Tehnologia schimba modul in care oamenii interactioneaza, dar este oare si o cauza a degradarii umanitatii? Aceasta-i premisa din spatele unei campanii Skype, in valoare de 12 milioane de dolari, care ataca Facebook si Twitter.
Campania, numita "It's time for Skype", identifica prin intermediul reclamelor sale retelele Facebook si Twitter ca inamici virtuali si sugereaza ca acestea "degradeaza umanitatea", potrivit Mashable.
Daca reteaua Twitter este cunoscuta pentru cele maxim 140 de caractere pe care le poate contine un mesaj, iar Facebook pentru mesajele publicate pe ceea ce se numeste "wall", autoritatea Skype sta in faptul ca ofera conferinte video si, cu acest lucru, adevaratele emotii pe care le exprima oamenii si care-i situeaza intr-o lume mult mai apropiata de cea reala.
Reclamele Skype, publicate in Marea Britaine in data de 2 aprilie si asteptate si pe piata din Statele Unite in lunile urmatoare, includ urmatoarele sloganuri:
"Cand a inlocuit LOL-ul sunetul rasului?"
"Cand a devenit in regula sa-i trimiti mamei mesaj cu "la multi ani!"?"
"Oamenii au fost facuti sa priveasca, sa asculte si sa simta"
"140 de caractere nu egaleaza pastrarea legaturilor"
"Biletul tau catre umanitate"
"Fa trecerea de al un wall post al o conversatie de prima clasa"
"Fara intarzieri in conversatiile umane".
Reclamele sunt insotite de un text ingrosat care spune "It's time for Skype".
mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 09:16
Site-urile americane care si-au bazat initial planurile pe continut gratuit si audienta cat mai mare, monetizarea fiind realizata prin reclama afisata, acum schimba foaia si introduc multe functii cu plata, care suna interesant pentru utilizator, dar nu mai pot fi utilizate gratis.Cel mai recent plan de acest gen a fost anuntat de LinkedIn, dupa evolutii similare din partea Skype, Monster sau ESPN, scrie Bloomberg. LinkedIn tocmai a introdus o taxa pentru companiile de recrutare pentru a putea gasi mai precis candidatii dupa CV si alte detalii personale din profilele de pe site.
Skype a lansat un nou serviciu cu plata, prin care utilizatorii pot sa sune pe fix si sa seteze o casuta vocala pentru mesaje, totul cu un abonament lunar. Site-ul de sport ESPN a combinat acum continutul media cu serviciul premium Insider, care ofera mai multe informatii pentru 6,95 dolari lunar.
Cele trei anunturi aproape succesive ilustreaza tendinta generala din online de a monetiza in diverse moduri audienta foarte mare in lipsa reclamelor relevante. De asemenea pretul reclamelor atat display advertising (bannere) cat si search engine marketing (SEM) s-a ieftinit pe parcursul anului 2009, datorita crizei economice.
In schimb incasarile din industria "serviciilor freemium" este pe un tred pozitiv. Per-total, industria incaseaza mai mult decat in 2008, respectiv 8,55 miliarde de dolari, plus 13%, conform Forrester Research. "Sunt chestii utile pe care internautii le considera relevante si... mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 23:10