Patru antrepreori romani le-au dezvaluit antreprenoarelor si femeilor manager prezente la cea de-a VIII-a editie a conferintei "Femei de cariera - Despre antreprenoriat si success in cariera" informatii utile pe care ei le-au dobandit de-a lungul mai multor ani de antreprenoriat.
Iata cateva dintre sfaturile oferite de cei patru antreprenori, speakeri ai conferintei:
Raluca Radu - Country Manager Answear Romania, Co-Organizator GPeC
Raluca se implica direct in cresterea si educarea pietei de eCommerce, este lector in eCommerce si consultant in zona de strategie online pentru startup-uri. De doi ani are si propria companie de marketing.
In cadrul evenimentului, Raluca Radu a vorbit despre "13 lucruri din 13 ani la granita dintre intraprenoriat si antreprenoriat".
Iata care sunt cele 13 lucruri pe care ea le-a invatat si le-a intalnit in antreprenoriat:
1. Chiar daca e in trend sa fii antreprenor, nu te baza ca totul va fi frumos si facil
2. E important sa te pui in papucii celuilalt, de partea cealalta a baricadei
3. Cere ajutor si sfaturi, nu-ti fie teama
4. Masoara: Cifre / Rezultate.
5. Nu sari etape
6. Nu te grabi
7. Experienta si relatiile sunt mai importante decat castigurile
8. Invata sa construiesti echipe
9. Relatii-Networking. Totul e despre oameni.
10. Nu cere permisiunea atunci cand crezi ca vei obtine un rezultat foarte bun si crezi in ceea ce faci.
Cere-ti dupa aceea iertare, daca e cazul.
11. Valoare Adaugata vs A Munci mult.... mai mult
Luni, 25 Iunie 2018, ora 12:08
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Anglia Ruskin University din Cambridge si Academia de Studii Economice Bucuresti lanseaza in premiera in Romania -"The Big Pitch", o competitie dedicata ideilor de afaceri si tinerilor intreprinzatori.
The Big Pitch va conecta intreprinzatori de succes si business angels cu tineri intreprinzatori aflati la inceput de drum, in cautare de finantare si sprijin pentru planul lor de afaceri.
Competitia The Big Pitch este dedicata absolventilor Scolii ANTREMAN, creata in cadrul proiectului ANTREMAN, cofinantat din FSE prin POSDRU 2007-2013. Participantii la The Big Pitchse vor bucura de atentia a peste 15 jurati nationali, dar si internationali -intreprinzatori de succes si reprezentanti ai mediului academic.
Competitia ofera premii cu o valoare totala valoare de 22.500 de euro. Prin intermediul competitiei, cele mai bune trei idei de afaceri vor castiga capital, vizibilitate precum si posibilitatea de a stabili parteneriate sau de a primi sfaturi pentru implementarea ideii. Competitia beneficiaza de peste 20 parteneriate media, care vor asigura promovarea competitiei si a participantilor la concurs. mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 14:11
Coaching-ul ia forme inedite, in 2013, atat din punctul de vedere al oamenilor ce solicita astfel de sustinere, cat si din punctul de vedere al temelor abordate si modalitatile de livrare. In "tendinte" se inscrie coaching-ul la SPA, la scuba diving, dar si prin telefon sau Skype, cand situatia o cere.
Viorel Apetrei, trainer, coach si antreprenor MTW Romania, vorbeste pentru Business24 despre noile tipuri de coaching si efectele lor, din dubla perspectiva: profesionistul in domeniul si antreprenorul trecut prin incercarile de inceput de drum.
In cei 15 ani de activitate a fost implicat in proiectarea si livrarea a peste 200 de sesiuni de instruire, workshop-uri si keynote, pentru clienti precum Microsoft, Oracle, Symantec, eMAG, CITI, Banca Romaneasca, ING, Deloitte, Ursus, Lilly, Medochemie, Auto Cobalcescu, Hilton, precum si in pregatirea participantilor romani la finalele competitiei mondiale Imagine Cup.
La sesiunile sale, directe, interactive si motivationale, au participat mai mult de 3500 de persoane, din 16 tari europene, sud-americane si asiatice.
Viorel este pasionat de scufundari (instructor certificat PADI) si sporturi de anduranta (maraton, triatlon).
In primul rand, poti deveni un antreprenor de succes fara sustinerea unui coach?
Cred ca da, orice se poate, daca esti foarte priceput si inspirat, daca ai noroc, daca esti la locul potrivit, la momentul potrivit, daca ai rabdare, esti disciplinat si muncitor.
Cei care pornesc o afacere... mai mult
Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
Cei mai bogati oameni de pe Pamant nu sunt zgarciti atunci cand vine vorba sa dea sfaturi despre elementele cheie in a deveni un om de succes.
De la cuvinte marete la simple citate, cei mai bogati oameni din lume incearca sa dea o lectie despre cum trebuie sa te comporti, daca vrei sa devii un antreprenor de succes.
Iata cateva citate din partea celor mai bogati cetateni ai planetei, care vorbesc deschis despre filozofia lor de viata.
"Cand traiesti doar pentru opiniile altora, esti ca si mort. Nu vreau sa traiesc gandindu-ma la cum o sa-si aminteasca lumea de mine dupa moarte" - Carlos Slim, cel mai bogat om din lume.
"Purtati-va frumos cu tocilarii. Exista mari sanse sa sfarsiti prin a lucra pentru unul dintre ei!" - Bill Gates, fondatorul Microsoft.
"Nu vreau sa sar peste obstacole de doi metri. Le caut pe cele de 30 de centimetri, pentru ca pe acestea pot sa le depasesc" - Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway.
"Cand trebuie sa faci ceva, fa-o! In Franta, avem multe idei bune, dar rareori le punem in aplicare" - Bernard Arnault, presedintele LVMH.
"Cand inovezi, trebuie sa te astepti ca toti ceilalti sa iti spuna ca esti sarit de pe fix" - Larry Ellison, fondatorul Oracle.
"Eu gandesc in termeni mari si nu mi-e teama sa imi asum riscuri" - Eike Batista, antreprenor in domeniul mineritului si extractiei de petrol, cel mai bogat om din Brazilia.
"Pentru noi, cresterea este un stil de viata si trebuie sa crestem mereu" -... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 19:02
Te gandesti sa iti incepi o afacere? Este bine sa stii ca o idee geniala nu este suficienta, ca ai nevoie creativitate, si sa fii pregatit oricand de esec.
Afla care sunt recomandarile unor antreprenori de succes precum fondatorul Mashable sau Flickr pentru tinerii oameni de afaceri, potrivit Businessinsider.
Nu iti fie teama de esec
Inventatorul Spanx si fondatorul Sara Blakely le recomanda antreprenorilor care incep o afacere sa nu se le fie teama de esec.
"Tatal meu obisnuia sa ne intrebe in fiecare saptamana ce nu ne-a iesit. Daca spuneam ca nu avem nicio nereusita era foarte dezamagit.
Asta ne-a schimbat perceptia, esecul nu este cel mai rau lucru care ti se poate intampla, a nu incerca este mai grav decat sa nu reusesti".
Spatiu pentru creativitate
Fondatorul Mashable, Peter Cashmore le recomanda oamenilor de afaceri sa nu uite de creativitate.
"Ai nevoie de spatiu pentru a incerca lucruri noi si pentru a crea. Ai nevoie de timp pentru a trece de la a da sfaturi la creativitate.
In plus, toate aceste treceri produc stres. Daca esti o persoana creativa si vrei sa ramai asa, acorda-ti spatiu si timp pentru aceasta activitate".
Asigura-te ca ai toate promisiunile in scris
Marcia Kilgore, fondatorul Bliss Spa ii sfatuieste pe oamenii de afaceri sa obtina in scris toate promisiunile partenerilor de afaceri.
"Asigura-te ca partenerii de afaceri iti dau in scris promisiunile lor. Cand esti la inceput, toata lumea tinde sa fie... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 08:14
Adina Buzatu, unul dintre cei mai renumiti stilisti din Romania, iti spune in ce situatie trebuie sa tii cont de pretul bijuteriei pe care o porti, dar si care sunt regulile "sfinte" pentru o tinuta business.
Care sunt noile tendinte in materie de tinute business, cat de bine stapanesc romanii "arta" asocierii unei bijuterii cu tinuta, dar si ce conteaza mai mult: aspectul unei bijuterii sau pretul, sunt cateva dintre intrebarile la care Adina Buzatu a raspuns, exclusiv pentru Business24.
Ce tinuta ar trebui sa poarte femeile de afaceri, atat la birou, cat si la o intalnire de afaceri?
Consider ca o abordare corecta a unei tinute, indiferent de faptul ca este purtata la birou sau la o intalnire de afaceri, pleaca de la cunoasterea propriei conformatii, asa incat doamnele sa isi aleaga piese vestimentare care sa le puna in valoare si sa mascheze unele mici defecte.
O tinuta corecta este cea care reprezinta personalitatea dar si domeniul in care femeia respectiva isi desfasoara activitatea. De exemplu, la o doamna care lucreaza intr-un mediu creativ, te astepti la o abordare stilistica deosebita, care sa demonstreze legatura acesteia cu mediul pe care il reprezinta.
De asemenea, o doamna care lucreaza in mediul bancar cu siguranta va trebui sa aiba o aparitie sobra dar nu demodata, care sa inspire apartenenta la acest domeniu.
Intotdeauna, cand nu esti sigur de alegerile facute din punct de vedere vestimentar, se aplica proverbul "less is more".
Cred ca... mai mult
Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
Timpul inseamna bani, spune o zicala pe care oamenii de afaceri o inteleg cel mai bine. Chiar daca acestia nu au foarte mult timp la dispozitie, pentru lectura, exista cateva carti pe care ar trebui sa le citeasca, in asa fel incat sa se asigure de succesul propriului business.
WorldWideBrands este una dintre cartile recomandate oamenilor de afaceri, pentru ca prezinta pe larg aspectele neprevazute din evolutia unor companii de top atat nationale, cat si internationale si felul in care au reusit sa isi fidelizeze sute de mii de consumatori.
In linii mari, cartea trateaza problema relatiei dintre brand si consumator. Volumul a aparut pe 8 noiembrie si costa 49 de lei, in Librariile Carturesti.
Good to Great, o carte semnata de Jim Collins, este recomandata de mai multi oameni de afaceri, printre care antreprenorul roman Marius Ghenea. Volumul poate fi cumparat pentru aproximativ 112 lei.
De acelasi autor poti studia Excelenta in afaceri, pentru care vei plati 35 de lei. Asa cum ii sugereaza si titlul, din paginile cartii vei afla secrete despre cum sa gestionezi businessul, tehnici de management, dar si sfaturi despre cum sa obtii profit.
Cartea Blue Ocean Strategy a fost scrisa de Chan Kim si Renee Mauborgne. Cei doi isi propun sa prezinte o alternativa la teoria "oceanului rosu", scenariul de marketing in care competitorii se ataca reciproc pentru a-si mari cota de piata.
Pentru Economia crizelor vei plati 75 de lei si vei putea citi randuri scrise de... mai mult
Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
Cum gestionezi banii, in perioada de criza, in care orice decizie pripita te poate costa o avere si tehnicile traditionale pentru investitii nu mai au aceeasi importanta? Ai putea urma sfaturile expertilor care iti ofera cateva ponturi utile.
Cumpara si pastreza pe riscul propriu
In zilele acestea devine din ce in ce mai riscant sa cumperi actiuni si sa le pastrezi pana cand vei considera ca poti primi un profit suficient de mare. Prin urmare, in niciun caz sa nu te concentrezi pe o strategie de tipul "cumpara si pastreaza". Dimpotriva, trebuie sa fii pregatit sa vinzi actiunile si sa te reprofilezi pe alte companii, titreaza Forbes.
Un portofoliu diversificat nu te protejeaza
In timpul prabusirii bursiere petrecuta intre octombrie 2007 si martie 2009, indicele S&P 500 a pierdut 57%. Aproape niciun sector nu este imun. Chiar si miliardarul Warren Buffett sustinea ca un portofoliu diversificat de investitii "te protejeaza impotriva ignorantei", dar nu are foarte mult sens pentru cei investitorii amatori.
Taxele sunt o strategie de investitii
In conditiile in care expertii estimeaza o rata de profit in medie, de 6% pe an, taxele vor face o mare diferenta in veniturile finale, dupa plata impozitelor. Din aceasta cauza, trebuie sa fii flexibil si sa mentii un raport eficient intre impozite si venituri.
Invata sa profiti de pe urma volatilitatii
Volatilitatea ramane o constanta a pietelor si din aceasta cauza trebuie sa inveti sa profiti de pe urma ei.... mai mult
Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 09:30
Reducerea numarului de bugetari, asumarea cu nume si prenume a ceea ce au semnat de catre toti cei care participa la elaborarea si la executia bugetului si analiza fezabilitatii investitiilor incepute si viitoare - acestea sunt principalele sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri si directorii de multinationale guvernantilor care lucreaza la bugetul pentru anul 2012.
Directorul general al Campofrio, Ovidiu Wencz, considera ca ar trebui revizuita structura de personal in raport cu media europeana, iar daca se constata ca sunt prea multi sa se reduca numarul lor, informeaza Mediafax, citand Ziarul Financiar.
Potrivit Ziarului Financiar, la finele lui iulie 2011 erau inregistrati, conform datelor Institutului de Statistica, 199.000 de functionari in administratia publica si aparare, adica cu 40.000 mai mult decat in decembrie 2004, cand PDL si PNL au venit la putere.
Mihai Matyas, directorul general al La Fantana, considera ca o cooperare mai buna a Guvernului cu mediul de afaceri ar putea conduce la elaborarea unui proiect de buget realist pentru 2012.
Ovidiu Wencz de la Campofrio sustine ca este important sa se faca o analiza de fezabilitate a investitiilor, sa existe un proces transparent de cheltuire a banilor publici si persoane care sa isi asume raspunderea pentru cheltuirea lor.
Pe de alta parte, Dan Ostahie, presedintele Altex spune ca cel mai important lucru pentru Romania este stabilirea unor obiective comune pentru Banca Nationala, Guvern si... mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 08:12