Pentru unii vis, pentru altii plan precis. Antreprenoriatul este idealul catre care se indreapta din ce in ce mai multi profesionisti care isi doresc sa puna in cuier haina de angajat model. Fie ca alegi sa te consolidezi ca freelancer sau sa devii patron, ai la dispozitie mai multe posibilitati ca oricand. Iata care ar putea fi pasii pe care sa-i urmezi:
Seteaza-ti prioritatile
Odata ce ai hotarat clar ca iti doresti sa pornesti pe drumul tau, fa o distinctie clara intre impulsul de moment si competenta care ti-ar putea asigura o cariera independenta.
Poti alege sa-ti urmezi pasiunea si sa atingi performanta fara sa simti ca faci vreun efort sau sa alegi calea cea mai dificila, aceea de a invata ceva nou.
Ai putea avea surpriza de a-ti construi o cariera fructuoasa pornind de la resursele pe care le ai deja sau de a-ti descoperi noi valente.
Asigura-ti o buna prezenta in mediul online
Indiferent de domeniul pe care il alege, un antreprenor trebuie sa fie constient de forta pe care o are mediul online si mai ales componenta de e-commerce. Un atelier de mobila cu poveste, de exemplu, se poate adresa nostalgicilor, dar nu va reusi sa atinga succesul decat cu ajutorul tehnologiei care nu reprezinta viitorul, ci prezentul. Utilizand din plin uneltele mediului online, poti stabili contacte pretioase si iti poti construi un brand inconfundabil.
Alege-ti cu grija partenerii
Ca intreprinzator, nu trebuie sa stii contabilitate sau legislatie. Poti lasa acest... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 12:41
Fostul sef Microsoft Romania, Silviu Hotaran, te invata cum sa adaptezi afacerea la criza si cum sa iti rafinezi abilitatile de manager.
Crede ca adevaratii lideri sunt cei care stiu sa descopere oportunitati si cei care nu cad in plasa sindromului "one man show", unul dintre cei mai nocivi factori pentru business.
Silviu Hotaran este in prezent Managing Director la GKTI Semper si a devenit "antreprenor in educatie", in 2009, dupa ce a deschis aceasta firma. El compara
situatia din Romania cu un proverb englezesc: "common sense is not common". Cu alte cuvinte, desi cei mai multi manageri stiu ce ar trebui sa faca, prefera sa se concentreze pe rezultatele imediate, fara sa ia in calcul ca o "atitudine de dictator" dauneaza afacerii pe termen lung.
Managerii adevarati gasesc oportunitati pe timp de criza
In cel de-al cincilea an calendaristic de criza, managerii s-au adaptat la contextul economic si incearca sa gaseasca noi oportunitati de afaceri.
"Cand apare o situatie neprevazuta poti sa schimbi situatia existenta in favoarea ta. Acesta este lucrul pe care din ce in ce mai multi manageri si antreprenori incearca sa il faca. In orice caz, managerii care rezista pe timp de criza in niciun caz nu isi schimba comportamentul si nu revin mai deprimati sau suparati. Ei sunt cei care vad in criza oportunitati. Acum cred ca este momentul sa vedem si care sunt povestile de succes", spune Hotaran.
Motivarea angajatilor, Cutia Pandorei
Intr-o... mai mult
Miercuri, 13 Martie 2013, ora 00:01
Una dintre cele mai valoroase companii din lume este Apple, care se mandreste si cu o cultura organizationala pe masura renumelui sau.
Apple a devenit un exemplu pentru toti cei care doresc sa creeze o companie ce inseamna ceva in lume, iar avantajul noilor antreprenori este ca au deja un exemplu demn de urmat.
Scriitorul Jim Stengal, care a plecat de la un studiu desfasurat pe 10 ani asupra mai multor afaceri de succes, ofera secretul unei dezvoltari rapide in cartea sa "Dezvolta-te: Cum idealurile creeaza crestere si profit".
Iata zece principii de creare a culturii organizationale, plecand de la studiul aflat la baza cartii lui Stengal:
1. Comunica-ti visul si pune-l in practica
Misiunile companiei sunt, in general, limitate. Visul si cultura organizationala a companiei tale trebuie sa aiba in gand un bine general si sa vizeze extinderea companiei mai departe de interesele financiare.
Fii clar atunci cand iti exprimi valorile, atat in interiorul companiei, cat si in exterior. Prioritatile personale, valorile si principiile sunt punctul de plecare al culturii organizationale.
2. Creeaza organizatia cu un tel in minte
Asta include munca exacta care trebuie depusa de startup-ul tau, tot ce ai nevoie pentru a-ti crea un avantaj competitiv si o modalitate prin care iti poti pune ideile in practica.
3. Aduna-ti echipa rapid
Pentru startup-uri, asta inseamna sa stii exact cine te va ajuta, dar si in ce domenii ai nevoie de mana de lucru.... mai mult
Marti, 06 Martie 2012, ora 08:05