Intr-o societate in care retelele de socializare au devenit o agora virtuala si fiecare persoana isi poate exprima liber parerile, reputatia si imaginea unei companii trebuie construite si mentinute cu foarte mare grija. Din ce in ce mai multi consumatori cer companiilor sa schimbe modul in care isi desfasoara activitatea, sa devina mai transparente si sa isi asume un rol activ in abordarea problemelor sociale, culturale si de mediu. In plus, in actualul context sanitar, solidaritatea si implicarea sociala au devenit foarte importante si relevante atunci cand vorbim despre imaginea unei companii. Responsabilitatea sociala corporativa (CSR) nu mai este doar un trend de PR, ci are un rol din ce in ce mai bine conturat in orice plan de business, iar companiile care ignora acest lucru o fac pe propria lor raspundere.
Iata de ce activitatile de responsabilitate sociala sunt atat de importante si cum pot ele ajuta la construirea unei bune reputatii.
Mesaje catre comunitate
Companiile care au politici de responsabilitate sociala le pun in practica, de obicei, prin diferite forme de donatii catre organizatii de caritate, prin programe de voluntariat ale angajatilor sau prin implementarea de bune practici privind mediul inconjurator. Atunci cand astfel de activitati sunt comunicate eficient, o companie transmite de fapt comunitatii din care face parte ca este in pozitia de a ajuta societatea si actioneaza in acest sens. Prin acest proces, companiile nu numai ca ajuta... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 17:57
Romanii sunt printre cei mai expusi la saracie si excluziune sociala din Uniunea Europeana. Mai mult de o treime dintre cetateni. Tara noastra este pe locul al doilea in acest clasament, care este condus de Bulgaria.
In Romania, mai mult de o treime dintre cetateni se afla in risc de saracie si excluziune sociala, arata ultimele date Eurostat, aferente anului 2019.
Tara noastra este pe locul al doilea in acest clasament, care este condus de Bulgaria.
FOTO ec.europa.eu
In primele cinci tari ai caror cetateni sunt expusi saraciei se mai afla si Grecia, Italia si Spania. In contrast, nivelurile cele mai scazute ale acestui indicator se inregistreaza in Cehia, Slovenia si Finlanda.
Acelasi studiu releva ca 14,5% din populatia Romaniei are o situatie materiala extrem de precara. Cei afectati nu isi pot plati facturile, nu pot pastra locuinta incalzita si nu isi pot permite cateva zile de vacanta.
In Bulgaria si Grecia sunt cei mai multi aflati in aceasta situatie, in timp ce media Uniunii Europene este de 5,6%.
Aceste date privind saracia si excluziunea sociala in 2019 vor servi drept unul dintre punctele de referinta pentru analiza impactului economic si social al pandemiei COVID-19 in 2020, spun expertii Eurostat. ...citeste mai departe despre "Romanii, pe locul doi in UE privind riscul de saracie si excluziune sociala" pe Ziare.com mai mult
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 14:50
Ingineria sociala este tipul de frauda care necesita anumite talente din partea infractorilor, mai ales ca aceasta consta in manipularea ta prin telefon sau prin e-mail. In general, infractorii vor incerca sa te convinga sa le dai informatii personale precum CNP, datele de identitate sau chiar informatii bancare.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa te feresti de raufacatori.
Daca ai descoperit ca ai fost victima unei astfel de fraude, in care ti-a fost folosit cardul bancar, spre exemplu, va trebui sa suni la numarul de pe spatele cardului pentru a-l bloca, astfel prevenind orice alta tentativa de inselaciune.
Expertii in securitate spun ca veriga slaba in lantul de siguranta este chiar omul. Noua ne este mai usor sa avem incredere intr-o voce umana decat intr-un e-mail pe care-l primim pe laptop, sa spunem. De aceea, infractorii incearca sa afle parola de la contul tau bancar pe cale directa, decat sa incerce sa o descopere ei, asta daca nu cumva ai o parola foarte usoara.
Printr-o conversatie foarte placuta la telefon, cu o persoana necunoscuta, te vei trezi ca ii dai informatii confidentiale, fara sa iti dai seama, doar pentru ca aceasta s-a folosit de niste informatii generale pe care le-a manipulat pentru a-ti castiga tie increderea.
Experinete de genul acesta s-au facut in SUA, in care anumiti angajati erau sunati de persoane necunoscute si, printr-o simpla discutie, ajungeau sa vulnerabilizeze conturile companiei sau... mai mult
Marti, 06 Octombrie 2020, ora 09:30
Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor a dat aviz favorabil pentru cresterea indicatorului social de referinta de la 500 de lei cat este acum, pana la 1.200 de lei, cat va ajunge sa fie in 2023. Acest lucru inseamna ca asistatii social, dar si somerii vor primi din partea statului mai multi bani pentru a nu face nimic.
"Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei. Valoarea indicatorului social de referinta creste anual pana la atingerea valorii de 1.200 de lei, dupa cum urmeaza: a) la data de 1 ianuarie 2021 - 780 lei; b) la data de 1 ianuarie 2022 - 990 lei; c) la data de 1 ianuarie 2023 - 1.200 lei", prevede un amendament adoptat in comisie.
Economistii sunt de parere ca ar trebui sa se bage bani in crearea de locuri de munca, nu in sustinerea celor care nu vor sa munceasca.
"Sunt de parere ca trebuie bagati bani in crearea de locuri de munca, nu in asistenta sociala, pentru ca numai asa se va dezvolta economia, iar omul care munceste are si un venit. Faptul ca se cresc aceste venituri pentru asistatii social inseamna taxare mult mai mare pentru cei care muncesc. Se poate recurge si la un sistem prin care cei care nu vor sa munceasca sa fie sanctionati, dar acest lucru este posibil numai prin lege. In sensul ca daca, spre exemplu, i s-a oferit de 3 ori de munca iar el a refuzat, este clar ca nu vrea bani", a declarat pentru Ziare.com, Adrian Codirlasu, presedinte CFA Romania.
Asistatii social sa primeasca un procent din salariul minim... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 00:02
Numarul total al beneficiarilor indemnizatiei sociale pentru pensionari a fost de 952.528 de persoane in luna iulie, conform datelor centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).
Din totalul beneficiarilor de indemnizatie sociala inregistrati in iulie, 800.671 erau pensionari din sistemul public si 151.857 erau pensionari proveniti din fostul sistem de pensii al agricultorilor.
In cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizatiei suportate de la bugetul de stat a fost de 261 de lei. Cele mai mari valori au fost inregistrate in judetele Cluj - 307 lei, Bistrita-Nasaud - 300 lei si Hunedoara - 293 lei.
Cei mai multi beneficiari ai acestei indemnizatii erau in Bucuresti - 35.405 si in judetele Suceava - 32.251 pensionari, Iasi - 28.805 si Dolj - 28.003.
In ceea ce priveste pensionarii agricultori, indemnizatia sociala medie suportata de la bugetul de stat a fost de 141 de lei, valoarea ce mai mare fiind inregistrata in Bucuresti (intre 176 lei si 214 lei) si in judetele Ilfov - 228 de lei si Gorj - 207 lei.
Numarul cel mai mare de beneficiari se inregistra in judetele Iasi - 10.241 persoane, Dolj - 9.968 persoane si Botosani - 9.526 persoane. ...citeste mai departe despre "Peste 900.000 de pensionari au primit indemnizatie sociala pe luna iulie" pe Ziare.com mai mult
Luni, 17 August 2020, ora 12:57
Rechinii au o viata sociala mai complexa decat se credea pana acum, potrivit unui studiu care arata ca rechinul cenusiu din Oceanul Pacific cultiva retele sociale surprinzatoare si dezvolta legaturi care pot dura ani intregi, informeaza Reuters.
Studiul s-a concentrat pe comportamentul social al unui grup de 41 de rechini cenusii din jurul atolului Palmyra, la circa 1.600 de kilometri sud-vest de Hawaii, oamenii de stiinta folosind transmitatori acustici si camere de filmat cu senzori pentru a-i monitoriza si a obtine o perspectiva mai clara asupra actiunilor lor.
Departe de a fi creaturi solitare, rechinii formeaza comunitati sociale destul de stabile de-a lungul timpului, unii dintre indivizi ramanand impreuna pe parcursul celor patru ani cat a durat studiul.
Cercetatorii au documentat un model zilnic, in care rechinii isi petrec diminetile impreuna in grupuri de circa 20 de indivizi in unele parti ale recifului, dispersandu-se pe parcursul zilei si al noptii pentru a se regrupa din nou in dimineata urmatoare.
"Rechinii sunt animale incredibile si inca destul de neintelese", a spus Yannis Papastamatiou, biolog marin in cadrul Universitatii Internationale Florida, autorul principal al cercetarii publicate saptamana aceasta in revista Proceedings of the Royal Society.
"As vrea sa vorbesc despre 'vietile lor sociale secrete' nu pentru ca isi doresc sa le tina secrete, ci pentru ca abia recent am dezvoltat instrumentele pentru a vedea si a le intelege... mai mult
Sambata, 15 August 2020, ora 05:51
Jumatate dintre companiile din Uniunea Europeana au utilizat in anul 2019 cel putin un tip de social media, in randul statelor membre companiile din Romania fiind pe ultimul loc la acest capitol, in conditiile in care numai 33% dintre acestea au declarat ca au utilizat cel putin un tip de social media, arata datele publicate marti de Eurostat.
Alte state membre in care utilizarea social media este mai putin populara in randul companiilor sunt Bulgaria (34%), Polonia (37%), Ungaria (38%), Letonia (41%) si Slovacia (42%).
La polul opus, utilizarea social media este cea mai populara in randul companiilor din Malta (84%), urmate de companiile din Danemarca (75%), Olanda (74%), Cipru (73%), Suedia (72%), Belgia, Irlanda si Finlanda (toate cu 71%).
Comparativ cu situatia din 2004, procentul companiilor care utilizeaza social media a crescut in toate statele membre UE. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Danemarca si Luxemburg (26 puncte procentuale in ambele cazuri), urmate de Finlanda (25 puncte procentuale), Suedia (24 puncte procentuale) si Letonia (22 puncte procentuale). In schimb, cele mai mici cresteri au fost inregistrate in Bulgaria (6 puncte procentuale), Irlanda, Portugalia, Romania si Slovenia (toate cu 11 puncte procentuale). mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 10:26
Studentii si tinerii isi pot face prieteni mai usor prin intermediul noii retele de socializare Jumppi, un produs 100% "Made in Romania", disponibil gratuit pe sistemele de operare iOS si Android, dupa o investitie ce s-a ridicat la 15.000 de euro.
"Jumppi este aplicatia care are potentialul de a schimba dinamica sociala la nivel global. Ideea a pornit de la o nevoie personala a founderului care apoi, prin interviuri si chestionare cu potentiali utilizatori si-a dat seama ca dorinta de socializare este din ce in ce mai greu de satisfacut in metropola moderna. Astfel, s-a nascut ideea Jumppi, aplicatia care te ajuta sa iti gasesti parteneri pentru activitati distractive, punand la un loc oameni care altfel nu ar fi avut ocazia sa se intalneasca. Investitia initiala a fost de 15.000 de euro si a fost sustinuta de fondatorul Andrei Stoiculescu", a declarat, pentru AGERPRES, Irina Leca, co-fondator Jumppi.
Conform datelor dezvoltatorilor platformei, in versiunea beta, aplicatia a contorizat 1.600 de utilizatori, iar estimarile pentru sfarsitul anului vizeaza atingerea cifrei de 20.000 de descarcari.
"Jumppi este noul Tinder pentru cei ce isi cauta prieteni sau vor sa stranga o gasca cu care sa se distreze! Tinerii se plang tot mai des ca nu pot lega prietenii pe Facebook sau Instagram, iar foarte multi nici macar nu incep aici noi conversatii pentru ca sunt prea timizi si se tem de o respingere. Contrar, utilizatorii Jumppi sunt persoane deschise, aflate pe platforma... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:45
Echipa Biz organizeaza cea de-a opta editie a celui mai asteptat eveniment regional despre online si strategii de marketing prin social media. Social Media Summit Bucuresti este conferinta care iti prezinta la fiecare inceput de an tendintele si principalii jucatori din social media si va avea loc pe 28 februarie la ARCUB Gabroveni.
Social Media Summit Bucuresti se adreseaza profesionistilor din companii, specialistilor in comunicare & marketing si bloggerilor care vor sa afle care sunt provocarile din social media in 2018.
In exclusivitate, in cadrul evenimentului, Biz va lansa a doua editie a proiectului editorial Digital Report.
Booklet-ul este un instrument indispensabil pentru companiile care vor sa cunoasca peisajul online-ului si care doresc informatii despre cele mai importante agentii de digital din Romania, tendinte si evolutii ale pietei de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera romaneasca, clasificate in functie de domeniile pe care le acopera, top cei mai urmariti vloggeri, top conturi de Instagram, precum si top bloggeri cu care au colaborat agentiile si top agentii cu care au colaborat bloggerii in 2017.
Intre speakerii acestei editii se numara: Robert Katai,Visual Marketer & Content Strategist, Bannersnack; Tudor Galos, Senior Consultant, Tudor Galos Consulting; Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania; Mugur Patrascu, Founder, Screen native; Alexandru Negrea, Consultant social media, Cristian... mai mult
Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:29