Persoanele care aveau in plan deplasari cu data de inceput in urmatoarele 14 zile si sunt in situatia de a le anula din cauza pandemiei de coronavirus au ca varianta, pentru a-si recupera banii, sa astepte pana cand agentia isi primeste la randul ei de la furnizorii de servicii banii sau sa isi reprogrameze vacanta, primind un document de recunoastere a creantei.
Directorul general al ANPC Paul Anghel afirma ca institutia este in legatura cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si cu Directia Turism din cadrul Ministerului Economiei pentru a solutiona toate situatiile care apar, facand un apel la calm.
"In contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, care a afectat pe multiple planuri viata obisnuita a cetatenilor, incepand cu sfera mobilitatii, care include si activitatile turistice, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) este in masura sa faca o serie de recomandari tuturor consumatorilor interesati:
- pentru a preintampina cresterea peste masura a nivelului de aglomerare al agentiilor de turism preocupate in aceste zile sa acorde consultanta celor interesati de modul in care actuala criza sanitara globala le-ar putea modifica planurile de vacanta pentru acest an este indicat sa urmariti cu atentie evolutia situatiei legate de raspandirea si controlul pandemiei de coronavirus, la nivelul fiecarei tari, din surse de informatii credibile, pe cat posibil oficiale;
- situatia trebuie tratata cu calm si intelegere, agentiile... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 16:49
Romanii si-ar putea petrece concediile din 2020 mai degraba pe langa casa, daca Guvernul si antreprenorii din turism nu gaseasc mai repede solutii pentru a-i ajuta pe cei care au in plan vacante externe sa isi petreaca sejururile in deplina siguranta.
Dupa izbucnirea epidemiei de coronavirus din Italia si plasarea a milioane de oameni in carantina, romanii au inceput, pe buna dreptate, sa se ingrijoreze. Iar suspendarea zborurilor directe dintre tara noastra si Peninsula - anuntata de ministrul Lucian Bode in seara zilei de 8 martie - n-a facut decat sa le sporeasca oamenilor nelinistea.
Asa ca multi s-au intrebat: mai e sigur sa plecam in vacante, in perioada imediat urmatoare? Ne pierdem banii pe concediile deja achitate in avans? Sau daca, totusi, plecam si ajungem, fara voie, prin zone in care coronavirusul face ravagii, cum ne vom mai intoarce acasa?
Situatia este, intr-adevar, una destul de delicata, dupa cum admit si Guvernul, si agentiile de turism. Din pacate, solutii pentru toate problemele care s-ar putea ivi nu exista, inca.
Ca sa aflam mai multe l-am intrebat pe presedintele Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, cum s-au pregatit agentiile de turism pentru criza coronavirusului.
Spre exemplu, daca un roman se afla acum, pe final de sejur, in Italia, cum se va putea el intoarce acasa, in conditiile in care zborurile directe dinspre Peninsula spre Romania au fost sistate?
Nicolae Demetriade ne-a spus ca mijloace... mai mult
Luni, 09 Martie 2020, ora 18:12
Industria agentiilor de turism din Romania asteapta scuze din partea ministrului Turismului, Bogdan Trif, pentru declaratiile acestuia facute in conferinta de bilant, potrivit carora "agentiile de turism opun rezistenta si se impotrivesc" garantarii pachetelor turistice si ca aceleasi agentii sunt "smecheri" care incaseaza bani in avans de la turisti si ii folosesc in alte scopuri, se arata intr-o scrisoare deschisa a Consiliului Director al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
"Am asteptat si ascultat cu mare interes conferinta de presa de bilant la sase luni a ministerului pe care il conduceti. Am sperat ca ministerul pe care cu totii l-am dorit, cel al Turismului, ne va face sa fim mandri de meseria pe care, cu pasiune, o exercitam. Rezultatul a fost insa altul: ne-am intristat si ne-am revoltat! (...) Ati ales sa creati asteptari false turistilor romani, in sensul in care serviciile turistice vor fi garantate 100%, desi stiti foarte bine ca majoritatea serviciilor oferite de agentiile de turism nu se incadreaza in scopul directivei transpuse recent in legislatia romaneasca. Ati ales sa comunicati ca este treaba noastra, a agentiilor de turism, sa gasim solutii de garantare in piata, in contextul in care statul roman a abandonat peste noapte fondul de garantare, pentru ca a inteles ca cerintele formulate de dumneavoastra nu sunt realiste si implementabile. Ati ales sa dezinformati, spunand ca in toate tarile din Europa serviciile sunt garantate 100%,... mai mult
Marti, 07 August 2018, ora 16:13
Ordonanta de transpunere a Directivei 2302/2015 privind garantarea pachetelor turistice va bulversa mediul nostru de afaceri si va duce, probabil, la disparitia multor agentii de turism, precum si la cresterea cu 3-4% a preturilor la pachetele turistice, a declarat, luni, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.
"Ordonanta, asa cum a iesit, va bulversa mediul nostru de afaceri. Il va bulversa pentru ca, de fapt, nu pune la dispozitia agentiilor de turism niciun instrument de garantare, nici fond de garantare si nici polita de asigurare. In aceste conditii, ne va fi extrem de dificil sa mergem mai departe, in asa fel incat sa putem sa facem si o garantare in caz de insolventa pentru turisti. Am ajuns, de fapt, doar sa transpunem o directiva pe care si asa am transpus-o in stilul nostru romanesc, balcanic, in mod diferit de cea care exista in Uniunea Europeana. Deci, am venit cu completari care o fac si mai dificil de aplicat in Romania", a afirmat Demetriade.
Potrivit acestuia, prin noile reglementari, o agentie de turism din Romania, care practic intermediaza vanzarea unui pachet turistic de la o agentie aflata in strainatate, ajunge sa raspunda de calitatea produsului, iar agentia straina, care a vandut de fapt produsul, va raspunde doar in caz de insolventa.
"De exemplu, va spun ca in Romania o agentie, ultima agentie care vinde un produs turistic - un produs turistic care de exemplu poate fi cumparat... mai mult
Luni, 06 August 2018, ora 17:23
Mii de romani au fost lasati cu ochii in soare in aceasta vara, dupa ce doua agentii de turism au intrat in insolventa. In aceste conditii, autoritatile cauta solutii ca asa ceva sa nu se mai intample.
Situatia sta cam asa: clientul vine si isi alege un pachet, achita un avans pentru a se face rezervarea, insa banii sunt folositi pentru platile curente si uneori nu obtine reducerile de tarife la care a lansat oferta.
TVR arata ca acest model de business e riscant pentru firmele care nu au capital subtantial.
Ce e de facut, avand in vedere ca doua agentii de turism, Mareea si Genius Travel, au intrat in incapacitate de plata in plin sezon estival?
Patronatele din industrie cer de patru ani infiintarea unui fond la care sa contribuie toate agentiile de turism, din care clientii sa fie despagubiti, dupa modelul european, insa acest lucru nu s-a concretizat.
O alta solutie ar fi si intarirea capacitatii financiare a agentiilor, prin majorari de capital, potrivit Asociatiei ...citeste mai departe despre "Doua agentii de turism si-au lasat clientii fara bani si fara vacante: Ce e de facut sa nu se mai repete situatia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 06 Septembrie 2016, ora 10:26
eTravel Conference, cel mai mare eveniment din Romania dedicat industriei turismului si modalitatilor de promovare a acesteia in mediul online, reuneste la cea de-a IV-a editie un numar record de specialisti din tara si strainatate, pe 27 octombrie 2015, la Crowne Plaza Hotel, in Bucuresti.
eTravel Conference este un eveniment care isi propune sa creeze o punte intre industria turismului si mediul online ca mijloc de promovare si sustinere, aliniata cerintelor clientilor si evolutiei tehnologice. Printre notiunile vizate de eveniment si propuse spre dezbatere anul acesta se numara cele de marketing digital, imaginea brandurilor pe web si publicitatea online.
TripAdvisor fata in fata cu industria hoteliera locala
Cel mai cunoscut site de recenzii independente din lume, TripAdvisor.com, este reprezentat anul acesta, la eTravel Conference, de Mariya Lukavska, Account manager CPC Central and Eastern Europe TripAdvisor.
Managerii de marketing din industria hoteliera au ocazia sa afle direct de la cea mai avizata sursa cum isi pot imbunatati aprecierile pe cunoscutul site.
Este bine stiut faptul ca TripAdvisor joaca un rol important in alegerea hotelurilor de catre clienti, fie ca acestia fac booking online sau prin agentiile de turism.
Travel Marketing 360 - un workshop intensiv de marketing pentru agentiile de turism
In cea de-a doua parte a zilei, in sectiunile ce se desfasoara in paralel, va fi organizat un workshop intensiv pentru oamenii de promovare... mai mult
Joi, 15 Octombrie 2015, ora 16:37
Omul de afaceri Sorin Vaduvoiu, Directorul Executiv al agentiei de Turism Perfect Tour, a venit cu o idee absolut noua pentru piata serviciilor de turism din Romania: un showroom de lux pentru vacante, sub numele de Travel Boutique.
Conceptul este unul nou atat pentru Romania, cat si pentru Europa Centrala si de Est, spune managerul, si aduce clientilor ceea ce doar marile branduri de lux ofera in acest moment.
Dupa un sondaj realizat pe un esantion de zece mii de pasionati de calatorii, omul de afaceri a aflat ca ei isi doresc de la o agentie cateva lucruri esentiale: un concept store cu orientare premium (72%), amplasare centrala si locuri de parcare (43%), atmosfera relaxanta si servicii personalizate de consultanta (46%).
Iata ca dupa o investitie de 200 de mii de euro si trei luni de asteptare ca fiecare detaliu sa fie facut la comanda, visul lui Sorin Vaduvoiu devine realitate.
Pe langa titlul de "Cea mai buna agentie de turism din Romania in 2014", detine si primul concept store pentru vacante din Romania, pe Calea Victoriei, asa cum nu a reusit sa vada in niciuna din calatoriile sale in Europa si in lume.
"Estimam ca in trei ani de zile sa recuperam partea operationala a investitiei", spune Sorin Vaduvoiu, care recunoaste, intr-un interviu acordat Business24, ca estimeaza astfel o crestere de 20% a cifrei de afaceri in 2014, fata de cele 50 de milioane de euro, inregistrate in 2013.
Dincolo de o agentie altfel, omul de afaceri promoveaza si ideea... mai mult
Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:00
1Vanzarile online ale agentiilor de turism au crescut cu peste 30% in ultimele cinci luni fata de aceeasi perioada anului 2010. In pofida acestei cresteri accelerate, nu se poate vorbi de o reprofilare a agentilor pe mediul online.
Valoarea medie a tranzactiilor facute de agentiile de turism in mediul online a crescut cu 18%, de la 155 de euro la 182 de euro, se arata intr-un studiu realizat de furnizorul de solutii eCommerce PayU.
Potrivit managerului PayU, cresterile inregistrate de agentiile de turism in mediul online sunt rezultatul direct al solutiilor pe care acest mediu le ofera.
"In contextul in care evolutiile in offline sunt extrem de mici sau chiar negative, mediul online ofera toate ingredientele pentru ca agentiile de turism sa isi creasca vanzarile: solutii integrate cu sistemele lor interne de rezervari, posibilitati multiple de parteneriate si promotii, canale de comunicare mai eficiente si, mai ales, rapiditate in procesul de vanzare si incasare, a declarat intr-un comunicat Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.
Potrivit acestuia, profitabilitatea mediului online pentru agentiile de turism se va concretiza prin cresterea numarului agentiilor de turism si a tranzactiilor.
"In consecinta, vedem cresteri constante de la un trimestru la altul, atat in volumul pietei, cat si in numarul jucatorilor care isi dezvolta canalul online", a declarat intr-un comunicat Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.
Cu toate... mai mult
Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:46
Vanzarile online ale agentiilor de turism din Romania au crescut in primele cinci luni cu peste 30%, iar valoarea medie a tranzactiilor a urcat cu 18%, de la 155 euro in aceeasi perioada a anului trecut la 182 euro, potrivit furnizorului de solutii eCommerce PayU.
"In contextul in care evolutiile in offline sunt extrem de mici sau chiar negative, mediul online ofera toate ingredientele pentru ca agentiile de turism sa isi creasca vanzarile: solutii integrate cu sistemele lor interne de rezervari, posibilitati multiple de parteneriate si promotii, canale de comunicare mai eficiente si, mai ales, rapiditate in procesul de vanzare si incasare. In consecinta, vedem cresteri constante de la un trimestru la altul, atat in volumul pietei, cat si in numarul jucatorilor care isi dezvolta canalul online", a declarat intr-un comunicat Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.
Valoarea medie a operatiunilor a urcat cu 18%, dar in cazul promotiilor valoarea tranzactiilor poate creste chiar si cu 100%, potrivit comunicatului.
PayU Romania face parte din PayU Group, detinut de Naspers Ltd, un grup media multinational, cu operatiuni in domeniile media, Internet si eCommerce. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 11:46