O locuinta neutra din punct de vedere al consumului de energie, care dispune de sisteme de incalzire pe baza de energie solara si electrica, reprezinta o solutie completa pentru viitor. Noua locuinta Energy+ din Hatting, Danemarca, este proiectata si construita pentru viitor. Din exterior, are aspectul unei cladiri obisnuite. Si, in mare masura, asa si este, doar ca tehnologia moderna a transformat-o intr-o casa inteligenta si eficienta din punct de vedere energetic.
Locuinta ecologica a viitorului produce electricitate cu ajutorul energiei solare
Timp de mai multe decenii, energia electrica folosita ca sursa de incalzire a fost aspru criticata si multe persoane o asociaza cu un cost ridicat al energiei. In prezent insa, solutiile de incalzire bazate pe energia electrica au devenit o alegere inteligenta si ecologica.
Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala si celulele fotovoltaice reprezinta noi optiuni ecologice pentru proprietarii de locuinte ai generatiei viitoare. Datorita izolatiilor performante si a consumului redus de energie, locuinta produce un surplus de electricitate pe timpul verii care este "revandut" retelei de alimentare cu energie electrica, in timp ce, pe timpul iernii, energia electrica poate fi procurata din nou, la acelasi pret. Cu alte cuvinte, locuinta isi produce propria energie electrica fara emisii de CO2 si fara a renunta la niciunul dintre conforturile din ziua de azi.
Locuinta viitorului se construieste in prezent si... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 16:59
Inventator si antreprenor, Iulian Hornet a reusit sa dezvolte propriile tehnologii de ardere a agropeletilor, cu un randament de 94-97%, apreciate la nivel international.
Iulian Hornet a discutat intr-un interviu pentru Business24, despre perspectivele unei astfel de afaceri in Romania.
Cum ati ajuns sa va dezvoltati o afacere in acest domeniu?
Am fost din copilarie pasionat de tehnica si ecologie, iar la 23 de ani am reusit sa realizez prima inovatie de marca, aplicabila in domeniul militar.
Ulterior am inceput sa lucrez la imbunatatirea sistemelor de incalzire, iar in 2003 am devenit interesat de sistemele de ardere pe baza de bricheti. De-aici atentia mea s-a indreptat catre arderea peletilor, pentru ca in 2008 sa lansez primele produse pe piata.
In 2010 am reusit sa dezvolt si sisteme de ardere a agropeletilor, adica peletii obtinuti dintr-o mare varietate de deseuri, de la cele ramase de la producatorii agricoli sau crescatorii de animale, pana la o selectie a resturilor menajere.
Anul 2012 este anul nostru de varf, deoarece ne-am facut o fabrica noua si ne-am modernizat tehnologia lansand doua produse noi.
Din punct de vedere financiar, care este rentabilitatea unei astfel de afaceri, precum a dumneavoastra?
Pana acum am investit peste 3 milioane de euro, in conditiile in care cifra de afaceri pe anul trecut a fost de peste 1,5 milioane de euro, iar anul acesta speram sa depasim 2 milioane.
Mai departe, ramane ca eu sa decid cu cat ma... mai mult
Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 10:18