Specialisti buni isi cunosc valoarea si sunt scumpi. Retine acest lucru atunci cand alegi un specialist in consultanta in afaceri.
Daca managerul compania alege o firma care ofera servicii la costuri ieftine, inseamna ca firma de consultanta plateste putin angajatilor sai si aceasta este o ocazie de a te intreba de ce.
In acelasi timp, este mai bine sa decizi din timp cat esti dispus sa cheltui pentru consultanta in afaceri. Acest lucru ii va mentine pe specialisti intr-un anumit cadru si nu le va permite sa umfle bugetul si sa impuna servicii suplimentare.
Nu crede in promisiunile muntilor de aur
Nu exista minuni. Nici chiar cea mai buna firma de consultanta in afaceri nu va rezolva toate problemele pentru tine. Mai degraba, va gasi cauzele acestor probleme si iti va sugera solutii.
Insa, lucrarea principala este a specialistului de la firma de consultanta in afaceri, care nu va modifica nimic fara sa te consulte pe tine in prealabil.
Daca o firma de consultanta iti promite muntii de aur la prima intalnire, fara sa studieze procesele de afaceri ale companiei, acest lucru ar trebui sa fie un avertisment pentru tine.
Consultantii competenti de la firma de consultanta in afaceri Odas Global Consulting SRL vor vedea mai intai cum stau lucrurile cu clientul si abia apoi vor decide ce se poate face pentru rezolvarea acelei probleme.
Nu astepta pana in ultima clipa
Daca afacerea ta se scufunda deja, poate fi prea tarziu sa mai angajezi o firma de... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 09:00
Circa sase din zece companii au suferit o bresa de securitate informatica in ultimii trei ani, iar o treime dintre specialistii in securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun ca e foarte probabil sa fie victime fara sa stie asta, arata un studiu global al Bitdefender.
Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente in primele sase luni din 2019 este de un sfert, fata de 32% pentru intreg anul trecut.
Angajatul, cea mai slaba veriga
Peste jumatate dintre specialistii in securitate IT sunt ingrijorati in legatura cu nivelul de pregatire in ansamblu al companiei de a face fata unui atac global, deloc de mirare cat timp 57% spun ca tocmai managementul respecta cel mai putin politica de securitate informatica.
Cel mai adesea, directorii sunt reticenti la politicile de securitate IT, incercand fie sa le intarzie sau sa nu le respecte dupa ce intra in vigoare intrucat se considera exceptati de la reguli.
In plus, o treime dintre respondenti au constatat ca angajatilor din companiile in care lucreaza le lipsesc cunostinte de baza de securitate informatica.
De aceea, 49% dintre respondenti spun ca duc si acasa grijile legate de iminenta unui atac informatic asupra organizatiei, in mare parte din cauza constrangerilor legate de buget si de personalul calificat.
"Lipsa resurselor este un factor de stres atat de mare incat specialistii in securitate IT au luat in calcul inclusiv sa-si dea demisia. Investitiile insuficiente in securitate sunt... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 11:09
Conceptul de securitate a afacerii nu este despre garduri, paznici si sisteme de supraveghere. Este despre resursele de putere intangibile ale unei companii, cum ar fi cunoasterea si strategia.
Securitatea afacerii este un capitol omis din cartile de economie pentru ca mediile academice nu fac diferenta intre teoretic si practic, la nivel de abordare. Dar deciziile unui manager sau ale unui general de armata sunt evaluate numai si numai dupa criteriul practic, adica in dihotomia: profit-pierdere, victorie-infrangere. Nu exista jumatati de victorie si nici criterii morale sau estetice. In razboi si in business, totul se judeca in functie de rezultat.
Principiul fortei din razboiul militar a fost preluat si rafinat de razboiul economic. Primele economii ale lumii au in "spate" cele mai puternice armate. Cele mai puternice multinationale au in "spate" departamente de securitate si intelligence de dimensiunile serviciilor de informatii ale unei tari. Astfel, in business ca si in razboi, principiul fortei dicteaza regulile. Este o lupta teribila in care nu mai exista granite, nu se mai respecta regulile si cu cat esti mai mic cu atata o patesti mai rau.
Lupta, in acest razboi economic global, este peste tot: multinationalele lupta pentru a-si pastra pozitia dominanta, antreprenorii locali lupta pentru a cuceri sau pastra diverse sectoare de piata, in vreme ce o mare parte a antreprenorilor lupta sa supravietuiasca.
Daca forta dicteaza totul si in economie, atunci ne... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 10:55
In timp ce piata internationala este marcata de proiecte inovatoare initiate de programatori romani, o echipa de IT-isti din Satu Mare si-a indreptat atentia spre o nisa mai putin explorata in Romania: serviciile de securitate a serverelor.
"Desi in America este o piata de cateva milioane de dolari, in Romania aceasta nisa este putin explorata", a concluzionat Otto Papp, initiatorul proiectului Perpeton.
Perpeton este un sistem de monitorizare dedicat serverelor care permite analizarea, administrarea si raportarea de date complexe, in timp real, despre parametrii fiecarei componente monitorizate. Cei care folosesc un astfel de sistem beneficiaza de acest atu - vigilenta - putand fi mai atenti la calitatea serviciilor oferite, asigurand livrarea fara intreruperi a serviciilor online.
Perpeton este conceput pentru a alerta rapid si eficient adminstratorii de sistem daca valorile anumitor parametri prezinta un pericol, oferind date precise, necesare pentru a lua cele mai bune decizii ce pot asigura buna functionare a sistemului. Sistemul se adreseaza si utilizatorilor avansati, carora li se pune la dispozitie un API, avand posibilitatea de a-si dezvolta propriile monitoare si creste performanta cu care isi monitorizeaza serverele. mai mult
Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 13:34