SIVECO Romania este liderul consortiului de firme care proiecteaza si dezvolta solutii de e-learning destinate instruirii personalului CE in utilizarea sistemelor informatice.
Cei peste 32.000 de angajati ai Comisiei Europene trebuie sa se adapteze permanent la schimbarea prioritatilor economice si politice care impun modificari si actualizari ale fluxurilor si procedurilor lor de lucru.
In consecinta, CE se preocupa sa ofere personalului sau resursele care sa ii permita sa faca fata acestor provocari, asigurandu-se ca angajatii sai detin atat cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient, cat si flexibilitatea ceruta spre a se adapta si a raspunde pozitiv la schimbare.
Directoratul General de Resurse Umane si Securitate al Comisiei Europene (DG HR) se ocupa de supravegherea politicilor de recrutare, de instruire, managementul carierei, politicile sociale si conditiile de lucru pentru personalul Comisiei Europene. Obligatiile sale includ si asigurarea sigurantei cladirilor, angajatilor si securitatii online a CE.
Recent, a fost adoptata o noua strategie de instruire si dezvoltare a carierei pentru personalul CE, bazata pe modalitati inovative de instruire informala si pe integrarea celor mai bune practici din tehnologie si social media.
Pentru realizarea acestor obiective, DG HR a selectat consortiul format din firmele SIVECO Romania, SIVECO Belgia si INTRASOFT International pentru a proiecta si dezvolta cursuri... mai mult
Luni, 19 Februarie 2018, ora 13:10
SIVECO Romania este nevoita sa anunte ca din punct de vedere legal se afla in imposibilitatea de a mai face interventii in programul informatic IACS destinat platilor catre fermieri, cu exceptia interventiilor punctuale in garantie.
Desi contractul dintre APIA si SIVECO, referitor la dezvoltarea soft-ului IACS, a expirat in data de 30.06.2017, SIVECO Romania a continuat sa aloce peste 30 de specialisti pentru rezolvarea solicitarilor tehnice transmise de APIA, privind pregatirea si administrarea sistemului informatic in vederea realizarii platii in avans, activitati care exced actualul cadru contractual. In acest fel, a fost asigurata atingerea obiectivului de demarare a platilor in avans din campania agricola 2017 la data de 16.10.2017.
Activitatile suplimentare, derulate de specialistii SIVECO Romania, care au presupus un efort de 10 ori mai mare decat cel necesar pentru asigurarea serviciilor de garantie, au ajutat APIA sa inregistreze chiar un record de viteza si volum pentru plata in avans a subventiilor europene in campania agricola 2017, in valoare de peste 900 milioane Euro, catre mai mult de 735.000 fermieri (reprezentand 88,8% din numarul de fermieri eligibili la plata pentru avans).
Aceste performante unice in domeniul absorbtiei de fonduri europene au fost posibile cu efortul sustinut al specialistilor APIA central si din teritoriu, coordonat de MADR, si am fost onorati ca softul IACS realizat si administrat de noi a contribuit la atingerea acestui... mai mult
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 10:51
Topul National al Firmelor este un clasament al celor mai performante companii din Romania, organizat anual de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Cu o traditie de peste 150 de ani, Topul National al Firmelor (denumit candva "Randuiala Negustorilor"), organizat in exclusivitate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai performante companii si parte integranta a culturii de business din tara noastra, care continua sa ramana cel mai important moment de celebrare a mediului de business din Romania.
Topul este realizat in baza unei metodologii complexe, transparente si unitare la nivel national, implementata de Camerele de Comert in toate judetele tarii.
In cadrul celei de-a XXIV-a editii a ceremoniei de gala, au fost premiate cele mai performante companii din 7 domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.
SIVECO Romania s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, pe locul 1 in domeniul "Cercetare-Dezvoltare si High Tech", la categoria intreprinderilor mari.
"In ultimii 3 ani am consolidat proiectul SIVECO 2.0, o companie reconstruita pe model european, bazata pe competente, export, cercetare si inovatie. In 2016, caracteristica definitorie a companiei noastre a fost agilitatea economica, deoarece am reusit sa ne adaptam cu success la mediul intern si extern in rapida... mai mult
Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 13:35
SIVADOC Lite este cea mai noua solutie IT dedicata managementului eficient al documentelor. Cu ajutorul ei, managerii pot lua rapid decizii fundamentate pe informatii corecte si usor accesibile.
Aplicatia permite managerilor sa gestioneze toate procesele din cadrul organizatiei, pastreaza informatiile intr-o ordine bine stabilita, digitizeaza documentele si asigura acces restrictionat la ele.
Cu SIVADOC Lite, managerii vor avea un control permanent a tot ceea ce se intampla in organizatie cu impact pozitiv asupra deciziilor si, implicit, asupra afacerii.
Noutatea aplicatiei consta in transformarea modului de stocare si transmitere a informatiei in interiorul organizatiilor si este disponibila la costuri accesibile intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.
SIVADOC Lite este versiunea usor de folosit a unui sistem digital care permite crearea, inregistrarea si gestionarea documentelor organizationale.
Avand o experienta de peste 15 ani in dezvoltarea si implementarea sistemelor de gestiune a documentelor, SIVECO a dovedit deja, prin versiunea SIVADOC, realizata pentru companii mari, utilitatea si eficacitatea acestei solutii in organizatii importante din Romania.
Aplicatia a fost dezvoltata pornind de la discutiile directe cu manageri care au evidentiat ce au nevoie pentru a-si atinge obiective strategice, intr-un mediu concurential care se transforma permanent sub influenta tehnologiilor digitale.
Iata ce ne-au solicitat managerii:
Acces facil... mai mult
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 16:10
Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va oferi suport tehnic pentru sistemul critic de business folosit in construirea bugetului Uniunii Europene. SIVECO Romania face parte din acest consortiu, alaturi de Infeurope SA, din Luxemburg. Valoarea contractului este de 664.620 Euro pe o durata de 4 ani.
Bugetul Uniunii Europene este un document oficial, publicat de catre Oficiul de Publicatii o data pe an. El contine o impartire detaliata, pe articole, a veniturilor si cheltuielilor bugetate pentru anul in curs, cuprinzand o serie de informatii organizate si prezentate intr-o structura predefinita. Bugetul este publicat in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
Dimensiunea aproximativa a principalelor documente de buget (pentru fiecare limba) este de 2.284 pagini. Totalul documentelor ajunge in prezent la aproximativ 52.500 pagini pentru toate limbile recunoscute in statele membre ale Uniunii Europene.
Fiecare document este produs in versiune Draft si Finala, astfel ca volumul total al documentelor atinge circa 105.000 pagini tiparite pe an (pentru documentele principale). Bugetul este realizat prin eforturile combinate a circa 800 de contributori, din 10 institutii.
Pentru a gestiona un document de o asemenea importanta, complexitate si volum, este nevoie de un sistem IT critic de business, iar acesta este CIBA, un instrument interinstitutional multilingvistic care permite diferitilor actori (autori, traducatori, corectori si tipografi), sa... mai mult
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 08:30
RED-Alert este un proiect de cercetare si inovare, finantat de programul Horizon 2020 al Uniunii Europene. Scopul lui este sa dezvolte noi instrumente de analiza si monitorizare online in scopul combaterii terorismului.
Se estimeaza ca, in prezent, 90% din activitatea terorista de pe internet se desfasoara prin intermediul site-urilor de socializare si prin intermediul social media.
Grupurile teroriste si extremiste folosesc internetul pentru scopuri diverse, precum razboi psihologic, propaganda, strangere de fonduri, recrutare, mobilizare, schimb de informatii, planificare, coordonare, manipulare de date si dezinformare, cu consecinte dramatice pentru cetatenii europeni: indivizi radicalizati sunt responsabili pentru peste 40 de atacuri teroriste din 2015 si pana acum.
Furnizorii de social media sunt hotarati sa lupte impotriva propagandei teroriste, dar recunosc ca nu exista un instrument specific pentru identificarea continutului terorist de pe internet, ceea ce ii face sa se bazeze pe instrumente de combatere a spam-ului, raportari din partea unor utilizatori si analiza umana in detectarea acelor conturi care promoveaza terorismul.
RED-Alert va recurge la puterea inteligentei artificiale pentru a detecta continutul terorist, bazandu-se pe o combinatie unica de tehnologii, precum procesarea limbajului natural, analiza sematica la nivelul media, analiza retelelor sociale si analiza evenimentelor complexe.
RED-Alert aduce impreuna in lupta impotriva... mai mult
Joi, 15 Iunie 2017, ora 09:30
Cand accesul la informatie este mijlocit de tehnologie de la varste tinere, sistemul educational nu poate decat sa tina pasul cu inovatia.
Specialistii SIVECO, pasionati de tehnologie si educatie, au dezvoltat un software educational online, Wand.education, accesibil la https://wand.education, care ofera profesorilor intregul suport necesar pentru crearea unui continut educational interactiv de calitate, intr-un mod simplu si rapid.
Wand.education inlocuieste lectiile clasice, care nu tin cont de competentele fiecarui elev in parte, cu metode de predare interactive, lectii captivante si instrumente care permit monitorizarea continua si eficienta a progresului inregistrat (pentru detalii si exemple, accesati: https://wand.education/romania/).
Lansat in 2016, Wand.education este un produs deja confirmat international, fiind finalist la GESS Dubai, targ educational de calibru in educatia mondiala.
Accesibila in Romania, platforma este disponibila totodata pe toate pietele europene care adopta curriculum englez, inclusiv in Orientul Mijlociu.
Platforma Wand.education este oferita in limbile romana, engleza si araba, iar noi adaptari lingvistice sunt prevazute pentru anii urmatori.
Cu Wand.education profesorii au acces la activitatile de invatare predefinite disponibile in aplicatie, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte incrucisate, diagrame si multe altele.
De asemenea, profesorii au posibilitatea sa livreze continutul creat pe device-uri fixe... mai mult
Marti, 13 Iunie 2017, ora 08:40
Irina Socol, presedinte si actionar al SIVECO Romania, a fost retinuta de procurori, marti dimineata, alaturi de o alta persoana, in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice, in care au fost facute perchezitii cu o zi in urma.
Irina Socol, presedinte si actionar al SIVECO Romania, pe numele careia fusese emis mandat de aducere, a fost retinuta, marti dimineata, dupa ce a fost audiata timp de mai multe ore, potrivit Mediafax.
Procurorii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar si pe numele unei alte persoane vizate in acest dosar.
Cele doua persoane retinute urmeaza sa fie duse la instanta cu propunerea de arestare preventiva.
Ceilalti suspecti din dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice vor fi cercetati in libertate, dupa ce, la audierile de luni, majoritatea lor si-au recunoscut faptele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
In cazul unuia dintre suspecti a fost dispusa cercetarea sub control judiciar, au mai spus sursele citate.
Audierile de luni, la care au fost luate declaratii si unor martori, au fost facute dupa ce politistii si procurorii au perchezitionat sediile mai multor firme, printre care si cel al societatii SIVECO, in cadrul unor cercetari pentru evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.
Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au fost facute la sapte adrese din Bucuresti si din judetele... mai mult
Marti, 09 Septembrie 2014, ora 09:05
Odata cu dezvoltarea tehnologica si nevoia crescuta de performanta, solutiile de eLearning devin tot mai cerute pe piata internationala, fie ca este vorba de software educational pentru copii, dispozitive de ultima generatie sau solutii complexe destinate adultilor pentru invatarea pe parcursul vietii.
Targul international BETT de la Londra este cel mai mare eveniment international din acest domeniu si reuneste peste 700 de producatori de solutii de eLearning din toata lumea, fiind vizitat anual de peste 30.000 de persoane.
Despre locul Romaniei pe piata internationala a solutiilor de eLearning, perspectivele de dezvoltare a acestui sector din Romania, precum si despre participarea companiei sale la BETT Show, a vorbit Radu Jugureanu, AeL eContent Manager SIVECO Romania, intr-un interviu acordat Business24.
De cand a inceput SIVECO sa participe la BETT Show? Ce inseamna participarea la acest targ pentru compania dumneavoastra si care au fost rezultatele principale de pana acum?
SIVECO Romania a participat pentru prima data la BETT Show in 2007, fiecare editie reunind in fiecare an peste 30.000 de vizitatori la nivel mondial. Prin prezenta sa la eveniment, SIVECO are posibilitatea de a interactiona direct cu utilizatorii de solutii eLearning din toata lumea, afland astfel care sunt ultimele tendinte in mediul educational, dar si care sunt cerintele profesorilor, factorilor de decizie din domeniul educational in privinta unei solutii informatice de tip... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:15