HSBC, Standard Chartered si DBS Group se numara printre cei aproximativ zece candidati care au depus oferte preliminare pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a grupului bancar francez Societe Generale, divizie evaluata la 600 milioane de dolari, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din interiorul bancii.
Potrivit Reuters, pe lista firmelor care au depus oferte preliminare s-ar mai afla si banca elvetiana Credit Suisse precum si cel putin o institutie financiara americana. Sursele au precizat insa ca unele oferte facute nu depasesc 300 de milioane de dolari, ceea ce scoate in evidenta diferenta dintre pretentiile grupului francez si disponibilitatile posibililor cumparatori. Aceleasi surse au precizat ca Societe Generale este consiliata de JPMorgan.
Societe Generale a decis sa-si vanda diviza de private banking din Asia in conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor si de imbunatatire a profitabilitatii.
Societe Generale ar fi cea de-a treia mare institutie financiara globala care decide sa se separe de operatiunile de private banking din Asia, dupa Bank of America si ING Groep. Cresterea rapida a segmentului clientilor care au de investit cel putin un milion de dolari favorizeaza bancile private cu o retea extinsa in detrimentul jucatorilor mici care pot sa se adreseze doar clientilor foarte bogati. Divizia de private banking din Asia a Societe Generale gestioneaza active in valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, fiind... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:48
Fondul Aberdeen Asset Managers Limited, din Londra, a raportat joi o detinere de 5,43% din actiunile BRD, participatie evaluata la 310,31 milioane lei (71 milioane euro) la cea mai recenta cotatie bursiera.
Aberdeen a devenit astfel al doilea actionar al BRD, dupa grupul francez Societe Generale, care controleaza pachetul majoritar de 60,17% din actiuni.
Aberdeen Asset Management, inregistrat in Marea Britanie si listat pe bursa de la Londra, este o companie de management de investitii, avand clienti institutionali si privati, cu birouri in Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia.
Potrivit rezultatelor financiare prezentate in luna aprilie, Aberdeen Asset Management avea la sfarsitul lunii martie active in administrare in valoare de 212,3 miliarde lire sterline (248 miliarde euro), in urcare cu 13% fata de nivelul de la finele lunii septembrie a anului trecut, cand s-a incheiat anul fiscal anterior.
Veniturile fondului au crescut cu 25% in primul semestru al anului fiscal 2012-2013, la 516 milioane lire (603 milioane euro), iar profitul inainte de taxe a avansat cu 37%, la 222,8 milioane lire (260,4 milioane euro).
Calculata la cel mai recent pret din piata principala, de 8,2 lei, capitalizarea bursiera a bancii este de 5,71 miliarde lei (1,3 miliarde euro).
BRD a inregistrat un profit net de 13 milioane lei in primul trimestru din acest an, in scadere cu 84% fata de perioada similara a anului trecut, iar volumul creditelor acordate a... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 12:49
Autoritatea de reglementare in domeniul serviciilor financiare din Hong Kong a ordonat marti grupului bancar francez Societe Generale sa ramburseze peste 11 milioane de dolari clientilor sai din Hong Kong pentru ca nu i-a informat in mod corect cu privire la comisioanele bancare.
Societe Generale nu are agentii la Hong Kong, clientii vizati de aceasta masura fiind cei ai caror bani erau gestionati de divizia de wealth management a grupului francez.
Potrivit Securities and Futures Commission (SFC), in peste 3.000 de tranzactii care au avut loc in perioada aprilie 2003 - ianaurie 2006, clientii Societe Generale au platit un pret diferit de cel perceput de banca, iar diferenta a fost retinuta sub forma de comision.
"Comisionul a fost variabil, iar in unele cazuri excesiv. Se pare ca Societe Generale nu a dezvaluit acest comision clientilor in notele de plata remise clientilor", a anuntat SFC intr-un comunicat.
Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. mai mult
Marti, 17 Iulie 2012, ora 17:43
Banca Nationala a Romaniei are in vedere trecerea la standardele internationale de contabilitate, IFRS, pana la finele anului, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu."Avem in vedere trecerea la standardele internationale de contabilitate pana la sfasitul anului. Trecerea la IFRS va ajuta bancile", a afirmat Isarescu.
Membrii din conducerile executive ale BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen, ING Bank Romania, Banca Transilvania (BT) si UniCredit Tiriac Bank au declarat in februarie pentru MEDIAFAX ca doresc adoptarea standardelor IFRS (International Financial Reporting Standards), intrucat arata mai fidel situatia financiara a bancilor.
Standardele IFRS sunt foarte utilizate la nivel international, fiind aplicate in Europa, Statele Unite si Asia, iar agentiile de rating, investitorii, actionarii si fondurile de investitii analizeaza situatiile contabile ale companiilor potrivit acestor standarde.
Principala deosebire intre IFRS si RAS, din punctul de vedere al sistemului bancar, se regaseste pe segmentul provizioanelor, iar daca in standardele romanesti nu exista o prevedere expresa, atunci se aplica normele internationale.
Indicatorii financiari si de capital ai bancilor calculati potrivit standardelor internationale de raportare financiara difera cu cel putin +/- 5% fata de cei stabiliti utilizand standardele de contabilitate romanesti, potrivit unui studiu prezentat in luna noiembrie a anului trecut de compania de audit si consultanta KPMG Romania. mai mult
Joi, 26 Martie 2009, ora 16:20