In urma scandalului din ultimele zile, Politia Romana a sters sectiunea de review-uri de pe pagina oficiala de Facebook.
Astfel, acum daca incerci sa oferi o recenzie paginii Politia Romana nu mai poti.
Decizia a fost luata dupa ce pagina de Facebook a Politiei Romane a fost asaltata de zeci de mii de persoane care au dat recenzii negative dupa ce politisitii au confiscat placutele masinii inmatriculate in Suedia cu mesaj antiPSD.
Apoi, Ovidiu Munteanu, purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera, a transmis pe Facebook ca cei care au acordat doar o steluta paginii Politiei Romane sa nu mai apeleze la politisti atunci cand au nevoie.
"Pentru toti care jigniti si urati Politia Romana, va rog ca data viitoare cand aveti probleme sa apelati la oricine altcineva, nu la politie. Cand va fura bunurile, cand va agreseaza pe strada, cand cineva va inseala, la accidente rutiere, cand voi sau altii aveti nevoie de ajutorul politistilor va rog sa apelati la vecini, la popi, la rude, dar nu la politie", a scris acesta intr-o recenzie facuta paginii de Facebook a Politiei Romane, careia i-a acordat cinci stele.
Mesajul sau a fost sters, dar au urmat si mai multe mesaje negative. Drept urmare, Brigada Rutiera s-a delimitat de mesajul lui Munteanu si a dat asigurari ca va ramane in slujba cetatenilor, indiferent de situatie.
"Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Politiei Romane de catre colegul nostru Ovidiu Munteanu, va aducem la cunostinta... mai mult
Joi, 02 August 2018, ora 14:36
Romania este foarte aproape sa aiba "politie politica", a afirmat duminica presedintele PSD, Liviu Dragnea, precizand ca are "mari sperante" ca directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, va rezista "la orice tentatie".
"Romania este foarte aproape - inca nu e -, este foarte aproape de a ne trezi intr-un timp rezonabil cu o politie politica. Asta este o notiune foarte grea. Nu suntem in situatia in care sa avem politie politica, dar suntem foarte aproape de a avea asa ceva.
Am mari sperante in Eduard Hellvig, directorul SRI, il stiu, are o conceptie destul de moderna, sper sa reziste la orice tentatie, pentru ca tentatiile sunt foarte mari. Prin ceea ce a facut pana acum se pare ca lucrurile sunt in regula ca si abordare", a declarat Dragnea, la Antena 3, citat de Agerpres.
Fara sa isi argumenteze in vreun fel afirmatiile, Dragnea a mai spus ca in Romania exista foarte multa manipulare si influenta asupra unor institutii care ar trebui sa fie total independente.
"Exista foarte multa manipulare si exista foarte multa influenta asupra unor institutii care ar trebui sa fie total independente, pentru a ne da fiecaruia dintre noi garantia ca in Romania, daca nu gresesti si daca nu incalci o lege si daca nu furi, poti sa dormi linistit", a mai spus Dragnea.
In plus, liderul PSD sustine ca este o tinta, dar isi asuma riscurile pentru a schimba sistemul.
"Sistemul nu se lasa usor. Sunt ani de zile de legaturi stiute, nestiut, obscure. Eu vorbesc... mai mult
Duminica, 27 August 2017, ora 20:02
Cancelarul german Angela Merkel a facut un scurt comentariu despre criza politica din tara noastra, precizand ca isi doreste "intarirea democratiei si statului de drept in Romania".
Liderul de la Berlin a subliniat apoi ca nu vrea sa vorbeasca mai multe despre acest subiect, deoarece "este problema Romaniei".
Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa comune care a fost sustinuta impreuna cu presedintele Klaus Iohannis.
Liderul de la Cotroceni a confirmat ca cei doi au avut "o scurta discutie" pe tema crizei din PSD.
"Cred ca am reusit sa transmit mesajul ca avem o criza in interiorul coalitiei de guvernare, dar Romania este o tara stabila, solida si cu o economie functionala. Am solicitat celor implicati sa gaseasca solutii urgente, ceea ce se va intampla.
(...) Avem o criza de politica interna. Este o criza a partidului de guvernamant. Politica externa sau cea a UE nu va fi influentata in niciun fel. Este vorba despre domenii pe care le reprezint, iar toti politicienii romani sunt de aceeasi parere cu mine - ca avem nevoie de o politica externa solida si rationala", a mai spus Iohannis.
Pe acest subiect, citeste si:
Reactia lui Iohannis la criza declansata de Dragnea. Isi va da jos PSD Guvernul prin motiune de cenzura?Iohannis: Suntem intr-o situatie dificila. Astept rezolvarea crizeiPrima reactie a presedintelui Klaus Iohannis la criza creata de PSD
Presedintele Romaniei a ajuns, luni, in Germania, pentru o vizita de trei zile.... mai mult
Luni, 19 Iunie 2017, ora 14:28
Criza din interiorul coalitiei de guvernare a Romaniei a fost prezentata intr-o publicatie franceza, care titreaza ca Executivul tarii noastre e constrans sa-si faca hara kiri.
Ineditul situatiei - partidul aflat la Putere vrea sa-si demita premier - a fost remarcat, duminica, de jurnalistii de la Le Point.
"Social-democratii romani se pregatesc de un hara kiri politic. Partidul va vota o motiune de cenzura pentru a scapa de propriul guvern, cu riscul de a arunca Romania intr-o criza politica. In decembrie, social-democratii au castigat alegerile generale, cu 48% din sufragii, spre surpriza tuturor. Singurul dezavantaj al acestei afaceri: presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu poate fi nominalizat in functia de premier, asta pentru ca a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare", relateaza cotidianul din Hexagon.
Jurnalistii francezi continua sa prezinte epopeea si explica faptul ca, in aceste conditii, social-democratii l-au propus pe Sorin Grindeanu, practic un necunoscut pentru publicul larg (dupa ce propunerea initiala, Sevil Shhaideh, a fost refuzata de presedintele Klaus Iohannis).
Le Point il citeaza apoi pe Cristian Tudor Popescu, care l-a descris ca pe un urs panda, ce poate fi manipulat in voie.
Francezii continua amintind ca Grindeanu nu a reusit sa isi duca pana la capat misiunea atribuita de Liviu Dragnea, anume sa modifice legea in asa fel incat acesta sa scape fara pata si sa poata ajunge intr-un final la sefia Guvernului.... mai mult
Duminica, 18 Iunie 2017, ora 21:02
Parlamentul European a dezbatut miercuri, la Strasbourg, situatia politica din Romania. Dezbaterea a fost solicitata de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte PDL si UDMR.
La dezbatere au fost reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Consiliului Uniunii Europene. In mod surprinzator, premierul Ponta nu a dorit sa participe si sa sustina punctul de vedere al guvernului si al USL, desi ar fi avut posibilitatea sa ceara acest lucru, asa cum a facut premierul Viktor Orban, omologul ungar, cand Ungaria a intrat in vizorul deputatilor europeni.
Viviane Reding, comisarul pe justitie din partea Comisiei Europene, a vorbit despre fragilitatea echilibrului democratic din Romania si a declarat ca referendumul nu a pus capat crizei politice.
Ziare.com a redat in format live text dezbaterile.
Comisarul european a facut apel la clasa politica din Romania sa renunte la atacurile la persoana si sa respecte independenta justitiei.
"CE va continua sa monitorizeze situatia si sa mentina contactul cu autoritatile romane", a mai spus Reding.
Referendumul a fost o tema aprinsa de discutie, taberele fiind impartite intre cei care au sustinut constitutionalitatea lui si cei care, printre care si Monica Macovei, au vorbit de fraude si de lovitura de stat.
Viviane Reding a atras atentia asupra faptului ca dezbaterea a fost condusa de interese de partid.
"Avem nevoie de o abordare independenta si obiectiva. Justitia trebuie sa fie oarba, sa nu cunoasca culorile... mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:57
Pe langa criza economica, Uniunea Europeana mai are o problema nerezolvata, in ciuda tuturor declaratiilor facute pe aceasta tema si a indicatiilor date: situatia politica din Romania.
In ciuda faptului ca, in ultimii ani, economia de aici a fost atractiva pentru investitori, pe masura ce guvernele au lucrat pentru cresterea competitivitatii tarii, coruptia si criza politica ameninta acum sa trimita din nou tara intr-o zona periculoasa din punct de vedere economic, scrie Wall Street Journal.
Noul guvern al premierului Victor Ponta, nemultumit de incarcerarea din cauza acuzatiilor de coruptie a unor sustinatori ai politicilor de stanga, doreste sa faca tot ce e nevoie sa il indeparteze de la putere pe presedintele Traian Basescu, noteaza celebra publicatie, amintind ca guvernul USL il acuza pe Basescu de interferenta cu sistemul de justitie.
Masurile luate de sustinatorii lui Ponta in vederea demiterii presedintelui Basescu au ingrijorat Uniunea Europeana, iar nume importante in forurile UE au simtit nevoia sa lanseze un avertisment la adresa guvernului privind abuzarea echilibrului constitutional.
Guvernul Ponta a continuat insa cu planul de demitere si a organizat un referendum la finalul lunii iulie. Cu toate acestea, noteaza publicatia, ei nu au reusit sa intruneasca cerintele legale vizavi de referendum, si anume o prezenta la vot de 50%+1. Doar 46% dintre cetatenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, in mare parte din cauza boicotului partidelor... mai mult
Vineri, 10 August 2012, ora 13:30
Europarlamentarul german Elmar Brok sprijina criticile lui Viviane Reding privind imixtiunea premierului Victor Ponta in activitatea judecatorilor CCR.
Politicianul considera "inacceptabil" faptul ca se incearca schimbarea rezultatului referendumului printr-o noua numarare a locuitorilor.
"Este intolerabil faptul ca premierul socialist Ponta exercita presiuni asupra celei mai inalte instan?e de judecata a tarii si, astfel, incalca independenta justi?iei. Nu poate fi tolerat faptul ca in Romania judecatorii si familiile lor sunt amenintate", scrie presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, pe site-ul sau.
Brok critica si modul in care Guvernul de la Bucuresti incearca sa schimbe rezultatul referendumului.
"Nu este acceptabila incercarea de schimbare a rezultatului unei consultari populare neconvenabile, dupa incheierea sa. Incercarea lui Ponta de a-l demite pe Basescu se asociaza unor serii de masuri personale si institutionale care ar putea impiedica pe viitor lupta anticoruptie", sustine europarlamentarul crestin-democrat.
"Este corect ca doamna Reding il sprijina clar pe presedintele Curtii Constitutionale din Romania, Zegrean. Guvernul roman trebuie sa revina la respectarea statului de drept si la garantarea independentei justitiei", mai spune Elmar Brok.
Viviane Reding a raspuns unei scrisori din partea presedintelui Curtii Constitutionale din Romania si a reamintit recomandarile urgente facute de Comisia Europeana, in... mai mult
Joi, 09 August 2012, ora 10:50
Delegatia Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene s-a declarat marti ingrijorata de impactul crizei politice din Romania asupra economiei.
"Suntem ingrijiorati cu privire la situatia actuala si de efectul pe care situatia politica o are asupra economiei. Romania a facut progrese, in ultimii ani, pentru refacerea economiei in urma crizei, atingandu-se o stabilitate, inclusiv in privinta inflatiei.
Problemele actuale, insa, se resimt in economie si au afectat si increderea (pe care investitorii o au in tara noastra - n.red), care afecteaza, la randul sau, costul de finantare", a spus Erik de Vrijer, noul sef al delegatiei FMI la Bucuresti, in cadrul unei intalniri cu presedintele interimar, Crin Antonescu.
Vrijer a mai adaugat ca Guvernul trebuie sa aplice, cu prioritate, masuri care sa ajute tara pe plan macroeconomic. "Trebuie continuate reformele care sa permita economiei sa creasca mai accelerat. E important nu doar sa vorbim, ci sa si actionam. Astept cu interes sa lucram cu dumneavoastra", a mai spus seful delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti.
Crin Antonescu, presedintele interimar, a transmis delegatiei ca situatia de criza politica din Romania nu influenteaza negocierile cu FMI, CE si FM pentru ca Guvernul are un program politic, angajamente si o viziune.
Reprezentantii FMI, BM si CE sunt prezenti in Romania din 31 iulie, acestia amanandu-si vizita din cauza referendumului desfasurat in 29 iulie pentru demiterea... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 11:34
Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, este "profund preocupat" de recentele evenimente din Romania, din punctul de vedere al independentei justitiei si situatiei statului de drept, conform unui comunicat difuzat de Biroul sau.
Comunicatul, citat de Reuters, a fost difuzat dupa intrevederea pe care presedintele Consiliului European a avut-o cu premierul Victor Ponta.
Potrivit comunicatului, presedintele Consiliului European asteapta ca Guvernul Romaniei sa abordeze preocuparile Uniunii Europene.
"Presedintele Van Rompuy ... a exprimat profunda preocupare in legatura cu actualele evolutii politice din Romania", precizeaza Biroul presedintelui UE, adaugand ca Ponta a fost incurajat "sa abordeze subiectele identificate de Comisia Europeana ca fiind problematice". mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 20:01