Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, la Atelierele Viitorului, organizate de PSD, ca anul acesta a introdus mai multe criterii pentru acordarea contractelor de deszapezire, iar surpriza a fost ca nu a mai venit nimeni la licitatii.
Dan Sova a aratat ca a preluat CNADNR anul trecut, in plina iarna si a facut cu acest prilej si economii de 30% din bugetul alocat pentru deszapezire.
"Anul acesta, cand am facut bugetul, am scot cu 25% mai mic decat cel de anul trecut, din start, si am introdus criterii, de control, de performanta, si am avut o surpriza foarte interesanta. Nu a mai venit nimeni la licitatie. Cand am introdus criterii gen 'Domnule, cat dai cu antiderapant, atat platesc, cat deszapezesti, atat platesc', nu a mai venit nimeni la licitatie. Am organizat la licitatii pana am cazut jos, in toate felurile posibile, avem doar 56% din teritoriul national acoperit", a declarat Sova.
El a mai aratat ca se vor da si celelalte lucrari, prin negociere direct, firmelor care deja au castigat licitatii, tot procesul urmand a se finaliza pana in 15 noiembrie.
Dan Sova a anuntat ca, incepand din luna aprilie 2014, se va face licitatie internationala pentru deszapezire.
"Va garantez ca toate firmele europene sau romanesti care vor sa fie platite pentru ceea ce deszapezesc si pentru materialul antiderapant imprastiat si nu vor sa fie platiti pe intelegeri (...) vor veni la licitatii", a spus ministrul Marilor Proiecte. mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 17:56
CNADNR va initia, in judetul Arges, un program-pilot de dotare a fiecarui utilaj de deszapezire cu GPS, pentru urmarirea costurilor si a modului de actiune, a anuntat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.
Ministrul Dan Sova a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca utilajele de deszapezire din judetul Arges vor fi dotate cu GPS in aceasta iarna, pentru a se cunoaste exact traseele pe care le urmeaza si activitatile pe care le fac, transmite corespondentul Mediafax.
"In judetul Arges vom avea, pentru prima oara, un program-pilot al CNADNR-ului, in care vom pune GPS pe fiecare masina de deszapezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorura de calciu si se va putea urmari pe site-ul CNDANR-ului fiecare masina unde se afla. Si daca programul-pilot da rezultate - in sensul ca vom sti cati kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cat s-a aflat pe drum la munca, cand a iesit pe drum, cat a mers, cu ce viteza, vom putea urmari absolut tot - il vom extinde in toata tara", a afirmat Dan Sova.
Masinile de deszapezire pot fi urmarite pe site-ul CNADNR
Potrivit acestuia, activitatea masinilor de deszapezire din judetul Arges va putea fi urmarita pe site-ul CNADNR in baza unor parole, care vor fi oferite de catre reprezentantii institutiei.
Sova a precizat ca 75 de masini si utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind in curs de realizare procedura... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2013, ora 18:59
Calin Roman, care ar fi incercat sa ii dea mita in China ministrului Dan Sova, este directorul general al grupului de firme Selina din Oradea, patronul companiei, Beniamin Rus, spunand ca acuzatiile aduse acestuia "nu sunt reale" si ca daca ar fi avut astfel de intentii ar fi mers el insusi in China.
Calin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus, transmite corespondentul Mediafax.
Calin Roman nu a putut fi contactat, insa patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat ca acuzatiile aduse omului de afaceru nu sunt reale.
"Calin Roman a fost intr-adevar in China. Eu trebuia sa ma duc in China. Am fost invitat personal. Stiam ca merg Corlatean si Sova. Daca aveam astfel de intentii sau preocupari, mergeam si discutam eu. Acuzatiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Rus pentru corespondentul Mediafax.
Numele lui Beniamin Rus a fost legat in mai multe randuri de castigarea unor contracte publice, iar in 2010 a fost acuzat chiar de mituirea mai multor functionari locali din Maramures, judet in care avea un contract de deszapezire. Acuzatia in acest caz a fost, insa, retrasa.
Grupul Selina cuprinde cinci firme - Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. si Selina Kurdistan -, specializate in constructii, lucrari de infrastructura, transport si mecanizare, iar consortiul are peste 1.500 de angajati si peste 400 de utilaje si echipamente, potrivit site-ului companiei.... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 13:15