Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca o crestere a majorarilor salariale pentru profesori ar putea fi acordata pe anumite criterii de performanta.
Potrivit ministrului, cresterile salariale pentru dascali vor fi acordate din fondurile viitorului Plan de Redresare si Rezilienta.
"Nu neaparat pe excelenta sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decat sa-l duci de la 9 la 10", a spus Cimpeanu.
Cimpeanu a declarat zilele trecute ca va insista pe cresterea componentei cheltuielilor de functionare a scolilor din constul standard per elev, care in opinia sa nu s-a majorat suficient in raport cu dublarea componentei pentru dsalarii in ultimii patru ani.
CITESTE SI:
Ministrul Sorin Campeanu: "Daca s-au distribuit toate tabletele nu inseamna ca ele au ajuns la elevi" ...citeste mai departe despre "Salariile profesorilor vor fi majorate. Ce a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 10:30
Milionarul Sorin Strutinsky, a fost condamnat luni la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie, intr-un dosar in care a fost acuzat ca a cerut o spaga de aproximativ doua milioane de euro. Decizia este definitiva si a fost data de Curtea de Apel Constanta.
In faza de fond a procesului, Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Sorin Strutinsky la 7 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare a banilor.
Decizia a fost data dupa mai multe amanari ale sentintei,potrivit portalului instantelor, iar cei doi judecatori care trebuiau sa solutioneze cazul nu au cazut de accord in acest caz. Asa ca s-a format un complet de 3 judecatori, de divergenta, si a mai fost chemat un magistrate.
In final, 2 judecatori au fost pentru marirea pedepselor pentru de mai multe infractiuni de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura private, instigare la spalare de bani
"In baza art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit. b si art.10 din Legea nr.187/2012, contopeste pedepsele principale aplicate inculpatului in pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare, la care adauga un spor de 6 ani si 8 luni inchisoare, reprezentand o treime din suma pedepselor ce nu se executa, urmand ca in final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin sa execute pedeapsa rezultanta de 10 ani si 8 luni inchisoare in regim de detentie, potrivit art.60 Cod penal," este minuta Curtii de Apel Constanta.
Instanta a aplicat... mai mult
Luni, 06 Iulie 2020, ora 14:48
Primarul Timisoarei Nicolae Robu anunta in 2018 ca a deschis un proces prin care le-a cerut judecatorilor sa ii oblige pe mai multi reprezentanti ai administratiei Ciuhandu, in frunte cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu si viceprimarii Adrian Orza si Sorin Grindeanu, sa achite un prejudiciu de peste 350.000 de lei constatat de Curtea de Conturi.
Robu anunta la vremea deschiderii procesului ca prejudiciul a fost constatat de Curtea de Conturi si a fost produs prin inchirierea, in perioada 2009-2010, a unor masini de la Regia Autonoma de Transport Timisoara, cu incalcarea unei ordonante de urgenta a Guvernului Boc care interzicea astfel de inchirieri.
"Am inaintat o actiune in instanta pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primariei Timisoara de catre fostii conducatori ai institutiei, prin nerespectarea unei ordonante de urgenta in vigoare la acea vreme privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au incheiat contracte de inchiriere pentru masini si Curtea de Conturi a sesizat ca acele contracte au fost ilegale si s-a constatat ca decizia a fost una corecta", declara Robu la deschiderea procesului.
Dupa mai multe amanari cauzate pe de o parte de proceduri, iar pe de alta parte de starea de urgenta, Tribunalul Timis a pronuntat in 2 iulie sentinta prin care cererea Primariei Timisoara este respinsa, exonerandu-i pe parati de plata prejudiciului. Potrivit adevarul.ro, procesul ar fi fost pierdut din cauza ca Primaria Timisoara a actionat prea tarziu pentru... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 15:50
Inca de la jumatatea lunii martie, cand a fost decretata starea de urgenta, si o mare parte a companiilor din Romania au fost nevoite sa isi mute activitatile in online, angajatorii au devenit mai preocupati de sanatatea emotionala a angajatilor, fiind dispusi sa aloce bugete cu 20% mai mari pentru servicii din sfera sanatatii emotionale, arata estimarile Clinicii Oana Nicolau.
De ce? Pentru ca, desi unele studii arata ca productivitatea angajatilor poate fi mai mare daca lucreaza remote, pe durata acestei perioade de incertitudine echilibrul emotional a fost afectat semnificativ: Dintr-odata, oamenii au fost nevoiti sa isi adapteze modul de a lucra si de a trai, sa gestioneze timpul petrecut muncind si cel petrecut cu familia etc. Asadar, companiile au venit in intampinarea nevoilor angajatilor cu diferite beneficii de sanatate emotionala, axate pe gestionarea emotiilor.
"Spre exemplu, in cazul unora dintre companiile cu care colaboram, am crescut numarul de terapeuti alocati si am observat si o crestere a numarului de terapii online", spune Sorin Nicolau, cofondator al clinicii Oana Nicolau, intr-un interviu acordat Business24.
"De asemenea, am inceput organizarea unor webinarii online de sanatate emotionala pentru angajati, pe teme precum gestionarea timpului, a emotiilor, mentinerea echilibrului emotional, dar si despre cum poate fi imbunatatit modul de a lucra de acasa", spune el.
Mai mult, in luna martie a acestui an a inregistrat o cifra de afaceri in... mai mult
Duminica, 07 Iunie 2020, ora 18:24
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) are un nou director general interimar, incepand de marti, 25 februarie.
Mai exact, potrivit informatiilor oferite de CNAIR pentru Ziare.com, Consiliul de Administratie (CA) al companiei a decis marti sa ii revoce mandatul lui Sorin Scarlat si sa o numeasca, in locul sau, pe Mariana Ionita.
Aceasta a indeplinit, de-a lungul timpului, mai multe functii de conducere in sectorul de Transporturi. Pana la numirea sa in functia de director interimar al CNAIR, Mariana Ionita a fost director la Directia Reglemetari Tehnice si Autorizatii de Construire din cadrul Ministerului Transporturilor.
"Mariana Ionita este de profesie inginer constructor, absolventa a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti", a transmis CNAIR, prin intermediul unui comunicat de presa.
Potrivit informatiilor Ziare.com, Sorin Scarlat ramane in aparatul de conducere al companiei, urmand sa se ocupe de proiectele de autostrazi.
Ramane de vazut daca, in sedinta de astazi, CA a facut si alte schimbari in organigrama CNAIR.
Unele schimbari suplimentare ar fi de asteptat in conditiile in care saptamana trecuta, la finele audierii sale din Parlament, ministrul demis si propus al Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca este nemultumit de unele lucruri care se intampla la CNAIR.
"Dezaprob, in primul rand, modul in care a fost bulversata activitatea acestei companii in octombrie, cand 35 de directori au fost schimbati. Si au... mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 16:50
Daniel Burlan este, de luni, noul presedinte al directoratului Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, au declarat luni seara surse din cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Acesta il inlocuieste astfel in functie pe Sorin Boza, care a fost numit presedinte al directoratului companiei in decembrie 2016.
"Sorin Boza a fost demis azi de la conducerea companiei", au precizat sursele citate.
Contactat de News.ro, Boza a declarat ca se afla la Bruxelles si ca a aflat din presa de aceasta decizie.
"Eu raman membru in directorat. Suntem cinci membri. Trei ani imi sunt de ajuns. Nu m-a sunat nimeni (referitor la demitere - n.red.), eu am aflat din presa", a declarat Sorin Boza pentru News.ro.
Daniel Burlan este membru in directoratul Complexului Energetic Oltenia, specialist in minerit si fost director general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. De altfel, Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat la 31 mai 2012, prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si a celor trei companii producatoare de energie (Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Complexul Energetic Craiova).
CE Oltenia are circa 13.000 de angajati.
Ministerul Economiei detine 77,15% din actiunile companiei, in timp ce Fondul Proprietatea controleaza 21,55% din actiuni. Restul actiunilor apartin Electrocentrale Grup (0,84%) si Societatii pentru Inchiderea - Conservarea Minelor.... mai mult
Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 08:56
Calitatea de sef al Fiscului si suma mare de bani primita in schimbul traficarii influentei sale, circa 12,5 milioane de lei, au facut parte din motivele pentru care Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea definitiva la 5 ani de inchisoare a lui Sorin Blejnar.
In aceeasi zi, Sorin Blejnar a fost in penitenciarul Rahova. "Este o decizie nedreapta. Nu ma asteptam la asa ceva", a spus fostul sef al Fiscului. Blejnar a condus Fiscul in perioada 2009-2012.
In motivarea deciziei de condamnare, Curtea de Apel sustine ca Sorin Blejnar a avut constant o atitudine nesincera "in pofida evidentei relevate a probelor administrate, nu si-a asumat faptele comise."
"Curtea apreciaza ca, aplicand inculpatului Blejnar Sorin o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare prin privare de libertate, se realizeaza o justa individualizare a sanctiunii, in raport cu gravitatea in concret a faptei comise si periculozitatea autorului acesteia, ambele in suficienta masura relevate de probele dosarului," motiveaza judecatorii.
Motivarea sentintei a fost facuta publica la finalul lunii iulie.
In acest caz, Curtea de Apel Bucuresti a redus pedeapsa data de Tribunalul Bucuresti de la 6 la 5 ani, dupa ce instanta inferioara a retinut corect vinovatia fostului sef al Fiscului.
"In opinia Curtii, imprejurarile de fapt mentionate, cert rezultate din actele dosarului, sunt in masura sa justifice aplicarea unei pedepse intr-un cuantum mai scazut, respectiv de 5 ani inchisoare, pedeapsa ce... mai mult
Marti, 06 August 2019, ora 08:31
Cazul Sorinei, fetita de 8 ani din Baia de Arama pe care am vazut-o la sfarsitul saptamanii trecute luata in lacrimi, cu mascatii, de la fosta asistenta maternala pentru a fi data familiei adoptive, a socat opinia publica si a ridicat multe semne de intrebare despre modul in care statul are grija de copiii pe care ii are in plasament.
Au curs multe acuzatii, politicieni si institutii deopotriva s-au aratat reciproc cu degetul si le-am auzit pe premierul Vorica Dancila si ministrul Sanatatii Sorina Pintea cerand masuri in calitate de mame ale unor copii adoptati.
Si dupa multi ani in care s-a evitat subiectul si au fost respinse sesizari si initiative, politicienii si-au amintit ca in sertarele Parlamentului zace un proiect de modificare a legislatiei privind adoptiile.
Scade birocratia si cei care adopta primesc bani
Multe dintre masurile din acest proiect, avizat spre sfarsitul anului trecut de Guvern si trimis spre dezbatere in Parlament, erau continute si de initiativa deputatului USR Iulian Bulai. Proiectul sau a fost respins in bloc de cei de la PSD-ALDE in toamna anului trecut, iar sedinta respectiva s-a desfasurat cu scantei.
Sunt scoase din ecuatie mai multe chestiuni birocratice, care faceau ca procesul de adoptie sa se intinda si pe ani buni, insa proiectul Guvernului prevede stimulente financiare pentru cei care adopta si respinge total posibilitatea adoptiilor internationale.
Pana acum, ca un copil sa poata fi inclus pe lista de adoptie, el... mai mult
Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 08:05
Reprezentanti ai Clinicii Sanador din Capitala au precizat, joi, in urma controlului inopinat efectuat de ministrul Sorina Pintea in unitatea medicala, ca vizita a vizat Unitatea de Primiri Urgente, iar ministrul a venit insotit de directorul DSP.
"Spitalul Sanador, cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, a primit astazi (joi, n.red) vizita ministrului sanatatii Sorina Pintea si a directorului DSP. Asa cum am anuntat in repetate randuri, echipa noastra este deschisa oricand spre dialog cu institutiile statului din domeniul medical", informeaza reprezentanti ai spitalului privat.
Potrivit aceleiasi surse, Sorina Pintea a vizitat si sectia de Terapie Intensiva a unitatii spitalicesti.
"Ministrul Sorina Pintea a facut un scurt tur al spitalului. Vizita ministrului a vizat Unitatea de primiri urgente, cea mai complexa la ora actuala din spitalele private din Romania. De asemenea, ministrul a vizitat si sectia de Terapie intensiva", potrivit reprezentantilor Sanador.
Acestia au concluzionat spunand ca, in cadrul acestei vizite, au avut loc si discutii intre ministrul Sanatatii si o parte dintre medicii unitatii.
Precizarile vin dupa ce Sorina Pintea a efectuat, joi, un control inopinat la clinica privata Sanador. Este primul control de acest gen pe care ministrul Sanatatii il efectueaza in cadrul unei unitati spitalicesti private.
Sorina Pintea a efectuat de-a lungul timpului mai multe vizite inopinate in spitale publice.
Citeste si: Ce spune... mai mult
Joi, 23 Mai 2019, ora 22:32