Comisia Europeana a publicat vineri Tabloul de bord al pietelor de consum din 2018, care monitorizeaza modul in care consumatorii din UE evalueaza performanta a 40 de sectoare de bunuri si servicii, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.
Desi, incepand din 2010, increderea generala in piete inregistreaza o tendinta pozitiva, raportul arata ca doar 53% dintre consumatori au incredere ca intreprinderile din sectorul serviciilor respecta normele privind protectia consumatorilor. Pentru marfuri, cifra este doar cu putin mai ridicata, si anume 59%. Increderea consumatorilor nu s-a imbunatatit fata de tabloul de bord din 2016.
Telecomunicatiile, serviciile financiare si utilitatile (apa, gaz, electricitate, servicii postale) raman sectoare deosebit de problematice pentru consumatorii din majoritatea statelor membre ale UE. O constatare pozitiva a raportului este aceea ca decalajul dintre Est si Vest in ceea ce priveste increderea consumatorilor se reduce treptat. De asemenea, serviciile de ingrijire personala (saloane de coafura, spa-uri), serviciile de cazare si pachetele de servicii pentru vacanta se bucura de un nivel ridicat de incredere.
"Increderea consumatorilor este in crestere, insa exista in continuare prea multe cazuri in care consumatorii au experiente neplacute in legatura cu anumite piete, de exemplu atunci cand cumpara un bun imobiliar sau un autovehicul de ocazie. In aprilie 2018, am prezentat "Noile avantaje pentru consumatori", pentru a... mai mult
Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 13:47
Content Channel, platforma de online video advertising cu cea mai extinsa retea din Romania, si Httpool, unul dintre primii furnizori de servicii complete de publicitate online si mobile din Europa Centrala si de Est (ECE), au incheiat un parteneriat de vanzari, la sfarsitul lunii septembrie.
Httpool va reprezenta la vanzare formatele in-Stream (standard si interactive), overlay si video advertorialele disponibile in reteaua Content Channel si va adauga inovativul format video inRead in oferta destinata advertiserilor, odata cu implementarea inRead pe siteurile din portofoliul Httpool.
Content Channel estimeaza dublarea vanzarilor in decursul primului an de derulare a acestui parteneriat. In prezent, compania are o retea de zeci de siteuri quality partenere, care genereaza un volum de peste 3 milioane de stream-uri video pe luna.
"In continuare, ne vom concentra eforturile pe optimizarea propriului CDN (Content Delivey Network), pe dezvoltarea retelei si a continutului video, dar si pe extinderea portofoliului de servicii, tehnologii si formate publicitare oferite", a declarat Mihai Bostinaru, Managing Partner Content Channel, intr-un comunicat de presa.
Pentru HttPool, parteneriatul "completeaza si inchide bucla serviciilor" pe care compania le ofera pe piata romaneasca, a precizat Cristi Marinescu, Managing Director Httpool.
Pasul urmator pentru Content Channel este intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est (ECE). Principalul atuu in acest sens... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 15:33
Franta trebuie sa adopte reforme structuale, vizand inclusiv piata muncii si birocratia, pentru a deveni mai competitiva economic, altfel risca sa ramana in urma statelor din sudul Europei, care adopta schimbarile necesare mai rapid, a avertizat, marti, Fondul Monetar International (FMI).
Fondul a inrautatit prognoza privind evolutia economiei Frantei in acest an si anticipeaza acum o contractie de 0,2%, fata de 0,1% anterior, potrivit cotidianului Wall Street Journal.
Guvernul a facut "progrese semnificative in privinta reformelor structurale", dar trebuie sa continue in aceasta directie, inclusiv prin masuri care vizeaza piata muncii, noteaza insitutia internationala.
Franta a scapat de presiunile intampinate pe pietele financiare de tari ca Grecia, Italia si Spania, dar risca sa ramana in urma altor tari europene, avertizeaza FMI intr-un raport anual privind economia franceza.
"Situatia se schimba rapid, iar tarile de la periferia zonei euro inregistreaza castiguri semnificative in ce priveste competitivitatea. Este necesara o accelerare a reformelor lansate de guvern in ultimele sase luni pentru a elimina acest decalaj", noteaza FMI.
Þarile de la periferia zonei euro se afla inca in recesiune, dar castigurile legate de competitivitate sunt deja vizibile in cresterea exporturilor si reducerea deficitelor comerciale, noteaza Wall Street Journal.
FMI a cerut Frantei sa rezolve problema costurilor de munca ridicate si sa faca mai usoara angajarea... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 08:12
UPS a anuntat, joi, ca va achizitiona compania de logistica in domeniul farmaceutic Cemelog Zrt, cu sediul in Ungaria, ca parte a strategiei sale de crestere globala si de investitii.
Tranzactia ar putea fi finalizata in al doilea trimestru al anului 2013.
Potrivit unui comunicat al UPS, achizitia Cemelog consolideaza expertiza UPS in domeniul farmaceutic din Europa, oferind clientilor companiei din sectorul pharma servicii complete si dispozitive medicale si de biotehnologie tot mai importante pentru pietele din Europa Centrala si de Est.
"Aceasta achizitie ne va permite sa satisfacem nevoile companiilor din domeniul farmaceutic aflate intr-o locatie geografica cheie, care se straduiesc sa regionalizeze operatiunile de logistica pentru a-si creste eficienta", a declarat presedintele si directorul general al UPS, Scott Davis.
Tranzactia inseamna aproape 24.000 de metri patrati de spatiu de distributie farmaceutica pentru actuala retea europeana a UPS.
In prezent, UPS are aproape 595.000 de metri patrati de spatiu dedicat sectorului pharma, in 41 de depozite la nivel mondial. mai mult
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 17:14
Criza datoriilor suverane din zona euro afecteaza economia Germaniei, iar incetinirea celei mai mari economii a lumii creste riscurile si pentru perspectivele de crestere ale Europei de Est, afirma analisti consultati de CNBC.
Germania este cel mai mare partener comercial pentru Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Slovenia, cu circa 25% din livrarile la extern poloneze si 30% din cele ale Cehiei avand ca destinatie piata germana, potrivit Moody's Investor Service.
In consecinta, tarile din Europa de Est cu economii orientate catre export, precum Cehia si Slovacia, sunt vulnerabile la fluctuatiile cererii din Germania, a declarat Katarzyna Rzentarzewska, analist la Erste Bank.
"Este adevarat ca Cehia, Slovacia si, intr-o masura mai redusa, Ungaria sunt expuse puternic fata de Germania", afirma Rzentarzewska.
Vulnerabilitatea Poloniei este mai redusa, intrucat cererea interna a fost, constant, stalpul cresterii, a spus analistul Erste.
"Toate economiile din Europa de Est sunt afectate de recesiunea din zona euro si incetinirea economiei germane, dar amploarea impactului este diferita", a adaugat Rzentarzewska.
Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, atat Cehia cat si Slovacia au avut o pondere a exporturilor in PIB de circa 80%, peste media UE de 40,5%.
In pofida unui raport mai redus al exporturilor fata de PIB, de 41,5%, ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski, a declarat CNBC ca economia este "evident ostatica Europei".... mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 10:37
Statele din Europa Centrala si de Est se orienteaza catre infiintarea societatilor mixte cu companii occidentale, pentru exploatarea gazelor de sist, in scopul de a-si reduce dependenta de gaze si petrol fata de Rusia.
Gigantul anglo-olandez Royal Dutch Shell, companiile Total din Franta si ConocoPhillips din SUA au obtinut drepturi de explorare in Polonia, unde rezervele actuale estimate de gaze de sist ar asigura 35 - 65 de ani din cererea de gaze naturale a tarii, potrivit Institutului Geologic Polonez, informeaza Agerpres.
In Ucraina, TNK-BP Holding, un joint-venture al BP PLC, si un grup de investitori rusi intentioneaza sa investeasca 1,8 miliarde dolari in proiecte privind gazul de sist in jumatate de duzina de situri din Ucraina.
In iunie, Eni SpA din Italia a platit o suma nedezvaluita pentru o participatie in LLC Westgasinvest cu sediul in Ucraina, care detine aproximativ 1.500 de kilometri patrati de teren cu potentiale rezerve de gaze de sist.
Si Chevron Corp, care a achizitionat peste 6.250 mile patrate de leasing potential de gaz de sist din Europa Centrala inca din 2009, a declarat ca lucreaza cu Ucraina pentru a negocia un contract de impartire a productiei (production sharing agreement).
Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta KPMG si prezentat in mai, 69% din gazul consumat in Europa Centrala si de Est este importat aproape in totalitate din Rusia.
O serie de dispute privind taxele de tranzit intre Rusia si Ucraina,... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:40
La mai bine de doua decenii de la caderea comunismului, Europa Centrala si de Est a devenit o regiune atat de diversificata incat este tot mai greu sa o tratezi ca pe o singura unitate, noteaza ziarul britanic Financial Times (FT).
Financial Times a publicat o serie de articole despre situatia unor sectoare-cheie si perspectivele de crestere pentru tarile din regiune.
FT releva situatia dificila a Romaniei, cu perspectiva scaderii investitiilor si a evitarii ei de catre investitorii imobiliari.
Titrand "Polonia, Cehia si Slovacia formeaza super-sectorul bancar regional", FT releva ca diferentierea este vizibila mai ales in sectorul bancar. In timp ce Ungaria, Romania, Bulgaria si statele baltice se lupta cu o datorie substantiala denominata in valuta straina si cu o crestere greoaie a volumului de credite, cele trei tari care constituie nucleul regiunii - Polonia, Republica Ceha si Slovacia - au banci bine capitalizate si profitabile.
Cresterea volumului de credite in Europa emergenta pare sa fi slabit considerabil, desi tari care sunt mai puternice pe plan intern si au o baza de depozite in crestere - cum ar fi Polonia, Slovacia si Cehia - par mai izolate.
Activele bancilor internationale in Europa de Est au scazut cu 33 mld. de dolari in t3 DIN 2011
Banca Reglementelor Internationale, care monitorizeaza fluxurile de finantare, a constatat ca activele bancilor internationale in Europa de Est au scazut cu 33 de miliarde de dolari in al treilea... mai mult
Vineri, 18 Mai 2012, ora 15:01
Rolls Royce a deschis la Bucuresti primul service din Europa de Est, tinand cont de dezvoltarea pietei auto, care va conduce la dezvoltarea grupului tinta al companiei, reprezentat de persoanele foarte bogate, a declarat luni directorul de comunicare al Rolls-Royce Europa, Frank Tiemann, citat de NewsIn."Au fost doua aspecte care au stat la baza acestei decizii. Un aspect este reprezentat de dezvoltarea pietei auto in general, deci si de dezvoltarea grupului nostru tinta de clienti, ceea ce inseamna ca numarul de clienti creste.
Compania de consultanta Capgemini a estimat ca acest sector de clienti va creste in fiecare an cu 8%, ceea ce inseamna o crestere a numarului de persoane care sunt foarte bogate.
Al doilea aspect al acestei decizii a fost ca Rolls-Royce a avut tot timpul parte de vremuri bune si a putut sa ofere doua modele distincte in acelasi timp, lucru care s-a intamplat prima data in 1924, deci in urma cu mai bine de 80 de ani", a declarat, pentru The Money Channel, Frank Tiemann.
Acesta a mentionat ca vanzarile Rolls-Royce au crescut semnificativ in acest an.
"Piata europeana a jucat un rol extrem de stabil in acest context.
Anul trecut, in al doilea an al crizei financiare, in Europa am vandut tot atatea masini cat am vandut si in anul-record 2008.
Deci Europa este o piata stabila. In acest an, chiar ne-am dublat vanzarile.
O piata in crestere presupune sa fii aproape de clienti si tocmai de aceea credem ca am ales exact momentul ideal", a precizat Tiemann.... mai mult
Luni, 20 Septembrie 2010, ora 18:15