OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a convocat Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru data de 3 martie, pentru revocarea fostului vice-premier Sevil Shhaideh din pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri, Virgil Popescu, a solicitat luna aceasta OMV Petrom convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor in vederea revocarii lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru in Consiliul de Supraveghere, argumentand ca "actionariatul roman al OMV Petrom nu trebuie sa-si permita sa mentina in asemenea pozitii de decizie persoane cu abordari discutabile".
In locul sau va fi numit un nou membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom "ca urmare a revocarii doamnei Sevil Shhaideh din pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom", arata un raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.
Citeste si:
Ministerul Energiei cere inlocuirea lui Sevil Shhaideh in Consiliul de Supraveghere al OMV PetromIncepe judecata in dosarul Belina-Sevil Shhaideh. Magistratii au decis definitiv ca probele au fost corect administrateIncepe procesul Belina. Sevil Shhaideh si ceilalti inculpati resping acuzatiile DNA: Nu inteleg ce fapta am savarsit!
Pe ordinea de zi se afla totodata si aprobarea duratei mandatului noului membru numit al Consiliului de Supraveghere pentru durata ramasa din mandatul acordat fostului vice-premier ca urmare a revocarii... mai mult
Miercuri, 29 Ianuarie 2020, ora 23:18
DNA a decis trimiterea in judecata a persoanelor cercetate in Dosarul Belina, inclusiv a lui Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale, aceasta fiind acuzata de abuz in serviciu.
Intr-un comunicat de presa remis miercuri de DNA, se arata ca toti inculpatii din dosarul Belina au fost trimisi in judecata, in stare de libertate.
Astfel, s-a dispus trimiterea in judecata pentru: Sevil Shhaideh, Ionela Stoian (fosta Vasile), Ionut Adrian Gadea, Sanda Mariana Gheorghiu si Rodica Gusa.
Shhaideh era la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.) . Aceasta a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.
Ceilalti inculpati
Stoian Ionela (fosta Vasile), la data faptei director in cadrul M.D.R.A.P - sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave;
Gadea Adrian Ionut, la data faptei presedinte al C.J. Teleorman, sub aspectul savarsirii, in forma complicitatii, a infractiunilor de: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si participatiei improprii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a... mai mult
Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 16:17
Sevil Shhaideh, fost vicepremier si actualmente consilier de stat, este audiata, miercuri, la DNA, procurorii urmand sa ii schimbe incadrarea in Dosarul Belina.
Mai exact, potrivit Digi24, anchetatorii o vor anunta pe Shhaideh ca incepand de azi nu mai este suspecta, ci inculpata in acest dosar de coruptie.
Sevil Shhaideh este acuzata de abuz in serviciu si ar fi savarsit faptele cand era secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii.
In Dosarul Belina sunt vizati, printre altii, Liviu Dragnea (liderul PSD) si actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Pe 22 septembrie 2017, DNA anunta ca Sevil Shhaideh, vicepremier la acea vreme, este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.
Potrivit procurorilor, in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, prin "actiunea concertata a mai multor persoane cu functii publice", parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si apoi in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private. Printre cei direct interesati de rezultat ar fi fost chiar liderul PSD, Liviu Dragnea.
Shhaideh si Plumb au demisionat din Guvern dupa deschiderea dosarului, insa au revenit la Palatul Victoria in 2018, odata cu Guvernul Dancila.
Citeste si:
Sevil Shhaideh, la DNA ca sa afle rezultatele expertizei in dosarul BelinaSevil Shhaideh, audiata la DNA in Dosarul Belina: Sunt... mai mult
Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 15:09
Sevil Shhaideh a fost numita membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale companiei.
Informatia apare vineri intr-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti si citat de Agerpres.
Mandatul lui Sevil Shhaideh in aceste functii este valabil incepand de joi, 26 octombrie, pana la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor.
Fostul ministru ocupa aceste functii dupa ce Mihai Busuioc a renuntat la mandat in urma numirii sale ca presedinte al Curtii de Conturi.
OMV Petrom isi plateste cei noua membri ai Consiliului de Supraveghere cu un salariu de baza de 20.000 de euro net pe an. In plus, ca membru al Comitetului de Audit, Shhaideh va lua inca 4.000 euro pe sedinta, iar ca membru al Comitetului Prezidential alti 2.000 de euro pe sedinta, potrivit Profit.ro.
Amintim ca Shhaideh si-a dat demisia din Guvernul Tudose la inceputul lunii octombrie, dupa ce DNA a declansat urmarirea penala pe numele sau pentru abuz in serviciu, in Dosarul Belina.
Shhaideh este acuzata de fapte comise in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii. Alaturi de alte persoane, a trecut ilegal parti din Insula Belina si Bratul Pavel din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.
Dupa ce si-a dat demisia de la Ministerul... mai mult
Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 13:56
Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, joi noapte, la finalul sedintei Consiliului Executiv al PSD, ca a luat decizia de a demisiona inca de miercuri, si-a pastrat-o si si-a sustinut-o.
"Multumesc membrilor CEx pentru toata sustinerea din aceasta seara. Eu mi-am pastrat decizia pe care am luat-o ieri si mi-am sustinut-o", a declarat Shhaideh la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.
Iata filmul marii cumpene a PSD, in care trei ministri si-au anuntat demisia
Liviu Dragnea a anuntat ca ministrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc au demisionat, desi "toata lumea" din Comitetul Executiv le-a cerut sa nu faca asta.
"Au fost discutii destul de profunde in care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situatia celor doua colege si despre faptul ca PSD nu doreste ca institutii care nu ar trebui sa aiba influenta sa influente remanierile guvernamentale.
Toti colegii au adus argumente ca cele doua colege sa nu plece, dupa ce ele au anuntat la inceputul sedintei ca s-au hotarat sa demisioneze. Dupa toate orele de discutie, in care toata lumea le-a cerut sa ramana, au fost intrebate inca o data si si-au mentiunt decizia de a demisionta. Nu vor sa puna sub semnul intrebarii actul guvernarii", a spus Dragnea la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape sase ore.
El a sustinut ca "toata lumea a plecat suparata" din sedinta CEx si ca astazi PSD "a trecut printr-o cumpana foarte mare".
"Sevil a spus ca vrea... mai mult
Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 06:24
Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, a fost miercuri audiata la DNA in dosarul Belina, in care este urmarita penal pentru abuz in serviciu.
Ea a sosit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie cu putin inainte de ora 14:00, ora la care era programata audierea sa, si a stat la rand la intrarea in sediul institutiei.
Sevil Shhaideh nu a dorit sa raspunda la intrebarile jurnalistilor care o asteptau.
Foto: Captura Digi24
UPDATE 14:50 La iesirea de la DNA, Sevil Shhaideh a spus ca inca nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor si ca acestia au informat-o azi ca se va efectua o expertiza in dosar. Ministrul are posibilitatea sa recuze expertul desemnat de DNA si trebuie sa ia aceasta decizie pana maine.
"Nu am dat nicio declaratie in dosar, mi s-a comunicat ca se va efectua o expertiza si am posibilitatea de a recuza expertul. Trebuie sa iau decizia pana maine", a spus Shhaideh.
Intrebata ce parere are despre faptul ca premierul Mihai Tudose vrea sa o demita, ea a spus ca a fost numita ce Comitetul Executiv al partidului si tot acest for trebuie sa ia o decizie in privinta demiterii.
"Cred ca sunt acelasi om, am respectat partidul. Pe mine m-a numit CExN iar decizia va fi luata in CExN", a precizat ministrul.
Jurnalistii au insistat cu intrebarile referitoare la demisia sa, dar Sevil Shhaideh nu a vrut sa faca mai multe declaratii.
"Lasati-ma sa nu vorbesc despre pozitia mea in Guvern pe scarile DNA sau pe strada", a fost... mai mult
Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 14:50
Dupa ce cei doi ministri ai Guvernului Tudose suspecti de coruptie, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, au anuntat ca nu demisioneaza si ca au sustinerea partidului, presa americana a relatat pe larg despre acest subiect.
"Partidul de guvernamant din Romania sustine doi ministri supecti de coruptie", titreaza New York Times, Washington Post si Miami Herald, care preiau agentia Associated Press.
Sursele citate arata ca, luni, PSD si-a exprimat prin vot sustinerea lui Shhaideh si Plumb, ale caror nume figureaza intr-un dosar penal privind insula Belina, acuzatiile fiind de abuz in serviciu, respectiv complicitate la abuz in serviciu.
De asemenea, este citat liderul deputatilor PSD, Ioan Munteanu, care a spus ca membrii partidului s-au intalnit si au ajuns la concluzia ca cele doua "au respectat prevederile legii" si ca partidul le-a cerut sa nu demisioneze.
Nu in ultimul rand, se aminteste ca, inainte de intalnirea liderilor PSD, presedintele partidului, Liviu Dragnea, a numit acest dosar "un atac la adresa Guvernului" si partidului sau, din partea procurorilor anticoruptie.
In incheiere, sursele citate noteaza ca Shhaideh este un aliat al lui Dragnea, care nu poate fi prim-ministru din cauza condamnarii de anul trecut, in dosarul Referendumului.
Vineri, Shhaideh a fost citata la DNA iar la iesire a transmis presei ca este urmarita penal, in timp ce pentru Rovana Plumb DNA a cerut aviz pentru urmarirea penala, din moment ce, spre deosebire de vicepremier, este... mai mult
Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 07:36
Liderii PSD se reunesc, luni, in Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului si ministru al Dezvoltarii Sevil Shhaideh - pusa sub urmarire penala in dosarul "Insula Belina" - si al ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, in cazul careia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala.
Tot luni, ar urma sa ajunga la Parlament sesizarea procurorilor in cazul Rovanei Plumb.
Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, spunea ca partidul "priveste cu ingrijorare" situatia, care va fi analizata in cadrul Biroului Permanent de luni.
Intrebat daca s-ar impune demisia celor doi ministri, Badalau a spus ca decizia este una politica si se va lua in cadrul Biroului Permanent. "Vom avea toate datele, deocamdata n-avem toate datele si in urma unei discutii, pentru ca suntem un partid democratic, vom lua decizia", a declarat Badalau, la RFI.
Liderul PSD a mai spus ca si vicepremierul Sevil Shhaideh, si ministrul Rovana Plumb sunt "niste oameni, niste ministri extrem de seriosi, cu putere de munca si care au facut extrem de multe lucruri bune".
El a mai spus ca "discutia" este pe doua acte administrative intocmite acum patru ani si s-a declarat convins ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb "au respectat procedurile corecte".
La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca "dosarul Belina" este o "fictiune" si reprezinta un atac violent la... mai mult
Luni, 25 Septembrie 2017, ora 06:53
Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu, in dosarul "Insula Belina".
Totodata, in acelasi dosar, procurorii anticoruptie cer avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb, acuzata de complicitate la abuz in serviciu.
Shhaideh a fost citata vineri la DNA, unde s-a prezentat impreuna cu avocatul pentru a lua la cunostinta acuzatiile care i se aduc.
Citeste si Sevil Shhaideh a fost audiata la DNA in calitate de suspect.
Intr-un comunicat remis de DNA se precizeaza ca este vorba despre un dosar deschis in iulie 2017 in care astazi s-a decis extinderea urmaririi penale fata de mai multe persoane de la Ministerul Dezvoltarii si de la Biroul de Cadastru Teleorman.
Sevil Shhaideh, care nu este parlamentar, este acuzata de fapte comise in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, in cazul sau nefiind nevoie, conform legii, de avizul Parlamentului sau al presedintelui Romaniei.
In schimb, DNA a decis sa demareze demersurile in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ministrul delegat pentru Fonduri Europene in functie, Rovana Plumb, deputat PSD si fost ministru al Mediului la data comiterii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu de care este acuzata.
Procurorii DNA spun ca, in 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu... mai mult
Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 15:05