Companiile sunt din ce in ce mai interesate de externalizarea anumitor servicii, in special din zona de IT si in domeniul consultantei pe serviciile de administrare de infrastructura si cele de salarizare. Principalul motiv pentru care firmele apeleaza la externalizarea unor domenii este eficientizarea costurilor.
La acesta se adauga imbunatatirea eficientei si reducerea numarului de angajati, continuand o tendinta deja stabilita, potrivit unui studiu online realizat de "EY - Outsourcing in Europe".
Cu toate acestea, aproximativ 75% din serviciile IT continua sa fie gestionate intern, ceea ce indica faptul ca si o piata matura, cum este cea de servicii externalizate de IT are potential mare de crestere in urmatorii ani.
Spre exemplu, companiile din Finlanda, Spania si Marea Britanie isi externalizeaza serviciile catre furnizori externi mai des decat celelalte tari incluse in sondaj. Aici, cel mai ridicat nivel de externalizare se inregistreaza in cazul serviciilor IT, cum ar fi dezvoltarea de aplicatii, IT helpdesk, de infrastructura si testare, dar si in cazul serviciilor salariale.
Datele studiului releva faptul ca organizatiile din aceste state nu doar ca isi externalizeaza serviciile care nu tin de activitatea lor de baza, ci sunt si dornice sa incheie parteneriate cu furnizorii externi inclusiv pentru imbunatatirea activitatii lor de baza si pe crearea de avantaj competitiv.
Externalizarea serviciilor IT Functia de IT este, in majoritatea cazurilor,... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 11:45
Actionarii Dell Inc au aprobat joi o oferta de preluare in valoare de 24,9 miliarde de dolari lansata de fondatorul si directorul general Michael Dell, aliat cu fondul de investitii Silver Lake Partners, dandu-i mana libera in incercarea de a relansa al treilea mare producator mondial de calculatoare persoanele sub forma de companie nelistata la bursa, transmite Bloomberg.
Actionarii Dell vor primi 13,75 dolari in numerar pentru fiecare actiune ordinara Dell pe care o detin, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune. Valoarea totala a tranzactiei este de 24,9 miliarde de dolari. Cifrele definitive nu au fost inca date publicitatii insa potrivit CNBC oferta facuta de Michael Dell si Silver Lake a fost aprobata de 65% din actionarii Dell.
Victoria fondatorului companiei pune capat unei dispute care dureaza de sapte luni intre Michael Dell si miliardarul Carl Icahn si Southeastern Asset Management Inc.
Dell urmeaza calea IBM
Preluarea celui de al treilea mare producator mondial de calculatoare persoanele va fi astfel si cea mai mare achizitia pe datorie dupa ce Blackstone Group LP a cumparat Hilton Worldwide in 2007.
Michael Dell, cel care a infiintat Dell in 1984, a propus in luna februarie retragerea de la bursa a companiei pentru a o putea transforma intr-un furnizor de servicii informatice pentru intreprinderi, dupa modelul IBM, in conditiile in care vanzarile de PC-uri sunt in scadere constanta.
Miercuri, agentia de evaluare Standard &... mai mult
Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 09:01
Companiile de IT se numara printre cele mai de succes afaceri din istorie.
Desi Facebook si Zynga au dezamagit investitorii dupa listarea la bursa, companii precum Microsoft si IBM, sunt vazute ca fiind foarte sigure si profitabile.
Business Insider a realizat o lista a unora dintre cele mai puternice intreprinderi din domeniul IT, lasand insa deoparte afacerile orientate foarte mult catre vanzarea de produse consumatorilor, precum Apple, Facebook sau Google.
Locul zece este ocupat de Infosys, companie din India care ofera servicii IT, consultanta si solutii pentru companii. Valorea de piata a companiei este de 24 miliarde de dolari.
Pe locul noua se afla Hewlett-Packard, cu o valoare de piata de 38 miliarde de dolari. Compania produce PC-uri, imprimante, servere, echipamente de retelistica si software de management IT, servicii de stocare in cloud si multe altele. Serviciile de stocare online reprezinta pentru HP o mare posibilitate de dezvoltare, mai ales in conditiile actuale ale pietei.
Pe locul opt se afla VMware, companie care dezvolta un program care permite companiilor sa ruleze mai multe aplicatii pe servere. Valoarea de piata a VMware este de 40 miliarde de dolari, iar marea ocazie de dezvoltare a companiei se afla in tehnologiile destinate administrarii de retele.
Locul sapte este ocupat de EMC, cel mai mare actionar al VMware, cu o valoare de piata de 56 miliarde de dolari. Compania spera ca, prin serviciile oferite, sa ajunga un... mai mult
Vineri, 10 August 2012, ora 16:41
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal companiilor a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,8%, respectiv cu 5,4%, a anuntat marti INS.
Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,7%, serie bruta), transporturi terestre si transporturi prin conducte (8,3%), activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (7,9%), transporturi aeriene (5,9%) si telecomunicatii (3,6%).
Scaderi s-au inregistrat in principal la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (11,3%), transporturi pe apa (3,7%) si activitati de posta si de curier (1,3%).
In luna mai fata de aprilie afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor au crescut ca serie bruta cu 4,1%, dar ca serie ajustata au scazut cu 0,2%.
Comparativ cu mai 2011 indicatorii au fost mai mari cu 7% (serie bruta), respectiv 7,9% (serie ajustata). mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 14:59
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele patru luni fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9%, respectiv cu 4,3%.
Evolutia s-a datorat in special cresterilor inregistrate la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (9% serie bruta), la activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (8,9%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (8,1%), la transporturile aeriene (4,1%) si telecomunicatii (2,7%). Scaderi s-au inregistrat in principal la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (17,6%), la transporturile pe apa (12,3%) si la activitati de posta si de curier (1,9%), a anuntat marti INS.
In aprilie, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a scazut ca serie bruta cu 3,4%, urmare a scaderilor inregistrate la activitati de servicii informatice (11,7%), activitati de posta si de curier (8%), transporturi terestre si prin conducte (5,9%), activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (4,3%) si telecomunicatii (0,6%). Cresteri s-au inregistrat in principal la transporturi pe apa (16,8%), activitati de difuzare si transmitere de programe (7%), la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi si la... mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 12:04
TCE Holding a investit 500.00 de euro intr-o noua line de business care urmareste oferirea unui serviciu logistic complet editurilor si companiilor din zona de film, muzica si soft (jocuri video si educativ), a anuntat marti compania.
Investitia a implicat achizitionarea unei linii de sortare si etichetare de carte si CD-uri ( filme, soft sau muzica), linie unica in Romania la acest moment, capabila sa proceseze 8000 de bucati pe ora. Serviciu logistic complet inseamna depozitare, transport, distributie si merchandising", spun reprezentantii TCE Holding.
Investitia TCE Holding in aceasta linie de business vizeaza o piata estimata la aproximativ 12 milioane de euro. "Cele 12 milioane de euro privesc cheltuielile legate de logistica, transport si servicii precum merchandising-ul - asistarea la receptia marfii la destinatar sau aranjarea pe raft a produselor fiind un serviciu vital in aceasta industrie - pe care sunt obligate sa le suporte anual companiile din acesta piata.
Odata cu sortatorul aflat acum in depozitul TCE Holding din Bucuresti, companiile din piata de carte si media au la indemana un serviciu inexistent pana acum", potrivit celor de la TCE Holding.
In acest an holdingul opereaza cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucuresti si Brasov, si cate un minihub in Bacau si Cluj. La finele anului trecut TCE Holding lucra cu aproximativ 1.100 de angajati. mai mult
Marti, 20 Martie 2012, ora 12:25
Piata locala de externalizare IT va cre?te in urmatorii doi ani pana la un grad de penetrare de 20-30%, fata de aproximativ 10% cat este in prezent, a anuntat, joi, compania de servicii si consultanta IT OSF Global Services. Potrivit sursei citatate, o mare parte a cererii pe piata de externalizare IT va proveni de la intreprinderile mici si mijlocii, care incep sa inteleaga beneficiile obtinute de pe urma dispunerii de personal calificat si know-how valoros in departamentul IT, fie el extern sau intern, precum si in urma reducerii costurilor.
OSF Global Services, noua denumire a companiei romano-canadiene Outsourcing Factory, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,25 milioane euro.
Conform reprezentantilor companiei aceast crestere este sustinuta de potentialul tot mai mare al pietei de externalizare a serviciilor IT datorat nevoii companiilor de a scadea costurile cu infrastructura si administrarea departamentelor IT. mai mult
Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:02