SIF Banat-Crisana (SIF1) a sistat plata dividendelor in intervalul 23 decembrie - 31 ianuarie, in contextul procesului de inventariere a patrimoniului societatii.
"SIF Banat-Crisana informeaza actionarii ca in perioada 23 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015 sisteaza temporar plata dividendelor, avand in vedere desfasurarea procesului de inventariere a patrimmoniului societatii, in conformitate cu prevederile legale", se arata intr-un comunicat transmis de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Actiunile SIF Banat-Crisana au revenit luni la tranzactionare, dupa o suspendare de o saptamana, si au scazut cu pana la 8,7%, intr-o piata care a deschis in stagnare fata de vineri.
Titlurile SIF Banat-Crisana au fost suspendate toata saptamana trecuta in contextul anchetei DIICOT privind delapidarea patrimoniului la SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia (SIF4), precum si manipularea pietei de capital.
Tranzactionarea cu actiunile SIF Banat-Crisana a fost reluata luni la ora 10:10. Titlurile au scazut cu pana la 8,7%, iar la ora 12:30 se aflau in declin cu 7,1%.
SIF Muntenia a fost suspendata, de asemenea, la inceputul saptamanii trecute de la tranzctionare in contextul anchetei DIICOT, la fel ca SIF Banat-Crisana, insa titlurile societatii de investitii financiare au fost reintroduse in piata pe parcursul sedintei de miercuri, cand au inregistrat o scadere de pana la 6%, dar au inchis pe minus cu 2,9%.
DIICOT a anuntat la inceputul saptamanii trecute,... mai mult
Luni, 15 Decembrie 2014, ora 14:03
Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu, si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost arestati preventiv, in dosarul privind manipularea pietei de capital si delapidarea societatilor de investitii financiare, alte trei persoane fiind cercetate sub control judiciar.
Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru Dragos Bilteanu, presedinte al Consiliului si director general al SIF Banat-Crisana si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana.
De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fusesera retinute in acest dosar - Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si Stere Gardan.
Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Timis.
Dragos Bilteanu - presedinte al Consiliului si director general al SIF Banat-Crisana, Najib El Lakis - membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana, Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, si Stere Gardan fusesera retinuti de procurorii DIICOT, care au audiat, in acest caz, 25 de persoane suspectate ca ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar si ca s-ar fi implicat in operatiuni de... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 09:40
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic direct asupra Societatii de Administrare a Investitiilor Muntenia Invest S.A. de catre Societatea de Investitii Financiare Banat Crisana.
SIF4 Muntenia a informat Bursa de Valori Bucuresti, in februarie 2013, despre intentia de a instraina catre SIF1 Banat-Crisana intreaga participatie detinuta la Muntenia Invest, respectiv 119.952 actiuni, reprezentand 99,96% din capitalul social, conform raportarilor transmise de SIF Banat-Crisana catre Bursa.
Societatea de Administrare a Investitiilor (SAI) este o societate pe actiuni, care are ca obiect de activitate administrarea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare sau a altor organisme de plasament colectiv, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Consiliul Concurentei.
Societatea de Investitii Financiare (SIF) este un organism de plasament colectiv incadrat in categoria "alte organisme de plasament colectiv", avand ca obiect de activitate gestionarea portofoliului de actiuni pe care le detine la diferite companii si efectuarea de investitii financiare in vederea maximizarii valorii propriilor actiuni.
In Romania exista 5 societati de investitii financiare (SIF Moldova, SIF Muntenia, SIF Oltenia, SIF Banat Crisana si SIF Transilvania). Dintre acestea, patru se auto-administreaza (SIF Moldova, SIF Oltenia, SIF Banat Crisana si SIF Transilvania), iar SIF Muntenia este administrata de... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 13:41
Conducerea societatii de investitii financiare Banat Crisana va fi preluata, de la data de 1 decembrie, de Dragos George Bilteanu, care, in prezent ocupa functia de vicepresedinte.
El va prelua functia de la actualul presedinte CA si director general al SIF, Ioan Cuzman.
"A fost o sedinta a Consiliului de Administratie azi, iar actele sunt facute cu data de 1 decembrie. Atunci eu ma retrag, iar functia (presedinte CA - director general - n.r.) va fi preluata de domnul Bilteanu. Cel putin asa stau lucrurile acum. Din punctul meu de vedere, nu cred ca vor fi schimbari pana atunci", a declarat, vineri, Cuzman, citat de Mediafax.
Cuzman a anuntat, joi seara, ca se retrage de la conducerea societatii de investitii financiare dupa 18 ani. Anuntul a fost facut in cadrul unei receptii prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la infiintarea SIF Banat-Crisana.
"Nu sunt motive obscure sau care sa faca deliciul presei (cu privire la retragerea sa - n.r.). Asa se intampla uneori, oamenii mai vin si pleaca. Din prima zi cand am intrat in institutie m-am gandit ca vine si o zi cand trebuie sa plec", a spus vineri Cuzman.
El are 68 de ani, iar activitatea la SIF Banat-Crisana a inceput in 1994, cand a preluat functia de presedinte - director general al Fondului Proprietatii Private Banat-Crisana, precursorul SIF Banat-Crisana. Ulterior, in 1997, cand Fondul Proprietatii Private Banat-Crisana a devenit SIF Banat-Crisana, Cuzman a ramas la conducerea societatii de investitii... mai mult
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 15:17
Veniturile SIF Banat-Crisana (SIF1) au urcat de trei ori in primul semestru si au ajuns la 135 milioane lei (30,7 milioane euro), in principal datorita tranzactiei prin care societatea a vandut catre Erste ultimele actiuni pe care le mai detinea la BCR.
In primele sase luni ale anului trecut, SIF Banat-Crisana a consemnat venituri de 43 milioane lei.
"Valoarea vanzarilor efectuate in primul semestru din 2012 a fost de 109,3 milioane lei, din care veniturile din cedarea unor investitii financiare au fost de 75,2 milioane lei (tranzactia in numerar cu actiuni BCR reprezinta 96,97%).
Veniturile din aportul actiunilor BCR la capitalul social al Erste Group Bank AG au fost de 29,6 milioane lei, vanzari actiuni pe piete externe in valoare de 4,5 milioane lei", se arata in raportul financiar semestrial al societatii de investitii financiare.
Mai putini salariati, dar mai bine platiti
SIF a incasat dividende de 14,1 milioane lei, din care in cursul primului semestru a primit deja 7,9 milioane lei.
Cheltuielile societatii de investitii au scazut cu 20%, la 22,6 milioane lei (5,1 milioane euro), fata de 28,2 milioane lei in prima jumatate a anului trecut.
Cheltuielile cu personalul au insumat 6,7 milioane lei (1,5 milioane euro), valoare cu peste 5% mai mare decat cea din prima jumatate a anului trecut, de 6,4 milioane lei.
Cheltuielile cu remuneratiile personalului au crescut cu 6%, la 3,1 milioane lei, iar platile pentru asigurari si protectia sociala au... mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 16:16
Depozitarul Central (DC) va distribui dividende pentru actionarii SIF Banat-Crisana SA (Simbol SIF1), in perioada 3 august 2012 - 30 noiembrie 2012.
Emitentul va plati actionarilor dividendele aferente anului 2011 si va utiliza serviciul national lansat de catre Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe actiune este 0,10 lei.
Plata dividendelor catre actionarii emitentului se va efectua prin transfer bancar in contul participantilor la sistemul RoClear, pentru acei actionari care au mandatat intermediarii sa colecteze dividendele in numele acestora, incepand cu data de 3 august 2012.
La ghiseele si oficiile postale din intreaga tara, plata va fi efectuata in numerar pentru actionarii persoane fizice, incepand cu 3 august 2012, pentru actionarii cu detineri intre 50 si 10.000 actiuni care nu solicita plata prin transfer bancar pana la data de 10 iulie 2012.
Actionarii arondati ghiseelor postale informatizate din mediul urban vor putea ridica suma aferenta dividendelor ce li se cuvin de la oricare dintre ghiseele si oficiile postale informatizate din tara.
Actionarii care beneficiaza de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor emitentului, la data de 18 mai 2012.
Odata cu plata dividendelor aferente anului 2011 se va efectua si plata dividendelor distribuite pentru anii 2008, 2009 si 2010, neridicate de actionari.
Anul trecut, SIF Banat-Crisana a obtinut un profit net de 63,006 milioane lei. Veniturile au totalizat 141,752... mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 09:38
Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF 1) a realizat in 2011 un profit net de 63 milioane de lei, din care 87 la suta va distribui ca dividende, valoarea dividendului fiind de 0,1 lei pe actiune.
Dividendele vor fi distribuite actionarilor care vor detin actiuni la data de inregistrare 18 mai 2012.
"Prin politica de dividend promovata se are in vedere asigurarea unui echilibru intre remunerarea actionarilor prin dividend si nevoia de finantare a investitiilor, urmarind ca sursele ramase la dispozitia societatii sa permita asigurarea unui program de crestere pe termen lung al SIF Banat-Crisana", a spus Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana.
Plata dividendelor se va face in termen de maximum 6 luni de la data Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (26 aprilie 2012), prin SC Depozitarul Central, cu exceptia persoanelor fizice care detin mai putin de 50 de actiuni. De asemenea, plata dividendelor se va face prin virament bancar, la cerere, in numerar la sediul SIF Banat-Crisana sau al sucursalelor societatii.
Tranzactia cu actiunile BCR, cel mai important eveniment din 2011 pentru SIF Banat-Crisana
Conducerea societatii de investitii considera ca tranzactia cu actiunile Bancii Comerciale Romane a fost cel mai important eveniment al anului 2011 pentru SIF Banat-Crisana, avand in vedere de ponderea importanta in totalul activelor a participatiei in BCR si implicatiile valorificarii acestei detineri, atat asupra structurii portofoliului... mai mult
Sambata, 05 Mai 2012, ora 10:20
Administratorii SIF Banat-Crisana (SIF1) propun actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,1 lei pe actiune pentru 2011, societatea urmand sa aloce 54,88 milioane lei care reprezinta 87% din profitul inregistrat anul trecut.
SIF Banat-Crisana a obtinut in 2011 un profit net de 63 milioane lei, nivel apropiat celui din 2010, cand rezultatul net a fost 62,9 milioane lei.
Actionarii societatii au fost convocati in data de 25 aprilie pentru a discuta cu privire la distribuirea de dividende si pentru aprobarea situatiilor financiare pentru 2011. Pe ordinea de zi se mai afla prezentarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an.
In 2011, SIF Banat-Crisana a inregistrat venituri de 141,7 milioane lei, in crestere cu 24%, fata de veniturile din 2010 care au fost de 113,5 milioane lei.
De asemenea, cheltuielile totale s-au plasat la 65 milioane lei, cu peste 34% mai mici fata de anul precedent, cand au fost de 48,3 milioane lei. mai mult
Vineri, 02 Martie 2012, ora 17:23
SIF Banat-Crisana a inregistrat in 2011 un profit net de 63 milioane lei, nivel apropiat celui din 2010, cand rezultatul net a fost 62,9 milioane lei, potrivit datelor transmise miercuri de companie Bursei de Valori Bucuresti.
Veniturile au inregistrat un avans de 24%, la 141,7 milioane lei, in raport cu veniturile din 2010 care au fost de 113,5 milioane lei.
De asemenea, cheltuielile totale s-au plasat la 65 milioane lei, cu peste 34% mai mici fata de anul precedent, cand au fost de 48,3 milioane lei. mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 19:45