Sistemele de operare, programele de editare, programele Office si alte astfel de aplicatii, vin de obicei cu o licenta, Home Edition sau Premium, intre care utilizatorii au posibilitatea de a o alege pe cea care ofera pachetul complet de servicii si functii.
Licentele trebuie cumparate din mai multe motive, cel mai important fiind siguranta si evitarea amenzilor sau litigiilor cu producatorii lor si cu autoritatile competente.
Din fericire, aceste licente pentru pachete software sunt din ce in ce mai accesibile, iar licentele electronice sunt tot mai populare, datorita modului rapid si eficient in care pot fi obtinute.
Un plus de siguranta pentru afacerea voastra prin legalizarea software-ului mai accesibila
Cele mai multe informatii despre afaceri sunt in prezent stocate electronic. Din acest motiv, este foarte important acum ca fiecare firma sa detina un software legal.
Printre riscurile pe care si le asuma persoanele care folosesc programe nelegalizate se numara faptul ca programele pot sa nu functioneze corect sau pot genera pierderea informatiilor stocate.
Companiile care utilizeaza software ilegal pot sa sufere pierderi foarte mari in momentul in care echipamentele utilizate sunt verificate de catre autoritatile competente.
Pachetele software sunt tot mai accesibile, drept pentru care este de neconceput ca sistemele de operare sa nu fie legalizate, sau programele speciale care determina productivitatea.
Licence Deals este unul dintre... mai mult
Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 11:38
Companiile din Bulgaria au devenit tinta unor atacuri concertate date de gruparile de infractori din mediul online.
In ultimele 7 luni, pagubele s-au ridicat la 3 milioane de euro, modul de operare al hackerilor fiind deosebit de ingenios, raporteaza agentia Novinite.
Metoda "intermediarul"
Yavor Kolev, seful departamentului de Crima Organizata Transfrontaliera din Bulgaria, sustine ca pagubele au fost create folosind aceeasi metoda a "intermediarului in conversatie".
Practic, in timpul conversatiilor online dintre departamentele financiare ale unor firme din Bulgaria, hackerii au intervenit cu mesaje care i-au facut pe interlocutori sa creada ca vorbesc unul cu celalalt.
In final, victimele au virat suma de plata pentru serviciile si produsele comandate in alte conturi decat cele ale interlocutorilor reali.
Kolev a dat detalii si despre cele mai noi metode inselatorii prin Internet Banking.
In acest caz atacatorii au asteptat momentul pauzei de pranz pentru a gasi in retea calculatoarele unor contabili lasate pornite si a efectua diverse operatiuni bancare in numele acestora.
In cazul furturilor practicate prin metoda "intermediarul", hackerii trimit mai intai un mail cu un virus atasat, acesta copiind apoi datele existente in conversatiile anterioare si deschizand o discutie noua ca din partea unui client al firmei.
Nu au scapat de aceste atacuri nici companiile de top din Bulgaria, doua dintre aceste firme din Top 100 inregistrand pierderi de... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 14:17
Cine a uploadat jocul "Game Dev Tycoon" pe The Pirate Bay? Chiar dezvoltatorii! Un studio independent din Australia a experimentat cu o tactica inedita de promovare a jocului despre dezvoltatori de jocuri video.
La prima vedere, este o tehnica de promovare simpla si utilizata pana acum de multi artisti, si in alte domenii. Dezvoltatorii Greenheart Games au introdus insa un element suplimentar in jocul gratuit incarcat pe cel mai popular site de torente.
Jocul "Game Dev Tycoon" disponibil pe The Pirate Bay a inclus o modificare importanta. In rolul dezvoltatorului, jucatorul are de infruntat si pirateria online, dar are sanse sa ii minimizeze efectele. In versiunea disponibila gratuit, falimentul este inevitabil, iar jucatorii primesc numeroase mesaje despre efectul pirateriei asupra afacerii din joc.
In prima zi pe site-ul The Pirate Bay, jocul Game Dev Tycoon a fost descarcat de peste 3000 de utilizatori. Potrivit calculelor australienilor, rata de piraterie a fost de 94%.
Citeste mai multe despre Un studio de jocuri si-a piratat propriul joc. Vedeti de ce pe Hit.ro. mai mult
Sambata, 04 Mai 2013, ora 11:22
Chiar daca statul si companiile se implica tot mai mult in reducerea pirateriei software, anul trecut 57% dintre utilizatori au declarat ca au folosit software piratat. Industria de profil a inregisrat, anul trecut, pierderi de 63,4 miliarde de dolari.
Peste jumatate dintre pamanteni folosesc software piratat si nu se sfiesc sa recunoasca acest lucru. Un studiu recent, Business Software Alliance (BSA), a aratat ca rata pirateriei software a ajuns la 57%, fata de numai 42% in 2011, scrie mai mult
Marti, 05 Iunie 2012, ora 09:20
Rata pirateriei software pentru PC-uri a scazut in Romania, anul trecut, la 62%, de la 64% in 2010, iar pierderile din industrie au urcat cu 6,2%, la 207 milioane dolari, se arata intr-un raport al Business Software Alliance (BSA).
"62% dintre utilizatorii de calculatoare din Romania recunosc ca au utilizat software piratat, potrivit studiului global privind pirateria software pentru anul 2011 realizat de BSA. Unii utilizatori au recunoscut ca pirateaza software mereu sau in cele mai multe dintre cazuri, iar altii ocazional sau rar. Acest fapt a condus la o rata a pirateriei software de 63% anul trecut in Romania, iar valoarea comerciala a software-ului fara licenta instalat s-a ridicat la 207 milioane dolari", se arata intr-un comunicat al BSA.
In 2010, rata pirateriei software a scazut la 64%, de la 65% in anul anterior, iar pierderile din industrie au urcat cu 6,55%, la 195 milioane dolari, potrivit datelor BSA anuntate in mai 2011.
Conform unui sondaj realizat in Romania, 38% dintre utilizatori admit ca folosesc software piratat "intotdeauna", "aproape intotdeauna" sau "ocazional", iar 24% declara ca folosesc "rar" programe software fara licenta.
De asemenea, rezultatele studiului arata ca majoritatea utilizatorilor de software piratat din Romania sunt barbati cu varste cuprinse intre 18 si 34 ani.
"In a doua jumatate a anului 2011, BSA a derulat, impreuna cu Politia Romana, o campanie de informare si prevenire a pirateriei software. Rezultatele se... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 19:43
Hackerii din gruparea Redhack, care au atacat saptamana trecuta computerele politiei din Ankara, au descoperit ca software-ul folosit de politistii turci este in cea mai mare parte piratat, scrie Hurriyet Daily News.
"Chiar si FTP (File Transfer Protocol) pe care il folosesc pentru transferul documentelor secrete este piratat. Politia trebuie sa lanseze o investigatie in propria curte din moment ce sustine ca lupta impotriva pirateriei", a declarat unul dintre membrii gruparii, adaugand ca Redhack are dovezi in acest sens.
Hackerii sustin ca au avut nevoie de o luna pentru a intra in computerele politiei turce si "s-au plimbat prin sistem" timp de trei saptamani inainte de a-l bloca. "Puteam sa vedem email-urile pe care si le trimiteau politistii inainte de a le vedea ei. Chiar am ajutat cativa oameni care au cerut asistenta tehnica de la ghiseul virtual al politiei", a declarat un hacker sub acoperirea anonimatului pentru publicatia Radikal, preluata de Hurriyet Daily News.
Acesta a mai povestit ca una dintre parolele pentru accesul la fisiere secrete era "123456". Gruparea a publicat mai multe informatii obtinute din computerele politiei. mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 19:45
In 26% din magazinele din Romania, vanzatorii ofera software piratat la cumpararea unui calculator nou in cadrul magazinului, a declarat marti, pentru Agentia NewsIn, directorul de License Compliance al Microsoft Romania, Marilena Ionascu, informeaza NewsIn."Totul se intampla din cauza agentului de vanzari. Acesta cere clientului o taxa intre 50 si 100 de lei pentru software piratat. De cealalta parte, licentele care se vand cu tot cu computer au deja un pret redus, care poate fi de circa 100 de dolari", a precizat Marilena Ionascu.
Totodata, aceasta a afirmat ca Microsoft Romania a alocat, peste bugetul de investitii, inca 50% din acesta pentru retail: antipiraterie, oferte promotionale si educarea oamenilor de vanzari.
Altfel, directorul general al companiei, Calin Tatomir, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca Microsoft Romania a inregistrat o crestere a afacerilor in anul fiscal 2010 de circa 3%, fata de anul anterior.
"De asemenea, preconizam o crestere cu 6% pentru anul fiscal 2011. E foarte importanta o crestere doi ani consecutivi, mai ales in perioada de criza", a spus Tatomir, fara a da cifre exacte in acest sens. (Anul fiscal 2010 s-a incheiat in 30 iunie 2010, n.r.).
Legat de prioritatile companiei pentru anul viitor, Tatomir a spus ca "Microsoft Romania este interesata de investitia in oameni, este prioritara zona de people". Potrivit lui Calin Tatomir, peste 75% din echipa de management este noua.
"Am vrea totodata ca serviciul de soft... mai mult
Marti, 21 Septembrie 2010, ora 15:32
Aproximativ 1000 de persoane si 230 de societati au fost verificate, in 2009, in cazul utilizarii unor programe de calculator fara licenta sau a distribuirii de software pirat, prejudiciul fiind de peste 3 milioane de dolari, a declarat seful Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, Dan Bucur, informeaza NewsIn. Potrivit lui Bucur, in perioada aprilie-septembrie 2009, politistii au ridicat mai mult de 36.000 de discuri optice, continand produse software pirat.
De altfel, in 2009, au fost pronuntate 30 de hotarari penale de condamnare de catre instante, stabilindu-se vinovatia persoanelor care au incalcat drepturile de autor asupra programelor pentru calculator, sanctionarea lor si obligarea la plata de despagubiri civile fata de titularii drepturilor de autor.
Procurorul sef al Serviciului pentru coordonarea activitatii Ministerului Public in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, Monica Pop, a spus ca, anul acesta, s-au inregistrat si primele cazuri in care au fost condamnate societati comerciale implicate in distribuirea de software nelicentiat, preinstalat pe calculatoarele vandute.
Potrivit lui Pop, este vorba despre administratorul unei firme din Blaj, care a preinstalat software nelicentiat pe un calculator aflat in service si care a fost condamnat, pe 11 mai, la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar firma sa a platit si despagubiri catre titularul drepturilor de autor incalcate.
Al doilea caz este al unui administrator al unei societati din... mai mult
Marti, 29 Septembrie 2009, ora 13:56