Vanzarile de smartphone-uri la nivel global vor creste in medie cu 10% anual pana in 2018, susutinute de cererea din tarile cu economii emergente, estimeaza compania britanica ARM Holdings, care dezvolta chipurile folosite de aproape toate telefoanele de pe piata.
Smartphone-urile ieftine, cu preturi mai mici de 150 de dolari, vor consemna in aceasta perioada cea mai rapida crestere medie anuala, de 17%, urmate de cele de 150-300 de dolari cu o rata de 14%.
Telefoanele cu preturi de peste 300 de dolari, printre care se numara si iPhone al Apple, vor inregistra un avans de doar 4%, a declarat pentru Reuters directorul general al ARM, Simon Segars, prezent la expozitia IT Computex, desfasurata in Taiwan.
"Aceste dizpozitive low-cost vor avea un impact semnificativ asupra pietei. Exista in prezent smartphone-uri care se vand la 20-25 de dolari, ceea ce este fenomenal", a spus el.
Aproximativ 90% din smartphone-urile vandute in prezent sunt echipate cu chipuri dezvoltate cu tehnologie ARM.
Avansul puternic pe segmentul preturilor mici a condus in primul trimestru la o crestere mai slaba a profitului companiei comparativ cu asteptarile analistilor. ARM dezvolta procesoare si software, pentru care vinde ulterior licente producatorilor.
Firma de cercetare IDC estimeaza o crestere de 19,3% a pietei smartphone in acest an, urmand ca pana in 2018 ritmul sa incetineasca la 6,2%.
In 2013, livrarile de smartphone-uri au crescut cu 39,2% si au depasit pentru prima... mai mult
Joi, 05 Iunie 2014, ora 16:48
Vanzarile de smartphone-uri in Romania vor atinge in acest an la 1,5 milioane de terminale, in crestere cu 50% de la un milion de unitati in 2012, potrivit estimarilor lui Sorin Manea, head of telecom division al Samsung Electronics Romania.
"Anul acest ma astept ca minim 1,5 milioane de smarthphone-uri sa iasa de pe raft in Romania. Anul trecut s-au vandut aproximativ un milion, anul acesta 1,5 milioane, acum doi ani 600.000 -650.000, acum trei ani sub 200.000", a declarat Manea, prezent la o conferinta de profil.
El a aratat ca odata cu piata, creste si Samsung.
"Creste piata, creste Samsung (...) Incepand cu trimestrul al treilea al acestui an se vor vinde cu peste 50% mai multe smartphone-uri decat feature phone (...) Chiar daca este un cost clientul crede ca este un cost care merita platit", a mai spus Manea.
Recent, un oficial Yahoo a declarat la Bucuresti ca gradul de penetrare al telefoanelor smartphone in Romania a atins 17%, comparativ cu 63% la nivelul Europei.
La nivel mondial, vanzarile de smartphone-uri au urcat cu 43% in primul trimestru, ajungand la la 210 milioane de unitati, potrivit datelor Gartner. mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 16:33
Din anul 1997 pana in 2012 au fost produse peste o mie de miliarde de smarphone-uri, adica un aparat la 6,7 persoane de pe planeta.
Cu toate ca a durat 16 ani pentru a se ajunge la aceasta productie impresionanta de smartphone-uri, specialistii sustin ca in urmatorul an se vor produce alte o mie de miliarde de astfel de device-uri.
Aceste informatii au fost publicate intr-un infografic realizat de catre NowSourcing, din informatii preluate de la dezvoltatorul Moovweb.
Citeste mai multe despre Piata smartphone-urilor se va dubla in doi ani pe Hit.ro. mai mult
Sambata, 09 Februarie 2013, ora 15:28
Volumul vanzarilor de smartphone-uri va ajunge in 2013 la nivelul record de un miliard iar publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe doua canale: tablete si smartphone-uri, potrivit Deloitte.
Publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari in venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete.
Prin contrast, venitul per unitate indica o dinamica diferita, fiecare tableta generand 7 dolari, in timp ce un telefon smart - 0,6 dolari.
Din totalul vanzarilor de PC-uri, 20 vor constitui piata tabletor si telefoanelor.
Pe de alta parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi in continuare realizat prin intermediul calculatoarelor traditionale (desktop si laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut in fata unui calculator.
"Consumatorii din Romania dovedesc deja de mai multi ani ca au un apetit foarte ridicat pentru produsele si serviciile TMT, asimiland rapid toate noile tehnologii si beneficiile pe care acestea le ofera", spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte Romania si liderul echipei specializate in cele trei industrii.
Specialistii Deloitte cred ca agentiile de publicitate ar trebuia sa ia in calcul promovarea pe noile dispozitive.
"In contextul divizarii publicitatii pe dispozitivele mobile si tablete, agentiile trebuie sa ia in calcul forme de promovare specifice: fisiere video sau jocuri interactive pentru telefoanele smart sau continut special creat si folosit... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 17:51