Efectele pandemiei se vor vedea si anul viitor, piata muncii fiind in continuare afectata de contextul actual. Pe de o parte, unele industrii au fost nevoite sa isi reduca numarul angajatilor, insa, pe de alta parte, alte industrii s-au confruntat cu o cerere crescuta pentru serviciile oferite, astfel ca si-au marit considerabil numarul de angajati.
Odata cu acest aspect, presiunea resimtita la nivelul departamentelor de HR, responsabile cu gestionarea angajatilor, a crescut foarte mult, astfel ca si nevoia de a eficientiza si optimiza procesele a crescut. Adoptarea digitalizarii este inevitabila pentru orice companie, incepand cu departamentul sau de HR.
Monitorizarea orelor lucrate de angajati este un proces foarte important pentru orice companie, iar necesitatea folosirii unui soft HR online care integreaza aplicatii de pontaj si salarii configurabile este cu atat mai mare.
Software-ul HR online Sincron HR este solutia adecvata mai ales in cazul companiilor al caror numar de angajati variaza intre cateva zeci si cateva sute, chiar si peste o mie, oferind flexibilitate in utilizare, indiferent de programul de lucru - fie ca angajatii lucreaza remote, la birou sau in mod mixt.
Aceasta aplicatie HR are functionalitati utile pentru toate procesele de HR de care poate avea nevoie o companie, functionalitati care pot fi setate si personalizate de catre managerii de resurse umane in functie de preferinte inca de la inceput, astfel incat anumite procese, cum ar fi cel... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2020, ora 00:02
Disponibilitatea datelor, securizarea birourilor virtuale si back-up frecvent al datelor sunt cateva dintre secretele pentru ca orice companie sa depaseasca criza coronavirusului care a schimbat fundamental modul in care muncim.
"Work from home" este asadar mai mult decat o tendinta, este noul mod de supravietuire in randul micilor afaceri si chiar de dezvoltare.
Pare ca lucrurile merg chiar mai bine asa, angajatii sunt mai productivi si echipele mai unite. Si totusi, la ce ar trebui sa fim atenti?
La aceasta intrebare si nu numai raspunde Andrei Romanescu, Managing Director Veeam Software, intr-un interviu acordat Business24.
Lumea intreaga se confrunta cu o situatie aparte, in aceasta perioada: digitalizarea s-a accelerat si companiile trebuie sa se adapteze la noua formula. In ce masura ar putea contribui IT-ul la depasirea crizei generate de COVID-19?
Pandemia a fortat multe companii sa-si revizuiasca strategia de transformare digitala, pe masura ce guvernele si companiile le-au cerut cetatenilor si angajatilor sa lucreze de acasa. In tot acest timp, echipele IT s-au concentrat mai mult ca oricand sa asigure disponibilitatea datelor, precum si la protejarea lor continua.
Veeam a identificat patru domenii cheie pe care toate companiile trebuie sa le urmeze pentru a asigura continuitatea afacerilor si pentru a garanta ca informatiile comerciale sensibile raman protejate.
Prima prioritate este disponibilitatea datelor. Pentru a mentine pierderea... mai mult
Marti, 19 Mai 2020, ora 17:32
Sistemele de operare, programele de editare, programele Office si alte astfel de aplicatii, vin de obicei cu o licenta, Home Edition sau Premium, intre care utilizatorii au posibilitatea de a o alege pe cea care ofera pachetul complet de servicii si functii.
Licentele trebuie cumparate din mai multe motive, cel mai important fiind siguranta si evitarea amenzilor sau litigiilor cu producatorii lor si cu autoritatile competente.
Din fericire, aceste licente pentru pachete software sunt din ce in ce mai accesibile, iar licentele electronice sunt tot mai populare, datorita modului rapid si eficient in care pot fi obtinute.
Un plus de siguranta pentru afacerea voastra prin legalizarea software-ului mai accesibila
Cele mai multe informatii despre afaceri sunt in prezent stocate electronic. Din acest motiv, este foarte important acum ca fiecare firma sa detina un software legal.
Printre riscurile pe care si le asuma persoanele care folosesc programe nelegalizate se numara faptul ca programele pot sa nu functioneze corect sau pot genera pierderea informatiilor stocate.
Companiile care utilizeaza software ilegal pot sa sufere pierderi foarte mari in momentul in care echipamentele utilizate sunt verificate de catre autoritatile competente.
Pachetele software sunt tot mai accesibile, drept pentru care este de neconceput ca sistemele de operare sa nu fie legalizate, sau programele speciale care determina productivitatea.
Licence Deals este unul dintre... mai mult
Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 11:38
Boeing a anuntat ca a reprogramat un soft al aeronavelor 737 MAX, pentru a preveni ca date eronate sa declanseze un sistem anti-blocare, criticat in urma a doua prabusiri cu botul in jos a unor avioane de acest tip, intr-un interval de cinci luni.
Producatorul american de avioane a anuntat ca sistemul anti-blocaj, despre care se crede ca a fortat orientarea in jos a botului avionului in cel putin unul dintre accidente, cel produs in octombrie anul trecut in Indonezia, va actiona in acest fel numai o data pe eveniment, dupa depistarea unei probleme, dand pilotilor un control mai mare.
Totodata, sistemul va fi dezactivat daca doi senzori care masoara date de zbor esentiale vor oferi informatii foarte diferite, a anuntat Boeing, confirmand detalii publicate marti de Reuters.
"Vom face tot ce putem pentru a ne asigura ca accidente de acest fel nu se vor mai produce", a declarat miercuri Mike Sinnett, vicepresedinte pentru strategie de produs si dezvoltarea de avioane.
Citeste si:
Guvernul SUA vrea sa stie cum a obtinut Boeing 737 Max licenta de zborLegatura dintre prabusirile Boeing si blocajul administratiei SUA din vina lui TrumpUniunea Europeana suspenda zborurile avioanelor Boeing 737 Max ...citeste mai departe despre "Boeing a terminat reprogramarea software a avioanelor 737 MAX" pe Ziare.com mai mult
Joi, 28 Martie 2019, ora 10:48
Cu o vechime de peste 23 de ani pe piata de profil din Romania, compania AttoSoft a avut timp sa dovedeasca, sa-si sustina concret profesionalismul si sa aduca un plus calitativ in toate proiectele in care s-a implicat, propunand solutii viabile pentru toate situatiile cu care se confrunta clientii sai.
Produse software oferite de AttoSoft in mediul business
Intr-un mod comprimat spus, compania se ocupa de implementarea programelor abordand tehnici inovative capabile sa atinga performanta. In realitate, activitatea companiei poate fi descrisa in linii generoase, incluzand de la crearea de software competitiv - software CRM si alte numeroase module - si pana la crearea unor noi functionalitati in ceea ce priveste conceptele e-commerce (inclusiv solutii mobile).
Sistemul ERP
Unul dintre cele mai importante produse pe care specialistii companiei il ofera este sistemul informatic de tip ERP. Nu exista companie, indiferent de marimea si activitatea pe care o desfasoara careia sa nu ii fie necesar un astfel de sistem capabil sa integreze in totalitate informatiile intr-o singura baza de date.
De astfel, in anul 2012, cand prin lege incasarea TVA s-a modificat, AttoSoft le-a inlocuit clientilor sai vechile aplicatii cu versiuni de software retail fundamentate pe tehnologia client - server.
Software CRM
Pe de alta parte, modulul CRM integrat cu ERP reprezinta optiunea cea mai buna atunci cand se doreste ca vanzarile unei companii sa nu mai fie conditionate de... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 16:14
Modificarile frecvente ale legislatiei muncii sunt adevarate provocari pentru toate companiile din Romania, dar cu ajutorul soft-ului de salarizare WizSalary le puteti face fata cu incredere. Nu veti avea teama atunci cand calculati salariul brut si net al fiecarui angajat si veti vira mereu la timp si corect sumele pentru bugetele de asigurari sociale.
In plus, prin intermediul acestui program de salarizare aveti la dispozitie un instrument automatizat, usor de folosit si rapid pentru calcule si prognoze bugetare privind salariile tuturor angajatilor din compania dumneavoastra.
Soft-ul WizSalary - arma secreta a managerilor care se adapteaza rapid la schimbarile de legislatie
In timp ce alte companii se consulta cu departamentul financiar-contabil si juridic pentru a se lamuri privind salariile si contributiile pentru angajati, firmele care utilizeaza soft-ul WizSalary au implementat deja modificarile cu 100% acuratete. Aceasta siguranta privind implementarea corecta si la timp a noilor prevederi legale le permite clientilor nostri sa efectueze calcule precise privind bugetul de salarii pana la sfarsitul anului si sa evalueze necesitatea pastrarii schemei de personal actuale sau reducerii acesteia.
Mai multa siguranta, mai multa productivitate
Timpul costa bani, dar nicio suma de bani nu poate recupera oportunitatile pierdute in timp ce sunteti ocupat cu analiza efectului noilor legi asupra finantelor companiei. Pentru companiile care aleg sa lucreze cu... mai mult
Miercuri, 30 August 2017, ora 11:51
Colectarea si reciclarea deseurilor este una dintre activitatile cu o importanta crescuta in societatea moderna, iar pentru companiile de reciclare un instrument crucial pentru planificarea activitatii este o solutie software pentru managementul deseurilor.
Aceasta solutie software este absolut necesara pentru companiile care deservesc marile orase, care genereaza cele mai mari cantitati de deseuri, atat industriale, cat si menajere.
Cum arata programul zilnic al unei companii de reciclare deseuri
Conform legislatiei, companiile care genereaza deseuri trebuie sa aiba un contract incheiat cu o firma specializata pentru preluarea si eliminarea deseurilor.
Multe companii au contracte care specifica clar volumul saptamanal/ lunar de deseuri, tipul de deseuri (sticla, metale, plastic), datele de preluare a deseurilor si numarul de containere alocate. Astfel, firmele de reciclare au un Masterplan bine definit.
Daca intreaga activitate ar decurge dupa Masterplan, gestiunea activitatilor zilnice ar fi mai simpla pentru companiile de reciclare. Insa fiecare zi aduce comenzi ad-hoc ale unor clienti care au un flux inconstant al activitatii generatoare de deseuri. Aceste comenzi trebuie onorate pe loc, afectand intreaga planificare a zilei de lucru.
De obicei, camioanele firmei de management al deseurilor preiau containerele pline de la client, le descarca la punctul de reciclare si le returneaza goale clientului. Un astfel de traseu, in special in timpul orelor de... mai mult
Joi, 10 August 2017, ora 11:37
Lipsa de informatizare, sistemul clasic al foilor de observatie, viteza mica de transmitere a datelor sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania.
Pentru a face fata in mod eficient acestor provocari este nevoie de un soft medical modern, care inglobeaza, intr-o singura baza de date, toate activitatile din sistem, structurate pe unitati medicale: de la spitale, la clinici, cabinete stomatologice, laboratoare de analize etc.
Charisma Medical Software, un soft medical 100% romanesc, realizat de TotalSoft, nu doar ca este o solutie ideala pentru depasirea obstacolelor din domeniul sanitar, cat mai ales o modalitate ce permite pastrarea unei evidente clare asupra costurilor tuturor serviciilor prestate si reducerea volumului de munca neproductiva (precum completarea de foi de observatie, pierderea analizelor de laborator, accesibilitatea redusa la informatii etc.), pentru a se acorda o si mai mare atentie asupra activitatilor care conteaza pentru institutia medicala.
De ce softul medical Charisma Medical Software este o solutie cu adevarat eficienta
Spre deosebire de alte soft-uri medicale, Charisma Medical Software include un motor de raportare puternic ce ajuta la crearea unei imagini unitare asupra activitatii unitatii medicale.
Doar un soft medical integrat, asa cum este Charisma Medical Software, poate contribui la crearea unui mediu medical modern, eficient si productiv, puternic orientat spre satisfactia... mai mult
Vineri, 01 Iulie 2016, ora 13:28
Compania romaneasca de software QUALITANCE se poate lauda cu rezultate financiare imbucuratoare la numai un an de la extinderea operatiunilor pe piata din Statele Unite.
"De cand ne-am extins in SUA la inceputul lui 2014, anvergura si componenta cifrei noastre de afaceri s-au schimbat.
Daca in 2013 era de 1,9 milioane de euro, din care 15% proveneau din Statele Unite, in 2014 a ajuns la trei milioane de euro, din care 35% provin din SUA.
In 2015, estimam ca vom depasi cinci milioane de euro, din care ne asteptam ca mai mult de 50% sa provina din piata nord-americana", sustine Radu Constantinescu, Managing Partner QUALITANCE, intr-un comunicat remis Business24.
Pe langa rezultatele financiare de exceptie, firma romaneasca de software a obtinut prin extinderea operatiunilor pe piata din SUA "accesul la tehnologii de ultima ora si gasirea rapida a unor noi clienti".
"Avantajele prezentei QUALITANCE in SUA au constat in expunerea la mediul de business din cea mai competitiva piata din lume si in accesul la tehnologii noi inainte ca ele sa devina cunoscute la scara larga.
Cultura americana de business se bazeaza pe valoarea adaugata mai mult decat pe relatii, de aceea e frecvent perceputa drept nemiloasa si rece.
Prezenta QUALITANCE in SUA, bazata de la bun inceput pe crearea de valoare adaugata in loc de inchirierea de personal, ne-a permis sa luam ce e mai bun din ambele culturi si sa construim in functie de asta un model de interactiune cu clientii care... mai mult
Luni, 20 Iulie 2015, ora 10:58