Echipa BiziLIVE TV isi continua misiunea de a sprijini antreprenorii si mediul de afaceri. Aceasta criza a lovit mai multe industrii, dar cu precadere zona de evenimente de business si networking, turism si servicii. Acest aspect a limitat interactiunea fizica intre antreprenori si, evident, a scazut identificarea de noi oportunitati de business, potrivit unui comunicat de presa al BiziLive TV.
MentorUP este cel mai nou format BiziLIVE TV, care isi propune sa ofere antreprenorilor sesiuni Interactive de Business Coaching si Mentorat, prin prezentarea de Studii de Caz reale si exemple de succes.
Este primul format #live din Romania, unde antreprenorii pot accesa resurse importante pentru definirea si implementarea corecta a strategiilor pe timp de criza, reducerea nivelului de risc in luarea deciziilor, explorarea optiunilor si modalitati de concentrare a energiei pentru cresterea profitului si consolidarea echipei, se arata in comunicat.
Echipa BiziLive TV: "Mentorii nostri sunt oameni de afaceri cu experienta, care sunt dispusi sa ofere timp, suport si know how, pentru a sustine comunitatea de afaceri locala. Acestia provin dintr-o gama variata de industrii si inteleg de ce este nevoie pentru ca o afacere sa prospere".
Mentorii emisiunii sunt: Monica Cadogan - CEO VIVRE DECO, Andy Szekely - Coach & Trainer | Fondator Bootcamp University si Aliz Kosza|The Business Mentor, fost CEO al MOL si al Orkla Foods.
Mentoring-ul pentru afaceri se dovedeste a fi una... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:51
In primul rand, trebuie sa stii ca nu exista limite atunci cand vine vorba de a deveni un antreprenor de succes. Nu ai nevoie neaparat de diploma de facultate, nici de foarte multi bani sau de multa experienta pentru a incepe o afacere ce s-ar putea dovedi de succes.
Iti trebuie, totusi, o idee buna si un plan pentru a reusi. Pasii nu sunt usori, dar daca ii vei urma, sansele tale vor creste.
Pasul 1: Evalueaza-ti calitatile
Primele intrebari pe care ar trebui sa ti le pui sunt: "de ce vreau sa incep o afacere" si "ce fel de afacere mi s-ar potrivi". Daca ai nevoie doar de niste bani in plus, poate ca vei rezolva problema doar prin gasirea unui job nou (mai bine platit) sau a unei colaborari. Daca vrei insa mai multa libertate si sa scapi de programul de la 9 la 17, atunci chiar a venit momentul sa incepi ceva nou.
De aici incolo trebuie sa gasesti alte raspunsuri, legate de calitatile tale, de pasiuni, de domeniul la care te pricepi, legate de cati bani si de timp esti dispus sa investesti. Nu in ultimul rand, e bine sa te intrebi daca esti cu adevarat gata sa devii propriul tau stapan. Fii cat se poate de sincer atunci cand iti dai raspunsurile. Nu are niciun sens sa te amagesti.
Pasul 2: Gaseste ideea de afacere
Exista o multime de metode prin care sa gasesti idei bune. Cauta-le pe Internet, in cartierul in care locuiesti, verifica lista firmelor care ti-ar putea face concurenta. Intreaba-te ce urmeaza, cum evoleaza lumea din jurul tau si incearca sa... mai mult
Marti, 03 Septembrie 2019, ora 13:36
Lumea business este una din cele mai dinamice la ora actuala, insa acest dinamism implica automat si instabilitate, mai ales in contextul crizei economice.
Indiferent de segmentul de piata in care activeaza o afacere, contextul economic inca dificil ne forteaza sa aducem schimbari majore. La ora actuala, managerii simt ca modificarile constante ale mediului exterior impun automat modificari in structura interna si in comportamentul lor in raport cu clientii.
Sindromul omului ocupat este din ce in ce mai raspandit pe glob in contextul economic actual.Incercati pe cat posibil sa evaluati foarte bine serviciile/ produsele pe care business-ul dumneavoastra le ofera si stati cu ochii pe profit. Din ce in ce mai multi oameni muncesc efectiv degeaba, isi ocupa timpul si la sfarsit de luna, cand trag linie, isi dau seama ca au muncit in zadar.
Fidelizarea clientilor si intarirea legaturilor cu partenerii de afaceri sunt esentiale pentru consolidarea unui business. Studiile arata ca motivul principal al esecului unui manager este aroganta, 67% din subiectii studiati incadrandu-se in aceasta categorie. Sunteti proactivi si va cunoasteti potentialul? Exploatati-l pana cand veti fi intr-o pozitie favorabila. Adoptati o atitudine prietenoasa fata de client si dati-i de inteles ca ii stati la dispozitie, si nu invers.
Revizuirea strategiei este urmatorul pas catre progresul unei afaceri. Generalizand situatia in care se afla mai mult de jumatate din afacerile mondiale,... mai mult
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 12:44
Silviu Prigoana a renuntat la mediul de afaceri pentru a intra pe scena politica in 2008, cand a obtinut un scaun in Parlamentul Romaniei. Tot el este politicianul pentru care familia ramane mai importanta decat o cina cu sefi de stat pe care ii vede in fiecare zi la televizor.
Marturiseste totusi ca dorinta partidului este porunca pentru el, de aceea nu ar refuza o candidatura la Primaria Capitalei. Parlamentarul Silviu Prigoana a vorbit intr-un interviu Business24 despre o eventuala candidatura la Primaria Capitalei, despre femeile din politica, dar si despre mediul de afaceri romanesc.
Multumit de anii petrecuti la carma afacerilor sale, Silviu Prigoana nu a refuzat sa dea cateva sfaturi celor care isi doresc sa faca performanta in mediul privat.
Domnule Prigoana, stim ca dumneavoastra ati fost multi timp implicat in afaceri, inainte de a va implica in politica. Spuneti-ne, care sunt, in opinia dumneavoastra, principalele trei calitati pe care ar trebui sa si le dezvolte un om de afaceri pentru a-si creste afacerea?
Perseverenta, perfectionarea permanenta in domeniul care te intereseaza si cel mai important lucru in business e ambalajul si promovarea produsului cu studierea permanenta a pietei.
In momentul in care te-ai lansat intr-un business, nu ai voie sa faci pauza in research-ul de piata pentru ca esti mort a doua zi dimineata.
Eu am invatat multe lectii fiindca inainte de revolutie nu se facea scoala de business si atunci a trebuit sa fiu... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00