un numar de cel putin 550 de beneficiari in fiecare an, prin asigurarea, din bugetul aprobat anual Ministerului Economiei a sumelor necesare pentru plata alocatiilor financiare nerambursabile necesare", informa Guvernul.
Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro. mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 17:52
Portugalia si Spania nu se vor afla in situatia de a solicita sprijin financiar international, a declarat directorul general al Facilitatii europene de stabilitate financiara, Klaus Regling, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. "Pana in prezent se pare ca Irlanda este singurul stat care a recurs la facilitate. In cazul Spaniei nu vad motivul pentru care sa ceara un astfel de sprijin", a declarat Regling pentru postul de radio ORF.
Regling a aratat ca facilitatea dispune de suficiente fonduri, dar in prezent nu este nevoie sa acorde finantare.
"Pietele speculeaza ca tari ca Portugalia ar putea avea nevoie de sprijin. Alte tari, despre care se credea in urma cu cateva luni ca vor solicita ajutor, acum se afla in cu totul alta situatie", a spus el.
Regling a dat exemplul Spaniei, care, prin masurile ample de reforme structurale si consolidare bugetara, a convins pietele ca nu are nevoie de bani. mai mult
Luni, 07 Martie 2011, ora 09:48
Fondul Monetar International (FMI) nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei, daca va fi nevoie, pentru a ajuta statul elen sa evite o eventuala intrare in incapacitate de plata, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Wall Street Journal, transmite Mediafax.
FMI, statele Uniunii Europene (UE) si Banca Centrala Europeana au stabilit in luna mai un pachet de salvare de 110 miliarde de euro pentru Grecia, pe o durata de trei ani. In schimbul acestuia, Atena s-a angajat sa introduca masuri stricte de austeritate.
"In pofida sprijinului substantial de care Grecia a beneficiat pana acum, nu este exclus un acord aditional cu FMI dupa expirarea celui actual, de trei ani", a afirmat sursa.
FMI si alti creditori internationali nu vor lasa Grecia sa intre in faliment daca nu va reusi sa recastige increderea investitorilor, chiar daca respecta conditiile acordului de asistenta financiara.
Grecia depinde aproape integral de finantarile primite de la Fond si UE.
Atena nu poate apela la pietele financiare internationale, deoarece costurile imprumuturilor sunt extrem de ridicate.
"FMI se asteapta, insa, ca Grecia sa revina pe piete anul viitor, in conditii normale. Astfel, Fondul apreciaza ca nu va fi nevoie de un nou pachet de finantare", a mentionat sursa.
Analistii pietelor financiare se tem ca, in pofida reasigurarilor Atenei, Grecia va intra in incapacitate de plata din cauza datoriilor, in cazul in care costul imprumuturilor ramane... mai mult
Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 13:42