Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, devenind in ultimii ani un magnet pentru multi investitori. Acestia au observat potentialul acestei zone aflata in plina dezvoltare pe diverse planuri. Inclusiv imobiliar. Daca te-ai gandit sa investesti si tu in imobiliare, iata 5 motive serioase, pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre Sibiu.
Sibiu, intr-o continua crestere
In ultimii 2-3 ani, investitiile imobiliare in judetul Sibiu au fost intr-o continua crestere. Aceasta regiune a devenit un adevarat magnet pentru romani, dar si pentru investitorii straini care au inceput sa construiasca tot mai multe spatii de birouri si fabrici. Acest lucru a dus la o crestere economica in judet, transformand Sibiul intr-o zona ideala pentru investitii in imobiliare.
Spre exemplu, centrul istoric al Sibiului este o zona extrem de cautata si de turisti, si de catre cei care vor sa isi deschida businessuri in domeniul hotelier. Aceasta zona ultracentrala a orasului este vizitata anual de mii de turisti, care vor sa se cazeze in apartamente frumoase, amplasate cat mai aproape de Piata Mare. Locuintele construite in aceasta zona sunt foarte cautate, asa ca preturile lor sunt intr-o continua crestere; ori, acest lucru inseamna o investitie pe termen lung cu profit garantat.
Imobiliarele in Sibiu – o sursa de venit
Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, asa ca multe din apartamentele din zona sunt inchiriate turistilor. Din ce in ce... mai mult
Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:07
Finantarea pentru loturile 2, 3 si 4 din Autostrada Sibiu-Pitesti este pregatita, in cazul in care se va semna anul acesta pentru plata avansurilor si chiar pentru inceperea lucrarilor, a declarat, luni seara, ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.
"Sunt absolut de acord ca din punct de vedere al infrastructurii mai avem foarte multe lucruri de facut. Sunt proiecte de suflet cand vorbim despre infrastructura rutiera, feroviara. Dar hai sa ne uitam si totusi la ce s-a intamplat! Anul trecut a fost demarata executia la Sibiu-Pitesti, la loturile 1 si 5. Se lucreaza, se lucreaza accelerat si se lucreaza chiar inaintea programului pe lotul de langa Sibiu (lotul 1 - n. r.). Celalalt lot si el a fost semnat. Incep lucrarile acolo. Noi avem pregatita finantarea inclusiv pentru alte loturi la Sibiu-Pitesti in cazul in care se vor semna anul asta pentru plata avansurilor si chiar pentru inceperea lucrarilor", a spus Nazare, la Antena 3.
El a admis ca sectorul transporturilor este prioritar, in conditiile in care din 160 de proiecte de peste 100 de milioane de lei 130 sunt ale Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.
"Sa stiti ca din punctul meu de vedere, intr-adevar, acest sector e prioritar, pentru ca din 160 de proiecte semnificative de peste 100 de milioane de lei 130 sunt la Ministerul Transporturilor. Deci, rolul Ministerului Transporturilor este extrem de important. Ca atare, tot ce a insemnat Hotarari de Guvern, ordonante, tot ce au trimis colegii de la... mai mult
Luni, 05 Aprilie 2021, ora 23:13
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marti, 8 decembrie, in SEAP, licitatia restransa cu precalificare pentru proiectarea si executia lotului Boita-Cornetu din autostrada Sibiu-Pitesti.
Valoarea contractului estimata este de 4,6 miliarde de lei fara TVA, fiind finantat din fonduri europene nerambursabile.
Traseul are o lungime de 31,33 kilometri si cuprinde lucrari la 49 de poduri si viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse intre 250 m si 1590 m si un ecoduct in zona localitatii Lazaret.
Termenul de finalizare prevazut este 18 luni proiectare si 50 de luni executie, conform factorilor de evaluare din documentatia de atribuire.
Data limita de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.
Autostrada Sibiu-Pitesti
Cei 37,4 km de la Tigveni la Cornetu, parte din Autostrada Sibiu-Pitesti, contin primul si cel mai lung tunel montan care va fi construit in Romania - tunelul cu galerie dubla de 1,7 km de la Poiana. Contractul, cu o durata de proiectare si executie de minim 57 de luni si maxim 77 de luni prevede, pe langa tunel, si realizarea a 48 de poduri si viaducte de autostrada, un ecoduct, doua noduri rutiere si numeroase alte lucrari.
Nu mai putin de 15 companii si asocieri de firme din Europa, China si Turcia au depus oferte la cea mai mare licitatie de autostrada din Romania de pana acum: peste 1 miliard de euro pentru lotul 3 din A1 Sibiu - Pitesti.
In mai 2020 a fost semnat contractul pentru proiectarea si... mai mult
Marti, 08 Decembrie 2020, ora 17:25
Directia Medicala a MApN a dispus masuri pentru suplimentarea fortelor si mijloacelor puse la dispozitia sistemului medical national pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, din ordinul ministrului apararii nationale, Nicolae Ciuca. Astfel, se pun la dispozitie locuri pentru pacienti in spitalele din Sibiu si Iasi si voluntari pentru spitalele Covid si efectuarea anchetelor eidemiologice.
Astfel, Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Augustin" din Sibiu devine unitate medicala de suport COVID-19, cu o capacitate de 11 paturi.
"Incepand cu seara zilei de sambata, 31 octombrie, unitatea spitaliceasca militara din Sibiu va prelua pacienti pozitivi la infectia cu SARS-CoV-2, avand destinate in acest sens sase paturi pentru pacientii cu forme medii si cinci paturi ATI, pentru formele severe si grave. Pacientii vor fi directionati la unitatea medicala militara de Spitalul Judetean Sibiu", a transmis, sambata, MApN.
De asemenea, incepand cu duminica, 1 noiembrie, ora 12.00, Sectia "COVID-19" a Spitalului Clinic Militar de Urgenta din Iasi isi va mari capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacientilor cu forme medii, care necesita suport de oxigen.
In plus, Institutul Medico-Militar (IMM) va sprijini Directiile de Sanatate Publica ale Municipiului Bucuresti si judetului Mures pe doua linii de efort.
Studenti din anii 2 si 3 ai IMM isi vor desfasura in mod voluntar activitatea, incepand cu 2 noiembrie, in cadrul call-center-urilor... mai mult
Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 18:01
Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului 3 al autostrazii Pitesti-Sibiu va fi demarata in cel mai scurt timp.
"Ati vazut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finantarea tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu. Sunt in masura sa va spun ca pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentatia de licitatie a fost avizata de Autoritatea Nationala de Achizitii Publice, a fost transmisa catre SEAP si va aparea in jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune ca demareaza oficial licitatia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3", a declarat Orban la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.
El a anuntat ca s-au facut progrese si in ceea ce priveste tronsonul 4, cuprins intre Cornetu si Boita.
"In cursul saptamanii viitoare va fi transmisa catre ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentatie, si pentru tronsonul 2 Cornetu-Boita", a precizat premierul.
Ludovic Orban a participat, alaturi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Pitesti-Craiova.
Autostrada Sibiu-Pitesti, parte a coridorului 4 Pan-European, care traverseaza Romania de la Vest la Est, este impartita in cinci sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges si Curtea de Arges-Pitesti, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Valoarea totala a proiectului este de... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:36
Comisia Europeana a anuntat joi, 3 septembrie, ca a aprobat o investitie in valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrazii Sibiu-Pitesti, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Autostrada Sibiu - Pitesti urmeaza sa fie construita in trei etape, iar prima etapa ar trebui sa se incheie in decembrie 2023. Aceasta etapa vizeaza construirea a 53,38 km de autostrada, inclusiv: sase noduri rutiere; 28 poduri si pasaje; zece viaducte; un tunel; o parcare de scurta durata; doua spatii de servicii; trei centre de intretinere si coordonare.
Valoarea totala a primei etape a proiectului este de 1.334.389.643,74 Euro si va fi finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% din valoarea totala eligibila aprobata, respectiv 875.548.843,35 Euro va fi asigurata din Fondul de Coeziune, iar restul de finantare in valoare de 458.840.800,39 Euro lei va fi asigurata de la bugetul de stat.
Lucrarile de constructie pentru sectiunea 1 Sibiu - Boita, au inceput deja, fiind executate de catre austriecii de la Porr. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana a aprobat aproape 900 de milioane de euro pentru Autostrada Sibiu-Pitesti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 15:27
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a semnat luni, 10 august, contractul de executie a lucrarilor de modernizare a Stadionului Municipal din oras, o investitie de 136,55 milioane de lei finantata din bugetul local.
"Dupa o perioada lunga in care s-a elaborat proiectul tehnic, dupa o procedura de achizitie complexa, ma bucur sa anunt ca am semnat contractul pentru ultima si cea mai ampla etapa de constructie a Stadionului Municipal Sibiu. Sunt sigura ca microbistii vor aprecia aceasta veste si nu doar ei, pentru ca Stadionul va putea fi folosit si pentru alte evenimente sportive sau chiar culturale care se preteaza. Din fericire, in urma procedurii de achizitie, castigatorul este o firma sibiana cu multa experienta - CON-A. De altfel, este primul contract pe care Primaria Sibiu il semneaza cu acest constructor. Avand in vedere palmaresul pe care il are mai ales in domeniul constructiei de stadioane, consider ca lucrarea este pe maini bune", a declarat primarul Astrid Fodor.
"Ne bucuram sa construim pentru Sibiu un stadion modern, la standarde inalte. Vom pune la dispozitie toata experienta noastra pentru a realiza un stadion de care sibienii sa fie mandri. Angajamentul nostru este sa realizam proiectul in termenul contractual. Ne exprimam increderea ca vom avea o buna colaborare cu Primaria Sibiu si cu toti cei implicati, intr-un mod sau altul, in realizarea proiectului. Incercam un sentiment de mandrie ca dupa multi ani vom realiza un obiectiv de referinta... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 17:07
Florin Citu a declarat miercuri, 1 iulie, intr-o interventie la Antena 3 ca la urmatoarea rectificare bugetara "Ministerul Transportului va primi o suma record pentru un proiect amanat de 30 de ani - autostrada Sibiu- Pitesti"
"In acest an vom incepe lucrarile la tronsoane importante. Vrem sa alocam 2% din PIB pentru infrastructura.", a declarat ministrul Finantelor.
De asemena, Florin Citu sustine ca din luna iunie "economia incepe sa se relanseze si vedem incasari la buget care depasesc veniturile fiscale."
"Pe ansamblu trimestru doi este unul negativ, revenirea economica va incepe din trimestru trei, dar nu vom ajunge la o scadere economica apocaliptica de -6,- 9, asa cum s-a zis", a mai precizat ministrul.
Despre pensii, Florin Citu a declarat ca nu ne putea astepta la o crestere mai mare de 10%, pentru ca "o crestere nesustenabila a punctului de pensie s-ar putea sa fie penalizat de cei care ne finanteaza." ...citeste mai departe despre "Citu, despre relansarea economica: Vrem sa alocam 2% din PIB pentru infrastructura. Vom incepe lucrarile la autostrada Sibiu - Pitesti" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 20:22
Primii 500 de litri de dezinfectant BIOCID au fost produsi in ultimele saptamani la Sibiu, dupa reteta Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de catre Consiliul Judetean (CJ) Sibiu, primii 500 de litri de dezinfectant BIOCID au fost produsi in ultimele saptamani, prin efortul comun al cinci institutii publice si private: Consiliul Judetean Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu (CCIA), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), Fundatia Comunitara Sibiu si Societatea Nationala de Cruce Rosie - Filiala Sibiu.
"Initiativa productiei de dezinfectant la Sibiu pe baza retetei de biocid publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii a apartinut CCIA Sibiu, institutie care a si achizitionat materialele si materia prima necesara pentru primele sarje.
Productia este destinata centrelor din domeniul asistentei sociale, caminelor pentru persoane varstnice si autoritatilor publice locale, Consiliul Judetean Sibiu fiind institutia care a adus la aceeasi masa partenerii locali pentru stabilirea modului in care se va desfasura colaborarea, ca parte a initiativei 'Solidari pentru Sibiu'", a transmis CJ Sibiu.
Sursa citata a explicat ca prepararea efectiva a produsului este realizata la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, de catre cadrele didactice farmacisti si rezidentii din cadrul specializarii Farmacie Generala, conform comenzilor primite de la reprezentantii Consiliului... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 16:40