Te lupti sa intelegi pe deplin ce inseamna tinuta vestimentar inteligent casual? Afla cum ar trebui sa aranjezi tinutele pentru femei casual. Vezi cateva exemple pentru a o intelege si mai repede.
Ce este tinuta casual eleganta pentru femei?
Smart casual este echilibrul hainelor casual mai lustruite, mai elegante, pentru femei. Mai exact, trebuie sa porti tinute elegante, dar si confortabile.
Poti crea tinute smart-casual in trei pasi simpli in fiecare sezon, nu numai vara. Acestea sunt sfaturile:
Pasul 1
Alege ceva care are un aspect lustruit, elegant. In functie de dorinta ta, alege o rochie eleganta, o fusta, un top, o camasa sau un pantalon. Poate fi orice, in care te simti confortabil.
Pasul 2
Dupa ce ai ales o piesa care arata inteligent, acum trebuie sa o asociezi cu ceva mai casual. Daca porti o rochie eleganta, o poti face smart-casual purtand perechea ta preferata de adidasi. In cazul in care porti doar un top sau o camasa, iti poti face tinuta mai casual adaugand acesteia blugi din denim.
Pasul 3
Cand ai toate aceste lucruri potrivite, incearca sa accesorizezi tinuta. Poti face acest lucru adaugand ochelari de soare, bijuterii sau geanta eleganta.
Daca urmezi acesti trei pasi, poti crea cu usurinta multe tinute elegante casual. Te intrebi unde ar trebui sa porti tinute casual? Ei bine, nu este greu de ghicit ca este optiunea perfecta pentru imbracamintea de birou. In afara de asta, daca te bucuri de ea, poti merge cu ea peste tot.... mai mult
Vineri, 07 Mai 2021, ora 16:33
Televizoarele au avansat foarte mult din punct de vedere tehnologic, iar cele inteligente au devenit foarte populare in randul cumparatorilor. Daca nu esti deja posesorul unui Smart TV, mai mult ca sigur te intrebi ce poate face acesta in plus fata de televizorul tau clasic? Iata cateva lucruri care le poti face in prezent cu acest gadget atat de ravnit:
Poti naviga pe internet
Pe langa clasicul abonament la un operator de cablu ce iti va oferi acces la mai multe posturi TV, un televizor inteligent poate fi folosit pentru a naviga si pe internet. Acesta dispune de browser web si telecomanda inteligenta, asa ca poti naviga pe orice pagina, inclusiv pe cele care ofera continut si servicii de tip Video Streaming sau Video On Demand (VOD). In plus, un Smart TV are si aplicatii proprii online populare, cum ar fi Netflix sau HBO Go. Avantajul acestei functii este ca vei viziona totul pe un ecran mult mai mare si chiar poti renunta la laptop, calculator sau tableta daca vrei doar un singur dispozitiv cu care sa navighezi pe internet.
Ai acces la retelele de socializare
O alta caracteristica interesanta si foarte utila a televizoarelor inteligente este aceea ca iti permite sa accesezi cu usurinta retelele sociale. De la Facebook si Twitter pana la Skype sau YouTube, te poti conecta fara probleme de pe ecranul mare al unui Smart TV in timp ce stai relaxat pe canapea. Cu siguranta iti va face placere sa vizionezi filmulete pe YouTube la rezolutie maxima sau sa-ti vezi... mai mult
Marti, 02 Martie 2021, ora 12:24
In contextul in care la nivel mondial oamenii petrec majoritatea timpului in casa, transformarea locuintei clasice in una inteligenta pare a fi o idee excelenta. De la reglarea automata a sistemului de incalzire pana la controlul facil asupra sistemului de iluminat, automatizarea casei prezinta posibilitati infinite de utilizare.
Automatizarea casei in totalitate necesita un numar considerabil de dispozitive. Cu toate astea, proprietarii caselor inteligente se declara multumiti de economia de bani inregistrata luna de luna privind intretinerea si facturile.
Aceasta schimbare majora in casa se poate face si treptat. De fapt, chiar si automatizarea partiala poate insemna o reducere semnificativa a cheltuielilor sesizata la sfarsitul lunii. In continuare, vor fi prezentate principalele trei schimbari ce pot fi facute initial unei case obisnuite pentru a indeplini functii smart.
1. Instalarea unor becuri smart
Becurile smart permit controlul de la distanta a sistemului de iluminat printr-o aplicatie mobila instalata pe smartphone. In fiecare zi, proprietarii casei pot seta momentul exact in care becurile sa se aprinda sau sa se stinga. De asemenea, au la dispozitie functia de reglare a luminozitatii in camera, in functie de preferinte, dupa cum urmeaza:
lumina rece dimineata;lumina calda, relaxanta, seara, inainte de somn;lumina romantica pentru momentele speciale;lumina in diverse culori pentru petreceri.
2. Prize smart pentru consum redus si control eficient... mai mult
Luni, 08 Februarie 2021, ora 18:26
Producatorii de TV Smart sunt capabili sa urmareasca si sa monitorizeze modul in care iti folosesti televizorul, inclusiv ceea ce urmaresti, ce butoane apesi pe telecomanda si site-urile web pe care le vizitezi in browserul televizorului. Iata ce poti face.
Urmarirea activitatii pe TV Smart de catre producatori poate avea anumite avantaje, cum ar fi recomandari mai personalizate de lucruri de urmarit. Totusi, exista si posibile dezavantaje. In teorie, marcile TV pot aduna cantitati mari de date despre tine si, in unele cazuri, pot utiliza acele informatii pentru a castiga bani prin postarea de anunturi targetate pe serviciul de televiziune inteligenta pe care il folosesti.
Tu permiti ca acest lucru sa se intample acceptand termenii si conditiile televizorului. Poti sa refuzi acesti termeni si sa te uiti totusi la televizor. Cu toate acestea, in multe cazuri, acest lucru duce la pierderea accesului la unele functionalitati inteligente ale televizorului.
Iata ce se intampla de la un brand la altul cu urmarirea activitatii televizorului smart, cum sa dezactivezi urmarirea si ce pierzi daca o faci:
Samsung: Samsung te urmareste daca esti de acord cu termenii si conditiile. Daca refuzi, nu pot accesa serviciul smart-TV. Daca esti de acord, poti dezactiva in continuare urmarirea obiceiurilor tale de vizualizare, refuzand "recomandarea de confidentialitate" din meniul de setari pentru hub-ul inteligent.
LG: Deoarece LG a oprit urmarirea (incepand cu septembrie... mai mult
Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 17:39
Comuna Ciugud din Alba a devenit in ultimii ani un model la nivel national in ceea ce priveste dezvoltarea locala durabila.
Ciugudul detine cateva recorduri greu de egalat in mediul rural din Romania, fiind prima comuna din tara cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, cu internet wireless in spatiile publice, iluminat public asigurat cu ajutorul unei eoliene, scoala smart, plata online a taxelor si impozitelor si statie de incarcare masini electrice. De cativa ani, administratia locala incearca sa impuna conceputul de "smart village" la Ciugud si la nivel national.
Aflata la circa 10 kilometri din Alba Iulia, comuna s-a remarcat, initial, prin performanta deosebita in privinta accesarii de fonduri europene. In total, comuna a atras circa 30 de milioane de euro, o buna parte din suma fiind obtinuta in colaborare cu comunele apropiate, Daia Romana, Berghin si Sintimbru.
Unul dintre primele proiecte majore care au influentat pozitiv viata locuitorilor a fost asfaltarea a 30 de kilometri de drum agricol intre comunele invecinate. Proiectul a fost finalizat in 2011 si a devenit cunoscut sub denumirea de "Mini-Transalpina de Ciugud", datorita frumusetii zonei strabatute de sosea. Prin acest proiect s-a asigurat accesul mult mai facil al oamenilor la terenurile agricole si s-a redus foarte mult timpul de calatorie dintre cele trei comune, dar si spre Alba Iulia. Banii au fost obtinuti de la Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Rurala,... mai mult
Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 14:40
Este din ce in ce mai dificil sa gasesti un televizor care sa nu fie smart. De cand au aparut, din 2015, aceste televizoare au fost printre cele mai comercializate si cele a caror tehnologie a evoluat considerabil, fie ca ne referim la sistemul de operare, la calitatea imaginii sau la aplicatiile disponibile.
Incepand cu 1 decembrie, anumite modele de televizoare smart Samsung si televizoare Roku nu mai pot sa redea continut de pe aplicatia Netflix. Modelele vechi de televizoare Roku: 2050X, 2100X, 2000C, HD Player, SD Player, XR Player si XD Player sunt printre cele ce nu vor mai putea utiliza aplicatia.
Televizoarele Samsung ce vor fi aftectate sunt modele din 2010 si 2011. Samsung a facut prima oara anuntul pe site-ul lor pe la inceputul lunii noiembrie, dar a sters curand postarea.
Gigantul sustine ca aceste modele mai vechi au anumite limitari tehnice ce nu mai permite aplicatiei sa functioneze, insa nu specifica despre ce modele este exact vorba.
In schimb, utilizatorii ale caror televizoare sunt afectate ar fi trebuit sa fie deja anuntati de catre Netflix in momentul in care deschideau aplicatia.
De asemenea, sunt afectate si modele mai vechi de televizoare Vizio, in special cele vandute intre 2012 si 2014, tot din cauza limitarilor tehnice.
Pentru cei ce se afla in aceasta situatie dar nu vor sa isi achizitioneze un nou televizor, exista multe alte device-uri care, conectate la televizor, suporta aplicatia Netflix si permit in continuare... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 10:50
Asociatia Romana pentru Smart City, liderul industriei Smart City din Romania, lanseaza cel mai important demers national de dezvoltare a comunitatilor creativ-inteligente, Carta Romania 2030.
Initiativa incurajeaza factorii decizionali din Romania, autoritatile centrale si locale, sa-si asumare valori si deziderate comune pentru progresul societatii.
Lansarea va avea loc pe 11 decembrie, la Palatul Parlamentului, in cadrul celei de-a 4-a editii a Galei Smart City Industry Awards, evenimentul de premiere a tuturor actorilor implicati in dezvoltarea industriei de Smart City din Romania.
Numerosi ministri, secretari de stat si zeci de primari din toata tara sunt asteptati miercuri, 11 decembrie, pentru a-si asuma directii clare de dezvoltare a tarii pentru urmatorii 10 ani.
Romania are nevoie de lideri responsabili, care sa conduca orase si comunitati competitive si inovative, pentru o aliniere accelerata la nivelul de prosperitate al tarilor din vest. Demersul va primi sustinere si din partea mediului academic, societatatii civile, corpului diplomatic acreditat la Bucuresti si mediului economic.
Scopul demersului Carta Romania 2030 este de a facilita transformarea comunitatilor in adevarate orase inteligente, sustenabile si durabile, in care toti cetatenii sa aiba acces neingradit la cele mai bune servicii oferite de catre institutiile statului, pentru o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii.
La Gala Smart City Industry Awards sunt asteptate peste... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 14:46
Asociatia Romana pentru Smart City, liderul industriei Smart City din Romania, lanseaza cel mai important demers national de dezvoltare a comunitatilor creativ-inteligente, Carta Romania 2030. Initiativa incurajeaza factorii decizionali din Romania, autoritatile centrale si locale, sa-si asumare valori si deziderate comune pentru progresul societatii.
Lansarea va avea loc pe 11 decembrie, la Palatul Parlamentului, in cadrul celei de-a 4-a editii a Galei Smart City Industry Awards, evenimentul de premiere a tuturor actorilor implicati in dezvoltarea industriei de Smart City din Romania.
Numerosi ministri, secretari de stat si zeci de primari din toata tara sunt asteptati miercuri, 11 decembrie, pentru a-si asuma directii clare de dezvoltare a tarii pentru urmatorii 10 ani. Romania are nevoie de lideri responsabili, care sa conduca orase si comunitati competitive si inovative, pentru o aliniere accelerata la nivelul de prosperitate al tarilor din vest. Demersul va primi sustinere si din partea mediului academic, societatatii civile, corpului diplomatic acreditat la Bucuresti si mediului economic.
Scopul demersului Carta Romania 2030 este de a facilita transformarea comunitatilor in adevarate orase inteligente, sustenabile si durabile, in care toti cetatenii sa aiba acces neingradit la cele mai bune servicii oferite de catre institutiile statului, pentru o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii.
La Gala Smart City Industry Awards sunt asteptate peste 300 de... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 14:05
Asociatia Romana pentru Smart City organizeaza cea de-a 4-a editie a Galei Smart City Industry Awards, eveniment ce va avea loc pe data de 11 decembrie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Editia din 2019 va premia performanta si eforturile sustinute ale persoanelor, institutiilor si companiilor implicate in dezvoltarea Industriei Smart City din Romania, incadrate in 10 categorii principale, alaturi de 8 premii speciale.
Cele 10 categorii de interes sunt: Smart Mobility, Smart Economy, Smart Government, Smart Citizen, Smart Environment, Smart Living, Smart Energy, Best AI Project, Smart Education si Smart Real Estate.
Cele 8 premii speciale sunt: Best Smart City Project, Mayor of the Year, Best Smart City Company, CEO of the Year, City Manager of the Year, Partner of the Year, Most active member si Smart City Industry Best Mass Media Supporter.
Inscrierea proiectelor este gratuita si se poate efectua pe website-ul www.scia.ro, pana pe data de 25 noiembrie 2019.
Juriul Smart City Industry Awards 2019 este format din promotori ai conceptului de Smart City, personalitati din industrie, care au contribuit activ la dezvoltarea comunitatilor inteligente din Romania:
- Presedintia juriului este propusa domnului Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj Napoca, atat pentru castigarea premiului Mayor of the Year 2018, cat si a premiului Best Smart City Project 2018
- Paula Parvanescu, fost secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si... mai mult
Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 11:56