Un lucru este cert. Cu toții ne dorim mai mulți bani, să achităm datorille mai repede și să putem pune bani deoparte pentru lucrurile la care visăm.
Înainte de toate este foarte clar că dacă îți achiți datoriile pe care le ai în prezent vei avea mai multe șanse să economisești, ceea ce presupune că orice metodă care te ajută să faci asta este una binevenită.
Chiar dacă parte imposibil, află că există variante prin care să îți achiți datoriile mai repede și să începi să aduni bani pentru planurile tale de viitor.
Înainte însă de a apela la oricare metodă de achitare în avans a împrumutului tău bancar asigură-te că știi exact ce presupune, ce comisioane există și care sunt pașii necesari.
De ce să achiți creditele mai devreme?
Plătești mai puține dobânzi
Printre cele mai bune motive de a-ți achita datoriile mai devreme este faptul că plătești dobânzi mai mici iar banii pe care îi economisești îi poți folosi pentru alte proiecte sau pentru lucruri pe care îți doreai de mult să le realizezi.
În cazul în care nu ai bugetul necesar pentru a face acest lucru apelează la o refinantare credite pe 10 ani indiferent că este vorba de un credit ipotecar, card de cumpărături, unul de nevoi personale sau credite pentru afacerea ta, echipa IMFS aflată în top 3 firme de brokeraj din România va găsi soluția cea mai bună pentru tine.
Există multe situații pentru care poți apela la diverse... mai mult
Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 18:47
Daca te numeri printre romanii care anul trecut si-au amanat ratele pentru ca nu au mai putut plati creditele pe care le-au luat, anul acesta ai trei solutii la dispozitie pentru a iesi din aceasta situatie.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum poti iesi din problema amanarii ratelor.
Prima solutie este sa mergi si sa discuti cu banca, in cazul in care aceasta nu a fost ea proactiva si a venit catre tine pentru a gasi o solutie. Vei vedea ca unele banci sunt mai mult decat deschise sa te ajute pentru ca, de fapt, se ajuta si pe ele.
In al doilea caz, poti apela la Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din Domeniu Bancar (CSALB). Institutia este un arbitru pentru tine si banca si, impreuna, puteti gasi o solutie cat mai convenabila pentru ambele parti. Partea buna la interventia CSALB este ca aici nu se gaseste o solutie temporara, ci una pe termen lung.
O a treia solutie ar fi sa apelezi la o refinantare. Nu este cea mai buna solutie pentru tine sa iti prelungesti un credit, pentru ca per total vei plati mai mult, dar daca alte alternative nu ai, este mai buna decat sa ajungi sa fii rau-platnic.
CITESTE SI:
Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii
Cea mai rea casa dintr-un cartier bun sau cea mai buna casa dintr-un cartier rau?
Prelungirea automata a depozitului, posibila capcana, daca tii la bani ...citeste mai departe despre "Trei solutii dupa amanarea ratelor" pe Ziare.com mai mult
Luni, 17 Mai 2021, ora 08:30
Romania intra in anul 2020 cu buget, fara majoritatea masurilor introduse prin OUG 114, iar deficitul bugetar a fost acoperit cu imprumuturi din piata la dobanzi in scadere, a scris, marti, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.
"Intram in 2020 cu buget, fara majoritatea masurilor devastatoare pentru economie introduse de PSD prin OUG 114, fara TVA split. Asa cum v-am promis, deficitul bugetar a fost acoperit cu imprumuturi din piata la dobanzi in scadere. Am facut economii. Bonus, buffer-ul a crescut fata de momentul preluarii guvernarii (nu a mai fost folosit ca in guvernarea PSD la acoperirea deficitului prin vanzare de valuta). Asta inseamna ca pietele financiare si investitorii au incredere in acest Guvern si in solutiile promovate de noi", a precizat ministrul Finantelor.
Acesta a adaugat ca "urmeaza lucruri bune pentru romani in 2020".
Guvernul si-a angajat raspunderea, luni, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020.
"Obiectivul nostru a fost acela de a reusi pana la data de 31 decembrie sa adoptam proiectul de buget si bugetul asigurarilor sociale de stat. (...) Folosim in premiera o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosita - procedura angajarii raspunderii Guvernului. E o procedura legiferata in Constitutie si spre deosebire de OUG are aspecte care o fac mai democratica.
Am surprins cu angajarea raspunderii. (...) Am... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2019, ora 11:53
Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca are o solutie pentru orasele care ar putea intampina probleme cu incalzirea in timpul iernii.
"Avem pe ordinea de zi modificarea legii prin care toate orasele pot beneficia de spriijn pentru incalzire. Nu le dam cadou, ci vor putea sa se imprumute de la Trezorerie, ca sa treaca peste iarna, si sa dea inapoi creditul intr-un timp rezonabil", a explicat seful Executivului.
El a sustinut ca procesul e transparent, adaugand ca ideea reprezinta si un stimulent pentru autoritatile locale, ca sa investeasca in sistemul termic.
A venit frigul - ce ...citeste mai departe despre "Solutia gasita de Ponta pentru ca romanii sa nu mai inghete in case la iarna" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 13:17
Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a precizat, vineri seara, ca numarul romanilor cu credite in franci elvetieni este de doua ori mai mic decat cel vehiculat initial si ca, in urma discutiilor cu oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), s-au identificat deja doua solutii.
"A fost o discutie foarte buna, vom continua discutiile si saptamana viitoare. Acum am vrut sa indentificam situatia si apoi sa vedem care sunt solutiile pentru a rezolva pe un termen mai lung aceasta problema.
Din analiza datelor - pentru ca s-a facut o analiza foarte exacta - nu e vorba de 150.000 de persoane fizice cu credite in franci, ci de 75.412 debitori, iar numarul de banci care au un procent semnficativ din aceste imprumuturi sunt in numar de sase", a spus Valcov, dupa ce a iesit de la intrevederea pe care a avut-o cu oficialii BNR.
De asemenea, el a adaugat ca exista deja doua solutii la problema creditelor in moneda elvetiana, anume largirea plafonului pentru cei eligibili pentru ...citeste mai departe despre "Discutii intre Valcov si oficialii BNR: Ce solutii s-au gasit pentru romanii cu credite in franci" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 20:36
Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a "incurajat intotdeauna" institutiile de credit, a declarat vineri pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.
"Banca Nationala a incurajat intotdeauna solutiile individuale, de la caz la caz, discutii intre debitor si banca, cred ca este primul aspect de care trebuie tinut cont si, daca este sa vorbim de solutii de sistem, trebuie sa nu vorbim de una discriminatorie in raport cu ceilalti debitori in alte valute", a afirmat Suciu, potrivit Mediafax.
El a aratat ca bancile sunt cele care trebuie sa-si evalueze cazurile cu probleme si sa gaseasca solutii, in concordanta cu capacitatea lor de a raspunde la aceasta situatie.
La randul sau, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a precizat ca Banca Nationala nu poate interveni cu reglementari care sa afecteze piata libera, reluand ideea ca impactul aprecierii francului elvetian asupra sistemului bancar nu poate fi major.
"BNR este dispusa la orice discutie cu toate institutiile statului si vom pune la dispozitie toate datele pe care le avem. (...) Evident ca se poate discuta orice (privind solutiile - n.r.), daca cineva isi asuma anumite costuri, fie bancile, fie bugetul, pentru ca implica anumite costuri", a spus Suciu.
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Finantelor, Darius Valcov, sa discute cu oficialii BNR... mai mult
Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 14:50
Companiile mici din Europa au reusit sa depaseasca reducerea creditarii bancare prin cresterea finantarii de la creditorii non-traditionali, releva un studiu publicat, luni, de firma de consultanta Deloitte LLP, transmite Bloomberg.
Potrivit acestui studiu, in trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2013, finantarea de la firmele de buyout - companii de asigurari si fonduri de pensii - s-a dublat, pana la 73 de tranzactii.
Fondurile private au angajat 50 de miliarde de euro si sunt interesate sa stranga alte 15 miliarde de euro anul viitor, sustine Deloitte, citat de Agerpres.
"Exista o recunoastere crescuta in sectorul creditarii ca o singura solutie nu este potrivita pentru toti. Perspectiva pentru creditorii alternativi este una solida in 2015, pe baza capitalului semnificativ strans in acest an", a declarat Fenton Burgin, de la Deloitte.
Bancile comerciale preocupate sa-si conserve capitalul au redus creditarea, fapt care a creat un gol pe care noi institutii se grabesc sa-l acopere. M&G Investments, BlueBay Asset Management LLP si Intermediate Capital Group Plc se numara printre firmele care ofera credite in mod direct companiilor mici si mijlocii. mai mult
Luni, 22 Decembrie 2014, ora 14:07
Ministrii de Finante ai Uniunii Europene au discutat sambata solutii pentru finantarea economiei comunitare cu sume de ordinul miliardelor de euro fara sa creasca datoriile, ei analizand optiuni de la crearea unei piete de capital pan-europene pana la infiintarea unui fond urias de investitii.
Pe fondul redresarii economice fragile din cea mai grava criza financiara din ultima generatie, ministrii de Finante au insarcinat Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) sa redacteze o lista de proiecte care sa creeze crestere si sa decida cum sa fie finantate, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.
"Am dat mandat Comisiei si BEI sa prezinte un raport initial referitor la masurile practice care pot fi luate, proiecte profitabile de investitii care sunt justificate", a declarat ministrul italian al Economiei,
Pier Carlo Padoan.
Ministrii urmeaza sa discute proiectele si mijloacele de investitii la urmatoarea lor reuniune, din luna octombrie.
Nu sunt disponibile detalii referitoare la natura proiectelor avute in vedere de oficialii europeni.
Pentru finantarea proiectelor, ministrii au discutat patru idei, respectiv un plan italian pentru noi instrumente de finantare pentru companii, o propunere franco-germana de stimulare a investitiilor private si o propunere poloneza pentru infiintarea unui fond UE in valoare de 700 de miliarde de euro. De asemenea, este analizata o propunere a viitorului presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru... mai mult
Luni, 15 Septembrie 2014, ora 09:06
Fondul de salvare din zona euro, constituit sub numele Mecanismul European de Salvare (MES) este vazut de numerosi analisti drept cheia spre salvarea tarilor de criza datoriilor suverane. Care sunt, insa, punctele slabe ale acestuia si ce alte solutii exista daca acesta va fi respins de magistratii germani?
Curtea Constitutionala din Germania se va exprima, pe 12 septembrie, in privinta compatibilitatii MES, destinat finantarii tarilor membre din zona euro aflate in dificultate, cu Constitutia germana, numeroase voci sustinand ca, prin ratificarea Mecanismului, se renunta la o parte din suveranitatea statului german.
In cazul in care judecatorii curtii germane ratifica Mecanismul, cei 500 de miliarde de euro ai fondului de salvare vor putea fi folositi pentru achizitia de titluri de stat sau pentru imprumuturi conditionate pentru statele cu probleme. Cu toate acestea, capacitatea acestuia de ajutor este limitata, mai ales daca situatia in state mari, precum Spania ori Italia, se inrautateste.
Incercarea lui Mario Draghi, seful BCE, de a convinge oficialii europeni sa confere MES capacitati bancare, a esuat. Daca Mecanismul ar fi avut astfel de calitati, atunci BCE ar fi putut asigura un flux continuu de bani in caz de nevoie, sporind astfel cantitatea de fonduri de care acesta dispune.
Pe de alta parte, Curtea Constitutionala ar putea alege sa nu ratifice MES, caz in care Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca o alta solutie pentru rezolvarea crizei. Impactul... mai mult
Marti, 04 Septembrie 2012, ora 13:52