Zidurile de sprijin se impun acolo unde terenul este inclinat si ai nevoie de terasare, dar pot fi amenajate in orice curte ca element decorativ. Principalele beneficii ale unui astfel de zid sunt reducerea eroziunii solului, transformarea zonelor abrupte in spatii terasate si crearea unui punct de focalizare in gradina. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa realizezi acest proiect in maniera Do-It-Yourself sau sa supraveghezi mai bine echipa insarcinata cu lucrarile de executie.
Fundatia
In functie de suprafata pe care construiesti va trebui sa alegi un tip de fundatie care va sustine intregul zid. Cel mai bine este ca in pamant sa asezi beton, chiar si armat, acolo unde terenul o impune. Poti aseza si unul sau doua straturi din acelasi tip de pietre ca la suprafata, dar acestea trebuie legate cu mortar de ciment. Singurul dezavantaj al fundatiei betonate este impermeabilitatea, care impune executia unui sistem de drenaj. Daca vrei ca baza zidului sa fie permeabila, poti lasa intre pietre gauri umplute cu amestec de pietris si pamant, prin care apa isi poate face loc. Fundatia trebuie planuita bine, deoarece iti va desena practic structura zidului pe care il vei ridica. In functie de amenajarea ei vei putea inalta zidul de sprijin dorit.
Piatra sau beton
Betonul si piatra sunt cele doua grupe mari de materiale de constructii folosite pentru amenajarea zidurilor de sprijin. Pentru beton se respecta toate regulile turnarii cu cofraj sau al imbinarii... mai mult
Joi, 22 Iulie 2021, ora 18:14
Ministrul german de Finante, Olaf Scholz, lucreaza la un pachet de sprijin in valoare de pana la 10 miliarde de euro, destinat despagubirii companiilor pentru veniturile pierdute ca urmare a unei noi restrictii, au declarat miercuri pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.
"Situatia este foarte, foarte serioasa. Avem nevoie acum de masuri ample si trebuie sa limitam impactul lor financiar", a spus Scholz la o reuniune online cu cancelarul Angela Merkel si premierii celor 16 landuri germane, sustine unul dintre participantii la aceasta reuniune.
Potrivit planului elaborat de Olaf Scholz, firmele mici si mijlocii vor putea sa recupereze de la stat pana la 75% din veniturile lor pe care le-au generat in luna noiembrie a anului trecut. Companiile mari vor primi pana la 70% din veniturile pierdute.
Potrivit unor surse guvernamentale, Angela Merkel ii va presa miercuri pe premierii landurilor sa accepte reintrarea in izolare partiala in cursul lunii noiembrie, in incercarea de a opri cresterea cazurilor de infectie cu coronavirus. Restrictiile ar urma sa intre in vigoare in data de 2 noiembrie.
Citeste si: Angela Merkel propune inchiderea tuturor barurilor si restaurantelor ...citeste mai departe despre "Germania pregateste un pachet de sprijin de 10 miliarde de euro pentru companiile afectate de noile masuri de izolare" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 17:20
Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat luni, la Bruxelles, la prima reuniune in cadrul Consiliului AgriFish desfasurata in timpul presedintiei germane.
Oficialul roman a declarat ca fermierii europeni se confrunta cu o serie de probleme privind: importurile ieftine care nu respecta standardele UE, lipsa fortei de munca, diferente de sprijin comunitar intre statele membre. Aceasta este totodata prima reuniune cu prezenta fizica de la inceputul pandemiei de Covid-19.
In discursul sau, Adrian Oros a declarat ca Romania considera ca prioritatile si masurile sunt adecvate pentru a atinge obiectivele strategiei. Asigurarea unui sistem alimentar durabil reprezinta o oportunitate intrucat incurajeaza lanturile de aprovizionare mai scurte, ofera posibilitatea consumatorilor de a alege diete mai sanatoase si sustenabile.
"PAC (Politica Agricola Comuna, n.r.) are ca obiectiv si garantarea unui venit decent care va permite fermierilor sa reziste la crize de orice natura. Dar fermierii europeni se confrunta deja cu o serie de probleme privind: importurile ieftine care nu respecta standardele UE, lipsa fortei de munca, diferente de sprijin comunitar intre statele membre, diferente de capitalizare a fermelor etc. In acest sens trebuie continuata convergenta externa a platilor directe. Platile catre fermieri trebuie sa acopere eforturile lor pentru: livrarea bunurilor publice, implementarea obiectivelor noilor strategii, reducerea discrepantelor... mai mult
Marti, 21 Iulie 2020, ora 06:44
Guvernul german intentioneaza sa acorde un sprijin in valoare de mai multe miliarde de euro companiei Deutsche Bahn, prin majorarea participatiei sale la fostul operatorul national de transport feroviar, in ideea de a ajuta firma sa faca fata crizei coronavirusului, potrivit unui document guvernamental consultat de DPA.
Acest document, elaborat de Ministerele Finantelor si Transporturilor, pleaca de la presupunerea ca pandemia va reduce lichiditatea Deutsche Bahn cu 11 miliarde euro, conform scenariului de baza, si cu pana la 13,5 miliarde euro, conform unui scenariu negativ.
In aceste conditii, guvernul german este pregatit sa acopere 80% din aceste pierderi prin majorarea capitalului propriu detinut la Deutsche Bahn, care in prezent este estimat undeva intre 6,9 si 8,4 miliarde euro, in functie de obtinerea aprobarilor necesare din partea organismelor europene de reglementare. In plus, va fi majorat si actualul plafon de indatorare al Deutsche Bahn, stabilit la 25 miliarde euro. Chiar inainte de criza coronavirusului compania de cai ferate se situa imediat sub acest plafon.
Potrivit documentului consultat de DPA, Deutsche Bahn a promis ca va acoperi jumatate din deficitul de lichiditate, contribuind cu pana la 5,1 miliarde euro, gratie unor economii realizate la chletuielile cu personalul si cheltuielile materiale. In schimb, investitiile nu vor fi reduse, insa intervalul de timp in care vor fi realizate unele proiecte ar putea sa fie prelungit.
Deutsche Bahn... mai mult
Luni, 11 Mai 2020, ora 15:17
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat ca este aproape de o decizie finala in privinta somajului tehnic, prefigurandu-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei in care vor ramane restrictii dupa data de 15 mai.
Decizia va fi luata dupa noi discutii cu partenerii sociali ai ministerului si va veni in decurs de o saptamana.
In cazul in care o companie afectata de criza nu isi poate relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial.
"Suntem aproape de a lua o decizie finala, cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare, pentru a fi pregatiti la momentul 15 mai. Tin foarte mult sa se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de aceasta masura partenerii sociali. Dar da, se prefigureaza masura prelungirii somajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt in continuare restrictionate prin deciziile autoritatilor, in paralel lucrand si la o serie de masuri de sustinere activa a sectoarelor care isi vor relua activitatea", a declarat Violeta Alexandru la Digi24.
Violeta Alexandru a declarat ca si cei care au reusit sa isi mentina activitatea in parametri acceptabili, care au facut eforturi si nu au cerut somaj tehnic si nu au intrerupt activitatea, ar putea beneficia de unele masuri, "astfel incat si activitatea lor sa poata fi apreciata si vazuta de guvern".
Ea a precizat ca lucreaza in acest sens cu ministrul Economiei.
"Impreuna cu ceilalti colegi, gandim un pachet de masuri care sa... mai mult
Duminica, 03 Mai 2020, ora 08:47
Consiliul Uniunii Europene si-a dat, luni, acordul la propunerea anterioara a Comisiei Europene vizand activarea Instrumentului pentru sprijin de urgenta al Uniunii Europene, pentru a sustine in mod direct sistemele de sanatate din tarile UE in lupta lor impotriva pandemiei de coronavirus, informeaza un comunicat de presa al Executivului european.
In urma deciziei Consiliului, instrumentul de 2,7 miliarde de euro va incepe sa ofere imediat sprijin direct acolo unde este cel mai necesar. Instrumentul va fi utilizat impreuna cu alte instrumente ale UE, precum rezerva de produse farmaceutice si consumabile medicale rescEU, de exemplu, care se majoreaza in paralel cu inca 300 de milioane de euro fata de alocarea propusa initial de 80 de milioane de euro.
"Bugetul UE a fost intotdeauna principalul instrument de solidaritate al UE pentru abordarea situatiilor de criza si pentru acordarea de ajutor rapid celor aflati in dificultate in Europa si in afara ei. Astazi il mobilizam din nou pentru a-i sprijini pe deplin pe cei aflati in linia intai - doctori, asistenti medicali, bolnavi si familiile acestora. Aceasta contributie va fi, de asemenea, esentiala pentru urmarirea bolii intr-un mod solidar, prin punerea la dispozitie a mai multor teste si sprijinirea activitatilor relevante de cercetare medicala", a declarat comisarul responsabil cu bugetul, Johannes Hahn.
Intr-o prima etapa, Instrumentul pentru sprijin de urgenta destinat sectorului medical va contribui la... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 16:52
Ministrii de Finante din zona euro (Eurogrup) spera sa ajunga marti la un acord privind masuri de peste 500 de miliarde de euro pentru a sprijini redresarea economiei regiunii, afectata de pandemia de coronavirus (COVID-19), desi negocierile au aratat diviziunile din blocul comunitar privind raspunsul la epidemie, transmite Reuters.
Totusi, nu se intrevede incheierea unui acord privind emiterea unor obligatiuni comune, asa cum au cerut Italia si Spania, cele mai afectate de pandemie, pe fondul opozitiei Germaniei si Olandei.
Seful diplomatiei europene Josep Borrell a apreciat ca "este la fel ca si in timpul crizei datoriilor suverane. Trebuie sa continuam sa cautam mai multa solidaritate".
Dar reprezentantii Germaniei, Olandei si ai altor state sunt impotriva mutualizarii datoriei. Ele sustin ca statele din zona euro se pot imprumuta cu dobanzi scazute, iar UE a renuntat in timpul pandemiei la plafonul asupra deficitelor, astfel incat nu este necesara emiterea unor "eurobonduri".
"Eurobonduri - nu am vrea asta si nici Guvernul nu ar vrea asta", a reiterat marti ministrul olandez de Finante, Wopke Hoekstra.
Propunerile ministrilor de Finante, care urmeaza sa se reuneasca prin video conferinta, incepand cu ora 15:00 (13:00 GMT), se vor adauga unui plan de relansare semnificativ lansat de Banca Centrala Europeana (BCE).
Alte propuneri luate in calcul sunt acordarea de imprumuturi de la fondul de salvare al zonei euro (MES), un fond de garantii pentru... mai mult
Marti, 07 Aprilie 2020, ora 15:22
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca firmele care isi vor trimite angajatii in somaj tehnic vor primi sprijin financiar in termen de cel mult 30 de zile de la momentul la care se vor adresa Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Violeta Alexandru (foto) le recomanda angajatilor care pot fi victimele unor abuzuri din partea angajatorilor sa se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Munca, spunand ca, desi controalele au fost suspendate in aceasta perioada, reclamatiile de acest gen vor fi luate in considerare.
Ministrul a spus ca a primit mesaje de la persoane care ii cer sprijinul, in conditiile in care unii angajatori incearca sa comita abuzuri legate de statutul angajatilor. Ea a precizat ca a primit de la angajati mesaje prin care acestia se plangeau ca au fost anuntati prin SMS ca vor fi concediati.
"Sunt momente de panica, care se regasesc in atitudini luate de angajatori ca urmare a presiunii pe care o traiesc si anume de a-si vedea resurse limitandu-se de la o zi la alta. E vorba despre angajatori care au tendinta, unii dintre dansii, sa ia masuri radicale, sper sa nu le mai ia odata ce sunt popularizate masurile Guvernului, cum este cea privind somajul tehnic", a afirmat Violeta Alexandru luni seara, la Digi 24.
Aceasta le-a cerut angajatorilor sa apeleze la masurile de protectie din partea autoritatilor.
"Sunt convinsa ca exista solutii pe care sa le folosim de asa maniera incat sa trecem impreuna prin aceasta criza, una... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 22:50
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a transmis un mesaj de incredere si de responsabilitate in contextul decretarii starii de urgenta, anuntand faptul ca Executivul va pregati un set de masuri economice pentru a sprijini societatile economice afectate de criza generata de Noul Coronavirus, subliniind faptul ca economia trebuie sa mearga inainte.
"Nu lasam pe nimeni in urma. In urma numeroaselor solutii care ne-au fost transmise pregatim un set de masuri economice pentru a veni in sprijinul companiilor afectate de criza coronavirusului. In cel mai scurt timp se va organiza o sedinta de Guvern in care vom adopta setul de masuri care va veni in sprijinul companiilor afectate de criza coronavirusului, pentru a sustine domeniul economiei, dar in mod special de a-i proteja pe cetateni, antreprenori si pe fiecare dintre romani.
Suntem pe deplin constienti ca trecem printr-o perioada de criza care lasa loc interpretarilor si incertitudinilor, dar vreau sa subliniez faptul ca vom gestiona aceasta criza. Insa fac un apel la calm si la analizarea, la rece, a solutiilor. Economia trebuie sa mearga mai departe, contractele sa ramana in vigoare, industria sa produca, iar toate acestea sa se faca in conditii de siguranta, cu aplicarea riguroasa a masurilor de preventie", a afirmat Virgil Popescu, intr-un comunicat remis presei.
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri i-a rugat pe toti cei care administreaza companii si societati comerciale sa fie... mai mult
Luni, 16 Martie 2020, ora 15:55