Atunci cand compania dumneavoastra incepe cercetarile de piata pentru a gasi un soft ERP, planul pentru implementarea acestuia ar trebui sa fie deja gata.
Fiecare pas in acest plan este foarte important pentru ca, in final, sa beneficiati de o solutie software ERP adecvata necesitatilor companiei, scalabila pe viitor si care va permite sa cresteti productivitatea activitatii.
De la idee la implementare - un proces in care trebuie implicata intreaga echipa de conducere
Echipa Wizrom Software a asistat numerosi clienti pentru implementare ERP si de fiecare data a invitat reprezentantii tuturor departamentelor cheie sa asiste la discutiile legate de instalarea si configurarea softului WizPro ERP.
Fie ca este vorba de o implementare ERP productie, ERP distributie sau ERP servicii, sefii de departament de la contabilitate, productie, IT, logistica, vanzari si gestiune trebuie sa inteleaga modul in care se va schimba munca lor.
De aceea este bine ca aceste persoane sa fie consultate, iar feedback-ul lor sa fie inclus in lista de intrebari, specificatii si observatii pe care o veti inainta furnizorului de ERP software.
Tinand cont de acest sfat, iata care sunt pasii recomandati pentru a implementa cu succes un soft ERP in compania dumneavoastra:
1. Identificati problemele si stabiliti obiectivele
Un soft ERP are rolul de a automatiza activitatea companiei, de a integra bazele de date si a le coordona cu fluxul productiei. Insa mai presus de orice, are... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 12:22
Daca organizatia dumneavoastra a crescut suficient de mult astfel incat se impune adoptia unei solutii software de tip ERP sau daca a sosit timpul sa schimbati solutia ERP cu una mai puternica, adaptata nevoilor curente ale companiei, cu siguranta problema principala este cum alegeti furnizorul potrivit de software ERP.
Evident, printre primele criterii de selectie se numara pretul solutiei si daca furnizorul detine in portofoliu o solutie adaptata domeniului dvs. de activitate, precum si referintele din industria in care activati.
Totusi, aceste criterii, desi au o importanta majora, nu sunt singurele care conteaza atunci cand sunteti pe punctul de a semna contractul in vederea achizitiei unei solutii ERP.
Solutiile ERP - pe langa cost si referinte, ce conteaza?
Capacitatea furnizorului de a oferi solutii integrate - pe langa modulele din core-ul unei solutii ERP, organizatia dvs. cu siguranta la un moment dat va avea nevoie si de solutii de tip front office. Software-ul ERP este coloana vertebrala a unei companii, este software-ul pe care se bazeaza procesele de baza ale intreprinderii din toate departamentele: contabilitate, financiar, vanzari, achizitii, gestiune stocuri.
Pe langa aplicatia de back-office (ERP), orice companie interactioneaza cu clienti si va avea nevoie la un moment dat de solutii de front-office de tip CRM, sales force automation, field service.
Faptul ca un furnizor poate oferi atat solutii de back-office cat si de front-office va... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 11:50
Sistemele ERP au aparut in anii '60, initial ca aplicatii pentru companiile mari si foarte mari, care aveau procese complexe, indeosebi in zona productiei si a managementului stocurilor.
Dar de la un anumit volum de activitate si nivel de complexitate a activitatii, toata lumea resimte lipsa unui sistem ERP, iar cel mai acut e resimtita de catre management care nu dispune de o imagine de ansamblu asupra activitatilor, nu poate controla ce se intampla in companii si, in consecinta, nu poate lua deciziile corecte.
Inainte de a implementa un ERP, de obicei, companiile se confrunta cu urmatoarea situatie: exista mai multe softuri care pentru fiecare departament- contabilitatea are un program de contabilitate, aprovizionarea un program de stocuri, cei de la vanzari un CRM etc.
Realizarea unor raportari sintetice se realizeaza cu dificultate, iar erorile de agregare a informatiei apar intotdeauna pentru ca nu exista trasabilitatea in sistem.
O companie in ziua de azi nu poate functiona fara sa aiba un sistem informational bine pus la punct. Informatia trebuie sa circule, sa fie stocata si filtrata, sa fie utilizata pentru a lua decizii.
Un sistem ERP asigura suportul informational pentru procesele de afaceri si ofera, inainte de toate, o imagine completa si corecta asupra ceea ce se petrece in cadrul unei companii.
Sa ne gandim la ROI
Este important de mentionat faptul ca un sistem ERP genereaza un ROI pozitiv doar daca este bine implementat si utilizat.... mai mult
Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 00:00
1Epicor Software Corporation, furnizor de solutii software de business pentru companiile de productie, distributie, retail si servicii, a lansat versiunea 10 a aplicatiei Epicor ERP.
Noua solutie este construita pe o tehnologie ce elimina complexitatea, pentru a face solutia de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) mai usor de utilizat, mai colaborativ si mai responsiv decat oricand pana acum, sprijinind totodata imperativele de azi ale afacerilor: colaborarea sociala, flexibilitatea in implementare, performanta accelerata si accesibilitatea extinsa a sistemului.
Versiunea 10 a Epicor ERP introduce o serie de aplicatii si tehnologii noi, ce vor transforma modul in care companiile opereaza. Pe baza celor cinci principii ale colaborarii, selectiei, responsivitatii, simplitatii si mobilitatii, Epicor ERP versiunea 10 este proiectata sa ajute organizatiile sa functioneze mai bine, atat pe plan intern cat si extern, beneficiand de cunostintele si experienta conectata a oamenilor si sistemelor de-a lungul lantului de aprovizionare.
Noua interfata intuitiva (UI) touch-enabled, este proiectata de la bun inceput pentru a rula si pe dispozitivele cu touch screen, permitand utilizatorilor sa lucreze asa cum vor ei.
ERP-ul social duce la inovatia afacerilor centrate pe utilizator
Epicor ERP v10 concretizeaza evolutia la un sistem de participare complet social(izata), dat fiind ca Epicor Social Enterprise ofera un mediu de colaborare si personalizare extins.... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 10:46
TotalSoft, producator roman de solutii de planificare a resurselor intreprinderii(ERP), a avut anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 27,07 milioane euro si un un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) de 4,9 milioane euro.
In Romania, veniturile inregistrate de companie s-au ridicat la 23,05 milioane euro, iar implementarile de solutii complexe in conturi internationale au generat 4,02 mil Euro, a anuntat producatorul de solutii pentru afaceri.
In 2013, compania a adaugat 100 de noi clienti in portofoliu
Desi 2013 a fost un an dificil pentru piata IT&C, reflectat si in zona achizitiilor de solutii ERP, peste 100 de companii s-au alaturat portofoliului de clienti.
Divizia Charisma si-a majorat contributia la 69% la veniturile obtinute in 2013, divizia de dezvoltare de solutii software la cheie Acollada generand 20% din cifra de afaceri, in timp ce veniturile aduse de divizia de project management TotalSoftPM s-au ridicat la 11%.
Liviu Dragan, CEO TotalSoft
In structura cifrei de afaceri provenita din pietele internationale, un aport important l-a avut succesul tehnic si financiar al unor proiecte majore, derulate de divizia Charisma cu grupul Deutsche Leasing (Brazilia, Spania, Portugalia si Polonia), BNP Paribas Luxemburg sau Raiffeisen Leasing. Competenta tehnica si de business in tehnologiile Microsoft CRM si SharePoint au determinat patru grupuri multinationale sa aleaga TotalSoft pentru extinderea platformei... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 16:30
Firmele din agricultura, productie, servicii si cele care acceseaza fonduri europene pentru informatizare vor fi in anul 2014 principalii clienti ai furnizorilor de solutii de planificare a resurselor intreprinderii (ERP).
"Firmele de distributie au fost primele beneficiare de solutii ERP in Romania, in timp ce companiile din productie, desi au avut si au in continuare nevoie, au preferat sa investeasca in dezvoltarea capacitatilor proprii de productie. In ultima vreme, remarcam cresterea numarului de clienti din agricultura si al celor care apeleaza la fonduri europene. Credem ca aceasta tendinta sa va manifesta plenar in 2014", a declarat Calin Vlad, directorul general al Serra Software.
Preturile solutiilor vor varia intre 12.000 euro si 200.000 euro
De asemenea, potrivit analizei facuta de Serra Software despre evolutia pietei de ERP, preturile solutiilor vor varia in anul 2014 intre 12.000 euro si 200.000 euro, iar proiectele de peste 200.000 de euro vor aparea doar sporadic.
Sistemul de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) este instrumentul software care faciliteaza integrarea tuturor informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica. Scopul ERP este unul dublu: sa asigure transparenta datelor in cadrul unei organizatii si sa faciliteze accesul rapid la orice tip de informatie utila pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii.
"Antreprenoriii romani raman in continuare greu de convins in ceea ce priveste investitiile in solutii... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2013, ora 14:22
TotalSoft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al patrulea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii de tip ERP (solutii software de administrare a resurelor intreprinderii) din Romania, conform studiului "ERP Romania 2013. Analysis and trends of the ERP software products and related services" publicat pe 28 octombrie de compania de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).
Pe o piata in crestere cu doar 4%, TotalSoft isi mentine cota de 16% si domina practic cele 3 verticale de business care reprezinta mediul privat in cadrul studiului.
"Cererea pentru solutii ERP in Romania a dezamagit, din nou, in 2012. Cresterea a fost modesta, mai ales in contextul unor volume extrem de mici raportate la economia Romaniei si la populatie. In acelasi timp, este de remarcat tendinta de concentrare la varful piramidei vendorilor, cei mai mari reusind, cu mici exceptii, sa castige cota de piata si, de multe ori, chiar sa genereze piata printr-un marketing focusat si o abordare extrem de pragmatica a clientilor cu potential si nevoi de business", a spus Eugen Schwab Chesaru, Managing Director, PAC Romania.
TotalSoft, o crestere de 23% pe licente
TotalSoft a ocupat pentru al patrulea an consecutiv locul unu in retail si distributie si se afla pentru al treilea an in fruntea furnizorilor de ERP cu solutii pentru domeniul serviciilor. De altfel, in domeniul serviciilor, considerat unul dintre segmentele cu cea mai... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 13:31
Piata romaneasca de solutii ERP (Enterprise Resource Planning), unde sunt incluse licente, mentenanta si servicii de implementare, va inregistra anul acesta o crestere de aproximativ 4%, la putin peste 109 milioane de euro, datorita conditiilor din mediul economic.
"Piata locala de solutii ERP este intr-o faza de stagnare si indecizie. Pe de-o parte, criza financiara a afectat multe companii locale si a generat foarte multa reticenta in investitii, inclusiv cele critice, cum ar fi uneltele IT de management, control si planificare; pe de alta parte, himera fondurilor europene a creat o asteptare toxica a unor 'ajutoare' sperate pentru implementarea de solutii IT, in special in companii mici si medii. Astfel, presiunea pe costuri si accentul mutat aproape exclusiv pe bugetul unei implementari, au impiedicat o evolutie pozitiva a maturitatii consumatorului local de solutii informatice de tip ERP", a declarat Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director Eastern Europe Pierre Audoin Consultants (PAC).
Piata de software si servicii ERP aproape a stagnat anul trecut
Anul trecut, valoarea pietei totale de software si servicii ERP s-a situat la 105,1 milioane de euro, dintre care 46,5 milioane de euro au reprezentat vanzari software, iar restul de 58,6 milioane de euro, servicii de implementare.
Acest segment al pietei IT a continuat si in 2012 tendinta din anul anterior, cand a urcat cu 4,6%, la 100,5 milioane euro.
Cele mai active companii din punct de vedere al... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 16:25
TotalSoft lanseaza o noua generatie a solutiei software destinata gestionarii activitatii unei companii - Charisma ERP 2014, care integreaza o serie de tehnologii si module noi, dezvoltate intern de catre TotalSoft, dar si solutii "third-party" care extind functionalitatile produsului, propunand pietei o solutie completa si robusta.
"Charisma ERP 2014 aduce un plus semnificativ de performanta, flexibilitate si calitate. Este orientarea care ne preocupa in mod constant si care in noua versiune a produsului se reflecta in principal in tehnologiile de ultima generatie pe care le-am adoptat si in portarea cat mai multor zone ale sistemului pe dispozitive mobile", a spus Vlad Cristutiu, Product Management Director, TotalSoft.
Charisma ERP 2014 are integrata o solutie de eProcurement
Printre noutatile aduse de Charisma ERP 2014 se afla o solutie de eProcurement destinata optimizarii proceselor de achizitii, un nou instrument de urmarire si planificare a platilor, precum si un sistem de management al relatiei cu clientii care imbina principiile native de CRM cu cele specifice jocurilor (gamification).
Componenta de HR a sistemului a fost completata cu un sistem de pontaj electronic destinat echipelor mobile, prevazut cu cititoare de card si de amprenta digitala, dar si cu functionalitati de localizare a echipamentelor prin GPS.
Solutia are implementat si sistemul SEPA
Pentru a raspunde modificarii legislatiei europene in zona sistemului financiar-bancar,... mai mult
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 16:51