Twitter si banca franceza Groupe BPCE, una dintre cele mai mari institutii financiare din Franta, din punct de vedere al numarului de clienti, vor lansa in cursul acestei saptamani un serviciu care va permite clientilor sa transfere de bani prin intermediul tweet-urilor.
Interesul manifestat de banca franceza pentru un astfel de serviciu coincide cu incercarea Twitter de a identifica noi surse de venituri, pe langa publicitate, scrie Reuters.
Twitter este in competitie cu alti giganti din tehnologie pe piata serviciilor de plata online, respectiv Apple si Facebook. Companiile interesate de acest segment de piata colaboreaza, dar uneori chiar concureaza, cu bancile si cu emitentii de carduri.
Banca franceza a anuntat luna trecuta ca este pregatita sa ofere clientilor francezi servicii de transferuri de bani, direct intre persoane, prin intermediul Twitter, indiferent banca ai carui clienti sunt acestia, si fara a fi necesar ca expeditorul sa cunoasca informatiile bancare despre destinatarul transferului. mai mult
Luni, 13 Octombrie 2014, ora 13:25
Procentul utilizatorilor de online banking din Romania a crescut in ultimii 3 ani, de la 2% la 6% si ramane pe un trend evident ascendent, reiese dintr-un studiu comandat de Erste Group si BCR.
Banca Comerciala Romana, datorita numarului mare de clienti, are in fapt cea mai mare comunitate de utilizatori ai serviciilor bancare digitalizate/e-banking, cu peste 250,000 de utilizatori activi.
Atunci cand vine vorba de interactiunea cu banca, studiul releva faptul ca aproape o cincime din totalul romanilor bancarizati se bazeaza pe un mix intre folosirea serviciului de online banking sau mobile banking si o vizita la o sucursala.
Acelasi studiu arata ca, 69% dintre cei care detin deja produse bancare folosesc cel mai des zona de self service unde efectueaza plati, fac depozite si retrageri, acesta fiind canalul de tranzactionare folosit cel mai des. Zona de consiliere rapida este folosita de peste 60% din respondenti pentru operatiuni de tranzactionare.
De asemenea, 28% dintre utilizatorii de Internet banking folosesc acest canal pentru a face plati fara numerar, ordine de plata sau pentru a-si verifica situatia contului. 63% dintre respondenti se informeaza cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancara, 51% solicita consiliere, iar 28% are ca principala sursa de informare familia sau prietenii.
In Romania, 26% dintre respondenti cu varste cuprinse intre 30-49 ani detin un smartphone, 14% o tableta, 47% au un PC si 41% un laptop / notebook. 47%... mai mult
Joi, 07 August 2014, ora 12:15
O echipa de cercetatori din cadrul Facultatii de Management din Fribourg (HEG-FR), Elvetia a dezvoltat prima platforma online internationala, care nu apartine unei institutii financiare, care ajuta companiile din domeniul financiar sa foloseasca inovarea deschisa.
Platforma se numeste IdeaVault.ch si ofera furnizorilor de servicii financiare posibilitatea de a valorifica creativitatea si inteligenta utilizatorilor din intreaga lume pentru a-si imbunatati serviciile si produsele comercializate.
In piata este un trend de receptivitate fata de ideile clientilor
In ultimii ani tot mai multe produse, servicii si procese au fost dezvoltate si optimizate avand la baza sugestiile si propunerile clientilor. Se poate astfel observa un trend de receptivitate crescanda din partea institutiilor si firmelor fata de ideile clientilor, care inlocuieste vechea atitudine caracterizata printr-o lipsa totala de transparenta.
Pana in prezent, sectorul financiar-bancar nu a reusit in mare masura sa profite de aceasta tendinta. Cu toate acestea, inovarea deschisa ofera companiilor financiare o multitudine de oportunitati pentru a imbunatati rapid afacerile lor, la fel cum se intampla in orice alta industrie.
IdeaVault.ch aduce impreuna firmele si clientii cu ajutorul platformei online, care este usor de utilizat, si care permite companiilor sa adreseze intrebari, la care clientii pot sugera solutii. Cea mai buna sugestie sau idee desemnata de compania care lanseaza intrebarea sau... mai mult
Joi, 27 Februarie 2014, ora 11:25
Noul serviciu online Alpha e-statements ofera clientilor informatii detaliate despre produsele si serviciile bancare detinute, necesare pentru administrarea si planificare a finantelor personale.
Alpha e-statements este oferit in mod gratuit tuturor clientilor Alpha Bank persoane fizice, acestia putand astfel sa aiba acces in orice moment si de oriunde la informatii detaliate despre fondurile detinute, tranzactiile efectuate pe conturile curente sau de economii, despre carduri, servicii de cont, depozite sau credite.
Cu ajutorul Alpha e-statements clientii au totodata posibilitatea de a opta online pentru modul de receptionare a extrasului de card de credit, au acces rapid si la orice ora la extrasele electronice pe ultimele 3 luni ale tuturor conturilor sau cardurilor detinute la banca.
Inrolarea si activarea serviciului se realizeaza printr-un proces exclusiv online, nefiind necesara prezentarea la banca. mai mult
Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 17:35
Bancile comerciale din Romania au speculat interesul clientilor pentru platformele de socializare online si incearca sa atraga clientii cu agentii virtuale. Vom ajunge sa luam credite de pe Facebook?
Interesul bancilor europene pentru Facebook a determinat bancile prezente pe piata locala sa aloce mai multa atentie platformelor de socializare.
BRD a fost una dintre primele institutii bancare care a lansat o agentie virtuala, fiind urmata de UniCredit Tiriac Bank, arata conso.ro.
In acest moment, niciuna dintre aceste doua banci nu ofera posibilitatea clientilor sa faca tranzactii. Prin intermediul agentiilor virtuale clientii discuta online cu angajatii bancii.
In cazul in care sunt necesare divulgarea unor informatii confidentiale, discutiile se reiau telefonic, mai arata portalul citat.
BCR, cea mai mare banca din Romania, are aproape 30.000 de fani pe Facebook. Pe pagina sa sunt prezentate ofertele de credite pentru nevoi personale si detalii despre internet banking. In plus, online te poti inscrie in Clubul Antreprenorului.
Poti participa, online, la traininguri online, iti poti evalua cunostiintele de business si poti consulta produsele si serviciile bancare create pentru sustinerea afacerii tale.
O alta comunitate bancara promovata pe Facebook este Raiffeisen Comunitati. Proiectul a strans aproape 5.500 de fani.
ING Bank Romania are mai putin de 300 de fani, in timp ce BRD are aproximativ 1000 de fani. Ceva mai multi fani are Banca... mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 08:00
Serviciile bancare prin Internet au avut aproape cel mai mic succes in Romania, dintre tarile Europei Centrale si de Est. Astfel, procentul de penetrare de 4% pe piata romaneasca paleste in fata celui de 42% in Cehia, 34% in Austria sau 13% in Croatia, doar Bulgaria aflandu-se in urma noastra la acest capitol, cu 2% penetrare, potrivit unui studiu GfK citat de NewsIn. Dintr-o medie de 4,5 activitati derulate pe Internet, 4,2 sunt pentru informare, comunicare si amuzament, un numar foarte redus de utilizatori accesand Internetul pentru tranzactii.
Astfel, dintr-un total de 9,6 milioane de romani bancarizati, doar 4% isi verifica contul prin Internet banking si 3% fac tranzactii folosind acest serviciu online, arata studiul.
Un procent asemanator face plati online cu cardul (3%, fata de 9% in Austria) sau plati de pe telefonul mobil (1,6%, fata de 29% in Austria) si doar 3% au achizitionat un serviciu financiar prin intermediul Internetului.
Peste jumatate dintre romani folosesc Internetul saptamanal, 80% folosesc telefonul mobil, iar 13% au smart phone.
Aproape o treime se declara entuziasti ai noilor tehnologii, iar alta treime, desi nu este formata din entuziasti, arata deschidere spre adoptarea acestora, potrivit GfK.
Datele care stau la baza acestor concluzii provin din studiul GfK Financial Market Data System (FMDS) si au fost facute publice in cadrul Conferintei GfK Financial Market Research.
GfK FMDS este un studiu desfasurat o data la doua luni care masoara... mai mult
Joi, 09 Iunie 2011, ora 13:42
Mai mult de trei sferturi (76%) din respondentii unui sondaj IRES au afirmat ca prefera sa lucreze cat mai putin cu banca, in timp ce mai putin de jumatate dintre clienti au incredere in institutiile de credit, transmite Mediafax.
"Cu toate ca se declara multumiti per total de serviciile bancare, dar si de aspecte mai specifice ale colaborarii cu bancile, oamenii tind sa mentina o distanta fata de aceste institutii si recepteaza serviciile lor ca fiind in defavoarea clientilor. 76% dintre respondenti sunt de acord total sau partial cu afirmatia «prefer sa am de lucru cat mai putin cu bancile».
Totodata, 90% sunt de acord total sau partial cu afirmatia «contractele dintre banci si clienti sunt in avantajul bancilor», iar 89% cu afirmatia «oamenii nu sunt atenti atunci cand intra sub contract cu bancile»", potrivit unei analize a Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).
Analiza IRES are la baza un studiu realizat in perioada 24 -26 ianuarie in randul a 1.436 de persoane, cu varsta de peste 18 ani, din mediul urban . Unele date au fost interpretate pe baza raspunsurilor formulate de un subesantion de 777 de persoane care utilizeaza servicii sau produse bancare.
Doar 3% dintre utilizatorii de servicii bancare din mediul urban au foarte multa incredere in banci in general, in timp ce 41% au multa incredere, 40% putina, iar 13% foarte putina incredere.
Cea mai mare incredere in banci o au persoanele de peste 51 de... mai mult
Joi, 17 Februarie 2011, ora 23:24
Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, vrea sa lanseze anul viitor in Europa Centrala si de Est o banca destinata exclusiv serviciilor bancare pe internet, sub conceptul de "direct banking", arata un comunicat publicat miercuri de grupul austriac, informeaza NewsIn.
In prima faza, activitatile noii banci se vor axa pe produsele de economisire, iar Raiffeisen International vrea sa atraga clientii orientati catre serviciile bancare prin internet.
"Banca se va concentra catre segmentul de retail si va oferi initial produse de depozit. Clientii vor beneficia de oferte atractive, posibile datorita modelului de tip self-service, care utilizeaza internetul ca principal canal de vanzari si servicii", arata comunicatul bancii.
"Noua noastra banca se va adresa nevoilor unice ale clientilor care folosesc internetul, care reprezinta un grup ce creste rapid in Europa Centrala si de Est. Prin oferta de produse si servicii online de ultima generatie pentru acest segment distinctiv de clienti, banca va completa ofertele traditionale si va contribui la intarirea lichiditatii grupului", a spus directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic.
El a subliniat ca noua investitie a grupului demonstreaza ca Raiffeisen International isi pastreaza angajamentele fata de regiune, unde considera ca procesul de convergenta va continua.
Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca, ce va avea... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2009, ora 12:53
BCR vrea sa isi dubleze in 2009 utilizatorii de servicii bancare pe internet de la 438.000 de clienti la finalul lui 2008, dupa ce in trimestrul I a inregistrat o crestere medie lunara de 15-20.000 de noi utilizatori, a spus directorul managementului canalelor alternative din BCR, Catalin Moise.
"Avand in vedere ca produsul a fost lansat in luna iulie anul trecut, am prins si inceputul crizei si acum suntem chiar in criza si continuam sa inregistram cresteri. In februarie, numarul clientilor a crescut cu 15.000 fata de ianuarie, iar rata de crestere de la martie la februarie a fost de 25.000 de noi utilizatori", a mai spus Moise.
La finalul lui 2008, dupa aproximativ jumatate de an de la lansarea produsului, Banca Comerciala Romana (BCR) inregistra 2,95 milioane de tranzactii, in valoare de 400 milioane lei si 16,7 milioane euro, a mai spus Moise.
Pe de alta parte, BCR vrea sa lanseze in 2009 o noua aplicatie pentru serviciile bancare accesate prin telefonul mobil (mobile banking). Potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), la finalul lui 2008 existau aproximativ 3 milioane de utilizatori ai serviciilor bancare la distanta, fata de 1,54 milioane de utilizatori in 2007.
Din totalul utilizatorilor, 2,5 milioane reprezentau clienti ai serviciilor de online banking, 330.000 utilizatori de home banking si 232.000 erau clienti ai serviciilor de mobile banking (servicii bancare prin telefon).
Totodata, numarul tranzactiilor a crescut cu... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2009, ora 15:44