Pentru ca o firmă să poată exista este necesară parcurgerea unui proces birocratic care de cele mai multe ori se dovedește a fi destul de anevoios. Simplificarea acestuia depinde atât de către cunoștințele pe care le are persoana care dorește să pună bazele unei afaceri cât și de către persoanele la care se apelează pentru deschiderea unei afaceri.
În momentul de față există multe firme care se ocupă cu tot ceea ce este necesar pentru pornirea unei afaceri ceea ce înseamnă că nu mai este obligatoriu ca procesul birocratic care trebuie parcurs pentru înființarea unei firme să ofere dureri de cap proprietarului societății comerciale. Află în continuare pașii de urmat pentru obținere sau schimbare sediu social.
Obținerea unui sediu social este unul dintre pașii care trebuie parcurși pentru ca o firmă să poată exista
Deținerea unui sediu social este una dintre activitățile la care trebuie să găsească rezolvare orice persoană care dorește deschiderea unei afaceri. Sediul social reprezintă adresa firmei. Indiferent de forma juridică pe care o are orice firmă trebuie să aibă un sediu social. Acesta este utilizat pentru ca firma să poată fi găsită cu ușurință atunci când este căutată de către autoritățile statului, clienți sau parteneri de afacere. Găsirea unui sediu social este unul dintre primii pași care trebuie parcurși în încercarea de a pune bazele unei afaceri de succes. Pentru a putea găsi cea... mai mult
Joi, 14 Octombrie 2021, ora 17:31
Raluca Turcan a anuntat ca a prezentat luni reprezentantilor categoriilor care beneficiaza de pensii de serviciu cinci proiecte initiate de Ministerul Muncii pentru modificarea cadrului legislativ. Ea a adaugat ca schimbarile preconizate urmaresc reanalizarea factorilor favorizanti si a ponderii dintre acestia si criteriul contributivitatii.
"In Romania sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existand o diferenta uriasa intre ce se plateste pe contributivitate si ce vine de la bugetul stat. Pe de alta parte, sunt aproximativ 90.000 de romani care au ajuns la varsta de pensionare si care nu au acces nici macar la pensia minima sociala, pentru ca nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani", a mai explicat ministrul Muncii.
"Am prezentat astazi (luni - n.r.) reprezentantilor categoriilor beneficiare de pensii de serviciu cinci proiecte de modificare a cadrului legislativ, initiate de Ministerul Muncii. Le-am adresat totodata invitatia de veni cu propriile propuneri de modificare privind calculul acestor pensii, dupa analiza actualei legislatii si a proiectelor noastre.
In cursul discutiilor pe care le-am avut astazi, am subliniat faptul ca schimbarile preconizate urmaresc reanalizarea factorilor favorizanti si a ponderii dintre acestia si criteriul contributivitatii, in stabilirea pensiilor acordate prin legi speciale.
In Romania sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei,... mai mult
Luni, 29 Martie 2021, ora 20:07
Clubhouse a creat o noua nisa pe social media, iar Facebook, ca de obicei, pregateste un rival, pentru a nu exista vreo sansa sa piarda utilizatori.
Facebook are, de obicei, doua tipuri de raspunsuri pregatite pentru startup-urile care vin cu o idee noua pe zona de social media si au potentialul de a se transforma in rivali: fie ii cumpara, fie le copiaza produsele.
Pentru ca achizitionarea rivalilor este deja unul din capetele de acuzare in procesele in care compania este acuzata de politici anticoncurentiale, in cazul noii "stele" din social media, Clubhouse, Facebook va merge pe a doua varianta si va lansa un produs similar.
Cel putin asta sustin surse anonime din cadrul companiei americane, citate de The New York Times. Conform acestora, clona Facebook de Clubhouse se afla acum in fazele incipiente de dezvoltare si nu este clar cand va fi lansata.
Comunicarea se realizeaza audio
Clubhouse este o retea sociala in care comunicarea se realizeaza audio si, in prezent, este disponibila doar pe baza de invitatie. Exista foarte mult interes in jurul Clubhouse, in special dupa ce Elon Musk a participat la o sesiune de discutii.
Chiar si seful Facebook, Mark Zuckerberg, a participat saptamana trecuta la o serie de discutii despre viitorul tehnologiei, in cadrul unui grup de Clubhouse.
Copierea rivalilor este o indeletnicire frecventa in zona de tehnologie, iar dezvoltarea unei clone de Clubhouse de catre Facebook nu ar trebui sa surprinda pe nimeni,... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 09:10
Numarul beneficiarilor de ajutor social a fost, in decembrie 2020, de 176.674, cei mai multi fiind inregistrati in judetele Dolj (11.120), Bacau (9.609) si Buzau (9.467), conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS).
Suma medie platita in ultima luna din anul anterior de statul roman beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost de 265,71 lei, iar suma totala platita in acel interval s-a ridicat la 46,943 de milioane de lei.
La finalul lunii decembrie 2020 erau suspendati de la plata 12.078 de beneficiari, cei mai multi din Dolj - cu 1.013 de beneficiari, Botosani (924) si Teleorman (727).
Cea mai mare valoare a sumei medii platite (drepturi curente) a fost inregistrata in judetele Salaj - de 341,43 lei, Covasna (318,41 lei) si Brasov (316,22 lei).
Citeste si:
Portretul celui mai puternic lider sindical din Romania. 20 de ministri ai Transporturilor i-au facut toate poftele de frica grevelor la metrouVIDEO De ce sunt lasati bebelusii din Suedia sa doarma in frig: "Probabilitatea de a contacta virusuri este mult mai mica"Furnizorii de energie au umflat milioane de facturi ale romanilor pentru a se finanta. Ministrul Energiei, victima a escrocherieiDirectorul adjunct al Apelor Romane si-a angajat tatal pensionar, prin detasare, la Sistemul de Gospodarire a Apelor din BotosaniDe unde vine numele clanului Sadoveanu. Liderul interlop care seamana cu marele scriitor ...citeste mai departe despre "Romania... mai mult
Duminica, 07 Februarie 2021, ora 20:13
Campania nationala de evaluare a ajutoarelor sociale va demara in curand in toata tara, in primul rand pentru a identifica beneficiarii care se afla in situatii cu adevarat vulnerabile, fiind inapti de munca, a anuntat, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.
"Suntem in etapa de pregatire a campaniei nationale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara in curand in toata tara cu echipe mixte ale Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, Inspectoratelor teritoriale de munca si Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca. Impreuna cu reprezentantii Asociatiilor Oraselor, Municipiilor si Comunelor din Romania, am discutat astazi (miercuri, 21 ianuarie 2021 n.r.) despre obiectivele acestei campanii si despre modul de lucru. Vom identifica, in primul rand, beneficiarii de ajutoare sociale care se afla in situatii cu adevarat vulnerabile, fiind inapti de munca, persoane cu varsta de pensionare sau care au in intretinere copii mici.
Pentru aceasta categorie de beneficiari, vom identifica masuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate", a postat pe reteaua de socializare ministrul Muncii.
Ea a transmis ca se vor gasi solutii pentru cresterea gradului de ocupare in randul beneficiarilor de ajutor social care pot munci, in conditiile in care, in acest moment, 30% din totalul locurilor de munca neocupate sunt adresate muncitorilor necalificati.
"Piata muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de munca din... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 10:17
Intr-o societate in care retelele de socializare au devenit o agora virtuala si fiecare persoana isi poate exprima liber parerile, reputatia si imaginea unei companii trebuie construite si mentinute cu foarte mare grija. Din ce in ce mai multi consumatori cer companiilor sa schimbe modul in care isi desfasoara activitatea, sa devina mai transparente si sa isi asume un rol activ in abordarea problemelor sociale, culturale si de mediu. In plus, in actualul context sanitar, solidaritatea si implicarea sociala au devenit foarte importante si relevante atunci cand vorbim despre imaginea unei companii. Responsabilitatea sociala corporativa (CSR) nu mai este doar un trend de PR, ci are un rol din ce in ce mai bine conturat in orice plan de business, iar companiile care ignora acest lucru o fac pe propria lor raspundere.
Iata de ce activitatile de responsabilitate sociala sunt atat de importante si cum pot ele ajuta la construirea unei bune reputatii.
Mesaje catre comunitate
Companiile care au politici de responsabilitate sociala le pun in practica, de obicei, prin diferite forme de donatii catre organizatii de caritate, prin programe de voluntariat ale angajatilor sau prin implementarea de bune practici privind mediul inconjurator. Atunci cand astfel de activitati sunt comunicate eficient, o companie transmite de fapt comunitatii din care face parte ca este in pozitia de a ajuta societatea si actioneaza in acest sens. Prin acest proces, companiile nu numai ca ajuta... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 17:57
Jumatate dintre companiile din Uniunea Europeana au utilizat in anul 2019 cel putin un tip de social media, in randul statelor membre companiile din Romania fiind pe ultimul loc la acest capitol, in conditiile in care numai 33% dintre acestea au declarat ca au utilizat cel putin un tip de social media, arata datele publicate marti de Eurostat.
Alte state membre in care utilizarea social media este mai putin populara in randul companiilor sunt Bulgaria (34%), Polonia (37%), Ungaria (38%), Letonia (41%) si Slovacia (42%).
La polul opus, utilizarea social media este cea mai populara in randul companiilor din Malta (84%), urmate de companiile din Danemarca (75%), Olanda (74%), Cipru (73%), Suedia (72%), Belgia, Irlanda si Finlanda (toate cu 71%).
Comparativ cu situatia din 2004, procentul companiilor care utilizeaza social media a crescut in toate statele membre UE. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Danemarca si Luxemburg (26 puncte procentuale in ambele cazuri), urmate de Finlanda (25 puncte procentuale), Suedia (24 puncte procentuale) si Letonia (22 puncte procentuale). In schimb, cele mai mici cresteri au fost inregistrate in Bulgaria (6 puncte procentuale), Irlanda, Portugalia, Romania si Slovenia (toate cu 11 puncte procentuale). mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 10:26
Studentii si tinerii isi pot face prieteni mai usor prin intermediul noii retele de socializare Jumppi, un produs 100% "Made in Romania", disponibil gratuit pe sistemele de operare iOS si Android, dupa o investitie ce s-a ridicat la 15.000 de euro.
"Jumppi este aplicatia care are potentialul de a schimba dinamica sociala la nivel global. Ideea a pornit de la o nevoie personala a founderului care apoi, prin interviuri si chestionare cu potentiali utilizatori si-a dat seama ca dorinta de socializare este din ce in ce mai greu de satisfacut in metropola moderna. Astfel, s-a nascut ideea Jumppi, aplicatia care te ajuta sa iti gasesti parteneri pentru activitati distractive, punand la un loc oameni care altfel nu ar fi avut ocazia sa se intalneasca. Investitia initiala a fost de 15.000 de euro si a fost sustinuta de fondatorul Andrei Stoiculescu", a declarat, pentru AGERPRES, Irina Leca, co-fondator Jumppi.
Conform datelor dezvoltatorilor platformei, in versiunea beta, aplicatia a contorizat 1.600 de utilizatori, iar estimarile pentru sfarsitul anului vizeaza atingerea cifrei de 20.000 de descarcari.
"Jumppi este noul Tinder pentru cei ce isi cauta prieteni sau vor sa stranga o gasca cu care sa se distreze! Tinerii se plang tot mai des ca nu pot lega prietenii pe Facebook sau Instagram, iar foarte multi nici macar nu incep aici noi conversatii pentru ca sunt prea timizi si se tem de o respingere. Contrar, utilizatorii Jumppi sunt persoane deschise, aflate pe platforma... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:45
Echipa Biz organizeaza cea de-a opta editie a celui mai asteptat eveniment regional despre online si strategii de marketing prin social media. Social Media Summit Bucuresti este conferinta care iti prezinta la fiecare inceput de an tendintele si principalii jucatori din social media si va avea loc pe 28 februarie la ARCUB Gabroveni.
Social Media Summit Bucuresti se adreseaza profesionistilor din companii, specialistilor in comunicare & marketing si bloggerilor care vor sa afle care sunt provocarile din social media in 2018.
In exclusivitate, in cadrul evenimentului, Biz va lansa a doua editie a proiectului editorial Digital Report.
Booklet-ul este un instrument indispensabil pentru companiile care vor sa cunoasca peisajul online-ului si care doresc informatii despre cele mai importante agentii de digital din Romania, tendinte si evolutii ale pietei de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera romaneasca, clasificate in functie de domeniile pe care le acopera, top cei mai urmariti vloggeri, top conturi de Instagram, precum si top bloggeri cu care au colaborat agentiile si top agentii cu care au colaborat bloggerii in 2017.
Intre speakerii acestei editii se numara: Robert Katai,Visual Marketer & Content Strategist, Bannersnack; Tudor Galos, Senior Consultant, Tudor Galos Consulting; Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania; Mugur Patrascu, Founder, Screen native; Alexandru Negrea, Consultant social media, Cristian... mai mult
Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:29