Google a surprins pe toata lumea cand a decis sa incredinteze soarta noului smartphone Nexus 6P in mainile companiei chineze Huawei.
Este adevarat ca telefoanele Nexus nu au reprezentat o lovitura in piata smartphone, dar noua asociere pare sa fie dictata de alte considerente din partea gigantului IT din SUA, remarca publicatia International Business Times.
Chinezii isi trag spuza pe turta
Pentru Huawei, parteneriatul cu Google are o serie de avantaje evidente, chiar daca acestea nu se vor reflecta intr-o crestere rapida a veniturilor.
In primul rand, compania chineza va beneficia de un acces mai larg pe piata americana, unde produsele firmei sunt aproape necunoscute publicului larg.
Ceva mai bine pusi la punct se dovedesc expertii americani in securitate cibernetica care, mai pe fata, mai voalat, au acuzat in mai mai multe randuri compania Huawei ca produce dispozitive care lasa porti largi pentru accesul hackerilor la datele din sistem.
Deloc de neglijat este faptul ca Huawei nu mai este nevoita sa aloce fonduri masive pentru a-si face publicitate pe piata din Statele Unite, asocierea cu unul dintre cele mai mari branduri din IT rezolvand si aceasta problema.
Rampa de lansare
Pe de alta parte, Nexus, chiar daca nu este un campion al vanzarilor in piata smartphone, ba tinde sa fie considerat chiar o dezamagire, s-a dovedit o buna rampa de lansare pentru partenerii pe care Google i-a folosit in crearea dispozitivului.
"Telefoanele Nexus au... mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 11:21
Serviciul de posta electronica al Google, Gmail, si-a imbunatatit oferta pentru utilizatori cu o noua aplicatie care iti permite sa retragi mailurile expediate in greseala.
"Undo send", noua aplicatie instalata in Gmail, se poate dovedi utila doar in cazul in care ai regrete in primele 30 de secunde de la expedierea mesajului, arata The Independent.
Timp de asteptare
"Undo send" tine in asteptare mesajul tau timp de 30 de secunde, perioada in care te poti razgandi in privinta expedierii mailului.
Functia "Undo send" poate fi folosita prin accesarea setarilor din coltul din dreapta sus al paginii principale din Gmail, fiind inclusa in meniul general - setari (settings).
De acolo poti fixa inclusiv timpul de asteptare pentru expedierea e-mail-urilor tale, durata variind intre 5 si 30 de secunde.
Aplicatia se regaseste si in Inbox, serviciul de e-mail pentru mobil creat de Google.
Compania a testat o perioada indelungata noua aplicatie in cadrul Google Lab, serviciul care ofera utilizatorilor sansa de a verifica o parte din aplicatiile dezvoltate de programatori inainte de a fi introduse in cadrul produselor principale.
Alte aplicatii aflate in curs de testare in Google Lab sunt cele care iti ofera o serie de mesaje standard pentru a nu fi nevoit sa le compui de fiecare data si o pictograma care te ajuta sa identifici rapid expeditorul mailurilor primite. mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 11:39
Motorul de cautare Google a initiat un proiect stiintific de strangere a informatiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie sa arate un organism sanatos, cu scopul de a diagnostica bolile intr-un stadiu precoce.
In cadrul unui proiect intitulat Baseline Study, cercetatorii vor strange pentru inceput informatii moleculare si genetice anonime de la 175 de oameni, urmand sa creasca apoi numarul la cateva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare, conform dailymail.co.uk.
Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oara testarea ieftina a virusului care cauzeaza SIDA in mostrele de plasma sangvina.
"Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactiva a problemelor. Nu este ceva revolutionar. Punem doar intrebarea: ", a declarat Andrew Conrad pentru publicatia The Wall Street Journal.
Proiectul Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultima generatie pentru a strange sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi in sisteme computerizate si comparate cu altele.
In scopul strangerii datelor, participantii ar putea, de exemplu, sa poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoza.
Dupa strangerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor... mai mult
Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:28
Autoritatile SUA au supravegheat mii de utilizatori ale serviciilor Google in ultimii trei ani in scopul prevenirii unor posibile activitati teroriste, a recunoscut compania americana care furnizeaza o serie de servicii de la faimosul motor de cautare la e-mail, Youtube sau traduceri.
Din 2009 si pana in 2012, gigantul IT a primit de la guvern intre zero si 999 de cereri de date sub forma unor scrisori de "securitate nationala". Aceste cereri vizau in fiecare an intre 1.000 si 1.999 de conturi, cu exceptia anului 2010, in cursul caruia cererile au vizat intre 2.000 si 2.999 de conturi, arata Google, potrivit Agerpres.
Cererile autoritatilor americane se bazeaza pe legea antiterorista Patriot Act, adoptata dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.
Este pentru prima data cand o companie privata publica date cu privire la aceste scrisori, foarte criticate de organizatiile de aparare a drepturilor omului, scrie AFP.
"Veti observa ca noi publicam intervale de cifre dar nu cifrele exacte. Aceasta pentru a raspunde la solicitarile FBI, Departamentului de Justitie si altor agentii (n.r. guvernamentale), care se tem ca publicarea cifrelor exacte dezvaluie informatii despre anchetele in curs", a declarat directorul de securitate de la Google, Richard Salgado, pe blogul grupului.
Asociatii ca ACLU (American Civil Liberties Union) estimeaza ca aceste scrisori dau prea multa putere guvernului, care poate astfel monitoriza conturi de internet fara un mandat dat de... mai mult
Joi, 07 Martie 2013, ora 11:59
Un virus care a reusit sa treaca neobservat aproape trei luni de zile a infectat GOOGLE Now, Google Translate si serviciul Google text-to-speech.
La prima vedere serviciile GOOGLE afectate de acest virus nu par a fi atinse de vreo eroare. Cu toate acestea, la intrebarea potrivita venita din partea utilizatorilor, efectele virusului se pot observa.
Virusul este activat atunci cand utilizatorul isi incheie propozitia cu formularile "terminat cu", "furios de" sau "plin de", potrivit Huffington Post, preluat de Mediafax.
La activare, virusul declanseaza terminatia "he now praises the iPad / acum lauda iPad-ul", aceasta aparand doar atunci cand intrebarea userului este incheiata intr-un anume mod.
De exemplu, accesarea Google Translate si introducerea unei propozitii precum "O girafa merge furioasa de", serviciul gigantului IT va transforma traducerea in "O girafa merge furioasa de, acum lauda iPad-ul".
Huffington Post il citeaza pe Paul Kafasis, dezvoltator de soft-uri, care sustine ca a urmarit virusul luni intregi si a scris despre acesta pe blogul sau personal.
"Este un virus care mai mult ca sigur va ajunge pe primele pozitii intr-un clasament al celor mai ciudate virusuri", a spus Kafasis.
Din notarile facute de Kafasis pe blogul sau, se pare totusi ca nu este vorba despre vreun atac al Google asupra imagini iPad-ului, ci pur si simplu ar fi vorba despre o linie de cod scrisa in mod gresit. mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 14:00
Google este o companie care a plecat din pozitie de outsider si a ajuns un imperiu care duce in acelasi timp batalii pe mai multe fronturi. Cine sunt inamicii declarati si ce sanse de reusita are?
Google este liderul de necontestat in cautarea online si pe segmentul publicitatii online. O duce bine si cand vine vorba de Android, desi reprezentantii companiei nu au adus pana acum in discutie informatii despre impactul Android asupra afacerilor Google.
Google Maps este lider de piata, ca si YouTube. Acestea sunt cele mai importante redute ale gigantului online, dar compania duce mult mai multe batalii decat poate duce, scrie GIGAom.
Google vs Apple
- Google are Android, Apple are iOs. Potrivit oficialilor Google, un milion de noi dispozitive cu Android sunt activate zilnic, iar in piata exista 400 de milioane de asemenewa dispozitive.
- Apple are iPad, Google tocmai a lansat tableta Nexus;
- Atat Google, cat si Apple au serviciul TV;
- Atat Google, cat si Apple ofera servicii de tip cloud;
- Google are Maps, la fel ca si Apple;
- Google Wallet se bate cu Apple iTunes;
- Google are servicii de cautare carti, muzica si alt tip de continut media. Apple are iTunes si iBooks.
Google vs Microsoft
- Microsoft este liderul global in ceea ce priveste sistemele de operare. Google are Chrome OS;
- Google Apps vs Microsoft Office;
- Microsoft se pregateste de lansarea Windows 8. Google are Android;
- Microsoft tocmai a lansat tableta Surface. Google, la fel,... mai mult
Vineri, 29 Iunie 2012, ora 12:29
Conferinta anuala Google dedicata dezvoltatorilor incepe astazi. Chiar daca directorul executiv Larry Page nu va participa, din cauza problemelor de sanatate, multi dintre directorii Google vor urca pe scena, evenimentul anuntandu-se plin de nouati.
Ce ar putea anunta Google? (potrivit Mashable)
Noutati despre Google+
A trecut exact un an de la lansarea retelei sociale Google+. Acest lucru ar putea fi o coincidenta, dar, totodata, ar putea inseamna ca Google are noutati de comunicat cu ocazia acestei aniversari. Recent, Google a "scapat" mai multe informatii despre Google+. A lansat noi aplicatii pentru iOS si pentru Android, a integrat reteaua cu rezultatele locale ale cautarilor online.
La I/O, Google ar putea lansa noi provocari pentru dezvoltatori, permitandu-le acestor sa dezvolte mai multe aplicatii pentru reteaua sociala Google+.
Adroid Jelly Bean
Android Jelly Bean este numele ultimei versiuni a sistemului de operare Android pentru smartphone-uri si tablete. Versiunea finala a sistemului de operare ar putea aduce si o noua versiune a browser-ului Chrome pentru Android.
Tableta Nexus
Se pare ca Google va lansa o tableta sub brandul propriu, impreuna cu producatorul taiwanez Asustek. Ar fi inca o incercare de raspuns pentru iPad, care va detine o cota majoritara de piata pana in 2016, potrivit Gartner.
Google Maps
La inceputul acestei luni Google a arata care va fi viitorul Google Maps, in cadrul unui eveniment special in San Francisco.... mai mult
Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 10:16
Google a anuntat ca serviciul Google Translate are 200 milioane de utilizatori pe luna, majoritatea acestora accesand serviciul din afara Statelor Unite ale Americii (peste 92%) si prin intermediul telefoanelor mobile.
Serviciul permite utilizatorilor sa acceseze si sa traduca pagini web de pe servere aflate la mile distanta, scrie mashable.com.
Google a inceput sa ofere servicii de traducere pentru opt limbi in 2001, iar in 2003 a extins aplicatia pentru mai multe limbi.
Franz Och, cercetator in cadrul Google, declara ca la inceput sistemul nu era dezvoltat pentru a oferi servicii performante: era nevoie de 40 de ore si 1.000 de masini pentru a traduce 1.000 de propozitii. In acest context, Google s-a concentrat pe viteza, iar peste un an compania putea traduce o propozitie intr-o secunda.
In prezent, Google Translate ofera traduceri pentru 64 de limbi, unele dintre acestea avand o slaba prezenta pe Internet (bengali sau esperanto).
Printre utilizatorii acestui servicii se numara multe persoane care calatoresc. Google anunta ca accesarea serviciului sau prin intermediul telefonului mobil a crescut de patru ori in ultimul an.
Google Translate traduce echivalentul a un milion de carti pe zi. mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 10:11
Google continua procesul de eliminare a serviciilor sale si anunta ca va inchide Picknik, Google Message Continuity si Needlebase in timp ce alte servicii vor suferi modificari importante.
Google a achizitionat software-ul Picnik in 2010, declarand ca vrea sa integreze serviciile de editare foto ale acestuia la Picasa, insa acum vrea sa renunte la el, dupa cum declara vicepresedintele diviziei de management de produs, Dave Girouard, scrie Itnews.
De asemenea, Google va elimina Google Message Continuity, serviciul sau de backup pentru e-mailuri Microsoft Exchange.
De la lansare, sute de firme s-au abonat la acest serviciu, insa si mai mult sunt interesati de Google Apps, a declarat Girouard, motivand alegerea companiei de a-si concentra eforturile asupra Google Apps.
Google va inchide si Needlebase, o platforma de gestionare a datelor, pe 1 iunie 2012, cat si Social Graph API, in luna aprilie.
Google nu va mai gazdui nici Urchin, un program online de analiza pe modelul caruia Google a construit Google Analytics.
Pe langa inchiderea acestor servicii, Google planuieste sa ofere Sky Map, aplicatia Android ce utilizeaza GPS-ul pentru a arata utilizatorilor constelatiile de pe cer.
In acest sens, compania a incheiat un parteneriat cu Universitatea Carnegie Mellon si spera ca prin aceasta aplicatie sa incurajeze studentii sa foloseasca Sky Map pentru proiecte.
In afara de serviciile la care Google a anuntat vineri ca renunta, compania a anuntat inca din... mai mult
Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 11:10