Intr-o perioada in care riscul de infectare cu noul Covid-19 creste de la zi la zi, folosirea mastii de protectie devine obligatorie.
Conform celor de la Cubemedica.ro, producatori de masti de protectia medicale cu o eficienta de 98%, achizitia unor masti de protectie de calitate este importanta. Mai importanta insa, este utilizarea lor corecta.
Ce masti trebuie sa cumperi?
Cele mai bune masti privind raportul cost/calitate sunt cele medicinale cu 3 pliuri. Acestea pot tine departe virusurile, bacteriile si o multime de poluanti si sunt folosite in toate clinicile medicale si spitalele.
Achizitia mastii trebuie sa se faca doar din farmacii sau din magazine specializate, iar produsele trebuie sa aiba o sursa exacta.
Mastile de protectie respiratorie folosite in constructii, cu protectie FFP3 sunt si ele bune, insa pot fi ceva mai costisitoare.
Foarte multi oameni aleg sa cumpere masti din bumbac, ce pot fi reutilizate. Acestea nu se ridica la nivelul mastilor medicinale, insa ofera o oarecare protectie.
Cum se poarta masca?
Purtarea mastii de protectie trebuie sa se faca dupa un anumit ritual. Inainte de a o lua din pachet, primul pas este sa te speli pe maini cu apa si cu sapun timp de 20 de secunde. Daca nu ai apa si sapun, solutiile pe baza de alcool sunt la fel de bune.
Daca ai mainile curate, masca se prinde de sistemul de prindere si se fixeaza in asa fel incat sa acopere nasul, gura si barbia.
Asigura-te ca este cu partea colorata in exterior si... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 16:44
Politia si reprezentantii CFR au inceput controale in trenurile de calatori pentru a verifica daca sunt respectate masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului dar si daca se circula legal.
"La bordul trenurilor CFR Calatori, purtarea mastii de protectie este obligatorie pe toata durata calatoriei, inclusiv la urcarea si coborarea din vagon. Pentru protectia calatorilor si a personalului nostru, masca trebuie purtata corect, astfel incat sa acopere gura si nasul", transmite Politia Romana care subliniaza ca in timpul actiunilor, reprezentantii Politiei TF dispun masuri pentru portul mastii de protectie si acolo unde este cazul aplica sanctiuni.
Totodata, actiunile comune vizeaza si legalitatea calatoriei pentru descurajarea persoanelor care calatoresc fara bilet, precum si evaluarea modului in care personalul feroviar isi indeplineste atributiile de serviciu. Facem apel la calatori sa nu urce in tren fara bilet in situatia in care la casa de bilete/ghiseu li se comunica faptul ca locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabila si pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizatii. Nu vor fi vandute bilete pentru calatoria fara loc (in picioare).
Peste 500 de controale in prima jumatate a anului
Politistii din cadrul Sectiilor Regionale de Politie Transporturi au desfasurat, in prima jumatate a anului 2020, peste 500 de actiuni pe principalele magistrale de cale ferata (300, 500, 600, 800, 900 si sectiile de cale ferata adiacente),... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 13:56
In lunile reci, este foarte probabil sa contractezi un virus care sa provoace o raceala sau o gripa. Acestea sunt infectii respiratorii contagioase, care se manifesta prin tuse, febra, secretii nazale, nas infundat, dureri musculare. Simptomele acestora sunt asemanatoare, insa, gripa se diferentiaza de raceala prin faptul ca debuteaza brusc si sever. Ambele afectiuni se vindeca de la sine, insa gripa poate fi periculoasa, in cazul unor persoane din grupele de risc (gravide, bolnavi cronici, copii sub 5 ani, batrani).
Din fericire, exista cateva metode ce tin de stilul de viata si de intarirea sistemului imunitar, care te pot ajuta sa previi aceste afectiuni. Iata ce trebuie sa faci.
1. Respecta regulile de igiena!
In primul rand, trebuie sa respecti cateva masuri de igiena:
● Spala-te, frecvent, pe maini, mai ales dupa ce ai atins obiecte din spatii publice si inainte de fiecare masa
● Evita contactul cu persoane bolnave de raceala sau gripa
● Evita sa-ti atingi ochii, gura si nasul cu mainile neigienizate
2. Mananca sanatos!
Stiai ca secretul impotriva racelii si gripei este alimentatia sanatoasa? O dieta sanatoasa alimenteaza corpul cu nutrientii necesari pentru un sistem imunitar puternic. Asigura-te ca:
● Mananci, zilnic, multe fructe si legume, cat mai colorate. Acestea contin antioxidanti, vitamine si minerale care intervin in activitatea sistemului imunitar
● Mananci jumatate de cana de probiotice (iaurt, chefir, vegetale murate) pe... mai mult
Vineri, 03 Iulie 2020, ora 18:32
Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca a finalizat achizitia mastilor de protectie pentru familiile si persoanele defavorizate. Potrivit institutiei, vor fi cumparate 115 milioane de astfel de echipamente, iar valoarea achizitiei se ridica la 73 600 000 lei fara TVA, adica fiecare masca va costa 0,68 lei fara TVA.
"Conform Ordonantei de Urgenta aprobata de Guvernul Romaniei, achizitia mastilor de protectie a fost realizata prin procedura de negociere fara publicare prealabila in conditiile prevazute de legislatia in vigoare si in baza necesarului realizat de catre autoritatile publice locale", a transmis MS.
Aceste masti vor fi transportate direct la directiile de sanatate publice in termenul maxim de pana la 7 zile si vor fi distribuite beneficiarilor de catre autoritatile publice locale cu ajutorul asistentilor medicali comunitari si ai mediatorilor sanitar.
Cine primeste masti gratuite de la Ministerul Sanatatii
Potrivit unui comunicat de presa "vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2 300 000 de persoane, dupa cum urmeaza:
a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de... mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 16:37
Romania ar trebui sa se gandeasca la impozitarea muncii, dar problemele cele mai mari le avem la CAS, cu o cota foarte mare aplicata la salarii in timp ce pentru alte venituri se face impozitare la nivelul salariului minim, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
"Trebuie sa ne gandim la impozitarea muncii intr-adevar, dar cred ca problemele cele mai mari le avem la CAS, daca ma intrebati pe mine. Adica avem o cota foarte mare de CAS (contributia de asigurari sociale, n.r.) pentru salarii in timp ce pentru alte forme de venit e pur si simplu nimic, impozitare la nivelul salariului minim", a declarat Ionut Dumitru, intrebat despre declaratiile economistului-sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Hans Timmer, pe tema impozitarii in Romania.
In ceea ce priveste o eventuala regandire a cotei unice de impozitare, Ionut Dumitru a spus ca nu doreste sa comenteze pentru ca este o chestiune ideologica.
"Cred ca inainte de a ne la gandi la cota unica sau impozitare progresiva trebuie sa ne gandim la sistemul acesta de asigurari sociale daca este bine asezat. In mod cert nu", a mentionat Ionut Dumitru.
Hans Timmer, economist-sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, a declarat, vineri, ca Guvernul ar trebui sa regandeasca intregul sistem de protectie sociala din Romania, intrucat tinerii nu gasesc nicio forma de protectie in mecanismul actual, iar autoritatile sa ia in calcul inclusiv renuntarea la... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 17:27
Sunteti pregatiti impotriva incendiilor? Aveti acasa un stingator, la firma la care lucrati exista detectoare de fum, sprinklere, hidranti, planuri in caz de necesitate? Dupa tragedia din clubul Colectiv, nu exista, probabil, roman care sa nu fi inteles consecintele ignorarii masurilor de protectie impotriva incendiilor.
Iar cea mai buna dovada o reprezinta faptul ca din magazinele de specialitate au disparut, practic, tot ce inseamna produse specializate, de la extinctoare la detectoarele de fum, hidranti etc.
Analistii de la KeysFin au vrut sa afle care sunt efectele in materie de business ale tragediei din Colectiv, dincolo de cele administrative si penale.
Expertii au descoperit, astfel, ca afacerile din acest sector, identificat cu codul CAEN 8425 - activitati de lupta impotriva incendiilor si de prevenire a acestora - au un potential de dezvoltare cu adevarat remarcabil pe termen mediu si lung.
Statisticile KeysFin, realizate pe baza datelor de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor, arata ca in Romania sunt inregistrate in prezent numai 75 de firme care ofera astfel de servicii.
"Raportat la nivelul Romaniei, inseamna ca avem nu mai mult de 1,7 companii per judet, ceea ce este extrem de putin raportat la potentialul de business. Iar daca luam in calcul ca cele mai multe asemenea societati sunt inregistrate in Bucuresti - 57, rezulta ca avem zone intregi din tara neacoperite cu astfel de servicii", afirma cei de la KeysFin.
Potrivit... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 10:55
Un specialist in computere de la universitatea Coralina de Nord a descoperit ca o aplicatie recent publicata de Google si care ar fi trebuit sa detecteze aplicatiile malitioase pe care utilizatorii le pot instala fara sa stie pe device-uri nu reuseste sa-si indeplineasca rolul.
"Google a introdus in Android 4.2 un serviciu care verifica integritatea aplicatiilor care sunt instalate in sistem, tocmai pentru a elimina problema malware din acest sistem de operare", a scris profesorul in computere, Xuxian Jiang, iintr-un raport publicat ieri. "Totusi", a continuat specialistul in sisteme de calcul, "potrivit evaluarilor noastre, mai este de lucru pentru ca serviciul sa fie cu adevarat eficient".
Citeste mai multe despre Vulnerabilitate in aplicatia antimalware nativa a Android! pe Hit.ro. mai mult
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 11:52