Clubhouse a creat o noua nisa pe social media, iar Facebook, ca de obicei, pregateste un rival, pentru a nu exista vreo sansa sa piarda utilizatori.
Facebook are, de obicei, doua tipuri de raspunsuri pregatite pentru startup-urile care vin cu o idee noua pe zona de social media si au potentialul de a se transforma in rivali: fie ii cumpara, fie le copiaza produsele.
Pentru ca achizitionarea rivalilor este deja unul din capetele de acuzare in procesele in care compania este acuzata de politici anticoncurentiale, in cazul noii "stele" din social media, Clubhouse, Facebook va merge pe a doua varianta si va lansa un produs similar.
Cel putin asta sustin surse anonime din cadrul companiei americane, citate de The New York Times. Conform acestora, clona Facebook de Clubhouse se afla acum in fazele incipiente de dezvoltare si nu este clar cand va fi lansata.
Comunicarea se realizeaza audio
Clubhouse este o retea sociala in care comunicarea se realizeaza audio si, in prezent, este disponibila doar pe baza de invitatie. Exista foarte mult interes in jurul Clubhouse, in special dupa ce Elon Musk a participat la o sesiune de discutii.
Chiar si seful Facebook, Mark Zuckerberg, a participat saptamana trecuta la o serie de discutii despre viitorul tehnologiei, in cadrul unui grup de Clubhouse.
Copierea rivalilor este o indeletnicire frecventa in zona de tehnologie, iar dezvoltarea unei clone de Clubhouse de catre Facebook nu ar trebui sa surprinda pe nimeni,... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 09:10
Jumatate dintre companiile din Uniunea Europeana au utilizat in anul 2019 cel putin un tip de social media, in randul statelor membre companiile din Romania fiind pe ultimul loc la acest capitol, in conditiile in care numai 33% dintre acestea au declarat ca au utilizat cel putin un tip de social media, arata datele publicate marti de Eurostat.
Alte state membre in care utilizarea social media este mai putin populara in randul companiilor sunt Bulgaria (34%), Polonia (37%), Ungaria (38%), Letonia (41%) si Slovacia (42%).
La polul opus, utilizarea social media este cea mai populara in randul companiilor din Malta (84%), urmate de companiile din Danemarca (75%), Olanda (74%), Cipru (73%), Suedia (72%), Belgia, Irlanda si Finlanda (toate cu 71%).
Comparativ cu situatia din 2004, procentul companiilor care utilizeaza social media a crescut in toate statele membre UE. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Danemarca si Luxemburg (26 puncte procentuale in ambele cazuri), urmate de Finlanda (25 puncte procentuale), Suedia (24 puncte procentuale) si Letonia (22 puncte procentuale). In schimb, cele mai mici cresteri au fost inregistrate in Bulgaria (6 puncte procentuale), Irlanda, Portugalia, Romania si Slovenia (toate cu 11 puncte procentuale). mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 10:26
Scriam in primul articol despre opinia publica si de ce este atat de importanta atunci cand ne raportam la perceptia publica, la reputatia publica sau la imaginea publica. Si, mai ales, de ce (si) opinia publica este parte integranta din algoritmul online al retelelor de socializare.
In acest articol, vom trata pe scurt profilurile false din retelele de socializare, care este rolul acestora, de ce exista si, mai ales, cum pot acestea sa provoace schimbari in gandiri, perceptii si raportari sociale fata de o tema, un obiect sau o persoana.
Concret
Sa incepem cu inceputul: conform definitiei din DEX, intelesul verbului a manipula presupune a influenta prin diverse mijloace modul de a gandi si de a actiona al unei persoane sau al unei colectivitati.
Pentru cei dintre dumneavoastra familiarizati cu mediul online, stiti foarte bine ca batalia perceptiei este una profund emotionala tragand dupa sine orice gest omonim: de la a achizitiona un expressor, la a vota o anumita persoana in detrimentul alteia.
Iar mediul online e pe cat de profund vizual, pe atat de intepator si conflictual. Am stabilit in articolul trecut care este unul dintre fundamentele acestui ultim deziderat. Si, atunci, care este rolul unui profil fals si de ce au capatat asa tractiune?
Profilele false/Problema Anei
Raspunsul este unul foarte simplu: dintr-o lene sociala. Avem urmatoarea informatie: Ana are mere (obiectivul Anei fiind ca toata lumea sa stie ca doar ea are merele cu pricina) .... mai mult
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 07:44
Echipa Biz organizeaza cea de-a opta editie a celui mai asteptat eveniment regional despre online si strategii de marketing prin social media. Social Media Summit Bucuresti este conferinta care iti prezinta la fiecare inceput de an tendintele si principalii jucatori din social media si va avea loc pe 28 februarie la ARCUB Gabroveni.
Social Media Summit Bucuresti se adreseaza profesionistilor din companii, specialistilor in comunicare & marketing si bloggerilor care vor sa afle care sunt provocarile din social media in 2018.
In exclusivitate, in cadrul evenimentului, Biz va lansa a doua editie a proiectului editorial Digital Report.
Booklet-ul este un instrument indispensabil pentru companiile care vor sa cunoasca peisajul online-ului si care doresc informatii despre cele mai importante agentii de digital din Romania, tendinte si evolutii ale pietei de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera romaneasca, clasificate in functie de domeniile pe care le acopera, top cei mai urmariti vloggeri, top conturi de Instagram, precum si top bloggeri cu care au colaborat agentiile si top agentii cu care au colaborat bloggerii in 2017.
Intre speakerii acestei editii se numara: Robert Katai,Visual Marketer & Content Strategist, Bannersnack; Tudor Galos, Senior Consultant, Tudor Galos Consulting; Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania; Mugur Patrascu, Founder, Screen native; Alexandru Negrea, Consultant social media, Cristian... mai mult
Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:29
Credeti ca noua generatie - millennials - reuseste in cele 5 secunde, cat interactioneaza cu site-ul sau pagina Facebook a brandului dumneavoastra - sa aiba o experienta placuta?
Credeti ca reusiti sa o indemnati spre achizitie? Brandul in sine este o promisiune catre consumator - fiecare promisiune tinuta intareste identitatea brandului, fiecare promisiune incalcata o diminueaza.
Toti banii cheltuiti pe un logo perfect, un site ca la carte, promovare ATL si brosuri se vor dovedi inutil cheltuiti daca cel mai important factor - consumatorul - nu crede in promisiunea dumneavoastra.
E clar ca se poarta digitalul pentru ca e dinamic, atrage imediat atentia si se adreseaza personal publicurilor tinta sub forma celor mai provocatoare mesaje. Mereu in cautare de modele customer experience (se zvoneste ca cele tip 3D vor deveni tot mai populare), trebuie sa tinem cont de cat de bombardat este bietul client. Mai ales ca stim cat de enervanti putem fi considerati daca nu venim cu o oferta relevanta.
In acest an, noi vom da Cezarului ce-i al Cezarului: Social Media nu mai este o strategie, ci un canal media.
Veniti sa aflati cum sa anticipati dorintele clientilor in cadrul celei de-a 8-a editii a Conferintei "Marketing in Direct" (29 Septembrie 2016, Clubul Diplomatic Bucuresti). Un eveniment devenit deja traditie in cercul specialistilor marcomm, "Marketing in Direct" aduce si de aceasta data in fata celor 250 participanti unii dintre cei mai buni specialisti in... mai mult
Vineri, 05 August 2016, ora 11:58
O campanie centrata pe digital si social media are succes doar prin decenta fata de consumator. In acest mediu, unde reactia consumatorului e esentiala si imediata, e important sa fii sincer cu tine si cu cei carora te adresezi, crede Monica Radulescu, Head of Digital CohnandJansen JWT.
"Si cred ca asa poti gasi acea propunere adecvata astfel incat sa nici nu-ti subestimezi publicul, dar nici sa ceri prea mult, daca nu e cazul. Atunci cand publicitatea ramane doar la functia ei primara, aceea de a vinde (exemplele sunt multiple, de la promotii si aplicatii concurs), ea tinde sa fie ignorata sau sa atraga doar un anumit gen de target. Dar atunci cand spune o poveste sau are o misiune relevanta, ea poate deveni o mica parte din vietile oamenilor", mai spune Specialistul, pentru Business24.
Monica Radulescu si Andrei Cohn vorbesc despre tehnicile succesului in contextul in care agentia lor, CohnandJansen JWT, a castigat cinci premii in cadrul galei Internetics 2014.
"Cohn & Jansen a mai obtinut rezultate prin festivaluri, chiar si in zona de digital, dar este prima data cand o face in mod consistent si asta ma bucura foarte mult. Digitalul in agentia noastra nu a fost un plan de adecvare la piata, ci o consecinta a integrarii organice a acestuia in toata agentia de-a lungul timpului. Astazi orice om din agentie, din orice department, produce si solutii de digital. Nu avem printre noi un grup de oameni care vorbesc alta limba. Cred ca asta ne face sa fim accesibili... mai mult
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 12:31
Salariile angajatilor din domeniul social media a ramas constant in 2013 in raport cu 2012, salariul mediu lunar fiind de 660 de euro, in timp ce la nivel de Social Media Manager a ajuns chiar si la 844 de euro, se arata in studiul State of Social Media Employment.
Pentru al saselea an consecutiv, comunitatea online din Romania s-a reunit in cadrul Webstock 2013, cea mai mare conferinta locala de social media, unde au fost prezentate rezultatele studiului State of Social Media Employment, realizat de Evensys in colaborare cu Portal HR. Studiul este realizat pentru al treilea an consecutiv si prezinta o analiza a salariilor specialistilor din Social Media.
Analiza a fost realizata doar la nivel cantitativ, iar concluziile studiului la o privire de ansamblu sunt pozitive:
-Nivelul salariilor in 2013 fata de 2012 a ramas constant, lucru care este pozitiv in contextul in care exista in continuare specializari pe piata fortei de munca pentru care nivelul salarial a scazut in continuare.
-Experienta face o diferenta, specialistii cu peste 2 ani de experienta in zona de Social Media au diferente semnificative fata de cei proaspat intrati in aceasta industrie.
-Exista mult mai mult interes pentru cifrele din Social Media, a crescut volumul de rapoarte solicitate de alte departamente, ceea ce confirma posibila dezvoltare viitoare.
Iata o serie de statistici relevante pe piata muncii din social media:
-Majoritatea specialistilor care activeaza in Social media au... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 09:25
Yahoo a ajuns la o intelegere pentru achizitia serviciului de blogging Tumblr, pentru 1,1 miliarde de dolari, pentru a conta in cartile social media, alaturi de Google, Facebook si Twitter.
Consiliul de administratie al Yahoo a aprobat achizita Tumblr, care ar putea fi anuntat in mod oficial chiar luni, in cadrul unei conferinte Yahoo tinuta in New York, unde Tumblr isi are, de asemenea, sediul.
Achizitia, de o importanta strategica pentru Yahoo, este cea mai indrazneata miscare a Marissei Mayer, de cand a fost angajata, anul trecut, pentru a repune pe picioare gigantul Yahoo de altadata.
Marissa Mayer, CEO Yahoo
Tumblr este o platforma de blogging, dar care are multe in comun cu o retea sociala, o mare parte din caracteristicile Facebook si Twitter regasindu-se aici.
Tumblr ii va permite companiei Yahoo sa construiasca o comunitate, sa puna bazele unei alternative al Facebook si Twitter. Pentru a face acest lucru Yahoo nu are nevoie s-o ia de la inceput, asa cum a procedat Google, cu reteaua sa sociala Google+.
Platforma Tumblr a fost fondata in 2007 de catre dezvoltatorul web David Karp si, ulterior, a devenit o comunitate sociala de blogging, care atrage in mod special audienta tanara.
Ce a cumparat Yahoo
Potrivit unei cercetari efectuate de catre firma Quantcast, 29% dintre membrii Tumblr au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, iar 19% dintre utilizatorii plaformei sunt mai tineri de 18 ani.
Tumblr, spre deosebire de Facebook, nu-si... mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 12:36
Managerii romani folosesc social media, cel putin la nivel personal, dar utilizarea acestui mediu in scopuri de business este intalnita mai ales la nivelul companiilor multinationale si mai putin la nivelul firmelor mici, a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24 consultantul in comunicare Victor Kapra.
Inedit, Radu Apostolescu, omul numarul doi in cadrul celui mai mare magazin online din Romania, cu afaceri estimate pentru anul trecut de 180 de milioane de euro, a anuntat, in premiera, un nou serviciu al companiei prin intermediul contului sau de Twitter. Presa de specialitate a fost la ore distanta cu anuntarea stirii.
L-am intrebat pe Victor Kapra, consultant in comunicare, cati sunt ca Radu Apostolescu si ce fac managerii din Romania in social media, pe Facebook?
Marea majoritate dintre ei consuma social media in portii mari, zilnic. E si normal: cum presa profesionista se dilueaza accelerat, nevoia de informare trebuie satisfacuta cumva. Si atunci, blogurile si retelele sociale umplu in mod natural golul de informatie, plus ca vin cu o cantitate de cancan care ii atrage pe multi.
Asadar, as spune ca in calitate de consumatori pasivi managerii romani sunt prezenti in social media.
Cum isi promoveaza managerul roman afacerea prin Social Media?
Cand se pune problema sa isi potenteze afacerile prin promovare prin Social Media, managerul roman devine uneori cam nauc. E greu sa ia o decizie daca si cat de mult sa foloseasca acest canal, sa... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 14:09