Huawei a prezentat, vineri, noul sau sistem de operare, Harmony OS sau Hongmeng in chineza.
Compania sustine ca sistemul poate fi utilizat in orice, de la smartphone-uri pana la boxe inteligente, si chiar si in masina, pentru a crea un "ecosistem pentru dispozitive", relateaza The Verge.
Sistemul de operare va fi lansat ca o platforma open-source la nivel mondial pentru a incuraja descarcarea de catre cat mai multe persoane.
Intr-un comunicat de presa, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, spune ca Harmony OS este "complet diferit de Android si iOS", datorita capacitatii sale de a se extinde pe diferite tipuri de dispozitive.
"Poti apoi sa dezvolti aplicatii si sa le lansezi cu flexibilitate pe mai multe tipuri de terminale", a mai spus el.
A modularized #HarmonyOS can be nested to adapt flexibly to any device to create a seamless cross-device experience. Developed via the distributed capability kit, it builds the foundation of a shared developer ecosystem #HDC2019 pic.twitter.com/2TD9cgtdG8- Huawei Mobile (@HuaweiMobile) August 9, 2019
In luna iunie, Huawei a solicitat inregistrarea marcii sistemului sau de operare Hongmeng in cel putin noua tari si in UE, in conditiile in care sanctiunile americane ii pun in pericol modelul de afaceri.
Solicitarea a avut loc in urma includerii Huawei de catre Statele Unite pe o lista neagra a companiilor care nu pot face afaceri cu companii americane, inclusiv cu Alphabet, al carei sistem de operare... mai mult
Vineri, 09 August 2019, ora 13:57
Romania ar trebui sa se gandeasca la impozitarea muncii, dar problemele cele mai mari le avem la CAS, cu o cota foarte mare aplicata la salarii in timp ce pentru alte venituri se face impozitare la nivelul salariului minim, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
"Trebuie sa ne gandim la impozitarea muncii intr-adevar, dar cred ca problemele cele mai mari le avem la CAS, daca ma intrebati pe mine. Adica avem o cota foarte mare de CAS (contributia de asigurari sociale, n.r.) pentru salarii in timp ce pentru alte forme de venit e pur si simplu nimic, impozitare la nivelul salariului minim", a declarat Ionut Dumitru, intrebat despre declaratiile economistului-sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Hans Timmer, pe tema impozitarii in Romania.
In ceea ce priveste o eventuala regandire a cotei unice de impozitare, Ionut Dumitru a spus ca nu doreste sa comenteze pentru ca este o chestiune ideologica.
"Cred ca inainte de a ne la gandi la cota unica sau impozitare progresiva trebuie sa ne gandim la sistemul acesta de asigurari sociale daca este bine asezat. In mod cert nu", a mentionat Ionut Dumitru.
Hans Timmer, economist-sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, a declarat, vineri, ca Guvernul ar trebui sa regandeasca intregul sistem de protectie sociala din Romania, intrucat tinerii nu gasesc nicio forma de protectie in mecanismul actual, iar autoritatile sa ia in calcul inclusiv renuntarea la... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 17:27
Sistemul de etichetare al carburantilor auto va fi modificat din 12 octombrie, benzina urmand sa primeasca simbolul E urmat de un numar, intr-un cerc, la motorina simbolul B urmat de un numar intr-un patrat, iar pentru carburantii alternativi codul fiecaruia intr-un romb.
Masura va fi aplicata in cele 28 de state ale Uniunii Europene, in Islanda, Norvegia si Lichtenstein, dar si in Macedonia, Serbia, Elvetia si Turcia.
Etichetele vor fi plasate pe vehiculele nou-produse, in imediata apropiere a gurii de alimentare, in manualul vehicolului, in benzinarii si la toate magazinele de vanzare ale automobilelor. Noul sistem de va ajuta consumatorii, spun oficialii UE, sa aleaga tipul corespunzator de carburant pentru automobilul propriu.
Etichetele pentru benzina vor fi E5 (cu cifra octanica 95 sau 98 si cel mult 5% etanol), E10 (cu cifra octanica 95 sau 98 si 10% etanol) si E85 (cu 85% etanol, pentru vehicule compatibile cu acest tip de carburant), intr-un cerc.
Etichetele pentru motorina vor fi B7 (cu 7% biodiesel), B10 (cu 10% biodiesel, sortiment ce urmeaza a fi introdus la vanzare) si XTL (o motorina sintetica, care urmeaza a aparea), intr-un romb.
Carburantii alternativi vor fi etichetati cu H2 (hidrogen), CNG (gaze naturale compresate), LPG (gaz petrolifer lichefiat) si LNG (gaz natural lichefiat), intr-un romb.
Masura a fost prevazuta in directiva 2014/94/UE din 22 octombrie 2014, privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 12:15
Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al Statelor Unite pentru Europa si Eurasia, a parasit acest post, la scurt timp dupa investirea noului presedinte american Donald Trump.
Potrivit Profit.ro, Nuland a fost inlocuita de adjunctul sau, John Heffern.
Reprezentanti ai Departamentului american de Stat nu au specificat insa daca Nuland si-a dat demisia sau daca a fost inlocuita de noua aministratie americana.
Saptamana trecuta, Reuters scria ca Nuland tocmai aparuse pe lista partiala a celor dorit in continuare in functie de echipa de tranzitie prezidentiala, dupa investirea lui Trump, insa un oficial american a spus ca lui Nuland nu i s-a cerut niciodata de catre echipa de tranzitie sa ramana si ca ea nu stia ca numele sau apare pe o asemenea lista.
In ultimii ani, Victoria Nuland a fost unul dintre numele legate de politica romaneasca, la scurt timp dupa ce si-a inceput mandatul si dupa "martea neagra" din Parlamentul Romaniei, fiind unul dintre cei mai vocali oficiali straini care au condamnat coruptia din tara noastra.
De asemenea, oficialul american i-a indemnat pe romani sa lupte in continuare pentru independenta sistemului de justitie.
Citeste si:
Nuland (SUA): Pregatim procurori romani. Coruptia ramane o problema
Victoria Nuland, la Cotroceni: A laudat progresele substantiale din lupta impotriva coruptiei (Video)
Victoria Nuland, la prima intalnire cu Iohannis: Vi se datoreaza, am venit sa va vad UPDATE
La inceputul anului... mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 10:38
Claudiu Doltu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, vorbeste intr-un interviu acordat Business24, despre modul costisitor in care Romania si-a atras investitorii straini dupa 1991 si care sunt consecintele acestor masuri in prezent.
Romania are nevoie de schimbari structurale in agricultura, dar si in ceea ce priveste sistemul de sanatate si sistemul de pensii. Doltu este de parere ca daca nu se poate schimba nimic in modul de finantare a sistemului medical, vom avea o piramida cu varful in jos, iar o greutate din ce in ce mai mare va apasa peste baza.
Potrivit secretarului de stat, succesul politicilor publice sta in corelarea obiectivelor fixe cu resursele disponibile, iar Romania trebuie sa renunte la practica reformelor, doar pentru a obtine finantare externa, pe care le abandoneaza in momentul in care nevoia de finantare a incetat.
Care sunt sectoarele unde e nevoie de o reforma masiva pentru o mai buna functionare?
Romania are inca un potential foarte mare neexploatat din perspectiva suprafetelor agricole, din perspectiva climei sau a diverselor tipuri de culturi care se pot obtine.
Deocamdata, se pare ca potentialul mare din agricultura este evaluat de multi investitori care acumuleaza suprafete mari si compacte de teren.
Probabil ca, in continuare, vom asista la o concentrare din ce in ce mai mare a terenurilor. Exista multe cazuri de succes in Romania in care investitori puternici cumpara fie suprafete mari de pamant pe care le... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:01
Presedintele Basescu a declarat luni la TVR ca pana la sfarsitul lui 2012 statul trebuie sa aiba cu 100.000 de bugetari mai putin.
"La inceputul anului 2009 erau 1.450.000 de salariati, acum sunt 1.250.000, trebuie sa ajungem la 1.150.000 pana la sfarsitul anului 2012, adica sa debirocratizam fizic statul si ca efect al lipsei de purtatori de hartii prin ministere, agentii, va trebui sa simplificam legislatia", a spus seful statului.
Disponibilizarile in sistemul de stat sunt admise de legislatia in vigoare care permite ca la sapte oameni care pleaca din sistem, se poate angaja unul. In pofida acestei legislatii permisive s-au redus intre 5.000 si 8.000 de locuri de munca pe luna in institutiile statului, a mentionat presedintele.
Disponibilizarile din sistemul de stat sunt prevazute si in bugetul ministerelor pentru anul 2012, constituind motivul pentru care Ministerul Administratiei si Internelor va primi mai putini bani anul viitor, potrivit declaratiilor consilierului premierului Andreea Paul Vass. mai mult
Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 08:35
Prim-ministrul Emil Boc a spus ca in cadrul sistemului public se mentine principiul potrivit caruia va fi angajata o persoana pentru fiecare sapte care parasesc sistemul, insa disponibilizari ar putea avea loc in cadrul companiilor de stat cu pierderi. Premierul a aratat ca in textul acordului cu Fondul Monetar International nu este prevazut un numar de bugetari care trebuie sa paraseasca sistemul, ci doar mentinerea principiului conform caruia se face o angajare la sapte plecari din sistem, fie prin pensioanre, fie prin demisie, informeaza NewsIn.
"Asta nu inseamna ca la companii de stat, regii autonome, pentru a putea eficientiza activitatea ca sa nu mai produca pierderi, nu vor fi avute in vedere procese de analiza si restructurare la nivelul personalului", a declarat, vineri, Emil Boc.
Eventualele disponibilizari din sectorul economic de stat vor trebui propuse de catre ministerele care au in subordine companiile cu pierderi.
"Trebuie facute analize pe fiecare companie in parte pentru ca obiectivul nostru este ca aceste companii sa nu mai produca pierderi, deoarece aceste pierderi se deconteaza din buzunarul dumneavoastra si al fiecarui cetatean roman", a afirmat primul-ministru. mai mult
Vineri, 19 August 2011, ora 18:16
Disponibilizarile de personal din companiile de stat sunt din ce in ce mai des intalnite, iar numarul oamenilor afectati, din ce in ce mai mare. Situatia devine si mai dramatica atunci cand esti chiar tu unul dintre angajatii care ramane fara job si trebuie sa gasesti o cale de a "supravietui", pe timp de criza. Iata cateva sfaturi si “avertismente” pe care poti sa le iei in considerare, daca te numeri printre cei dati afara de la o companie de stat din Romania.
Sistemul privat, o optiune si pentru candidatii trecuti de 40 de ani
Sistemul privat are nevoie, ca orice alt sistem, de oameni competenti, buni profesionisti, cu initiativa, dedicati, cu putere de munca si flexibili este de parere Sorina Bradea, Senior Consultant RoMarketing.
Firmele mai mici sunt chiar interesate sa angajeze persoane peste 40 de ani pentru ca sunt considerate mai stabile, avand anumite responsabilitati fata de familie, adauga consultantul.
Cei care se afla in aceasta situatie trebuie sa fie constienti insa ca pozitiile de entry-level se adreseaza exclusiv tinerilor pentru a fi formati intr-o anumita cultura, de aceea nu este recomandata o astfel de incercare, pentru a evita esecul si demoralizarea.
Mihai Stanescu, Executive Coach RoCoach admite ca exista o problema in Romania, anume cea ca sistemul privat este mai putin receptiv la oamenii in varsta decat la oamenii tineri.
Cu toate acestea, un om trecut de 40 de ani care a iesit din sistemul de stat si are niste competente... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 16:54
Guvernul va aviza in perioada imediata noi concedieri in sectorul minier, energetic si de aparare, dar va reintroduce plata venitului lunar de completare pentru angajatii disponibilizati, ajutor financiar care va fi sistat daca beneficiarul refuza alt loc de munca pe motiv ca salariul este prea mic, potrivit Mediafax. Anul trecut, prin Legea de reducere a cheltuielilor bugetare, Guvernul a decis ca persoanele disponibilizate din companiile de stat sa nu mai beneficieze de un venit lunar de completare.
Pentru acest an insa, Guvernul a decis sa reintroduca, prin ordonanta de urgenta, venitul lunar de completare pentru angajatii concediati, in incercarea de a evita "convulsii sociale" de durata urmare a disponibilizarilor, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.
Actul normativ justifica reintroducerea venitului lunar de completare prin incercarea de a atenua impactul concedierilor si a evita riscul "escaladarii infractionalitatii si a unor convulsii sociale de durata", pe fondul situatiei precare economico-sociale a comunitatilor locale.
Prin aceasta ordonanta de urgenta se va reveni la sistemul anterior, conform caruia venitul lunar de completare este stabilit odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta fata de salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care a fost efectuata... mai mult
Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 23:39