Unul dintre romanii omniprezenti in presa straina a ultimilor ani, la adresa caruia remarcile sunt doar pozitive, este Flaviu Cernescu.
Recent, acesta s-a filmat pe cosul de fum al CET Targu Jiu mergand pe un monociclu la peste 250 de metri inaltime, in timp ce jongla cu portocale.
Reusita e cea mai recenta dintr-un lung sir. De-a lungul timpului, tanarul in varsta de 34 de ani, entuziast al sporturilor extreme, a reusit sa mearga pe o franghie subtire la peste 60 de metri, a strabatut pe sfoara peretele Barajului de la Vidraru, fara echipament de siguranta si cate si mai cate.
Profesia sa nu are de-a face cu extremul. E inginer IT, dar la fel de bine ar putea fi si zidar, spune el. Nu-l intereseaza, cel putin deocamdata, ca numele sa i se regaseasca in Cartea Recordurilor.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Flaviu Cernescu a declarat ca nu are niciun ritual inainte de a merge pe funie la inaltimi ametitoare. Desi ai spune ca isi risca viata cu fiecare noua incercare, in ...citeste mai departe despre "Interviu cu Flaviu Cernescu, romanul laudat pe tot globul: Secretul echilibrului la inaltimi ametitoare (Video)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 07:20
Primavara este cel mai bun moment al anului pentru activitatile in aer liber. Si cum 1 mai se apropie, este timpul sa te gandesti de pe acum la cele mai tari, distractive si pline de voie buna activitati de facut in aer liber si nu numai.
Astfel, pentru a-ti reda buna dispozitie, Business24 iti prezinta cateva exemple de activitati din care sa te inspiri si de care te poti bucura cand va veni vremea frumoasa.
Ciclismul montan
Nu numai ca este o activitate foarte placuta, ciclismul este si foarte sanatos si te va ajuta sa te mentii in forma si sa scapi de kilogramele acumulate de-a lungul iernii si in urma Sarabatorilor Pascale.
Ciclismul montan este un sport extrem ce necesita o conditie fizica excelenta, abilitati de acrobatie si o foarte mare rezistenta. Este o forma de ciclism practicata in afara drumurilor amenajate, pe terena accidentat, drumuri forestiere sau chiar stanci, iar majoritatea ciclistilor prefera traseele montane.
Cel mai cunoscut este traseul numit "Happy Bear", adica Ursul Vesel, din Sinaia. Pana la baza traseului se poate ajunge cu automobilul, de unde se poate lua telegondola pana la Cota 1400. Cei care au dat o tura pe la Sinaia si au practicat acest sport sustin ca dificultatea traseului este medie, dar dificila pe anumite portiuni, datorita coborarilor verticale.
Parasutism
Pentru cei pasionati sau doar dornici de o doza maxima de adrenalina, zborul cu parasuta reprezinta una din solutii. Parasutismul este un sport... mai mult
Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 00:00
Depaseste-ti limitele si gusta adrenalina de 1 mai, chiar in Bucuresti. Anul acesta poti sarbatori ziua de 1 mai timp de 4 zile, pana in 4 mai, cu salturi in tandem cu parasuta de la 4.000 de metri inaltime.
Poti participa, de asemenea si la cursuri de initiere sau chiar sesiuni de perfectionare alaturi de instructori calificati la nivel international.
Business24 iti propune doza de adrenalina pe care o poti lua de la Aerodromul Clinceni, in compania specialistilor de la TNT Brothers.
"In Romania, din lipsa promovarii si a informatiilor despre acest sport, la intrebarea 'Vrei sa sari cu parasuta', in general 6 din 10 persoane vor raspunde invariabil 'Mi-e frica!'. Insa astazi, datorita evolutiei tehnicii si echipamentelor, saltul cu parasuta in tandem este unul dintre cele mai sigure sporturi din lume", spun reprezentantii companiei, intr-un comunicat oficial.
Varsta minima pentru un salt in tandem cu parasuta este 18 ani, susti acestia, iar daca vrei sa ii iei si cei mici (cel putin 16 ani) cu tine, ar trebui sa faci un drum pana la notar, pentru a legaliza acordul tau. In afara de aceste mentiuni, organizatorii spun ca, in rest, oricine isi doreste sa isi depaseasca limitele, se poate "inrola" pentru aceasta provocare.
Un salt cu parasuta costa 650 de lei, iar daca vrei sa fii filmat in tot acest timp, vei plati 875 de lei. Daca vrei sa ai si filmare dar si poze, pretul total ajunge la 950 de lei. mai mult
Miercuri, 01 Mai 2013, ora 00:00
Gusta adrenalina din plin alaturi de specialistii in kitesurfing, in luna iulie, in Turcia. Ei te vor invata cum sa te tii pe picioare pe apa si sa controlezi deplasarea ta, dupa cum bate vantul.
Kitesurfing-ul este un sport care imbina surf-ul si parapanta. Practic, esti tractat de un zmeu pe care il controlezi cu ajutorul unei bare, schimband astfel viteza si directia.
Datorita vantului poti prinde viteza, poti urca peste valuri, sa sari si sa mergi catre valul urmator. Acest sport este din ce in ce mai popular mai ales ca poate fi practicat de oricine.
Sportul acesta nu este tocmai lipsit de riscuri, motiv pentru care sunt recomandate cursurile cu profesionisti. Intr-adevar, kitesurfing-ul e un sport extrem care, dincolo de adrenalina placuta, poate fi periculos pentru incepatori care nu sunt incadrati corespunzator.
O excursie speciala in acest sens va fi organizata in luna iulie de catre baietii de la EvadeazaCuNoi.
Dupa doua astfel de evadari in ultimii doi ani, ei se arata entuziasmati de o noua experienta.
Evenimentul va avea loc la Gokceada, Turcia, loc unde inca nu s-a dezvoltat turismul foarte tare, spre fericirea lui Sebastien Froux, unul din organizatori, care crede ca intensificarea turismului in zona ar strica nota de autenticitate a locului.
"Am fost acum 2 ani si anul trecut in Gokceada. A fost perfect si ma astept sa tot fie asa", spune Sebastien.
In ceea ce priveste costurile, ca mai toate sporturile extreme, kitesurfing-ul... mai mult
Sambata, 23 Iunie 2012, ora 00:00
Aproape toti muntii Europei sunt acoperiti de zapada, asa ca iarna aceasta se anunta a fi perfecta pentru iubitorii de sporturi extreme. Cu putina imaginatie, vei afla ca activitatile din acest sezon pot fi nelimitate.
Un mixt intre schi, snowboarding, hayaking, escaladari si sky diving nu poate avea ca rezultat decat cele mai neobisnuite sporturi extreme de iarna. Iata cateva dintre cele mai atractive astfel de activitati, selectate de mai mult
Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
Stiati ca nu trebuie sa va deplasati pana la munte pentru a avea parte de senzatii tari? Bucurestiul vine cu o oferta de sporturi extreme spectaculoasa, de la parasutism pana la escalada.
Tindem sa asociem practicarea sporturilor extreme cu deplasarile la munte, insa daca doriti sa va petreceti timpul liber intr-un mod inedit, puteti face acest lucru chiar in Capitala. Business24 a selectat cele mai tentante oferte de activitati pline de adrenalina.
Parasutism
Fie ca doriti sa deveniti expert in parasutism, fie ca vreti sa gustati o singura data din deliciile acestui sport, trebuie sa ajungeti pe aerodromul din Clinceni. Localitatea este situata la kilometru 16, pe Soseaua Bucuresti-Alexandria, si apartine Aeroclubului Roman.
Cursurile de parasutism se desfasoara in lunile februarie si martie, iar pentru a fi acceptat, trebuie sa treci o serie de teste de rezistenta.
Daca ai intre 16 si 21 de ani, beneficiezi de cursuri gratuite. Pentru persoanele de peste 21 de ani, taxa pentru fiecare lansare de la 1.000 de metri este de 17 euro. Cei care vor doar sa incerce acest sport, pot sari in tandem cu un instructor, tariful fiind de 120 de euro. Poti imortaliza momentul, tariful de filmare fiind de 30 de euro.
Parasutistii au nevoie de un echipament special, care poate fi inchiriat de la aerodrom. Daca faci o pasiune pentru aceasta activitate si vrei propriul echipament, trebuie sa stii ca o parasuta costa 3.000 de euro, un costum se vinde cu 200 de... mai mult
Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
Toamna si primavara sunt perioadele ideale pentru a te plimba cu barca pe cele mai spectaculoase si periculoase rauri din Romania. Cu prietenii sau colegii, o tura de rafting pe Jiu sau Crisul Repede iti va ridica adrenalina la cote maxime.
Daca te gandesti sa incerci acest sport extrem, trebuie sa stii ca raurile cu cel mai mare potential sunt: Jiul, Crisul Repede, Cerna, Nera si Bistrita. Aici vei gasi si cei mai pregatiti instructori si ghizi, care cunosc toate secretele si pericolele acestor locuri.
Daca esti deja un pasionat al raftingului si vrei sa incerci cele mai primejdioase rauri, atunci trebuie sa ajungi pe Crisul Pietros, pe portiunea cuprinsa intre Boga si Pietroasa.
"Acest loc este intr-adevar incredibil. Insa potentialul sau turistic nu este valorificat aproape deloc, deoarece raul nu are un debit constant", a declarat, pentru Business24, Radu Tanase, organizator de activitati outdoor la Extreme Zone Adventure.
Sport periculos si scump
Radu Tanase spune ca este intotdeauna pregatit pentru cel mai prost scenariu, mai ales cand lucreaza cu grupuri mari.
Ce se poate intampla in timpul raftingului? Participantul poate fi accidentat grav sau chiar poate muri prin inec sau prin lovirea de stanci. Insa, Tanase ne asigura ca asa ceva nu se poate intampla daca ai un instructor bun si daca esti atent la training.
Mai mult, copiii, batranii si...fricosi pot sta intr-un "safety boat" condus de cei mai experimentati dintre ghizi, aceasta "barca... mai mult
Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 00:00
Imagineaza-ti ca te rostogolesti la vale intr-o bila gonflabila imensa, fara niciun sistem de oprire si fara nici o cale de iesire. Daca deja te-a apucat ameteala, cu siguranta ca vei considera zorbingul un sport extrem.
Prima bila de acest gen, cunoscuta ca "zorb", a fost conceputa in anii '80, in Marea Britanie. Ideea a fost a unui artist irlandez, zorbul original masurand 23 de metri in inaltime si avand in interior un sistem numit "gimbal".
Scopul era ca persoana din interior sa nu se roteasca odata cu bila, vehiculul fiind dotat chiar si cu doua scaune. Calatorii se puteau relaxa, in timp ce zorbul ii ducea la destinatie. Oricat de fascinant ar suna, ideea nu a avut succes.
Insa astfel s-a nascut unul dintre cele mai amuzante sporturi extreme, zorbul fiind folosit pe post de jucarie de doritorii de distractie din toata lumea.
Exista doua feluri de zorburi: ud si uscat. Ambele tipuri au nevoie de un punct de pornire aflat la inaltime, cum ar fi varful unui deal si de o persoana binevoitoare care sa iti faca avant. Mai departe, nu ai nevoie decat de gravitatie.
In zorbul uscat nu trebuie decat sa incerci sa nu ametesti, insa varianta sa uda este o cu totul alta poveste. In acest caz, esti incurajat sa ramai in picioare si sa alergi in interiorul bilei exact ca un hamster in rotita sa. Provocarea este sa ramai vertical pana la baza dealului.
Poate suna usor, dar nu este deloc asa deoarece inainte de plecare ti se arunca o galeata de apa... mai mult
Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2011 va fi al treilea an in care, in comuna Arieseni, turistii se vor putea distra altfel decat dandu-se cu schiurile pe partie. Aici este singurul loc din Romania in care se practica snowhayakingul, un sport extrem perfect pentru oricine are mania vitezei.
Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 950 de metri. Locul reprezinta un punct de plecare in traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni.
Aici a fost practicat pentru prima data in Romania, in 2008, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme de iarna: snowhayakingul.
O combinatie intre sanie si bob, coborarea cu "barcuta" (sau caiacul) pe zapada iti ridica la cote maxime adrenalina deoarece nu ai frane, nu-ti poti modifica prea mult directia si te opresti doar cand ajungi pe un teren orizontal.
Inainte de a-ti da drumul la vale, ar trebui sa stii ca pozitia corecta in caiac este aplecat in fata, astfel prevenindu-se posibile socuri asupra coloanei vertebrale. Trebuie sa te asiguri ca locul de oprire este liber, intr-o vale sau contra-panta.
Pentru a-ti mentine directia, poti frana usor cu mainile sau padela in lateral. Acest lucru nu te va ajuta si sa incetinesti, insa.
Viteza pe care o vei prinde este foarte mare, scopul acestui sport fiind sa obtii salturi cat mai spectaculoase, care sa-ti dea senzatia ca zbori.
Pentru a practica snowkayaking-ul in toata splendoarea e bine sa ai parte de o zapada pufoasa. mai mult
Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00