Plățile online devin mai ușor de gestionat pentru comercianții care fac eCommerce prin intermediul platformei Gomag.
Echipa Gomag, una dintre cele mai populare platforme de comerț online în România, a lansat GPayments / Gomag Payments, un serviciu de plăți online exclusiv pentru clienții platformei.
Principalul avantaj al serviciului constă în afișarea a multiple metode de plată în magazinele online, pentru comisioane preferențiale în funcție de abonamentul Gomag ales.
Activarea se face extrem de simplu, iar serviciul rezolvă o provocare cu care se confruntau des până acum comercianții cu business-uri mici și medii.
GPayments: toate plățile online, într-un singur loc
Pentru antreprenori, Gomag Payments reprezintă un mod de simplificare a gestiunii plăților online, atât din punct de vedere al acceptării plăților, cât și rambursare.
Totul se întâmplă în panoul de administrare al magazinului lor pe Gomag, fără bătăi de cap și fără întârzieri.
Comercianții au la dispoziție cele mai frecvent utilizate metode de plată online:
Plata prin card de debit/ credit
Serviciul Gomag Payments este format în parteneriat cu procesatorii de plăți populari din România și nu numai, astfel că siguranța și rapiditatea plăților este garantata de aceștia.
Transferul plăților se face imediat în contul magazinului, iar clienții primesc confirmarea acesteia.
Plata prin card, în rate
Clienții... mai mult
Marti, 13 Decembrie 2022, ora 14:30
Timpul este una dintre cele mai valoroase resurse ale vieții, dar oare câți dintre noi știm cu adevărat cum să-l folosim în mod eficient?
Dacă ți se păreau grele temele la matematică atunci când erai la școală, încearcă să rezolvi tema eficientizării timpului în viața de adult și vei fi cu adevărat un om liber! La urma urmei, managementul timpului este, de fapt, managementul vieții. În viețile noastre aglomerate, uităm că cel mai important lucru este să controlăm timpul pe care îl avem în favoarea noastră. Bineînțeles că avem nevoie de multă disciplină, însă nimic nu este imposibil, mai ales că, în era în care trăim, ne ajută foarte mult accesul la tehnologie.
Ți-am pregătit o listă de recomandări de gestionare mai eficientă a timpului, astfel încât să îți îmbunătățești semnificativ calitatea vieții tale și a celor din jur.
Folosește-te de tehnologie să rezolvi ușor sarcinile importante
Învață să spui „nu” anumitor sarcini neesențiale și încearcă să le prioritizezi pe cele importante, punându-le în capul listei tale. Spre exemplu, alege să interacționezi online cu banca sau să faci diverse plățifără să te mai deplasezi la ghișeele fizice ale furnizorilor de utilități. Toate aceste operațiuni se rezolvă în doar câteva minute, iar tu îți poți vedea liniștit de alte activități care îți fac plăcere. Pentru a nu mai avea grija plăților la utilități și a... mai mult
Luni, 21 Martie 2022, ora 14:28
Facebook este gata sa lanseze un serviciu gratuit de plati online intre prietenii din reteaua de socializare. Miscarea este una indrazneata, in conditiile in care elimina intermediarii PayPal/Venmo din aceste tranzactii.
Noul serviciu de plati online va fi integrat messenger-ului Facebook, cu conexiune directa la cardurile Visa sau Mastercard ale utilizatorilor, pentru a permite efectuarea de plati instant intre prieteni, fara nicio taxa.
Serviciul, disponibil pe smartphone-urile cu sisteme de operare iOS si Android, ca si pe desktop, va fi lansat in cursul lunilor urmatoare in Statele Unite, anunta publicatia Tech Crunch.
Sistem construit de la zero
Facebook a preferat sa dezvolte un sistem propriu de plati online, pornind de la experienta dobandita in gestionarea a peste un milion de plati zilnice pentru anunturile si jocurile integrate platformei, decat sa apeleze la sistemul PayPal.
De altfel, platile online de pe Facebook par mai degraba o componenta a serviciului de mesagerie decat o aplicatie independeta.
Noua inovatie ar limita considerabil rolul serviciilor de plati peer-to-peer de la Venmo/PayPal, Google Wallet sau Square Cash, folosite oricum cu o frecventa mult mai redusa decat platforma de socializare.
Practic este aceeasi strategie pe care au folosit-o creatorii SnapCash, serviciul de plati online integrat aplicatiei SnapChat.
Lovitura pentru concurenta
Intr-un comunicat de presa, oficialii PayPal amintesc ca au intretinut o relatie... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 13:21
O firma din Bucuresti cu afaceri de 4,7 milioane lei in 2012 a condus un consortiu la care au mai participat doua societati cu venituri de 10 ori mai mari, respectiv de 50 de ori, pentru castigarea unei licitatii de 21,6 milioane lei in vederea furnizarii unui serviciu de plata online catre ANCPI.
Open Gov, liderul asocierii, si firmele Trend Import-Export si Teamnet International au castigat in luna octombrie licitatia, la care a participat si UTI Grup, pentru introducerea sistemului online la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
"Se doreste implementarea unui sistem de comert electronic care va conduce la cresterea calitatii serviciilor publice oferite de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI)", se precizeaza in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro in prima parte a lunii iunie.
Finantat din fonduri europene, contractul a fost atribuit la 17 octombrie si va fi finalizat in termen de 9 luni.
Prin anuntul de participare, valoarea proiectului a fost estimata intre 21,63 si 29,82 milioane de lei, TVA inclusa.
Open Gov, liderul asocierii, a fost infiintata in anul 2011 si are ca obiect "alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei", conform datelor Registrului Comertului.
In 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numarul angajatilor s-a dublat, la 18.
Open Gov este controlata de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie - 90%) si Mihai Calin... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 18:26
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine trecerea de urgenta la sistemul de plata online a taxelor catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), pentru reducerea timpului de realizare a acestor operatiuni.
"AOAR considera ca eliminarea activitatilor ?de ghiseu? necesare intocmirii ?notei de plata? aferenta operatiunilor solicitate de companie si inlocuirea acestei proceduri cu o varianta on-line, automata, reprezinta o simplificare benefica pentru orice firma, reducand atat costurile de timp cat si consumul de resurse umane", se arata intr-un comunicat al asociatiei.
Oamenii de afaceri au salutat intentia Guvernului de simplificare a formalitatilor pe care companiile trebuie sa le indeplineasca in relatia cu ONRC.
Guvernul pregateste un nou sistem de calcul pentru operatiunile la Registrul Comertului
"Impactul financiar al costurilor pe care le suporta companiile nu reprezinta o povara financiara semnificativa, reducerea timpilor de asteptare la ghiseu si alocarea de personal pentru indeplinirea unor formalitati simple constituind avantajele majore asigurate de noua reglementare", se mentioneaza in comunicat.
AOAR precizeaza ca mediul de afaceri din Romania are nevoie de reducerea birocratiei pentru reducerea costurilor de functionare si degrevarea salariatilor de sarcini administrative si ca apreciaza reducerea numarului de proceduri la ONRC, in perioada 2007-2012, de la 27 la 11.
ONRC sustine ca introducerea unui nou sistem... mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 10:20
Cosmote Romania introduce serviciul de plata online, pentru plata facturii lunare sau pentru reincarcarea cartelelor SIM preplatite. Serviciul de plata online poate fi accesat prin accesarea/crearea unui cont WebCare.
Noul serviciu este disponibil la adresa webcare.cosmote.ro.
Serviciul de plata online a facturii permite tranzactii de maxim 5.000 lei si ofera posibilitatea de a plati factura curenta sau in avans. Utilizatorii pot alege sa plateasca factura si pentru un alt abonat Cosmote.
Un client Cosmote poate reincarca un cont preplatit cu o valoare de minim 5 euro pana la maxim 100 de euro pentru fiecare tranzactie.
Clientii Cosmote isi pot activa gratuit serviciul de factura electronica, e-Bill, inlocuind factura tiparita cu cea in format electronic. In plus, orice client poate accesa online in mod gratuit si factura detaliata a convorbirilor sale.
Factura electronica are aceeasi valoare fiscala ca o factura tiparita datorita semnaturii electronice incorporate si a marcii temporale DigiSign, furnizor de servicii de certificare acreditat, si a codului de bare care furnizeaza aceeasi informatie ca o factura tiparita.
COSMOTE Romania avea aproximativ 6,5 milioane de clienti la 31 decembrie 2011. mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 15:19
Visa va lansa V.me, un sistem de plati on-line care vine sa concureze cu Paypal si pe care compania planuieste sa-l introduca oficial pe piata in 2012.
Visa vrea sa lanseze V.me pentru a stimula cumparaturile on-line si a detine mai mult control asupra securizarii tranzactiilor pe internet, dar si pentru a eradica astfel suprizele neplacute pentru clientii sai, scrie Webactus.net.
Pentru a dezvolta serviciul V.me, Visa va pune la dispozitia dezvoltatorilor de site-uri web si de aplicatii mobile o interfata de programare (API) destinata facilitatii integrarii V.me in serviciile lor.
De asemenea, grupul a anuntat ca lucreaza la un sistem de plati via telefon mobil, destinat in special pietelor emergente, unde utilizarea telefonului e mai raspandita decat cartea de credit. Astfel, acest serviciu ar putea avea forma unei aplicatii sau a unei cereri trimise prin SMS. mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:18
De la mijlocul anului viitor, romanii isi vor plati online taxele, impozitele si amenzile, din fata calculatorului, conform NewsIn. Acest lucru va fi posibil datorita unui sistem national integrat, dupa cum a declarat pre?edintele Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO), Adrian Apolzan.
"In august 2012 orice cetatean i?i va putea plati taxele, impozitele sau amenzile din fata calculatorului, evitand cozile. Sistemul National Electronic de Plati este un serviciu care va oferi o alternativa pentru plata taxelor ?i impozitelor atat pentru cetateni, cat si pentru mediul de afaceri, prin intermediul mijloacelor electronice de plata. Este o platforma unica prin care se pot vizualiza ?i achita toate contributiile catre institutiile publice inrolate", a precizat Apolzan, in cadrul unui seminar pe teme bancare.Reprezentantul APERO a explicat ca la platforma nationala vor fi conectate sistemele locale existente si vor fi introduse informatiile legate de obligatiile de plata, ajungandu-se totodata la un control asupra cheltuielilor, la reducerea birocratiei si la marirea volumului de taxe colectate."Sistemul va genera economii de timp si resurse atat pentru institutii, cat si prin contribuabili, astfel ca vor scadea costurile cu personalul de la ghisee, iar cei care au de platit vor evita cozile si deplasarile la administratiile financiare. Oricine va avea posibilitatea de a plati taxele online de oriunde din lume prin simpla accesare a internetului, utilizand cardul... mai mult
Marti, 14 Iunie 2011, ora 16:42
Serviciile bancare prin Internet au avut aproape cel mai mic succes in Romania, dintre tarile Europei Centrale si de Est. Astfel, procentul de penetrare de 4% pe piata romaneasca paleste in fata celui de 42% in Cehia, 34% in Austria sau 13% in Croatia, doar Bulgaria aflandu-se in urma noastra la acest capitol, cu 2% penetrare, potrivit unui studiu GfK citat de NewsIn. Dintr-o medie de 4,5 activitati derulate pe Internet, 4,2 sunt pentru informare, comunicare si amuzament, un numar foarte redus de utilizatori accesand Internetul pentru tranzactii.
Astfel, dintr-un total de 9,6 milioane de romani bancarizati, doar 4% isi verifica contul prin Internet banking si 3% fac tranzactii folosind acest serviciu online, arata studiul.
Un procent asemanator face plati online cu cardul (3%, fata de 9% in Austria) sau plati de pe telefonul mobil (1,6%, fata de 29% in Austria) si doar 3% au achizitionat un serviciu financiar prin intermediul Internetului.
Peste jumatate dintre romani folosesc Internetul saptamanal, 80% folosesc telefonul mobil, iar 13% au smart phone.
Aproape o treime se declara entuziasti ai noilor tehnologii, iar alta treime, desi nu este formata din entuziasti, arata deschidere spre adoptarea acestora, potrivit GfK.
Datele care stau la baza acestor concluzii provin din studiul GfK Financial Market Data System (FMDS) si au fost facute publice in cadrul Conferintei GfK Financial Market Research.
GfK FMDS este un studiu desfasurat o data la doua luni care masoara... mai mult
Joi, 09 Iunie 2011, ora 13:42