Peste 12% dintre utilizatorii din Europa s-au confruntat cu pierderea, furtul sau distrugerea unui dispozitiv digital portabil - laptop, smartphone sau tableta - in ultimele 12 luni. Insa, utilizatorii nu raman numai fara dispozitive, ci pierd totodata informatii personale valoroase.
Laptop-urile, smartphone-urile si tabletele au devenit o parte de neinlocuit a vietii de zi cu zi - la serviciu, in timpul liber, sau atunci cand socializam cu prietenii sau cu familia, se arata in studiul "Kaspersky Consumer Security Risks".
Potrivit acestuia, dispozitivele mobile sunt pierdute, furate sau deteriorate in mod regulat: peste 12% dintre respondentii din Europa au raportat cel putin una din aceste probleme anul trecut. O privire mai atenta arata ca 8% dintre dispozitivele utilizatorilor au fost iremediabil deteriorate, 2% dintre acestea au fost pierdute si 3% au fost furate. Aceste date confirma faptul ca pierderea sau furtul unui dispozitiv mobil este o problema frecventa.
Potrivit sondajului, pe dispozitivele mobile sunt stocate mai multe tipuri de date
Astfel, fotografii si clip-uri video personale sunt pe 74% dintre smartphone-uri si pe 68% dintre tablete.
Mesaje primite si trimise de pe e-mailul personal apar pe 64% dintre smartphone-uri si pe 62% dintre tablete, iar parolele pentru conturile de pe retelele sociale si conturile de e-mail pe 17% din smartphone-uri si 15% din tablete.
In acelasi timp, e-mailuri de serviciu se gasesc pe 30% din smartphone-uri... mai mult
Duminica, 16 Februarie 2014, ora 09:57
Internetul este foarte accesat in prezent, cand o treime din persoanele de pe glob sunt online, insa multi dintre utilizatori sunt departe de a fi constienti de riscurile si pericolele de pe World Wide Web, iar aceasta abordare ii duce direct in bratele infractorilor.
In ultimii ani, s-a inregistrat o crestere a numarului de programe malware si atacuri asupra utilizatorilor de computere si dispozitive cu Android, conform producatorului de solutii de securitate G Data.
"Utilizatorii de Internet au nevoie sa stie foarte clar despre pericolele de pe Internet. Doar stiind ce trucuri si inselatorii folosesc infractorii, se vor putea proteja singuri," a spus Eddy Willems, G Data Security Evangelist, intr-un comunicat remis Business24.
Datele personale, cele mai cautate de infractorii cibernetici
Atacatorii ii vizeaza pe utilizatorii neavizati, in special pentru a le subtiliza datele personale, de genul parolelor pentru magazine online, conturi bancare sau casute de email.
"Infractorii tintesc informatii pe care le pot folosi pentru a face bani pe piata neagra.Parintii ar trebui sa nu se gandeasca doar la propria securitate, ci si la securitatea copiilor lor. In afara utilizarii unei solutii de securitate si instalarea actualizarilor de program disponibile, ei ar trebui sa fie vigilenti cand utilizeaza Internetul', a adaugat Willems.
Pentru evitarea problemelor aparute, conform G Data, utilizatorii trebuie sa fie protejati de programe de securitate. O... mai mult
Luni, 10 Februarie 2014, ora 09:50
Infractorii cibernetici profita de orice eveniment pentru a obtine date confidentiale ale utilizatorilor Internetului, iar sarbatorile de iarna fac parte din aceasta categorie "speciala".
"Securitatea inadecvata a computerelor si a dispozitivelor mobile faciliteaza infractorilor atacurile impotriva utilizatorilor si sustragerea datelor, precum informatii de pe carti de credit sau date de acces la servicii de plati sau magazine online. In acest sens, bresele de securitate neacoperite din programe sau sisteme de operare neactualizate si aplicatiile manipulate de pe dispozitivele mobile, sunt porti ideale pentru atacatori. Utilizatorii ar trebui sa vada Anul Nou ca pe o oportunitate de a-si securiza computerele, smartphone-urile si tabletele" a spus Eddy Willems, G Data Security Evangelist.
Pentru a evita aceste atacuri, producatorul german de solutii antivirus a alcatuit o lista cu opt sfaturi menite sa-i ajute pe cei care se conecteaza la Internet.
Instalarea unei solutii de securitate: O solutie stabila de securitate este unul dintre instrumente le fundamentale ale unui utilizator de Internet. Pe langa protectia antivirus, este indicat sa includa si un firewall, filtru antispam si protectie in timp real impotriva amenintarilor de pe web, si sa primeasca actualizari in perioade de timp regulate.
Actualizati sistemele de operare si aplicatiile : Este recomandat ca sistemele de operare si toate celelalte aplicatii instalate sa fie complet actualizate, prin... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 16:17
Bitdefender Mobile Security s-a clasat in topul industriei de solutii de securitate pentru mobile atat la protectia impotriva virusilor de Android, cat si din punct de vedere al impactului pe care il are asupra bateriei telefonului, potrivit testelor realizate de organizatia independenta de analiza AV-Comparatives.
Testarea realizata de AV-Comparatives pe 13 produse software de securitate pentru Android a relevat ca Bitdefender Mobile Security se claseaza in categoria produselor de top in ceea ce priveste protectia impotriva virusilor. BMS a identificat intre 98 si 100% din virusii de Android, din mai mult de 18.000 de aplicatii periculoase.
In cadrul evaluarii AV-Comparatives, specialistii organizatiei independente au mentionat printre calitati interfata web foarte intuitiva care permite controlul multiplelor dispozitive, gama larga de comenzi prin SMS si caracteristicile modulului Anti-Theft.
In fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume.
AV-Comparatives a testat, alaturi de Bitdefender si avast! Mobile Security, ESET Mobile Security, F-Secure Mobile Security, IKARUS mobile.security, Kaspersky Mobile Security, Lookout Premium, McAfee Mobile Security, Qihoo 360 Mobilesafe, Sophos Mobile Security, Trend Micro Mobile Security, TrustGo Antivirus & Mobile Security, Webroot SecureAnywhere Mobile si Security & Antivirus Premier. mai mult
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 15:36