Producatorul de casti audio Bose a ajuns in fata judecatorilor federali din Chicago, dupa ce compania a fost acuzata de spionarea clientilor prin intermediul dispozitivelor audio, datele stranse fiind apoi vandute magazinelor virtuale de muzica ale Apple si Google.
Cazul a fost inaintat in instanta de catre Kyle Zak, un client american al producatorului de dispozitive audio, un eventual rezultat favorabil putand duce la obtinerea de despagubiri de ordinul milioanelor de dolari, anunta Reuters.
Datele referitoare la clienti erau colectate prin intermediul unei aplicatii pe care utilizatorii castilor Bose erau sfatuiti sa o descarce pentru a "performanta maxima de la dispozitiv", dupa cum se plange chiar Zak.
Acesta a descoperit ulterior ca datele privind preferintele sale muzicale, ca si alte detalii valoroase pentru marketeri au fost puse la vanzare pe platforma Segment.io.
Reprezentantii Bose nu au comentat inca acuzatiile aduse companiei care are o cifra de vanzari de peste 3,5 miliarde de dolari.
"Lumea ar trebui sa fie deranjata de acest lucru. Oamenii isi pun castile in urechi crezand ca beneficiaza de intimitate, dar se trezesc apoi ca impartasesc fara sa vrea informatii despre viata lor", sustine Christopher Dore, un avocat care il reprezinta pe Zak.
Aplicatia care strange informatii despre utilizatorii castilor Bose pote fi descarcata pentru modelele QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II,... mai mult
Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 16:09