Patronii sustin cresterea salariilor, respectiv a salariului minim pe economie, dar cu gasirea de solutii compensatorii, iar diferenta de 180 de lei sa nu fie impozitata, a declarat, luni, in cadrul unei conferintei presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR).
"In general patronii, pentru a nu se intelege gresit, sustin cresterea salariilor, dar cu gasirea de solutii compensatorii. Nu este normal ca jumatate din bani sa mearga la stat. De aceea o prima propunere pe care angajatorii o fac e aceea ca, daca exista aceasta marire a salariului minim pe economie, diferenta dintre salariul actual, adica de la 2.080 la 2.260 de lei, aceasta diferenta de 180 de lei sa nu fie impozitata, iar banii sa ajunga efectiv la oameni, la salariati", a spus Florin Jianu.
El a mentionat ca organizatia a reusit sa realizeze un sondaj la care au raspuns 730 de intreprinzatori, iar studiul arata ca daca se continua cu aceasta marire fara a se gasi solutii compensatorii 7 din 10 intreprinzatori sunt impotriva majorarii.
La intrebarea: 'Ce dificultati veti intampina ca urmare a cresterii salariului minim pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei?', au fost evidentiate in mod preponderent: scumpirea produselor si serviciilor, concedierea unor salariati, scaderea profitului, scaderea competitivitatii si pierderea unor contracte/piete.
Conform sondajului, jumatate din respondenti au mentionat ca pot asigura o crestere cu 50 de lei, doar... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 16:13