Putini sunt oamenii care lasa ceva memorabil in urma lor, iar Ovidiu Joita vrea sa fie unul dintre ei. Desi are afaceri ce tind spre jumatate de milion de euro in 2018, el isi doreste ceva mai mult: si-a propus sa creeze prima scoala de SEO din Romania.
Ideea s-a nascut, in primul rand, din lipsa acuta de personal calificat in online.
"Imi doresc sa cresc aceasta industrie. Imi doresc ca peste cativa ani sa las iAgency.ro pe mana unor oameni tineri cu viziune. Pentru a-mi atinge acest obiectiv am considerat ca cel mai bine este sa-i formez chiar eu", spune Ovidiu Joita, fondatorul iAgency.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Spune-ne mai multe despre tine.
Am terminat Academia de Sudii Economice, Managementul firmei, in 1999. Am facut si un Master in cadrul Universitatii Bucuresti, in domeniul IT. Din anul al doilea de facultate am inceput sa lucrez.
Sunt foarte multe de spus despre povestea mea profesionala. Primul job l-am avut in domeniul vanzarilor. Am petrecut cativa ani in aceasta zona. Punctul culminat a fost pozitia de Country Manager pentru Kappa si Wampum, branduri italiene de haine casual si sport.
Ulterior am cunoscut lumea publicitatii, fiind 4 ani managerul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate. Apoi, am devenit actionar intr-o firma de publicitate clasica.
In 2008 am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa schimb "macazul" si sa trec din publicitatea clasica in cea digitala. Atunci am infiintat... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:00
101 magazine online si-au exprimat intentia de participare anul acesta la Competitia GPeC, din care 95 au intrunit criteriile de preselectie si au fost acceptate in concurs.
Pana pe 27 iunie acestea au trecut prin prima etapa de auditare, fiind evaluate de 25 de experti in e-commerce si marketing online prin peste 200 de criterii de jurizare.
Pe 10 iulie au loc, la Bucuresti, Intalnirile Consultative GPeC dintre reprezentantii magazinelor online si juriul GPeC pentru detalii si lamuriri asupra primului raport de evaluare.
Competitia GPeC - de 13 ani in sprijinul dezvoltarii magazinelor online
In cei 13 ani de la lansare, peste 1.100 de magazine online au participat in Competitia GPeC pentru a le fi analizata prezenta online, dar si pentru a se pune in acord cu legislatia in vigoare si cu bunele practici in e-commerce.
Fiecare magazin online inscris in Competitia GPeC este analizat in detaliu prin peste 200 de criterii de evaluare din punct de vedere: Design, Usability, Customer Experience, SEO, Securitate, adaptare la device-urile mobile, E-Mail Marketing, continut si prezenta in Social Media.
Inainte de a trece prin cele peste 200 de criterii, fiecare magazin trebuie sa indeplineasca cerintele legislative si bunele practici in e-commerce in asa fel incat consumatorii finali sa aiba parte de experiente de cumparare placute si, astfel, intreaga piata de comert electronic din Romania sa creasca.
"Competitia GPeC este un proces prin care orice magazin... mai mult
Vineri, 29 Iunie 2018, ora 15:55
In 2016 prezenta online a devenit obligatorie pentru o afacere, deoarece internetul ofera expunere mai mare decat orice alta modalitate de promovare.
Pe langa vizibilitate, online-ul ofera alte avantaje importante, cum ar fi:
* targetarea exacta a potentialilor clienti
* monitorizarea comportamentului vizitatorilor
* publicitatea peste hotare
* atragerea de vizitatori interesati de produsele / serviciile pe care le oferiti, indiferent de momentul in care firma promovata si-a inceput activitatea
* economisirea sumei achitate lunar pentru chiria unui spatiu comercial
Majoritatea proprietarilor de afaceri din Romania si-au dezvoltat deja un site web, dar din pacate, demersul acestora s-a oprit in acel punct, din diferite motive.
Simpla realizare a unui site nu garanteaza vizitatori si nici vanzari. Facand o comparatie, este ca si cum ne-am astepta ca dupa ce infiintam un SRL si alegem un cod CAEN, clientii sa vina la sediul social pentru a achizitiona serviciile sau produsele noastre.
Site-urile care nu sunt promovate nu au vizitatori si drept urmare, nu aduc clienti. Dar prin ce metode de promovare online putem sa avem un site profitabil si sa beneficiem de aceasta piata imensa?
1 - Promovare prin intermediul motoarelor de cautare
Cel mai utilizat motor de cautare in Romania este Google, dar cum functioneaza acesta?
Atunci cand avem nevoie de servicii sau dorim sa cumparam produse, dorim sa ne informam in prealabil. In paginile de cautare Google... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 12:31
Orice tip de afacere, chiar daca este la inceput sau se afla pe piata de cativa ani, are nevoie de promovare. Metodele de a-ti face cunoscute produsele si serviciile s-au transformat in ultimii ani datorita dezvoltarii noilor media, iar una dintre cele mai noi, dar si de efect in acelasi timp este optimizarea web.
Ce presupune optimizarea web si cine o poate face
Cand vorbim despre optimizarea web ne referim la servicii SEO (search engine optimization) . Pentru ca potentialii clienti folosesc motoare de cautare, promovarea ar trebui sa inceapa tocmai de acolo, in speta de la principalul motor de cautare.
Optimizand site-ul pentru Google el va ajunge sa fie listat mai sus in rezultatele cautarilor dupa anumite cuvinte cheie. Site-urile listate printre primele sunt cele mai accesate de catre utilizatori, ceea ce inseamna mai multe vizite pe site.
De fapt, optimizarea pentru motoarele de cautare presupune intelegerea si satisfacerea nevoilor celor care acceseaza site-ul. Dupa aceste principii se ghideaza si motoare precum Google, care doreste sa ii prezinte utilizatorului site-urile cele mai relevante in functie de expresia sau cuvantul cheie introdus in campul de cautare.
Motorul va lista printre primele site-urile cu un design potrivit tematicii site-ului, un site user-friendly, fara erori tehnice si cu un continut informativ folositor vizitatorilor.
Optimizarea web este un domeniu in sine si va da rezultate doar daca apelezi la persoane cu experienta in... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 13:33
1Anul trecut, romanii au facut cumparaturi online in valoare de 1,2 miliarde de euro, specialistii preconizand cifre mai mari anul acesta si, avand in vedere ca jumatate din populatia tarii noastre este conectata la internet, este evident ca prezenta online este tot mai importanta pentru o afacere.
De altfel, una dintre cele mai noi metode prin care o afacere se poate promova este optimizarea pentru motoarele de cautare - SEO (Search Engine Optimization).
Potrivit specialistilor SEO Riders, bazele unei bune vizbilitati online sunt optimizarea on-site, optimizarea off-page, brandingul si promovarea online, precum si monitorizarea evolutiilor expresiilor cheie precum si a update-urilor motoarelor de cautare.
Un site optimizat pentru motoarele de cautare va aparea printre primele rezultate atunci cand clientii vor cauta locul din care sa-si achizitioneze produsul sau serviciul dorit.
De aceea, odata ce o afacere are un site de prezentare sau un magazin online optimizat din ...citeste mai departe despre "De ce are nevoie o afacere online de SEO?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 14 August 2015, ora 17:32
Afacerile romanesti care au decis deja sa isi extinda activitatea in mediul online resimt influenta puternica pe care motorul de cautare Google o are asupra vanzarilor.
Studiile recente arata ca 59% dintre cumparaturile efectuate online in Romania au inceput pe Google, cu o cercetare a ofertelor disponibile. Datorita acestui comportament al consumatorilor, a crescut si interesul retailerilor online pentru solutii de promovare pe Google, precum Pay-Per-Click (PPC) si Search Engine Optimization (SEO), acestea fiind de multe ori incluse in strategia de marketing online.
In acest context va fi organizat SEM Days, cel mai important eveniment dedicat solutiilor de SEO si PPC, ce va avea loc pe 18-19 septembrie. Cu aceasta ocazie, 300 de profesionisti in marketing si manageri de magazine online vin sa cunoasca specialisti SEM, locali si internationali, pentru a afla cum isi pot creste vizibilitatea in mediul online si, implicit, vanzarile.
METRO, un exemplu de succes in domeniul afacerilor online
METRO Cash & Carry Romania este unul dintre jucatorii care au tinut cont de tendintele din mediul online, lansand, in 2012, un portal de e-Commerce care se adreseaza companiilor: METRO Magazin Online. Intrarea pe noul canal a adus companiei o crestere atat la nivelul numarului de clienti, cat si la nivelul frecventei de cumparare.
"Obiectivul METRO este sa realizeze o comunicare integrata pe toate canalele de marketing (online+offline), care sa ofere clientului patru... mai mult
Joi, 12 Septembrie 2013, ora 11:10
SEO monitor, unul dintre principalii jucatori locali de pe piata de promovare pe motoarele de cautare, se numara printre numele mari din business care participa la evenimentul Internet & Mobile World 2012 ce va avea loc in perioada 19-21 septembrie la Romexpo.
SEO monitor isi propune sa informeze oamenii de afaceri cu privire la oportunitatile pe care le pot deschide in piata online printr-o investitie strategica in servicii de optimizare pe motoarele de cautare.
"Intr-o perioada in care cu greu mai putem discuta despre cresteri, mediul online ramane un segment privilegiat si nu este de mirare ca tot mai multe companii locale aleg sa isi extinda sau sa-si focuseze activitatea pe internet.
Dintre acestea, cu siguranta viitorul apartine celor care aleg azi sa trateze cresterea vizibilitatii pe motoarele de cautare, si in mod special in Google, ca pe o investitie strategica", a declarat Cosmin Negrescu, General Manager, SEO monitor.
Conform studiilor realizate recent de companie, a nu fi prezent in rezultatele Google nu inseamna doar pierderea unor potentiale comenzi, ci si pierderea definitiva a unui segment de clienti, aceasta in contextul in care costul de fidelizare al unui client este intotdeauna mai mic decat cel de achizitie a unui client nou.
"Promovarea pe motoarele de cautare - Search Engine Marketing-ul - are doua ramuri: generarea de trafic platit si generarea de trafic organic. Din experienta noastra utilizatorii obtinuti din trafic organic... mai mult
Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:59
In business-ul online, SEO poate reprezenta o "arma" perfecta pentru tintirea clientilor tai. Ionut Radu Munteanu, SEM Specialist la Webdigital.ro, explica intr-un interviu Business24 care sunt cele multe tehnici de marketing online si cum iti poti crestere afacerea in mediul virtual.
Ce trebuie sa stii atunci cand angajezi un specialist in SEO si care sunt rezultatele pe care trebuie sa le astepti?
Cred ca raspunsul la aceasta intrebare este acelasi indiferent de domeniu. Pentru a angaja un specialist in echipa ta trebuie sa detii metodele de testare si control asupra performantei specialistului. Daca acestea lipsesc, se pot naste frustrari si de o parte si de cealalta a baricadei si rezultatele nu vor aparea.
Daca prin "angajezi un specialist" te referi la "angajezi o companie", criteriile nu sunt diferite de alte domenii. Analizezi performanta anterioara, felul in care se prezinta, costurile implicate in colaborare si resursele pe care agentia ti le pune la dispozitie. Daca angajarea se face doar dupa rezultatele pe care le astepti, aceasta alegere nu este niciodata una castigatoare.
Totdeauna vor exista factori care pot influenta negativ sau pozitiv atingerea obiectivelor, factori care, de cele mai multe ori, nu sunt controlabili.
Dati-ne cateva motive pentru care orice om de afaceri ar trebui sa investeasca in SEO pentru business-ul sau?
Daca cineva are motive sau nu sa investeasca intr-o arma de marketing, de orice fel, reprezinta subiectul unei... mai mult
Luni, 21 Mai 2012, ora 09:05