Polița de asigurare de răspundere profesională vizează specialiștii din industria IT care derulează o activitate în cadrul unor contracte B2B, în calitate de contractanți. Aceștia poartă întreaga responsabilitate pentru munca pe care o desfășoară, iar în cazul unor prejudicii pot răspunde cu toate activele.
Ce presupune asigurarea profesională?
Polița de asigurare IT, are în vedere ca persoana asigurată sa aibă studii în domeniile IT sau telecomunicații. Cel mai des, asigurarea IT este solicitată pentru următoarele servicii: proiectare, furnizare, dezvoltare, reparare și întreținere software, hardware, servicii de consultanță în domeniul IT&C, servicii de tip cloud (stocare date, găzduire aplicații sau website-uri), servicii de tip ISP (furnizori de servicii internet).
Ce fapte sunt vizate de asigurarea IT?
Polițele de asigurări profesionale acoperă pagubele persoanelor prejudiciate, ca urmare a neglijenței, erorilor sau omisiunilor provocate asiguratului. Neglijența este fapta culpabilă sau acțiunea neintenționată care intră sub incidența legii și care are legătură cu activitatea menționată în polița de asigurare. Erorile sunt o reprezentare falsă, neintenționată asupra unei situații sau asupra existenței unor acte normative.
Omisiunea vizează o acțiune neintenționată prin care se trece cu vederea ceva ce era obligatoriu de făcut.
Cum să închei o asigurare profesională IT?
În primul... mai mult
Marti, 12 Octombrie 2021, ora 15:48
Daca va numarati printre persoanele care sunt mereu dispuse sa petreaca timp in natura, in cautarea unor noi experiente interesante, atunci aveti nevoie de un produs din categoria celor mai bune binocluri profesionale.
Magazinele specializate in comercializarea unor astfel de instrumente optice, pun la dispozitie modele performante, din gama produselor profesionale. Acestea asigura eficienta vizuala sporita si sunt caracterizate de parametri de lucru superiori.
In plus, cele mai performante binocluri profesionale asigura manevrare usoara, in conditii depline de siguranta, indiferent de factorii externi intampinati. Sa descoperim impreuna astazi principalele beneficii oferite de produsele profesionale din aceasta categorie de instrumente optice.
Binocluri pentru profesionisti sau amatori
Principalul criteriu de selectie a binoclurilor se refera la tipologia prismelor prevazute de acestea. Exista doua mari categorii pe care le puteti considera in acest caz.
Prima tipologie este reprezentata de prismele roof, destinate profesionistilor datorita capacitatii foarte bune de absorbtie a luminii pe care acestea o asigura. Costul acestor binocluri este direct proportional cu nivelul de calitate asigurat.
Cea de-a doua tipologie disponibila este cea reprezentata de prismele porro, recomandate, in general, pentru uzul amatorilor. Costul acestora este mai scazut.
Performanta vizualizarii este esentiala
Un alt criteriu esential de selectie a binoclurilor se refera... mai mult
Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 16:10
Ponderea tinerilor inscrisi in invatamantul profesional si tehnic este de 61,9 la suta din totalul elevilor din invatamintul secundar superior, peste media UE-28, de 50,4 la suta, potrivit proiectului privind Strategia educatiei si formarii profesionale din Romania pentru perioada 2014-2020.
Proiectul supus dezbaterii publice de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice include date dintr-un studiu realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (CEDEFOP), potrivit carora sansele de angajare sunt mai bune pentru absolventii invatamantului profesional si tehnic.
Pentru aceasta categorie, rata de angajare este mai mare decat in cazul absolventilor de invatamant teoretic cu acelasi nivel de pregatire, respectiv cu 4,1 puncte procentuale in Romania si cu 5,6 la suta in UE, conform situatiei din anul 2010.
Initiatorii Strategiei sustin ca aceasta situatie evidentiaza importanta formarii profesionale initale (IVET), Romania avand o pondere relativ buna a ...citeste mai departe despre "Avem cei mai multi tineri in invatamantul profesional. Romania, cu mult peste media UE" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 29 Martie 2015, ora 10:52
Echilibrul intre viata profesionala si cea personala este tinut intr-un punct fix, dar sensibil: un plan bine pus la punct. Pilonul acestui plan este cel mai adesea un om care te poate ajuta sa te organizezi si sa inveti cand si cum sa faci compromisuri.
Aceasta persoana, insa, trebuie sa fie bine pregatita si sa detina toate informatiile primare despre functionarea creierului dar care sa fi trecut si printr-o serie de evaluari profesionale succesive.
Business24 iti recomanda in acest weekend sa evaluezi beneficiile sesiunilor de Life Coaching.
Ce inseamna Life Coaching?
Life coaching-ul se refera la acea forma de coaching care incearca sa echilibreze din toate punctele de vedere viata celui care apeleaza la un coach. Celelalte forme de coaching, in schimb, se refera doar la aspecte partiale ale vietii personale legate eventual de profesie sau cariera, sustine Constantin Cornea Psihoterapeut si Coach la Clinica Psievolution.
Un Life Coach te ajuta sa analizezi aspectele care tin de viata personala: familie, prieteni, societate, hobby-uri, sport sau viata profesionala: cariera, profesie, cursuri profesionale sau de dezvoltare personala.
Acesta abordeaza si aspecte psihanalitice (trecutul si modelele invatate in copilarie), dar si aspecte care tin de inteligenta emotionala sau inteligenta sociala.
"Life coaching-ul este forma ce mai completa de coaching care incearca sa cuprinda toate aspectele vietii unei persoane. De aceea recomandarea mea ar fi sa... mai mult
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:00
Doar 7% din firmele germane din Romania apreciaza ca situatia economica a tarii este buna, insa 83% dintre acestea ar alege din nou piata romaneasca pentru investitii, 58% se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri si 45% intentioneaza sa faca noi angajari.
"Chiar daca doar 7% din firmele germane din Romania chestionate apreciaza situatia economica a tarii ca fiind buna, totusi pentru 26% dintre acestea perspectivele sunt mai bune. In ce priveste situatia companiei lor pentru anul in curs, asteptarile sunt pozitive. Numarul celor care considera ca situatia este buna a crescut la 50% (de la 36% in 2013), iar peste jumatate dintre firme sunt de parere ca in acest an situatia firmei lor se va imbunatati. In ce priveste cifra de afaceri, 58% dintre cei care au raspuns se asteapta la o cifra de afaceri mai mare, asteptarile in aceasta privinta sunt mari", arata rezultatele Raportului de Conjunctura pentru Romania 2014, realizat de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, potrivit Mediafax.
Mai mult, peste 45% din companii intentioneaza sa faca noi angajari si doar 14% se gandesc la o reducere de personal. Astfel, Romania se afla in trendul regiunii, inregistrand in acelasi timp cel mai bun rezultat din 2008 incoace.
La sfarsitul anului erau inregistrate in Romania circa 8.000 de companii active cu capital german, Germania fiind pentru a saptea oara consecutiv cel mai important partener comercial al Romaniei.
"Desigur ca la aceste evaluari joaca un rol... mai mult
Vineri, 08 August 2014, ora 14:30
Daniel Funeriu, ministrul Educatiei si Cercetarii, a afirmat ca doreste restructurarea liceelor agricole si reinfiintarea scolilor profesionale, la un nivel care sa corespunda cerintelor de pe piata muncii.
"Desfiintarea scolilor profesionale a fost facuta cu unicul scop de a duce cat mai multi tineri pe un drum care nu este al lor, bacalaureat si universitate, pentru ca fabricile de diplome sa aiba cat mai multi clienti pe care sa-i jupoaie de bani", a declarat Funeriu, vineri, dupa intalnirea sa cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, informeaza Radio Romania Actualitati.
Daniel Funeriu a subliniat faptul ca prevederile noi legi a educatiei nationale va repune pe picioare invatamantul profesional din Romania, iar rezultatele acestei legi vor fi vizibile curand.
In ceea ce priveste situatia liceelor agricole din Romania, numarul acestora a scazut considerabil dupa '90 ceea ce a condus la lipsa profesionistilor in domeniu pe piata, tinand cont mai ales, de faptul ca Romania este o tara cu un mare potential agricol.
In acest sens, comisarul european Dacian Ciolos a afirmat ca din cauza abandonarii scolilor profesionale si a liceelor agricole in afara sistemului, nu exista muncitori calificati pe piata iar reforma prevazuta de Funeriu pentru 2014 ar putea rezolva aceste probleme. mai mult
Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 12:57
Ne petrecem foarte mult timp reprosand lucruri si plangandu-ne de comportamentul sefului si multi nu ezita sa exprime sincer toate aceste lucruri chiar si in mediul online, in vazul lumii. Daca actionezi in acest mod subiectiv, fara sa incerci sa dobandesti o imagine de ansamblu a situatiei, risti sa iti inrautatesti singur situatia profesionala. Uneori cea mai buna alegere ramane demisia onorabila, daca toate eforturile de intelegere a stilului de management nu reusesc sa dea roade, sunt de parere expertii citati de BNET.com.Specialistii in HR considera insa ca examinarea atenta a managementului de calitate este singura modalitate prin care putem sa imbunatatim situatia noastra.Exista unele momente in care tuturor ne-ar fi de ajutor sa invatam cum sa cooperam cu un sef dificil, daca nu vrem sa ne transformam blogul personal intr-o "vale a plangerii" in care sa ne descarcam nerviisi sa adresam cuvinte urate sefului insuportabil.In ceea ce priveste cariera ta, nici autocompatimirea, nici atitudinea prin care arati ca meriti ceva mai bun nu au cum sa iti aduca beneficii.Tot ce faci in acest mod este sa ramai fara job sau, mai rau, sa iti lasi o amprenta considerabila pentru viitorul carierei tale.Confruntarile ambitioase cu seful sunt in detrimentul tauIntr-o situatie tensionata, indiferent cat de gresit si intempestiv ar fi reactionat seful, decizia lui de a renunta la serviciile tale poate aparea foarte usor.Poate ca momentul nu reflecta realitatea in sine, insa acum o... mai mult
Vineri, 18 Februarie 2011, ora 17:04
Semnele pe care le da economia ca ar putea sa-si mai revina te pot face sa te gandesti la o schimbare a jobului, mai ales daca ai parte de un volum crescut de munca si de un nivel inalt de stres. Dar daca nu cauti doar o pozitie noua, ci o intreaga cariera noua? Poate ca visezi sa-ti urmezi o pasiune personala, sa profiti de oportunitatile dintr-un domeniu cu un potential mare de dezvoltare sau sa gasesti o cale care se potriveste cel mai bine cu aptitudinile tale.Un nou inceput poate fi atragator si poate sa merite efortul, insa nu te arunca cu capul inainte. Nu este intotdeauna un drum usor. Iata cateva indrumari, de la Robert Half International, care te pot ajuta sa faci un salt plin de succes spre noua ta cariera.
1. Fa un pas inapoi
Inante de a te aventura in fata unei noi oportunitati, evalueaza-ti situatia actuala si asigura-te ca schimbarea carierei este calea potrivita. Esti nefericit cu jobul tau sau cu munca pe care o faci? Ar fi suficient pentru tine sa lucrezi intr-o companie care pretuieste mai mult angajatii sau in care exista cai mai clare spre promovare? Fii sigur de motivatia ta inainte sa sari.
2. Informeaza-te
Daca ai impresia ca situatia profesionala actuala nu e prea promitatoare, te poti convinge rapid ca orice alta optiune e mai buna. Insa acest lucru nu este mereu adevarat. Daca alegi un job intr-un domeniu problematic, acesta te-ar putea trage inapoi din punct de vedere profesional.
Citeste publicatiile din... mai mult
Duminica, 07 Februarie 2010, ora 17:22
Potrivit unor cercetari recente, aproximativ jumatate din populatia lumii isi face planuri in aceasta perioada pentru noul an. Si, desigur, mai mult de jumatate de acesti indivizi isi uita planurile si dorintele in primele sase luni ale anului.Daca doresti sa-ti imbunatatesti situatia profesionala in 2010, conceperea unui plac este cruciala. Oamenii care procedeaza astfel au de 10 ori mai multe sanse sa-si atinga obiectivele, in comparatie cu cei care nu intocmesc nici un plan, insa tipul de plan si modalitate de a-l pune in practica sunt factori importanti care conditioneaza fidel succesul pe care il vei avea in acest an.
Iata sase sugestii despre cum te poti pune in miscare in directia potrivita, recomandate de CareerBuilder si CNN.
1. Planifica
Problema cu planurile de inceput de an este ca oamenii le fac sub impulsul momentului si, odata cu trecerea primelor zile ale anului, isi pierd rapid entuziasmul si motivatia.
In schimb, gandeste-te la planurile tale, la obiectivele pe care vrei sa le atingi timp de cateva zile sau chiar saptamani, apoi noteaza-ti raspunsurile la urmatoarele intrebari: Ce urmeaza sa faci, ce pasi vei face pe parcursul anului si cum te va ajuta punerea in practica a acestui plan sa-ti imbunatatesti cariera in 2010?
2. Stabileste-ti mici obiective
Exista multe teorii despre cum sa-ti stabilesti obiectivele, insa multi recomanda abordarea SMART, pentru identificarea obiectivelor Specifice, Masurabile, posibil de... mai mult
Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 11:10