Spitalul Clinic Sanador a anuntat, vineri, ca, incepand de azi, face teste la cerere pentru coronavirus. Pretul analizei: 350 de lei.
Potrivit anuntului, rezultatele sunt gata in 24 de ore, iar recoltarea probei se face la laboratorul din Calea Plevnei, 172.
"Incepand de astazi, testam la cerere populatia adulta pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe baza de programare la 021 9699.
Locatie: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172.
Orar: Luni - Vineri 07.00 - 19.00.
Rezultatele sunt gata in 24h si se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de proba.
Pret: 350 lei", a anuntat unitatea spitaliceasca pe Facebook.
Sursa: Captura Facebook Sanador
Reactiile in mediul online la acest anunt au fost mixte. Pe de o parte sunt multi internauti care critica faptul ca aceste teste nu au fost indreptate catre Ministerul Sanatatii, pentru a fi distribuite in functie de nevoie.
"Ceea ce faceti e profund neetic. Ar trebui sa va oferiti capacitatea de testare pentru a testa conform prioritatilor stabilite", "Rusine sa va fie unde va este solidaritatea omenia voi chiar meritati inchisi la fel ca toate clinicile private fiindca v-ati imbogatit din tara noastra" sau "Cei de la stat nu au suficiente aparate si laboratoare pentru teste iar privatii s-au decis ca e de scos un profit rapid. Fiind situatie de urgenta, laboratorul ar trebui rechizitionat pentru testele care au sens pentru oprirea raspandirii, ca nu se gasesc pe toate... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 14:48
Reprezentanti ai Clinicii Sanador din Capitala au precizat, joi, in urma controlului inopinat efectuat de ministrul Sorina Pintea in unitatea medicala, ca vizita a vizat Unitatea de Primiri Urgente, iar ministrul a venit insotit de directorul DSP.
"Spitalul Sanador, cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, a primit astazi (joi, n.red) vizita ministrului sanatatii Sorina Pintea si a directorului DSP. Asa cum am anuntat in repetate randuri, echipa noastra este deschisa oricand spre dialog cu institutiile statului din domeniul medical", informeaza reprezentanti ai spitalului privat.
Potrivit aceleiasi surse, Sorina Pintea a vizitat si sectia de Terapie Intensiva a unitatii spitalicesti.
"Ministrul Sorina Pintea a facut un scurt tur al spitalului. Vizita ministrului a vizat Unitatea de primiri urgente, cea mai complexa la ora actuala din spitalele private din Romania. De asemenea, ministrul a vizitat si sectia de Terapie intensiva", potrivit reprezentantilor Sanador.
Acestia au concluzionat spunand ca, in cadrul acestei vizite, au avut loc si discutii intre ministrul Sanatatii si o parte dintre medicii unitatii.
Precizarile vin dupa ce Sorina Pintea a efectuat, joi, un control inopinat la clinica privata Sanador. Este primul control de acest gen pe care ministrul Sanatatii il efectueaza in cadrul unei unitati spitalicesti private.
Sorina Pintea a efectuat de-a lungul timpului mai multe vizite inopinate in spitale publice.
Citeste si: Ce spune... mai mult
Joi, 23 Mai 2019, ora 22:32
Politistii desfasoara, miercuri, mai multe perchezitii la clinicile Sanador, intr-un dosar de inselaciune si fals in inscrisuri, existand indicii decontari duble.
Practic, se incasau bani pentru aceleasi interventii atat de la pacienti, cat si de la Casa de Asigurari, arata Digi 24.
Anchetatorii transmit ca un astfel de exemplu este cel al unui fost primar din judetul Dolj care s-ar fi operat la Sanador, iar apoi a decedat. Rudele barbatului sustin ca pentru interventia respectiva au platit 40.000 de lei, dar pe langa banii acestia reprezentantii clinicii ar fi obtinut aceeasi suma si de la Casa de Asigurari.
Despre aceste situatii de duble decontari a vorbit si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.
"Anul trecut, am demarat astfel de verificari in comun, Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii. Cred ca au fost cinci operatori in aceasta zona, daca nu ma insel. Nu spitale. Sunt cinci agenti economici in zona aceasta de sanatate. Au fost facute verificari pentru a vedea daca sunt decontari duble, decontari de mai multe ori si din pacate au fost astfel de situatii. Sunt, din pacate, astfel de practici si nu fac decat sa duca banii, in loc sa lase banii in zona de sanatate si acolo unde este nevoie, din pacate unii pentru acelasi serviciu deconteaza de mai multe ori.
Deci s-au descoperit astfel de situatii si o sa va dam public un raport pe fiecare agent economic. O sa discut cu doamna ministru Pintea cea mai buna formula de a-si prezenta public care a... mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 14:14
Reteaua privata de sanatate Regina Maria, cel mai complex furnizor de servicii medicale private din Romania, a beneficiat de finalizarea cu succes a implementarii in spitalele din grup (Euroclinic, Spitalul Baneasa, Spitalul de obstetrica - ginecologie si pediatrie Brasov) a sistemului integrat Power Hospital dezvoltat de Softeh Plus.
Experienta anterioara de implementare in cadrul grupului Regina Maria a fost decisiva in alegerea solutiei Power Hospital, Regina Maria si Softeh Plus colaborand de 10 ani pe zona operationala de policlinica, acoperind urmarirea fluxului de pacienti din punct de vedere al programarilor, consultatiilor, intocmirii dosarului medical, generarii de retete, scrisori medicale, precum si automatizarea proceselor de calcul privind valorile de plata, facturarea si incasarea serviciilor. O alta componenta importanta a acestui sistem, a fost implementata pe zona de medicina muncii, integrarea relatiei cu partenerii si gestionarea abonamentelor corporate si asigurari medicale. Toate aceste functionalitati sunt acoperite prin utilizarea sistemului informatic integrat MEDIS.
Experienta Softeh in implementarea a numeroase proiecte de anvergura in domeniul medical, atat pentru spitalele private (Spitalul Sanador, Arcadia Hospital, Spitalul "Di Monza", Ponderas - Delta Hospital, etc. ) cat si cele de stat (Spitalul Clinic de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic Colentina Bucuresti, Spitalul Judetean De Urgenta Piatra Neamt, Spitalul Clinic de Psihiatrie... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:55
Legea Sanatatii a declansat numeroase controverse pe plan local, mai ales dupa ce Guvernul a decis privatizarea sistemului de urgenta. Business24 a cautat cele mai bune spitale private din Romania si a aflat care sunt tarifele pentru diferite servicii.
Noua lege a sanatatii scade numarul celor care sunt scutiti de la plata serviciilor medicale si elimina o serie de gratuitati. Pe de alta parte, monopolul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) este redus. CNAS aduce la bugetul de stat aproximativ 4% din Produsul Interb Brut. Procentul echivaleaza cu 5 miliarde de euro, conform calculelor efectuate de Jurnalul National.
Una dintre schimbarile majore prevazute de noua Lege a Sanatatii prevede inlocuirea caselor judetene de asigurari de sanatate (in prezent institutii de stat), cu case de sanatate private. Teoretic, in acest fel se introduce concurenta, iar asiguratorii privati "se vor duela" in oferte.
Proiectul de Lege a Sanatatii mai prevede ca spitalele sa poata fi organizate si cu statut de fundatii si societati comerciale, scopul fiind acela de a putea aduce mult mai multe fonduri decat pot aduce in actuala structura.
Ministrul Sanatatii a anuntat ca romanii nu vor plati suplimentar, dar vor avea mult mai multe beneficii. Pe de alta parte, romanii vor fi obligati sa plateasca, separat, prin asigurari suplimentare, servicii care nu sunt incluse in pachetul minim oferit asiguratului.
In lege a fost inclusa si o majorare substantiala, cu 20%, a... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:04
Statul abandoneaza lupta cu operatorii privati de clinici si spitale, rezulta din bilantul sistemului sanitar pe acest an. In timp ce privatii au deschis noua spitale noi, Ministerul Sanatatii a anuntat inchiderea a peste 60 de institutii. In plus, noua lege a sanatatii ne va da posibilitatea sa renuntam la asigurarea de stat pentru cea privata.
Chiar daca sunt inca depasite numeric de spitalele si clinicile de stat, institutiile private atrag din ce in ce mai multi romani.
Conform unui studiu recent realizat de IMAS la cererea Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale particulare din Romania, 57% dintre romanii de la orase au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat.
De ce apeleaza la clinicile private? Aproximativ 70% dintre cei chestionati au declarat ca principalele motive sunt calitatea actului medical, reputatia doctorilor, atitudinea personalului medical si dotarile si echipamentele performante.
Alte motive pentru care romanii aleg o clinica privata in detrimentul uneia de stat sunt preturile serviciilor si a timpul scurt de asteptare.
Potrivit studiului Medlife este cel mai cunoscut operator medical privat, urmat de Regina Maria, Medcenter, Medsana, Sanador si Medicover.
130 milioane euro in spitale private
In cele noua spitale deschise de operatorii particulari in acest an au fost investite peste 130 de milioane de euro.
Cea mai mare investitie a fost realizata de Sanador, companie detinuta de... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 07:52
Saptamana aceasta s-a deschis al treilea spital privat din Bucuresti. Concurenta din domeniu se aprinde, iar harta spitalelor de lux se va extinde in anii urmatori. Ce oferte au pacientii care nu mai vor la stat?Multi dintre noi am gustat din mirajul clinicilor si spitalelor private fie datorita unei asigurari oferite de angajator, fie pentru ca veniturile ne-au permis acest lucru.
Asistente si medici civilizati, aparatura de ultima generatie, mobilier modern si saloane curate.
O experienta care transforma spitalele de stat in institutii din lumea a treia, inghetate in timp, si menite parca sa te imbolnaveasca.
In teorie, spitalele de stat iti ofera servicii gratuite, dar care este procentul celor care au trecut printr-o interventie chirurgicala fara a-si deschide larg buzunarele.
Daca socotim micile "atentii" pe care este musai sa le oferi medicilor si asistentelor, vedem ca sumele risca sa depaseasca tarifele afisate in institutiile private.
Numarul spitatelor private din Capitala a ajuns la trei, iar in anii urmatori sunt anuntate noi deschideri. Odata cu intensificare concurentei intre privati, tarifele acestora devin din ce in ce mai accesibile romanului din clasa de mijloc. Devin, astfel, acestea o alternativa la spitalele de stat?
Cel mai mare spital privat din Bucuresti
Inaugurat in cursul acestei saptamanii, Sanador este cel mai mare spital privat din Bucuresti. O consultatie la cardiolog, costa 100 de lei, iar tariful pentru o zi de spitalizare incepe de la 500... mai mult
Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 16:19
In domeniul imobiliar se distinge o noua directie de dezvoltare, spitalele si clinicile private, din ce in ce mai apreciate de romani, potrivit unui comunicat trimis de Regatta Real Estate Company.Recent s-a putut observa o noua arie de interes pentru investitorii imobiliari - domeniul serviciilor medicale private.
Cat de mare este cererea pentru spitale si clinici private
In afara de proiectul normativ al Ministerului Sanatatii de a introduce sistemul de coplata al serviciilor medicale de stat, evidentele beneficii privind calitatea, promptitudinea si eficienta din mediul medical privat au convins numerosi romani.
Aceasta optiune a determinat jucatori importanti sa investeasca in directia spitalelor private: Medicover si Sanador au in plan deschiderea de astfel de spitale, initiativa dusa deja la implinire de catre Centrul Medical Unirea sau de Medlife, care inaugureaza curand al doilea spital.
Potrivit estimarilor din 2010 furnizorii principali de servicii medicale private vor investi, in perioada 2011-2012, peste 200 milioane euro in spitale private. In conditiile in care piata de servicii medicale private din Romania nu este inca saturata, competitia in sector va fi apreciabila.
Conditiile pentru ca un spatiu sa devina atractiv pentru investitorii in clinici sau spitale private
"In primul rand, clinicile nu mai sunt amplasate exclusiv in cadrul unor cladiri de birouri", declara Mihaela Oprea, Rental Department Manager Regatta Real Estate Company.
"Terenuri pentru... mai mult
Marti, 01 Martie 2011, ora 10:59
Sistemul de coplata, turismul medical si asigurarile de sanatate private vor incuraja constructia de spitale de catre companii, dupa ce in 2009 multe astfel de proiecte au fost amanate din cauza crizei, furnizorii de servicii medicale vizand pentru urmatorii doi ani investitii de 200 milioane euro. Cu toate ca in perioada 2007-2008 majoritatea operatorilor locali importanti de servicii medicale private erau pregatiti sa umple golul din piata, acestora adaugandu-se investitori straini atrasi de potentialul domeniului si de numarul mic de competitori, anul trecut criza economica i-a facut pe cei mai multi sa regandeasca sau chiar sa abandoneze proiectele de constructie a unor spitale private. relateaza Mediafax.
Recenta propunere a Ministerului Sanatatii de a introduce sistemul de coplata i-a determinat insa pe unii operatori de pe piata de servicii medicale sa ia in calcul, din nou, intrarea pe piata spitalelor private.
Romanii ar putea plati de la 1iulie consultatii, investigatii, spitalizarea pana aduna bonuri in valoare de 600 lei, iar peste aceasta suma consultatiile vor fi gratuite.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a precizat ca banii care vor fi incasati din coplata vor ramane la dipozitia furnizorului de servicii medicale, astfel ca acesta va putea creste calitatea actului medical.
Potrivit unui studiu publicat saptamana trecuta de firma poloneza de cercetare PMR, furnizorii principali de servicii medicale private intentioneaza sa investeasca, in urmatorii... mai mult
Miercuri, 31 Martie 2010, ora 16:13