Eficienta echipei, perseverenta in a urmari fiecare oportunitate comerciala si permanenta adaptare la cerintele pietei au fost elementele cheie care au contribuit la dezvoltarea companiei INSOFT Development & Consulting in anul 2014.
2014 a insemnat pentru INSOFT Development & Consulting, un an de consolidare dar si un pas inainte in implementarea de proiecte importante cu impact pentru mii de beneficiari finali, dezvoltarea de noi solutii, atragerea de fonduri europene, abordarea unor domenii noi si obtinerea finantarii unuia dintre cei mai mari Poli IT de competitivitate din Romania - CREVIS.
Dezvoltarea si diversificarea activitatilor si pietelor adresate s-a reflectat in cresterea cifrei de afaceri INSOFT, aceasta ajungand in 2014 pana la 31.9 milioane euro, ceea ce a reprezentat un avans de 55% fata de anul 2013.
In acest context compania a inregistrat si o crestere cu 33% a echipei de specialisti IT, preconizand o crestere similara pentru 2015.
"Intr-un context favorabil in care am derulat cu succes peste 60 de proiecte si am castigat o serie de proiecte noi, rezultatele bune din 2014 au venit si ca o consecinta a optimizarii activitatii si a reorganizarii operationale a companiei. In anul 2015 vom continua extinderea echipei de specialisti, atragerea de fonduri europene precum si investitiile in proiecte R&D. Activitatile de cercetare si dezvoltare au un rol esential in identificarea si generarea de noi solutii si reprezinta o prioritate pentru noi",... mai mult
Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 11:06
Comisia Europeana a selectat oferta depusa de un consortiu din care face parte si Siveco Romania pentrru a furniza servicii IT pe o perioada de patru ani, in cadrul unui contract care va implica 550 de specialisi, bugetul alocat fiind de aproape 100 milioane de euro, a anuntat compania.
"Siveco este singura companie romaneasca selectata pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane de euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialisti implicati - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc", se arata intr-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.
Siveco Romania a participat la procesul de selectie in cadrul consortiului DeSIS, alaturi de IBM, Deloitte si Steria.
Serviciile vor fi prestate tuturor directoratelor generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra, si includ dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.
Directoratele Generale ale Comisiei vor lansa proiecte in executie in cadrul acestui contract incepand cu 2014.
"Este pentru prima oara cand o companie romaneasca este aleasa sa furnizeze servicii tuturor Directiilor Generale din Comisia Europeana. Selectia a fost una... mai mult
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 17:27
Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapida crestere din Europa, cu peste 1.500 de angajati la nivel de grup, a semnat un parteneriat strategic pentru 3 ani cu Worldpay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati din Marea Britanie, pentru continuarea furnizarii unei game complexe de servicii informatice.
Dupa o colaborare de succes de peste 2 ani si jumatate si pe fondul beneficiilor reciproce, cele doua companii au luat decizia de a semna un contract multi-anual in valoare de 45 de milioane de lire sterline (aprox. 55,5 mil. euro) pentru furnizarea de servicii IT. Endava devine astfel principalul partener Worldpay din regiune ca Integrator de Sisteme pentru programul de transformare a infrastructurii IT a Worldpay, care are in vedere dezvoltarea generatiei urmatoare de platforme de plati electronice, simultan cu dezvoltarea continua a platformelor software detinute de Worldpay si asigurarea suportului pentru acestea.
"Este o oportunitate deosebita pentru noi sa fim implicati in acest program complex de transformare a platfomei de plati a Worldpay intr-un moment in care platile online si cele de pe echipamente mobile au capatat o amploare incredibila. Este imbucurator faptul ca, dupa ce am lucrat indeaproape in ultimii 2 ani, Worldpay a decis incheierea unui parteneriat pe termen lung. Acest lucru este o confirmare a capacitatii de livrare a echipelor noastre de dezvoltare din Europa de Est", a explicat John Cotterell, CEO Endava.
In... mai mult
Joi, 29 Mai 2014, ora 16:02
SIVECO va continua sa furnizeze, in perioada 2013 - 2017, servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene, CORDIS.
CORDIS este portalul cercetarii europene, cu peste 34 de milioane de pagini accesate si peste patru milioane de documente descarcate anual. Principala a acestuia misiune este de a facilita participarea la activitatile de cercetare, in special in cadrul Programelor Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative finantate de Uniunea Europeana.
De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accent pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana si promovarea cunostintelor dobandite, stimuland performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitand recunoasterea publica a noilor tehnologii.
SIVECO Romania a semnat un nou contract cadru pentru dezvoltarea de software si mentenanta CORDIS, dupa castigarea licitatiei organizate in 2013 de Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene.
CORDIS, in Top 10 din punct de vedere al traficului
Portalul este plasat in primele zece website-uri ale Uniunii Europene, din punct de vedere al traficului, cu peste 6,4 milioane de vizite in 2012, cand a oferit un grad total de disponibilitate de 99,71%.
Expertiza si serviciile software furnizate de SIVECO vizeaza dezvoltarea permanenta a aplicatiilor de baza ale portalului CORDIS, cu scopul de a oferi utilizatorilor sai o experienta in... mai mult
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 16:39
Cheltuielile destinate produselor si serviciilor IT vor creste cu 4,6% in acest an, la 2.000 miliarde de dolari la nivel mondial, incetinind fata de rata de crestere din 2012, estimata la 5,6%, pe fondul incetinirii economiei chineze, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.
IDC a modificat in sens negativ estimarea privind cresterea pietei produselor si serviciilor IT in acest an, de la 4,9%, noteaza MarketWatch.
Daca sunt incluse si serviciile de telecomunicatii, cheltuielile alocate IT vor creste in acest an cu 3,8%, la 3.600 miliarde de dolari, estimeaza IDC.
La cat isi va incetini cresterea piata IT din China
"Avand in vedere perspectiva economica incerta pentru cea de-a doua jumatate a acestui an, ne concentram in continuare pe riscurile negative asociate Chinei si Europei de Vest", a declarat vicepresedintele IDC Stephen Minton.
IDC anticipeaza ca piata produselor si serviciilor IT va creste cu 9,5% in China in acest an, revizuind in sens negativ prognoza de la 12,9%.
In SUA, industria de profil va avansa cu 2,9% in acest an, anticipeaza IDC, fata de o estimare anterioara de 3,7%. mai mult
Marti, 06 August 2013, ora 10:04
Piata de software si servicii IT din Romania s-a diminuat anul trecut cu 25%, la 800 milioane euro, dupa o scadere de 20% in 2009, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Liviu Dragan, membru in consiliul Asociatiei Patronale a Industriei Software si Servicii (ANIS), informeaza Mediafax."Sper ca industria IT din Romania sa nu mai scada in acest an. (...) Daca se opreste scaderea, industria iese din criza.
Industria locala e inca atractiva pentru outsorcing, dar nu in aceeasi masura", a spus Dragan.
Anul trecut, exporturile romanesti de software si servicii IT s-au majorat, conform estimarilor preliminare ale ANIS, cu 10%, la aproximativ 500 milioane euro, evolutia datorata cresterii proiectelor in care sunt implicate companiile locale, atat ca volum, cat si ca numar.
Pentru acest an, asociatia IT apreciaza ca exporturile vor urca cu cel putin 10%. Dragan a apreciat ca outsorcingul reprezinta 60% din industria romaneasca de IT. mai mult
Marti, 01 Martie 2011, ora 14:45
Electrica a atribuit in 25 mai firmei furnizoare de solutii si servicii IT&C Q'net International un contract in valoare de 20.114.242 lei, fara TVA, sau 4.835.503 euro pentru servicii informatice IT de tip Microsoft Enterprise Agreement Renewal, potrivit unui anunt publicat pe SEAP, informeaza NewsIn.Electrica a atribuit in 25 mai firmei furnizoare de solutii si servicii IT&C Q'net International un contract in valoare de 20.114.242 lei, fara TVA, sau 4.835.503 euro pentru servicii informatice IT de tip Microsoft Enterprise Agreement Renewal, potrivit unui anunt publicat pe SEAP.
Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. mai mult
Marti, 08 Iunie 2010, ora 11:49
Consortiul format din companiile Siveco Romania, Reggiani (Italia) si Artemis (Luxemburg) va furniza servicii de dezvoltare software si mentenanta portalului de cercetare al Comisiei Europene CORDIS, pentru o perioada de pana la 4 ani, in cadrul a doua contracte-cadru, bugetul fiind de 7,8 mil. euro, precizeaza NewsIn."In realizarea acestor contracte, Siveco Romania se bazeaza pe experienta acumulata de-a lungul a peste 18 ani de activitate in proiecte implementate in zona de eGovernment, eBusiness, educatie, sanatate, sistemul vamal, pentru organizatii publice sau private din Germania, Belgia, Franta, USA, Israel, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaijan, Liban, Bulgaria, Turcia sau Italia", se arata intr-un comunicat al liderului local de productie software.
CORDIS este portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe-cadru.
Portalul faciliteaza participarea la activitatile de cercetare europene, fiind sursa oficiala de informare pentru cererile de oferte lansate in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative.
De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accentul pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana, si promovarea cunostintelor dobandite, stimuland performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitand recunoasterea publica a noilor tehnologii. mai mult
Luni, 28 Septembrie 2009, ora 16:54
Piata locala de externalizare IT va cre?te in urmatorii doi ani pana la un grad de penetrare de 20-30%, fata de aproximativ 10% cat este in prezent, a anuntat, joi, compania de servicii si consultanta IT OSF Global Services. Potrivit sursei citatate, o mare parte a cererii pe piata de externalizare IT va proveni de la intreprinderile mici si mijlocii, care incep sa inteleaga beneficiile obtinute de pe urma dispunerii de personal calificat si know-how valoros in departamentul IT, fie el extern sau intern, precum si in urma reducerii costurilor.
OSF Global Services, noua denumire a companiei romano-canadiene Outsourcing Factory, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,25 milioane euro.
Conform reprezentantilor companiei aceast crestere este sustinuta de potentialul tot mai mare al pietei de externalizare a serviciilor IT datorat nevoii companiilor de a scadea costurile cu infrastructura si administrarea departamentelor IT. mai mult
Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:02